Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας .Είμαι κοντά στο να βάλω ηλιακό το ερώτημα που έχω είναι αν είναι καλό να κρατήσω  τον ηλεκτρικό που εχω η να τον καταργήσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Απορία αρχάριου...σε έναν συλλέκτη 2,5 όταν οι χαλκοσωλήνες του υδροσκελετού είναι ή 8 (prisma) ή 12 (mark5), αυτός με τις 12 θα αποδώσει καλύτερα? Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά?

Είμαι ανάμεσα σε  Calpak neo ή gigaxs. Ο neo χρησιμοποιεί συλλέκτη prisma ενώ ο gigaxs χρησιμοποιεί του mark 5. Η διαφορά είναι στα 100euro. Πια η γνώμη σας?

gigaxsii.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-10 185345.png

• Like 1

Χοντρικά, περισσότεροι σωλήνες σημαίνει μεγαλύτερος όγκος υγρού στο κλειστό κύκλωμα, με τελικό αποτέλεσμα γρηγορότερη θέρμανση του νερού χρήσης σε ίδιου μεγέθους boiler.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση αφού αναφέρθηκε για calpac.. Αξίζει τόσο ή διάφορα που έχουν στα χρήματα? Επίσης τα 3 τ.μ. Συλλέκτη δεν είναι λίγα για 200λ?

Calpac prisma(1930€) 4.τμ συλλέκτης

calpac mark 5(1450€) 3 τ.μ. συλλέκτης

Αναφέρομαι στα 200lt.. 

Στο τέλος θα αγοράσουμε σπίτι με τόσα χρήματα που έχουν πάει οι ηλιακοι.. 

Επεξ/σία από sarakats85

18 ώρες πριν, nikos263 είπε

Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας .Είμαι κοντά στο να βάλω ηλιακό το ερώτημα που έχω είναι αν είναι καλό να κρατήσω  τον ηλεκτρικό που εχω η να τον καταργήσω. 

Αν ειναι απο 160λ και πανω σιγουρα θα συνδεσεις και τον ηλεκτρικο σου.

Συμφερει να ζεσταινεις το μποιλερ του ηλιακου μονο οταν ειναι κοντα στην επιθυμητη. Δηλαδη στο μποιλερ να υπαρχουν απο 30β και πανω  αλλιως αποδεικνυεται ενεργοβορο και χρονοβορο!

Συν στους ηλιακους η αντισταση μαζευει πιο ευκολα αλατα με συνεπεια την μειωμενη αποδοση αρα σε εξαναγκαζει να εισαι και τυπικος στον καθαρισμο της!

17 ώρες πριν, anestispro είπε

Απορία αρχάριου...σε έναν συλλέκτη 2,5 όταν οι χαλκοσωλήνες του υδροσκελετού είναι ή 8 (prisma) ή 12 (mark5), αυτός με τις 12 θα αποδώσει καλύτερα? Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά?

Είμαι ανάμεσα σε  Calpak neo ή gigaxs. Ο neo χρησιμοποιεί συλλέκτη prisma ενώ ο gigaxs χρησιμοποιεί του mark 5. Η διαφορά είναι στα 100euro. Πια η γνώμη σας?

Η αποδοση εξαρταται απο τον αριθμο αλλα και απο την διατομη των σωληνωσεων οπως και απο την ποιοτητα του απορροφητη!

Σιγουρα ο calpak δεν ειναι εξυπνη αγορα.. 

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Η αποδοση εξαρταται απο τον αριθμο αλλα και απο την διατομη των σωληνωσεων οπως και απο την ποιοτητα του απορροφητη!

Σιγουρα ο calpak δεν ειναι εξυπνη αγορα..

3 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Ερώτηση αφού αναφέρθηκε για calpac.. Αξίζει τόσο ή διάφορα που έχουν στα χρήματα? Επίσης τα 3 τ.μ. Συλλέκτη δεν είναι λίγα για 200λ?

Calpac prisma(1930€) 4.τμ συλλέκτης

calpac mark 5(1450€) 3 τ.μ. συλλέκτης

Αναφέρομαι στα 200lt.. 

Στο τέλος θα αγοράσουμε σπίτι με τόσα χρήματα που έχουν πάει οι ηλιακοι.. 

Αυτή την στιγμή ο Calpak neo 160/2.5 διπλής μέσω του προγραμματος μου βγαίνει ο πιο φθηνός στην έρευνα αγοράς που έκανα μεταξύ Nobel, Diana, Maltezo,  με τελική τιμή στα 420 ευρώ. Σε συνδιασμό με 24 άτοκες απο Κώτσο δεν εχω βρει καλύτερη επιλογή. Όποιος έχει να προτείνει κάποια πιο έξυπνη αγορά μετά χαράς

Επεξ/σία από anestispro
  • Like 2

Ευχαριστώ για την απάντησή αλλά δυστυχώς όλοι οι υπόλοιποι μέσω προγραμμάτος βγαίνουν στα ίδια χρήματα ή πιο ακρίβοι από τον calpac. Αυτό πως το κατάφεραν βέβαια είναι ένα άλλο θεμα.. 

Εντελώς πληροφοριακά, πόσο σου βγαίνει ο αντίστοιχος της Diana με το πρόγραμμα; Ρωτώ από περιέργεια, διότι στο χωριό έβαλε συγγενής πέρυσι έναν 160/2,5 στα 780€ (εκτός προγράμματος) και είναι απόλυτα ευχαριστημένος, ενώ είχε στάνταρτ το δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα που σε άλλους κοστίζει επιπλέον ~30€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Εντελώς πληροφοριακά, πόσο σου βγαίνει ο αντίστοιχος της Diana με το πρόγραμμα; Ρωτώ από περιέργεια, διότι στο χωριό έβαλε συγγενής πέρυσι έναν 160/2,5 στα 780€ (εκτός προγράμματος) και είναι απόλυτα ευχαριστημένος, ενώ είχε στάνταρτ το δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα που σε άλλους κοστίζει επιπλέον ~30€.

25 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Ευχαριστώ για την απάντησή αλλά δυστυχώς όλοι οι υπόλοιποι μέσω προγραμμάτος βγαίνουν στα ίδια χρήματα ή πιο ακρίβοι από τον calpac. Αυτό πως το κατάφεραν βέβαια είναι ένα άλλο θεμα.. 

Ακριβώς, έχουν όλοι υπερτιμολογήσει για το πρόγραμμα! Εγώ που ψάχνομαι για ηλιακό σε σπίτι στη Χαλκίδα, πάω για αρχή στη Diana που είναι τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ηλιακών και θα δεν υπάρχουν μεταφορικά κόστη. Μου λενε λοιπον  για 160/2,5 στα 500ευρώ χωρίς δυνατότητα δόσεων. Όταν ο Calpak μου βγαίνει 80ευρώ πιο κάτω και με δυνατότητα άτοκων δόσεων, η επιλογή είναι μονόδρομος. Θέλω να στηριξώ τον τοπικό έμπορο, αλλά και ο έμπορος πρέπει να εναρμονιστεί με τα σημερινά δεδομένα.

Επεξ/σία από anestispro

1 ώρα πριν, anestispro είπε

Αυτή την στιγμή ο Calpak neo 160/2.5 διπλής μέσω του προγραμματος μου βγαίνει ο πιο φθηνός στην έρευνα αγοράς που έκανα μεταξύ Nobel, Diana, Maltezo,  με τελική τιμή στα 420 ευρώ. Σε συνδιασμό με 24 άτοκες απο Κώτσο δεν εχω βρει καλύτερη επιλογή. Όποιος έχει να προτείνει κάποια πιο έξυπνη αγορά μετά χαράς

Η εξυπνη αγορα εχει να κανει με το κοστος.. Δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλος ηλιακος,σιγουρα υπερκοστολογημενος..

Αυτο με το προγραμμα ειναι δικο σου κομματι. Εγω απαντησα πανω στο συγκεκριμενο post σου!

22 λεπτά πριν, anestispro είπε

Θέλω να στηριξώ τον τοπικό έμπορο, αλλά και ο έμπορος πρέπει να εναρμονιστεί με τα σημερινά δεδομένα.

Αφού είσαι στην Χαλκίδα, ρώτα και σε Solar Thanos που είναι και αυτός τοπικός κατασκευαστής.

25 λεπτά πριν, jkoukos είπε

ρώτα και σε Solar Thanos

νομίζω αυτή η κατασκευή είναι δεσμευτική για μελλοντικές αλλαγές πχ αλλαγή μποιλερ που είναι σύνηθες 

3 ώρες πριν, anestispro είπε

Εδώ γράφονται πολλές εξυπνάδες! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...