mithrid Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 παιδια οι sonne σταματησαν τη διαθεσιμοτητα.εχω παρει τρια μαγαζια μεχρι τωρα κ δινουν ακυρο απο εκει κ περα θα ηθελα να ξερω τι εξαρτηματα πρεπει να πω σε ενα τεχνικο να βαλει πανω στον ηλιακο για την σωστη λειτουργια του.ξερει κανεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, gponiris είπε παιδια οι sonne σταματησαν τη διαθεσιμοτητα.εχω παρει τρια μαγαζια μεχρι τωρα κ δινουν ακυρο απο εκει κ περα θα ηθελα να ξερω τι εξαρτηματα πρεπει να πω σε ενα τεχνικο να βαλει πανω στον ηλιακο για την σωστη λειτουργια του.ξερει κανεις? Έχεις επικοινωνήσει με την εταιρεία; Αποκλείεται να μην έχουν ηλιακούς προς πώληση.. Για τοποθέτηση θέλουμε καλό νότιο προσανατολισμό, όχι ΝΑ-ΝΔ Αντί να μπει το κλασσικό ανεπίστροφο-ασφαλιστικό που έχει μαζί ο ηλιακός βάζουμε: Ξεχωριστή βαλβίδα ασφαλείας για ηλιακά στα 8 BAR (όχι παραπάνω) και ξεχωριστή ανεπίστροφη βαρέως τύπου (σαν βαρελάκι) Από κει και πέρα, καλά είναι να μπει δοχείο διαστολής ηλιακών, ανάλογα τα λίτρα του ηλιακού Φυσικά με όλα αυτά το κόστος πηγαίνει σε υλικά + 100-120€, που ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει να διαθέσει.. Τουλάχιστον θα έλεγα τα παραπάνω χωρίς το δοχείο να μπουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, jkoukos είπε Αυτό θέλουν πολλοί να αποφύγουν. Την άσκοπη σπατάλη χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος και το επιπλέον έξοδο που συνεπάγεται. Εσύ είσαι της άλλης άποψης. Δεκτό και κατανοητό, αλλά δεν είναι θέσφατο και πρέπει να κατανοήσεις τα "θέλω" και των άλλων που επιλέγουν μεγαλύτερο πάνελ συλλεκτών και μερική κάλυψή τους το καλοκαίρι. Καθείς πορεύεται με τις ανάγκες του και την τσέπη του. Αυτό λέω και εγώ. Αλλά ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι'αυτό λέω ας μην λένε υπερβολές και καταστρέφουν κόσμο. Πήγαινε τον Αύγουστο στην ψηλότερη πολυκατοικία της Αθήνας και αν δεις σκεπασμένους ηλιακούς εγώ μαζί σου. Μόλις τώρα, vaggooss είπε Αυτό λέω και εγώ. Αλλά ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι'αυτό λέω ας μην λένε υπερβολές και καταστρέφουν κόσμο. Πήγαινε τον Αύγουστο στην ψηλότερη πολυκατοικία της Αθήνας και αν δεις σκεπασμένους ηλιακούς εγώ μαζί σου. Ούτε εγώ θέλω να ανάψω αντίσταση αλλά δεν μπορείς να το αποφύγεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Μα και μισό τετραγωνικό συλλέκτη να έχεις, αν δεν τον σκεπάσεις το καλοκαίρι της Αθήνας πάλι κόφτες θα βαρέσει. Υποτίθεται ότι συζητάμε για ίδιες καταστάσεις. Αφού εσύ λες πως και μικρό συλλέκτη να βάλει κάποιος, πρέπει να τον σκεπάζει, ε και μεγάλο να βάλει που θα του πει κάποιος άλλος, πάλι θα τον σκεπάζει. Όντως η πλειοψηφία δε σκεπάζει, σε μια ταράτσα να ανέβεις, απ' τους 30 ηλιακούς που θα δεις γύρω γύρω, οι 2 θα είναι μισοσκεπασμένοι. Επίσης, δεν είναι ξερά μαθηματικό το θέμα της απόσβεσης, δηλαδή να βάλεις πόσο ρεύμα θα έκαιγες αν δεν τον είχες και να υπολογίσεις ότι στα 8 χρόνια που σου έσκασε δεν πρόλαβες να κάνεις απόσβεση. Είναι και η άνεση που σου παρέχει να γυρίσεις σπίτι και να μπεις απευθείας στη μπανιέρα αντί να περιμένεις 15-30 λεπτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Μα και μισό τετραγωνικό συλλέκτη να έχεις, αν δεν τον σκεπάσεις το καλοκαίρι της Αθήνας πάλι κόφτες θα βαρέσει. Υποτίθεται ότι συζητάμε για ίδιες καταστάσεις. Αφού εσύ λες πως και μικρό συλλέκτη να βάλει κάποιος, πρέπει να τον σκεπάζει, ε και μεγάλο να βάλει που θα του πει κάποιος άλλος, πάλι θα τον σκεπάζει. Όντως η πλειοψηφία δε σκεπάζει, σε μια ταράτσα να ανέβεις, απ' τους 30 ηλιακούς που θα δεις γύρω γύρω, οι 2 θα είναι μισοσκεπασμένοι. Επίσης, δεν είναι ξερά μαθηματικό το θέμα της απόσβεσης, δηλαδή να βάλεις πόσο ρεύμα θα έκαιγες αν δεν τον είχες και να υπολογίσεις ότι στα 8 χρόνια που σου έσκασε δεν πρόλαβες να κάνεις απόσβεση. Είναι και η άνεση που σου παρέχει να γυρίσεις σπίτι και να μπεις απευθείας στη μπανιέρα αντί να περιμένεις 15-30 λεπτά. Η αλλη λυση ειναι να γραφτεις στο πιο φτηνο τοπικο γυμναστηριο, αυτα του κιλου, με συνδρομες 60 το χρονο, και να πηγαινεις απλα να κανεις μπανιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Η αλλη λυση ειναι να γραφτεις στο πιο φτηνο τοπικο γυμναστηριο, αυτα του κιλου, με συνδρομες 60 το χρονο, και να πηγαινεις απλα να κανεις μπανιο Σωστός. Μόλις τώρα, vaggooss είπε Σωστός. Αλλά δεν έχει άδικο σε αυτά που λέει. Παιδιά μην ξεχνάτε ότι το 85% των πολιτών είναι σε μια μέτρια έως δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εγώ αν χαλάσει ο ηλιακός και χρειαστώ 800 ευρώ για αλλαγή θα τα δώσω αλλά θα μου ρίξει το μικρό κομποδεμα που εχω αισθητά. Γι'αυτό προσπαθούμε να τον κρατήσουμε όσο περισσότερο. Έτσι την πάτησε και ο θείος μου που χάλασε στα 9 χρόνια γιατί έβαλε 4 τμ συλλέκτη και έμεινε πόσα χρόνια μετά με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Νόμιζε ότι έβαλε μάπα ηλιακό δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι χάλασε από την καταπόνηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestispro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Γνώμη για Calpak neo 160l 2.5 συλλέκτη? Αξίζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΕΣ Αν μπορει καποιος να απαντησει... Καλοκαιρι ηταν το πρωτο φετος που ειχα ηλιακο. Αν και ειχα καλλυματα ηδη αγορασει, τελικα αποφασισα και δεν σκεπασα συλλεκτες. Φροντισα ομως καθε μερα να γινεται μια μικρη εστω καταναλωση νερου. Θελω να πω, οτι δεν ειναι οτι την κοπανησα κανεναν μηνα διακοπες και οτι θελει ας γινει. Ε τωρα βεβαια δεν ξερω ποσο 'αποφορτισε' τις υψηλες θερμοκρασιες, γι αυτο ρωτω και εδω γενικοτερα. Παντως οποτε εβαζα νερο σε λεκανη και μετρουσα με θερμομετρο με υπερυθρες, δεν ειδα πανω απο 75 βαθμους. Τελικα για το καλοκαιρι, αν καποιος κανει μια μικρη καταναλωση, ολο αυτο βοηθα στο να ειναι ο ηλιακος σε με νορμαλ κατασταση και να μην καταπονειται; Δεν ξερω ακριβεις αντοχες και ορια, αλλα διαβασα για ζητηματα αν μπορει καποιος να μετρησει βεβαια - οτι υπαρχει προβλημα αν πιασεις πανω απο 85 βαθμους, κι οταν ρωτησα τον εγκαταστατη για 'σκεπασματα' (δεν ηταν αρνητικος) μου ειπε να μην αγχωνομαι, γιατι θα μπορουσε να μην ειναι καν σε ταρατσα και να τον εχεις σε τιποτε κεραμιδια και εκει εκ των πραγματων δεν θα μπορουσες να κανεις τιποτε, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα σου χαλαγε επειδη εσυ δεν σκεπαζες...ολα σχετικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, vaggooss είπε Έτσι την πάτησε και ο θείος μου που χάλασε στα 9 χρόνια γιατί έβαλε 4 τμ συλλέκτη και έμεινε πόσα χρόνια μετά με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Νόμιζε ότι έβαλε μάπα ηλιακό δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι χάλασε από την καταπόνηση. Φαντάζομαι δεν τον σκέπαζε. Γενικά μακάρι να γνωρίζαμε με στοιχεία πόσο λιγότερο καταπονείται όσο πέφτουμε σε επιφάνεια συλλέκτη. Το γνωρίζεις εσύ; Αν όχι, μόνο εικασίες κάνουμε. 6 λεπτά πριν, mindreader είπε Τελικα για το καλοκαιρι, αν καποιος κανει μια μικρη καταναλωση, ολο αυτο βοηθα στο να ειναι ο ηλιακος σε με νορμαλ κατασταση και να μην καταπονειται; Όταν λες μικρή κατανάλωση, αν εννοείς σε όγκο νερού, φαντάζομαι δεν εννοείς να αφήσεις να τρέξει νερό σε θερμοκρασία που κάνεις μπάνιο, δηλαδή γύρω στους 38°C, γιατί θα πρέπει να ξοδέψεις πολλά λίτρα για να πέσει η θερμοκρασία του ζεστού. Αν εννοείς να αφήσεις να τρέξει στο τέρμα ζεστό για λιγότερη ώρα, ρισκάρεις τη μπαταρία σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Αυτό λέω και εγώ Δεν λέμε το ίδιο και από την άλλη είσαι απόλυτος, από την στιγμή που επιμένεις με κεφαλαία γράμματα, μη δεχόμενος τον αντίλογο. 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Ούτε εγώ θέλω να ανάψω αντίσταση αλλά δεν μπορείς να το αποφύγεις. Μπορείς μια χαρά να μειώσεις την χρήση της αντίστασης με μεγαλύτερο πάνελ. Το έχουν ήδη αναφέρει άλλα μέλη, ενώ έχω ιδία γνώμη προσωπικά 1 ώρα πριν, vaggooss είπε Αλλά ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Γι'αυτό λέω ας μην λένε υπερβολές και καταστρέφουν κόσμο. Πάλι είσαι απόλυτος. Ναι, οι περισσότεροι ηλιακοί δεν σκεπάζονται, αλλά δεν γνωρίζεις την χρήση και την λειτουργική κατάσταση του καθενός και παράλληλα τα τελευταία χρόνια, πολλοί που βλέπω στην περιοχή μου έχουν σωστά ασφαλιστικά και δοχεία αδράνειας (τουλάχιστον στο κλειστό κύκλωμα) που είμαι σίγουρος ότι ούτε ο δικός έχει ούτε του θείου σου. Σε σένα μπορεί να φθάνει το νερό καθημερινά με 120 λίτρα καζάνι και 2,5 τ.μ. συλλέκτη. Σε άλλους όχι. Εξαρτάται την χρήση του καθενός. Στο έγραψε και άλλο μέλος. Άσε το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Τι κάνεις νωρίς την άνοιξη και αργά το φθινόπωρο, όταν η ημερήσια ηλιοφάνεια είναι μικρή και παράλληλα έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες εξωτερικές και στο νερό που έρχεται από την εταιρεία ύδρευσης; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos263 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικά είμαι ανάμεσα σε sonne και sol violaris, έχουν κάποια σημαντική διαφορά στην ποιότητα? Και οι 2 είναι 160lt Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από nikos263 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, nikos263 είπε Τελικά είμαι ανάμεσα σε sonne και sol violaris, έχουν κάποια σημαντική διαφορά στην ποιότητα? Και οι 2 είναι 160lt Δεν ξέρω αν είσαι με voucher ή όχι αλλά έχε το νου σου ότι κάποιες εταιρίες ρίχνουν άκυρο καθώς δεν προλαβαίνουν την προθεσμία (η sonne είναι μία από αυτές όπως αναφέρει μερικά post πιο πάνω συνφορουμίτης) αλλά και εκτός voucher έχουν επιμηκυνθεί οι χρόνοι παράδοσης (ίσως ανοίξουμε το αντίστοιχο νήμα όπως στα αυτοκίνητα "ηλιακοί με χρόνο αναμονής έως 3 μήνες" ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos263 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι με voucher και ο sonne θα μπει από συνεργάτη τους Από sol violiaris μου είπανε 5-6 μέρες αναμονη Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2023 από nikos263 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Δεν λέμε το ίδιο και από την άλλη είσαι απόλυτος, από την στιγμή που επιμένεις με κεφαλαία γράμματα, μη δεχόμενος τον αντίλογο. Μπορείς μια χαρά να μειώσεις την χρήση της αντίστασης με μεγαλύτερο πάνελ. Το έχουν ήδη αναφέρει άλλα μέλη, ενώ έχω ιδία γνώμη προσωπικά Πάλι είσαι απόλυτος. Ναι, οι περισσότεροι ηλιακοί δεν σκεπάζονται, αλλά δεν γνωρίζεις την χρήση και την λειτουργική κατάσταση του καθενός και παράλληλα τα τελευταία χρόνια, πολλοί που βλέπω στην περιοχή μου έχουν σωστά ασφαλιστικά και δοχεία αδράνειας (τουλάχιστον στο κλειστό κύκλωμα) που είμαι σίγουρος ότι ούτε ο δικός έχει ούτε του θείου σου. Σε σένα μπορεί να φθάνει το νερό καθημερινά με 120 λίτρα καζάνι και 2,5 τ.μ. συλλέκτη. Σε άλλους όχι. Εξαρτάται την χρήση του καθενός. Στο έγραψε και άλλο μέλος. Άσε το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Τι κάνεις νωρίς την άνοιξη και αργά το φθινόπωρο, όταν η ημερήσια ηλιοφάνεια είναι μικρή και παράλληλα έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες εξωτερικές και στο νερό που έρχεται από την εταιρεία ύδρευσης; Αν σκεπάζουν 2 στους 100 συλλέκτες που βλέπω από το σπίτι μου Ε ναι είναι σχεδόν. 0% μετρημένο αυτό που λέω άρα ναι το λέω και το υποστηρίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2023 Στην Εύβοια έδειχνε η τηλεόραση την καταστροφή που έγινε από το χαλάζι που έπεσε σε μέγεθος αυγού. Σχολίασαν οι κάτοικοι την καταστροφή των συλλεκτών των ηλιακων τους όπου έσπασαν τα τζάμια των συλλεκτών. Πόσο να αντέξουν και αυτά.Αθραυστα ως ένα σημείο. Πόσο κάνει ένα τέτοιο τζάμι;Κάνα 80αρι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα