Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@PLACEBO_89 σε ευχαριστώ για την απάντηση, ο ηλιακος θα είναι 160 λίτρα με 2.5 πάνελ.

Άρα καλό είναι να συνδέσω και τους 2 αλλά σπανίως να χρησιμοποιώ την αντίσταση στον ηλιακό. Τους βαθμούς στον ηλιακό υπαρχει κάποιος τρόπο να τους βλεπουμε?

Επεξ/σία από nikos263
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά είμαι αναμεσα σε skyland η iliofar  160 με 2.5 . Πάνω κάτω στα ίδια λεφτά με μικρή διαφορά προς τα κάτω στον ilofar

Υπάρχει μεγάλη διαφορα μεταξύ τους?

Επεξ/σία από nikos263
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nikos263 είπε

Τελικά είμαι αναμεσα σε skyland η iliofar  160 με 2.5 . Πάνω κάτω στα ίδια λεφτά με μικρή διαφορά προς τα κάτω στον ilofar

ilofar κοστος???

Δημοσ.
Στις 11/10/2023 στις 2:13 ΜΜ, anestispro είπε

Ακριβώς, έχουν όλοι υπερτιμολογήσει για το πρόγραμμα! Εγώ που ψάχνομαι για ηλιακό σε σπίτι στη Χαλκίδα, πάω για αρχή στη Diana που είναι τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών και θα δεν υπάρχουν μεταφορικά κόστη. Μου λενε λοιπον  για 160/2,5 στα 500ευρώ χωρίς δυνατότητα δόσεων. Όταν ο Calpak μου βγαίνει 80ευρώ πιο κάτω και με δυνατότητα άτοκων δόσεων, η επιλογή είναι μονόδρομος. Θέλω να στηριξώ τον τοπικό έμπορο, αλλά και ο έμπορος πρέπει να εναρμονιστεί με τα σημερινά δεδομένα.

Και να θέλει δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί.

Μιλάς για το "κλασσικό" σενάριο του μικρού vs μεγάλου. Προφανώς και θα κοιτάξεις το συμφέρον σου (το βραχυπρόθεσμο γιατί μακροπρόθεσμα είναι άλλη, μεγάλη και off topic ιστορία) αλλά πριν "αδικήσεις" τον μικρό/τοπικό πρέπει να σκεφτείς ότι:

• Το ποσό που θα του "δώσεις" με τα vouchers αυτός θα το πάρει στο χέρι σε 3, 4, 5+ μήνες. Με δεδομένο δε ότι θα κόψει παραστατικό για όλο το ποσό (και για αυτά που ΘΑ λάβει) σημαίνει ότι πριν εισπράξει πρέπει να αποδώσει ΦΠΑ και να φορολογηθεί
  • Για το ποσό της συμμετοχής σου, αυτό που θεωρητικά του δίνεις στο χέρι, αν στο δώσει με άτοκες δόσεις σημαίνει ότι ή θα εισπράτει για 5, 10, 15 μήνες τη δόση που πληρώνεις ή θα κάνει προεξόφληση με το σχετικό πέναλτι.
  • Και βέβαια αυτός στο μεταξύ για τον ηλιακό σου (και όλους τους υπόλοιπους) πρέπει να έχει τη σχετική ρευστότητα για να μπορεί να προμηθεύεται πρώτες ύλες και να πληρώνει τα λειτουργικά του έξοδα.

Προφανώς τα παραπάνω συμβαίνουν και στις μεγάλες εταιρίες, οι οποίες όμως ίσως έχουν μεγαλύτερες "αντοχές" (aka €€€).

Εννοείται πως είναι δικαίωμά μας να ψωνίσουμε από όπου θέλουμε και μας συμφέρει. Ας το αφήσουμε όμως εκεί και ας μην μιλάμε για στήριξη, υπό την προϋπόθεση να μας δώσει τα μισά το κράτος (το πρόγραμμα ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε) και τα υπόλοιπα να τα εξοφλήσουμε με 40€ το μήνα για κάνα χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos263 είπε

Στις 27/9/2023 στις 2:56 ΜΜ, nikos263 είπε

Τελικά είμαι ανάμεσα σε sonne και sol violaris, έχουν κάποια σημαντική διαφορά στην ποιότητα? Και οι 2 είναι 160lt 

Τελικα?!?!?

Δημοσ.

FYROGENIS.jpg.6c73a80bc5a5bbb912685527e422ed7a.jpg691058517_.jpg.f887dc0bfcae274a137057a85764a6b6.jpgΉρθε τεχνικός για σέρβις σε 4 Η/Θ. Με το δικό μου, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ/1993 δεν ασχολήθηκε. «Έχει τρυπήσει το κλειστό κύκλωμα» λέει, δείχνοντας το δοχείο διαστολής. Φέρνει βόλτα τον Η/Θ «και το καζάνι» λέει. «Τσάμπα τα έξοδα του σέρβις». Εξωτερικά το δοχείο διαστολής είναι πασαλειμμένο με αντιψυκτικό και η πλευρά του μπόιλερ  με την είσοδο δικτύου/ έξοδο ΖΝΧ/ είσοδο κλειστού) έχει ίχνη σκουριάς. ΟΚ, Τεχνικός είναι, μαγαζί με Η/Θ έχει, ξέρει τι λέει…

Λέω λοιπόν εγώ, ο μη μάστορας: ΟΚ, τρύπησε το κλειστό, περνά μέσα νερό απ’ το μπόιλερ και ξερνά το δοχείο διαστολής. Όμως 30 χρόνια συμπληρώνω αντιψυκτικό από κει, το χύνω απ’ έξω ή ξερνά με τις ζέστες που ακολουθούν μετά τη συμπλήρωση. Είναι τα ξεραμένα αντιψυκτικά έγκυρη ένδειξη ότι τρύπησε το κλειστό? Κι αν ήταν έτσι, δεν έπρεπε να δω να δακρύζει το δοχείο ώρα 13:00-15:00 ντάλα ήλιο? Όσο για τη σκουριά στην άλλη πλευρά, γιατί να μην χάνει κάποια φλάντζα?

Ανεβάζω 2 φωτό. Η μπλε γραμμή (στο χρώμα του αντιψυκτικού) είναι πλαστικό που πολυμερίστηκε λόγω ηλικίας, έλιωσε από τη ζέστη κι έτρεξε από τη (μαύρη) φλάντζα (είναι σε κακή κατάσταση) της σωλήνας του δικτύου. Το αρχικό χρώμα της ήταν μπλε (μπλε-κρύο). Αυτή την πλευρά δεν την ακούμπησε ποτέ κανείς 30 χρόνια πλην της βαλβίδας που άλλαξε κάποτε την πρώτη 12ετία τεχνικός του ΦΥΡΟΓΕΝΗ, αν θυμάμαι καλά. Σέρβις ανά 3ετία, περίπου, με τελευταίο το 2018. Με τον παραμέλησα ένεκα νοσοκομείων..

Θα πείτε, 30 χρονών Η/Θ, γέρασε κι αυτός μαζί σου!. Συμφωνώ. Αλλά γιατί δεν τον άνοιξε ο μάστορας να σιγουρευτούμε πως είναι τρύπια η σερπαντίνα ή ίσως και το καζάνι. Είχε άραγε σωστή φλάντζα για να τον ξαναστεγανοποιήσει και να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως την κάνουμε τώρα? Κι αν έκανε λάθος ο τεχνικός ή δεν είχε όρεξη να μπλέξει? Που να τρέχει για φλάντζα ΦΥΡΟΓΕΝΗ..

Μήπως κάνω λάθος και που? Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη..  

Δημοσ.

Ωραία ανάρτηση.Φυρογενης αξία.

Υποκλίνομαι στον ηλιακό σου.30 χρόνια θηρίο.Αντεξε.Θα σου εξηγήσουν τα μαστόρια εδώ είναι όλοι τους πολύ καλοί,εγώ δεν γνωρίζω.

Αν ήμουν στην θέση σου όμως τα ίδια ερωτήματα θα έκανα και βασικά θα προσπαθούσα να τον σώσω.

Αν αποδίδει και δεν έχει τρυπήσει κράτα τον πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, TANPY είπε

Αλλά γιατί δεν τον άνοιξε ο μάστορας να σιγουρευτούμε πως είναι τρύπια η σερπαντίνα ή ίσως και το καζάνι. Είχε άραγε σωστή φλάντζα για να τον ξαναστεγανοποιήσει και να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως την κάνουμε τώρα?

Αυτό το μποιλερ όσο μπορώ να θυμηθώ είναι ειδική κατασκευή και ο εναλλακτης είναι χάλκινος εμβαπτιζομενος  με 4-5 ίσιες  σωλήνες οι οποίες ενώνονται με κολεκτερ και βγάζει μια είσοδο εκεί που είναι το δοχείο διαστολής και μια έξοδο κάτω από το άλλο καπάκι Οι σωλήνες αυτές στεγανοποιούν στο μποιλερ με σύστημα σύσφιξης - στεγανοποίησης για να βγαίνει και να  συντηρείται - αλλάζει η σερπαντίνα  Τώρα αν αξίζει να το φτιάξεις και ναι και όχι Το δοχείο διαστολής αλλάζει Θα πρέπει να ανοίξεις τα καπάκια για να δεις αν συμβαίνει κάτι

7 ώρες πριν, TANPY είπε

Αλλά γιατί δεν τον άνοιξε ο μάστορας να σιγουρευτούμε πως είναι τρύπια η σερπαντίνα ή ίσως και το καζάνι.

Αν ήταν τρύπια η σερπαντίνα Βγάζεις την τάπα από το δοχείο διαστολής Αν πετάει σιντριβάνι είναι τρύπια Αν είναι τρύπιο το μποιλερ θα έτρεχαν νερά στην ταράτσα Κλείνοντας ήταν η πορσε της εποχές του Άριστος ηλιακός 

ΥΓ Ανεξάρτητα με το τι θα αποφασίσεις και για την ιστορία μιας και δεν θα υπάρχουν άλλοι θα ήθελα να βάλεις 2 φωτο με βγαλμένα τα καπάκια  Αν κάνεις συντήρηση εύκολο  Αν τον αλλάξεις βγάζεις τα καπάκια και τραβάς 2 φωτο 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sonikk είπε

Ωραία ανάρτηση.Φυρογενης αξία.Αν αποδίδει και δεν έχει τρυπήσει κράτα τον πάντως.

Φίλε μου, γερνώντας οι απατήσεις μειώνονται. Δεν πάω πια γραφείο για να θέλω ντουζ το πρωί. Η απόδοση υπερ-επαρκεί για 2 άτομα και αν έχω τύχη θα τον κρατήσω...

8 ώρες πριν, hp8 είπε

Αυτό το μποιλερ όσο μπορώ να θυμηθώ είναι ειδική κατασκευή και ο εναλλακτης είναι χάλκινος εμβαπτιζομενος  με 4-5 ίσιες  σωλήνες οι οποίες ενώνονται με κολεκτερ και βγάζει μια είσοδο εκεί που

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δεν έχω δει ποτέ τον εναλλάκτη αλλά τα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως λες. Για σωλήνες ΖΝΧ/παροχή/έξοδο, σε ευχαριστώ γιατί επιβεβαιώνεις αυτό που απλά υποψιαζόμουν χωρίς καμία βεβαιότητα.

Το δοχείο διαστολής απλά είναι βρώμικο εξωτερικά γιατί από κεί ρίχνω antifrost, χύνεται απ έξω και δεν το σκουπίζω. Αφού έφυγε ο τεχνικός πρόσθεσα antifrost, κάπου 100ml και γέμισε. Με την τάπα ανοιχτή ούτε συντριβάνι, ούτε σταγόνα. Αν ήταν τρύπιο το κλειστό, με τη διαφορά πίεσης μπόιλερ-κλειστού θα έτρεχε, όπως λες, συντριβάνι. Αυτό δεν συμβαίνει. Επομένως το κλειστο κύκλωμα δεν έχει τρυπήσει, άσε που θα το βλέπαμε και στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

Όσο για το μπόιλερ, έχει κυριολεκτικά τρεις σταγόνες νερό να κάθονται στην πατούρα μεταξύ καπακιού και έξωτερικού περίβληματος μπόιλερ. Στην ταράτσα δεν πέφτει σταγόνα. Μάλλον εξατμίζεται καθώς κυλάει στην εξωτερική επιφάνεια του μπόιλερ. Ίσως με κρύο καιρό τσουλάει 1 σταγόνα/λεπτό κάτω, με βάση τα ίχνη σκουριάς στο πλαστικό περίβλημα του μπόιλερ. Ελεγα μήπως χάνει από τα ρακόρ σύσφιγξης των σωλήνων αλλά αυτό θα φαινόταν κι από έξω υποθέτω. Εφόσον όμως αλλάζει η σερπαντίνα όπως λες, από που βγαίνει? Υπάρχει φλάντζα 30 ετών εκεί πέρα που μπορεί να είναι αιτία της διαρροής.. Σωστά???? 

Μου αναπτέρωσες το ηθικό φίλε μου ΗΡ8!! Τώρα πρέπει να βρω ένα τεχνικό με διάθεση να ασχοληθεί κι ας πληρώσω τσάμπα το σέρβις εάν αποδειχθεί τρύπιο το μπόιλερ. Γιατί άλλο η θεωρία - άλλο η πράξη, κι αν έχω τσιμπίδα και τεφλόν δεν σημαίνει πως έγινα υδραυλικός. Θα βγάλω τις φωτο τότε, για το αρχείο σου (βάλε τίτλο: προϊστορικός Η/Θ).

Για την ιστορία: είναι τίμιος Η/Θ, οχι καμιά σπουδαία καινοτομία, made in Greece με άδεια απ' την Γερμανική SOLENERG. Μετάνοιωσα 1000 φορές που δεν άκουσα τον μηχανολόγο που μου 'λεγε "Δεν φτάνουν τα 120lt για 4μελή οικογένεια" αλλά το budget μου ήταν χαμηλό. Τώρα είμαστε δυο άτομα και το ΖΝΧ περισσεύει. Όμως χειμώνα χωρίς ήλιο ή με ελάχιστη ηλιοφάνεια είτε θα ανάψεις αντίσταση ή θα αναβάλλεις το ντουζ. Χωρίς χρήση την προηγούμενη με ήλιο, κρατάει πολύ ζεστό το νερό το επόμενο βράδυ χωρίς ηλιοφάνεια.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρόσφατα πρόβλημα που συνάντησα σε ηλιακό 30 χρόνων... Τρύπα στην αντίσταση χωρίς ποτέ να έχει συνδεθεί στο ρεύμα...ας δει ο φίλος μήπως χάνει από την αντίσταση ή τη φλάντζα.. 

IMG_20231010_222015_8jOSZI2t1S.jpeg

IMG_20231010_185451_kzTQeeP62Q.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TANPY είπε

Αν ήταν τρύπιο το κλειστό, με τη διαφορά πίεσης μπόιλερ-κλειστού θα έτρεχε, όπως λες, συντριβάνι.

1 ώρα πριν, TANPY είπε

Υπάρχει φλάντζα 30 ετών εκεί πέρα που μπορεί να είναι αιτία της διαρροής.. Σωστά???? 

Σωστά !!!!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...