TANPY Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, hp8 είπε Σωστά !!!! Χίλια ευχαριστώ φίλε μου HP8. Τι να λέμε τώρα. Θαύμα πως κρατάει ακόμα 30 χρόνια μετά. Μάλλον θα είναι όμοια με εκείνη από την πλευρά της Αντίστασης. Θυμάσαι εάν είναι αυτή με τις 4 οπές που βλέπω στο Internet σαν φλάντζα για Φυρογένη?? Μ' έσωσες!! 9 λεπτά πριν, TANPY είπε Χίλια ευχαριστώ φίλε μου HP8. Τι να λέμε τώρα. Θαύμα πως κρατάει ακόμα 30 χρόνια μετά. Μάλλον θα είναι όμοια με εκείνη από την πλευρά της Αντίστασης. Θυμάσαι εάν είναι αυτή με τις 4 οπές που βλέπω στο Internet σαν φλάντζα για Φυρογένη?? Μ' έσωσες!! Συγγνώμη για το κεφαλαίο στην "Αντίσταση". Μην παρεξηγηθώ, εννοούσα την ηλεκτρική αντίσταση, δεν κατάλαβα πως μου βγήκε το κεφαλαίο.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, TANPY είπε Θυμάσαι εάν είναι αυτή με τις 4 οπές που βλέπω στο Internet σαν φλάντζα για Φυρογένη?? αν εννοείς αυτή δεν είχε - έχει καμία σχέση Αυτή του ιντερνετ είναι για σύνδεση με καλοριφέρ Δεν συνδέεται με συλλέκτη Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TANPY Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 5 ώρες πριν, hp8 είπε αν εννοείς αυτή * δεν είχε - έχει καμία σχέση Αυτή του ιντερνετ είναι για σύνδεση με καλοριφέρ Δεν συνδέεται με συλλέκτη Καλημέρα. Όχι. Βλέπω μια φλάντζα με 4 τρύπες που αναφέρεται ότι είναι για ηλιακό ΦΥΡΟΓΕΝΗ. Εδώ την έχουν με την αντίσταση αλλά και όπου έχουν μόνο την φλάντζα λένε για ηλιακό ΦΥΡΟΓΕΝΗ. Πράγματι ο δικός μου 4KW αντίσταση έχει και κάτι μου θυμίζει το σχήμα της. Δεν θυμάμαι να την έχω αλλάξει ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, TANPY είπε Δεν θυμάμαι να την έχω αλλάξει ποτέ. και εγώ δεν θυμάμαι πως ήταν Αν μάθω κάτι θα γράψω Στην κατάσταση που είναι ζεσταίνει νερό ? Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2023 από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TANPY Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 47 λεπτά πριν, hp8 είπε και εγώ δεν θυμάμαι πως ήταν Αν μάθω κάτι θα γράψω Στην κατάσταση που είναι ζεσταίνει νερό ? Φουλ. Όπως το ζέσταινε 'οταν ήταν καινούργιος. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, TANPY είπε Φουλ. Όπως το ζέσταινε 'οταν ήταν καινούργιος. Εκείνη την εποχή που τον έβαλες οι ηλιακοί ήταν glass,γαλβανιζε,inox ή χάλκινοι όπως και σήμερα. Γνωρίζω δηλαδη ότι τότε έβγαιναν όλοι οι τύποι ηλιακού. Αυτός που έχεις τί υλικό είναι;Θυμάσαι; Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2023 από sonikk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα, ψάχνω έναν οικονομικό ηλιακό θερμοσίφωνα, είμαι εντελώς άσχετος, βλέπω αυτόν σαν best seller στο skroutz, να προχωρήσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, liopyr είπε Καλημέρα, ψάχνω έναν οικονομικό ηλιακό θερμοσίφωνα, είμαι εντελώς άσχετος, βλέπω αυτόν σαν best seller στο skroutz, να προχωρήσω; https://www.skroutz.gr/s/6694413/SOL-Violaris-EnergyPro-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-2-5t-m-Syllekti.html Δες και αυτόν που έχει μεγαλύτερο συλλέκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 10 λεπτά πριν, liopyr είπε Καλημέρα, ψάχνω έναν οικονομικό ηλιακό θερμοσίφωνα, είμαι εντελώς άσχετος, βλέπω αυτόν σαν best seller στο skroutz, να προχωρήσω; θα πρότεινα κάποιον 160 L αλλά με 2,4 - 2,5 τμ συλλέκτη και ενιαίο κασωμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 6 minutes ago, chios said: https://www.skroutz.gr/s/6694413/SOL-Violaris-EnergyPro-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-2-5t-m-Syllekti.html Δες και αυτόν που έχει μεγαλύτερο συλλέκτη. Τον είδα και αυτόν αλλά είδα και μία κακή κριτική και με άγχωσε κάπως. Βέβαια είναι μόνο μία, οπότε μπορεί να έχει γίνει κάποια κακοτεχνία στην εγκατάσταση. 3 minutes ago, hp8 said: θα πρότεινα κάποιον 160 L αλλά με 2,4 - 2,5 τμ συλλέκτη και ενιαίο κασωμα Εχεις να προτείνεις κάποιον συγκεκριμένα; Οι μάρκες παίζουν ρόλο ή να κοιτάζω μόνο τα χαρακτηριστικά τους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Μίλησα με τον υδραυλικό που θα μου τον εγκαταστήσει και μου πρότεινε έναν Solar energy 160lt που θα πάει περίπου στα 750€ μαζί με την εγκατάσταση. Έχει κανένας εμπειρίες από την συγκεκριμένη μάρκα; Δίνει πάντως 10ετή εγγύηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, liopyr είπε .....................................Οι μάρκες παίζουν ρόλο ή να κοιτάζω μόνο τα χαρακτηριστικά τους; Καταναλωτικό προϊόν είναι και ο ηλιακός, όπως πχ το σαλαμάκι, το κινητό, το τραπεζάκι, το ψυγείο ή το αυτοκίνητο. Άρα όπως αντιμετωπίζεις όλα τα υπόλοιπα (κοιτάς μόνο χαρακτηριστικά ή και φίρμα) το κάνεις κι εδώ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν προσωπικές θεωρίες του στυλ "έλα μωρέ όλα ίδια είναι" ή "δεν τα κάνουν όπως παλιά" και άλλες όπως "ότι πληρώσεις παίρνεις" ή "υπάρχει λόγος που έχει αυτό το όνομα". Κρίνεις και πράττεις. Και να ξέρεις ότι τελικά την όποια επιλογή σου, καλή ή κακή, θα την "λουστείς" (κυριολεκτικά και μεταφορικά ) και θα την "πληρώσεις" (ομοίως και κυριολεκτικά και μεταφορικά) μόνο εσύ. Οπότε λίγο εγκράτεια στο τι θα δεχτείς από αυτά που λέγονται εδώ, ειδικά από κάποιους φανατικούς "γνώστες" που κατέχουν την "απόλυτη αλήθεια" 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, liopyr είπε Τον είδα και αυτόν αλλά είδα και μία κακή κριτική και με άγχωσε κάπως. Βέβαια είναι μόνο μία, οπότε μπορεί να έχει γίνει κάποια κακοτεχνία στην εγκατάσταση. Εχεις να προτείνεις κάποιον συγκεκριμένα; Οι μάρκες παίζουν ρόλο ή να κοιτάζω μόνο τα χαρακτηριστικά τους; δεν προτείνω πότε μάρκα Μάνο χαρακτηριστικα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolossmi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Στις 14/10/2023 στις 7:07 ΜΜ, TANPY είπε Φίλε μου, γερνώντας οι απατήσεις μειώνονται. Δεν πάω πια γραφείο για να θέλω ντουζ το πρωί. Η απόδοση υπερ-επαρκεί για 2 άτομα και αν έχω τύχη θα τον κρατήσω... Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν έχω δει ποτέ τον εναλλάκτη αλλά τα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως λες. Για σωλήνες ΖΝΧ/παροχή/έξοδο, σε ευχαριστώ γιατί επιβεβαιώνεις αυτό που απλά υποψιαζόμουν χωρίς καμία βεβαιότητα. Το δοχείο διαστολής απλά είναι βρώμικο εξωτερικά γιατί από κεί ρίχνω antifrost, χύνεται απ έξω και δεν το σκουπίζω. Αφού έφυγε ο τεχνικός πρόσθεσα antifrost, κάπου 100ml και γέμισε. Με την τάπα ανοιχτή ούτε συντριβάνι, ούτε σταγόνα. Αν ήταν τρύπιο το κλειστό, με τη διαφορά πίεσης μπόιλερ-κλειστού θα έτρεχε, όπως λες, συντριβάνι. Αυτό δεν συμβαίνει. Επομένως το κλειστο κύκλωμα δεν έχει τρυπήσει, άσε που θα το βλέπαμε και στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Όσο για το μπόιλερ, έχει κυριολεκτικά τρεις σταγόνες νερό να κάθονται στην πατούρα μεταξύ καπακιού και έξωτερικού περίβληματος μπόιλερ. Στην ταράτσα δεν πέφτει σταγόνα. Μάλλον εξατμίζεται καθώς κυλάει στην εξωτερική επιφάνεια του μπόιλερ. Ίσως με κρύο καιρό τσουλάει 1 σταγόνα/λεπτό κάτω, με βάση τα ίχνη σκουριάς στο πλαστικό περίβλημα του μπόιλερ. Ελεγα μήπως χάνει από τα ρακόρ σύσφιγξης των σωλήνων αλλά αυτό θα φαινόταν κι από έξω υποθέτω. Εφόσον όμως αλλάζει η σερπαντίνα όπως λες, από που βγαίνει? Υπάρχει φλάντζα 30 ετών εκεί πέρα που μπορεί να είναι αιτία της διαρροής.. Σωστά???? Μου αναπτέρωσες το ηθικό φίλε μου ΗΡ8!! Τώρα πρέπει να βρω ένα τεχνικό με διάθεση να ασχοληθεί κι ας πληρώσω τσάμπα το σέρβις εάν αποδειχθεί τρύπιο το μπόιλερ. Γιατί άλλο η θεωρία - άλλο η πράξη, κι αν έχω τσιμπίδα και τεφλόν δεν σημαίνει πως έγινα υδραυλικός. Θα βγάλω τις φωτο τότε, για το αρχείο σου (βάλε τίτλο: προϊστορικός Η/Θ). Για την ιστορία: είναι τίμιος Η/Θ, οχι καμιά σπουδαία καινοτομία, made in Greece με άδεια απ' την Γερμανική SOLENERG. Μετάνοιωσα 1000 φορές που δεν άκουσα τον μηχανολόγο που μου 'λεγε "Δεν φτάνουν τα 120lt για 4μελή οικογένεια" αλλά το budget μου ήταν χαμηλό. Τώρα είμαστε δυο άτομα και το ΖΝΧ περισσεύει. Όμως χειμώνα χωρίς ήλιο ή με ελάχιστη ηλιοφάνεια είτε θα ανάψεις αντίσταση ή θα αναβάλλεις το ντουζ. Χωρίς χρήση την προηγούμενη με ήλιο, κρατάει πολύ ζεστό το νερό το επόμενο βράδυ χωρίς ηλιοφάνεια. το δοχείο διαστολής δεν πρέπει να το γεμίζετε γιατί δουλειά του είναι να συγκεντρώνει τα υγρά που διαστελονται και αντί για τάπα βάλτε του ένα ασφαλιστικό κλειστού κυκλώματος 3 bar 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TANPY Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, apostolossmi είπε το δοχείο διαστολής δεν πρέπει να το γεμίζετε γιατί δουλειά του είναι να συγκεντρώνει τα υγρά που διαστελονται και αντί για τάπα βάλτε του ένα ασφαλιστικό κλειστού κυκλώματος 3 bar Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Αφήνεις την τάπα χαλαρή, δεν τη σφίγγεις. 'Ετσι τουλάχιστον κάνω εγώ. Μόνο που βρίσκεις το δοχείο πασαλειμμένο antifrost το καλοκαίρι. Συμπληρώνω τον Οκτώβρη. 18 ώρες πριν, sonikk είπε Εκείνη την εποχή που τον έβαλες οι ηλιακοί ήταν glass,γαλβανιζε,inox ή χάλκινοι όπως και σήμερα. Γνωρίζω δηλαδη ότι τότε έβγαιναν όλοι οι τύποι ηλιακού. Αυτός που έχεις τί υλικό είναι;Θυμάσαι; Γαλβανιζέ/Inox ΟΧΙ. Μάλλον glass-εμαγιέ, χαλκός δεν νομίζω. Υπήρχαν Calpak, Stiebel Eltron, Malt κ.α. Αν ήσουν έξω απ το αντικείμενο, είχες υποκειμενική ενημέρωση απ τον κύκλο σου κι απ ότι έβλεπες στις ταράτσες.. Εγώ π.χ. πήρα Φυρογένη γιατί δούλεψα σε τεχνική-εμπορική που προμήθευσε σχεδόν τα πάντα (όλα Γερμανικά) στη ναυπήγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΝΑΞΟΣ, Πέραμα, 1975. Ο Φυρογένης είχε αναλάβει το σύστημα θέρμανσης-ψύξης και θεωρείτο τοπ στον τομέα του. Το ’93 όταν πήρα Η/Θ ήμουν σίγουρα προκατειλημμένος υπέρ του. Τότε δεν είχε Internet/Chrome κλπ. Αλλά μήπως είναι καλύτερα σήμερα? Τώρα που μπήκα στο λούκι κ ψάχνω, βρίσκω υπερ-πληροφόρηση κ παρα-πληροφόρηση. Η ουσιαστική πληροφορία απουσιάζει. Πόσοι κατασκευαστές δίνουν π.χ. την Ετήσια Θερμική Απόδοση του συλλέκτη? Η ηλιοφάνεια της χώρας συγχωρεί αρκετές ατέλειες κατασκευαστών και αμέλειες χρηστών. Απ’ την άλλη ένας που δεν έκανε ποτέ σέρβις στον Η/Θ, μπορεί να βγει κ να θάψει την τάδε μάρκα χωρίς ενδοιασμό. Άντε βγάλε άκρη.. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα