Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/10/2023 στις 12:25 ΜΜ, hp8 είπε

και εγώ δεν θυμάμαι πως ήταν Αν μάθω κάτι θα γράψω Στην κατάσταση που είναι ζεσταίνει νερό ?

Μη χάνεις την ώρα σου. Μίλησα με παλιό μαγαζί ΦΥΡΟΓΕΝΗ, νυν ΜΑΛΤ. Είμαι πελάτης, βρήκαν τα σέρβις και τις αγορές μου κλπ. Ζήτησα σέρβις κι έγινε ο εξής, πάνω–κάτω, διάλογος:

- Θέλω να ανοίξουμε κ την άλλη πλευρά με την παροχή/ΖΝΧ/κλειστό κύκλωμα.

- Αυτή την πλευρά δεν την ανοίγουμε. Γιατί ζητάς να την ανοίξουμε?

- Γιατί δακρύζει.

- Οοοοοοο…

- Τι πάει να πει δεν την ανοίγετε.

- Άμα σου πω πως δεν υπάρχει η φλάντζα…

- Πλάκα μου κάνεις! Τόσες φλάντζες δεν βρίσκεται μια που κάπως να ταιριάζει?

- Όχι! Ποτέ δεν άνοιγε κανείς από κει. Τη ζητούσαμε από τότε που υπήρχε ο Φυρογένης και μας έλεγαν «αυτή η πλευρά δεν χρειάζεται άνοιγμα». Ψάξαμε αλλά τέτοια φλάντζα δεν βρήκαμε. Κι άλλοι πελάτες είχαν το ίδιο πρόβλημα…

- Και τι κάνατε?

- Άκου τι θα κάνουμε. Θα ανοίξουμε να δούμε, αν η διαρροή είναι όπως λες κι αφού ο Η/Θ δουλεύει θα δοκιμάσουνε να σφίξουμε λίγο-λίγο τη φλάντζα. Αν στεγανοποιήσει είσαι τυχερός. Αν θέλει παραπάνω σφίξιμο μπορεί να την πάρουμε στο χέρι και να… τρέχεις για ηλιακό…  

Αυτά. Αν τελικά χρειαστώ ηλιακό για μια φλάντζα, είναι ξεφτίλα. Καλύτερα να ήταν τρύπιο το μπόιλερ. Θα το χώνευα πιο εύκολα…

• Like 2
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TANPY είπε

Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Αφήνεις την τάπα χαλαρή, δεν τη σφίγγεις. 'Ετσι τουλάχιστον κάνω εγώ. Μόνο που βρίσκεις το δοχείο πασαλειμμένο antifrost το καλοκαίρι. Συμπληρώνω τον Οκτώβρη.

Γαλβανιζέ/Inox ΟΧΙ. Μάλλον glass-εμαγιέ, χαλκός δεν νομίζω. Υπήρχαν Calpak, Stiebel Eltron, Malt κ.α. Αν ήσουν έξω απ το αντικείμενο, είχες υποκειμενική ενημέρωση απ τον κύκλο σου κι απ ότι έβλεπες στις ταράτσες.. Εγώ π.χ. πήρα Φυρογένη γιατί δούλεψα σε τεχνική-εμπορική που προμήθευσε σχεδόν τα πάντα (όλα Γερμανικά) στη ναυπήγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΝΑΞΟΣ, Πέραμα, 1975. Ο Φυρογένης είχε αναλάβει το σύστημα θέρμανσης-ψύξης και θεωρείτο τοπ στον τομέα του. Το ’93 όταν πήρα Η/Θ ήμουν σίγουρα προκατειλημμένος υπέρ του.   

Τότε δεν είχε Internet/Chrome κλπ. Αλλά μήπως είναι καλύτερα σήμερα? Τώρα που μπήκα στο λούκι κ ψάχνω, βρίσκω υπερ-πληροφόρηση κ παρα-πληροφόρηση. Η ουσιαστική πληροφορία απουσιάζει. Πόσοι κατασκευαστές δίνουν π.χ. την Ετήσια Θερμική Απόδοση του συλλέκτη? Η ηλιοφάνεια της χώρας συγχωρεί αρκετές ατέλειες κατασκευαστών και αμέλειες χρηστών. Απ’ την άλλη ένας που δεν έκανε ποτέ σέρβις στον Η/Θ, μπορεί να βγει κ να θάψει την τάδε μάρκα χωρίς ενδοιασμό. Άντε βγάλε άκρη.. 

Χάλκινοι υπάρχουν εδώ και 50 χρόνια.Εχω δει δηλαδή με τα μάτια μου.Αθανατοι!!

Ο δικός σου τώρα λες ότι είναι glass.Ok. Για glass είναι θαύμα που άντεξε τόσο! Πολύ σπάνιο φαινόμενο!!!

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
10 hours ago, TANPY said:

Αυτά. Αν τελικά χρειαστώ ηλιακό για μια φλάντζα, είναι ξεφτίλα. Καλύτερα να ήταν τρύπιο το μπόιλερ. Θα το χώνευα πιο εύκολα…

Αν δε βρεθεί πουθενά η φλάντζα, δε θα πετάξετε ηλιακό. Θα σφραγίσετε με κάποια πολύ δυνατή κόλλα, αφού κάνετε το σέρβις και θα σας βγάλει 2-3 χρόνια ακόμα άνετα. Μπορεί και 5-6. Εγώ σφράγισα έτσι αρχαίο καζανάκι, αρχών 90, που δεν έβρισκα φλάντζα, για να μην τρέχω να το αλλάζω, αφού δεν ήταν τρύπιο, το 2017. Ακόμα δεν έχω δει διαρροή. Προφανώς, κάποια στιγμή, αυτή η πανάκριβη κόλλα που εφάρμοσα με πιστόλι σιλικόνης, θα χαλάσει. Αλλά έχω ήδη βγάλει 6 χρόνια έξτρα από το lifetime.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, TANPY είπε

- Άμα σου πω πως δεν υπάρχει η φλάντζα…

Πας σε ενα "φλατζα" και φτιαχνεις καμμια 10αρια παρεμβυσματα ( φλατζες)  να εχεις ( βγαζεις και πας με δειγμα ) .
Αν εισαι πειραια πας Μυκάλης 4 ή  Αθηνα πας Xαλκοκονδύλη 54  και ρωτας μπας και εχει ετοιμες 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έφερα υδραυλικό για αλλαγή boiler, παλιού ηλιακού και μου πρότεινε:

1. Texnotherm (ως την 1η καλύτερη) με 3,5 χιλιοστά πάχος + 8 χρόνια εγγύηση
  2. Howat (ως τη 2η καλύτερη) με 3 χιλιοστά πάχος + 5 χρόνια εγγύηση

Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα καμία από τις 2 εταιρίες,
με λίγο ψάξιμο (κυρίως εδώ), βρήκα κάποια καλά λόγια για την Howat,
αλλά τίποτα σχετικό με την Texnotherm!

Έχει κάποιος εμπειρία με Texnotherm;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, crazyrabbit είπε

Howat (ως τη 2η καλύτερη) με 3 χιλιοστά πάχος + 5 χρόνια εγγύηση

έχω έναν Howat 160 Λ από το 2010 Μετα το 2 service δεν στεγανοποιεί η φλάντζα της αντίστασης με τίποτα Δοκίμασα άλλη αντίσταση τίποτα (τυχαίο γεγονός - αστοχεια τοπικά ?) Τώρα κάνω την συντήρηση απόγευμα βάζω permatex red rtv την αφήνω να στεγνώσει και το πρωί γεμίζω το μποιλερ  Κατά τα άλλα μια χαρά 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, crazyrabbit είπε

Καλησπέρα,

Έφερα υδραυλικό για αλλαγή boiler, παλιού ηλιακού και μου πρότεινε:

1. Texnotherm (ως την 1η καλύτερη) με 3,5 χιλιοστά πάχος + 8 χρόνια εγγύηση
  2. Howat (ως τη 2η καλύτερη) με 3 χιλιοστά πάχος + 5 χρόνια εγγύηση

Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα καμία από τις 2 εταιρίες,
με λίγο ψάξιμο (κυρίως εδώ), βρήκα κάποια καλά λόγια για την Howat,
αλλά τίποτα σχετικό με την Texnotherm!

Έχει κάποιος εμπειρία με Texnotherm;

Λιτρα-glass-διπλης?  Τιμη αγορας? Αθηνα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Λιτρα-glass-διπλης?  Τιμη αγορας? Αθηνα?

• 160 λίτρα (δε μου έδωσε κάποια άλλη πληροφορία)
  • 550 € η αγορά του μπόιλερ
  • Αθήνα
Επεξ/σία από crazyrabbit
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 16/10/2023 στις 10:59 ΠΜ, liopyr είπε

Τον είδα και αυτόν αλλά είδα και μία κακή κριτική και με άγχωσε κάπως. Βέβαια είναι μόνο μία, οπότε μπορεί να έχει γίνει κάποια κακοτεχνία στην εγκατάσταση.

Εχεις να προτείνεις κάποιον συγκεκριμένα; Οι μάρκες παίζουν ρόλο ή να κοιτάζω μόνο τα χαρακτηριστικά τους;

Εγω παρηγγειλα αυτον σημερα. https://www.skroutz.gr/s/44760679/Artavil-Iliakos-THermosifonas-200-litron-Glass-Triplis-Energeias-me-2-5t-m-Syllekti-82200.html

• Like 1
Δημοσ.

Τοποθετήθηκε ηλιακός, έγινε και αλλαγή σωληνώσεων στην ταράτσα (2 ορόφους πιο πάνω) αλλά για αρκετές ώρες βγάζει στο ζεστό νερό φυσαλίδες... Να υποθέσω ότι είναι αέρας που παρέμεινε στις σωληνώσεις; Δεν είναι όμως υπερβολικό;

Έβγαλα και βιντεάκι πως φαίνεται. Από την εταιρεία μου είπαν να το αφήσω αρκετή ώρα να τρέξει και να δούμε αν θα συνεχίσει η συμπεριφορά. Το έκανα και έχει βελτιωθεί αρκετά η συμπεριφορά. Ποια η γνώμη σας; Είναι κάτι που συμβαίνει;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, eleos111 είπε

Τοποθετήθηκε ηλιακός, έγινε και αλλαγή σωληνώσεων στην ταράτσα (2 ορόφους πιο πάνω) αλλά για αρκετές ώρες βγάζει στο ζεστό νερό φυσαλίδες... Να υποθέσω ότι είναι αέρας που παρέμεινε στις σωληνώσεις; Δεν είναι όμως υπερβολικό;

Έβγαλα και βιντεάκι πως φαίνεται. Από την εταιρεία μου είπαν να το αφήσω αρκετή ώρα να τρέξει και να δούμε αν θα συνεχίσει η συμπεριφορά. Το έκανα και έχει βελτιωθεί αρκετά η συμπεριφορά. Ποια η γνώμη σας; Είναι κάτι που συμβαίνει;

Επίσης σήμερα το πρωί ανέβηκα και είδα ότι στο δικό μου ηλιακό το πάνελ και το μπόιλερ είναι υγρά (υγρασία;) ενώ στα διπλανά δεν ισχύει κάτι τέτοιο ( ο πρώτος είναι ο δικός μου)

me.jpg

1.jpg

2.jpg

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, eleos111 είπε

Επίσης σήμερα το πρωί ανέβηκα και είδα ότι στο δικό μου ηλιακό το πάνελ και το μπόιλερ είναι υγρά (υγρασία;) ενώ στα διπλανά δεν ισχύει κάτι τέτοιο ( ο πρώτος είναι ο δικός μου)

me.jpg

1.jpg

2.jpg

η υγρασια ειναι μέσα ή εξω απο τον ηλιακο?

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

η υγρασια ειναι μέσα ή εξω απο τον ηλιακο?

Έξω από τον ηλιακό, αλλά σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους δίπλα.. παρόλο που έχουν την ίδια έκθεση στον ήλιο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...