Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, zaras27 είπε

Άμα ανέβω θα τραβήξω αλλά το πάνω κάτω είχε κάτι λάμες σαν τα κάτοπτρα που έγραφαν 10 , 20, 30 40 σε μοίρες κ αυτοί βίδωσαν στη 40 κ έβαζαν κ αλφάδι στη βάση κ από τις 2 πλευρές γιατί το δώμα είχε ρήση πολύ μικρή  

Το αλφάδιασμα όντως πρέπει να γίνει, ως προς το δεξί-αριστερό, προκειμένου ο συλλέκτης να είναι οριζόντιος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καινουριος ηλιακος Ηλιοακμη megasun εχει σημαδια εσωτερικα ο συλλεκτης, μεσα απο το τζαμι.

Το τζαμι δεν εχει το παραμικρο.

Τον εχω στην αποθηκη μου, τον εφερα με φορτηγακι δικο μου απο τον εμπορο και δεν ακουμπησα ποτε το τζαμι.

Τα σημαδια ειναι κατα μηκος μια γραμμης(πανω κατω) στο μεσο του συλλεκτη και ειναι πολλα.

Καπως ετσι φανταστειτε:

-------------------------------------

-+++++++++++++++++-

-------------------------------------

Τον χτυπησαν στην μεταφορα?

Ξερει κανεις πως μπορει να εγινε αυτο και αν επηρεαζει την λειτουργια του?

Τον κραταω? Τον γυριζω? Ειπα του εμπορου να ερθει να τον δει, πριν τον εγκαταστησουμε.

Θα τον αλλαξει η εταιρεια ή θα ζορισει η υπόθεση?

Edit: Βρισκομαι Χανια οποτε μπορει να αλλαξε δυο τρια φορτηγα μεχρι να ερθει.

20230926_150156.jpg.8832e9d76040dba30f79c46e40e2e220.jpg

Επεξ/σία από Apostol.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, zaras27 είπε

αυτοί βίδωσαν στη 40

η κλασική ρύθμιση σε μοίρες για μια καλή απόδοση  όλο το χρόνο

Επεξ/σία από hp8

2 hours ago, Apostol. said:

Τον χτυπησαν στην μεταφορα?

Ξερει κανεις πως μπορει να εγινε αυτο και αν επηρεαζει την λειτουργια του?

Τον κραταω? Τον γυριζω? Ειπα του εμπορου να ερθει να τον δει, πριν τον εγκαταστησουμε.

Θα τον αλλαξει η εταιρεια ή θα ζορισει η υπόθεση?

εμένα μου μοιάζει με σημάδια από την μπλέ πλαστική ταινία ασφάλισης κατά τη μεταφορά. να έγινε δηλαδή από το σφίξιμο και επειδή εσωτερικά δεν είχαν βάλει κάποιο αφρώδες ή προστατευτικό νάυλον.

πιθανότητα με λίγο καθαρό οινόπνευμα και ένα σφουγγαράκι κουζίνας από τη πράσινη πλευρά να το τρίψεις και να φύγει.

τώρα διαβάζω οτι λες εσωτερικά...άρα είναι θέμα ελέγχου κατασκευής του υαλοπίνακα.....κατά τη μεταφορά από το εργοστάσιο πριν το δέσιμο.

λειτουργικά πάντως δεν επηρεάζει σε τίποτα να ξέρεις....

Λ

Θα έλεγα μια τυπική συντήρηση με άδειασμα -καθαρισμό δοχείου με αντικατάσταση ανοδίου, αντεπίστροφου-βαλβίδας ασφαλείας και  φλάντζας στεγανοποίησης.

Άδειασμα  συλλεκτών  με αλλαγή υγρών 

Για αλλαγή θερμοστάτη ή και αντίστασης δεν βλέπω κάποιο λόγο

• Like 3

6 hours ago, greekfragma said:

εμένα μου μοιάζει με σημάδια από την μπλέ πλαστική ταινία ασφάλισης κατά τη μεταφορά. να έγινε δηλαδή από το σφίξιμο και επειδή εσωτερικά δεν είχαν βάλει κάποιο αφρώδες ή προστατευτικό νάυλον.

πιθανότητα με λίγο καθαρό οινόπνευμα και ένα σφουγγαράκι κουζίνας από τη πράσινη πλευρά να το τρίψεις και να φύγει.

τώρα διαβάζω οτι λες εσωτερικά...άρα είναι θέμα ελέγχου κατασκευής του υαλοπίνακα.....κατά τη μεταφορά από το εργοστάσιο πριν το δέσιμο.

λειτουργικά πάντως δεν επηρεάζει σε τίποτα να ξέρεις....

Εγω θα προσπαθησω για αντικατασταση παντως, πιστευω ειναι απαραδεκτο σε καινουριο ακριβο ηλιακο ναι ειναι ετσι.

14 minutes ago, Apostol. said:

Εγω θα προσπαθησω για αντικατασταση παντως, πιστευω ειναι απαραδεκτο σε καινουριο ακριβο ηλιακο ναι ειναι ετσι.

αν ήταν κάτι που θα επηρέαζε τη λειτουργικότητα του ηλιακού ή έστω την μείωση της ζωής του έστω και μετά από 10 χρόνια θα σου έλεγα ναι να ασχοληθείς.

το συγκεκριμένο απλά δείχνει ότι το τζάμι που συναρμολόγησαν απλά δεν καθαρίστηκε επιμελώς.

αν νομίζεις οτι αξίζει τη φασαρία να συνεννοηθείς, να το εγκρίνουν, να πάρουν αυτόν, να φέρουν άλλο, οκ be my guest.

εγώ το θεωρώ χάσιμο χρόνου και κρίμα για το κόστος που θα αναλάβει η εταιρία για κάτι τόσο ασήμαντο.

προφανώς και έχεις δικαίωμα να το κάνεις και τυπικά έχεις δίκιο.

ηθικά όχι τόσο.

• Like 1

27 minutes ago, greekfragma said:

αν ήταν κάτι που θα επηρέαζε τη λειτουργικότητα του ηλιακού ή έστω την μείωση της ζωής του έστω και μετά από 10 χρόνια θα σου έλεγα ναι να ασχοληθείς.

το συγκεκριμένο απλά δείχνει ότι το τζάμι που συναρμολόγησαν απλά δεν καθαρίστηκε επιμελώς.

αν νομίζεις οτι αξίζει τη φασαρία να συνεννοηθείς, να το εγκρίνουν, να πάρουν αυτόν, να φέρουν άλλο, οκ be my guest.

εγώ το θεωρώ χάσιμο χρόνου και κρίμα για το κόστος που θα αναλάβει η εταιρία για κάτι τόσο ασήμαντο.

προφανώς και έχεις δικαίωμα να το κάνεις και τυπικά έχεις δίκιο.

ηθικά όχι τόσο.

Και τυπικα και ηθικα, γιατι πληρωσα κατι full price που υποτιθεται επρεπε να ειναι καπως και δεν ειναι.

Εγω (που δεν ξερω) βλεπω ζημια μεσα στον συλλεκτη, δεν ειμαι ειδικος στους συλλεκτες αλλα δεν μαρεσει η οψη καθολου. Που ξερω οτι δεν θα βγαλει κατι σε μερικα χρονια?

Και ειναι γεματος, δεν ειναι μονο σε αυτο το σημειο.

Γιατι να δεχθω κατι τετοιο ενω εχω πληρωσει full price?

Για να κανω χαρη στην εταιρια?

Γιατι η Ηλιοακμη εστειλε τετοιο συλλεκτη σε πελατη? Ετσι θελουν να παρουσιαζονται σαν εταιρια στους πελατες? Ας τον εβαζαν σε b-stock σε χαμηλοτερη τιμη.

Δεν τα κανουν αυτα σοβαρες εταιριες.

• Like 3

14 minutes ago, Apostol. said:

Και τυπικα και ηθικα, γιατι πληρωσα κατι full price που υποτιθεται επρεπε να ειναι καπως και δεν ειναι.

Εγω (που δεν ξερω) βλεπω ζημια μεσα στον συλλεκτη, δεν ειμαι ειδικος στους συλλεκτες αλλα δεν μαρεσει η οψη καθολου. Που ξερω οτι δεν θα βγαλει κατι σε μερικα χρονια?

Γιατι η Ηλιοακμη εστειλε τετοιο συλλεκτη σε πελατη? Ετσι θελουν να παρουσιαζονται σαν εταιρια στους πελατες? Ας τον εβαζαν σε b-stock σε χαμηλοτερη τιμη.

Δε πήρες διαστημόπλοιο από τη NASA. Ηλιακό πήρες με τζάμι που προφυλάσσει το εσωτερικό κύκλωμα με τις κυψέλες και τα στοιχεία.

Θες να το κάνεις. Οκ δικαίωμά σου.

Ρώτησες τι είναι αυτό που βλέπεις. Σου απάντησα οτι είναι σαν απομεινάρι από κάτι που δέθηκε το τζάμι κατά τη μεταφορά του. Θες πλαστική ταινία που ασφαλίζουν τις κούτες; Θες ιμάντα;

Τα σημαδάκια αυτό δείχνουν. Δεν είναι ράγισμα, δεν είναι σπάσιμο. Είναι το κλασικό αποτύπωμα που αφήνει σε ένα τζάμι όταν ένα ξένο σώμα σφίγγεται πάνω του.

Τζάμι είναι και αν δεν είναι και κρύσταλο με άζαξ που το κάνουν αόρατα δε σε επηρεάζει στη λειτουργία του ηλιακού.

Αν θες τώρα σώνει και καλά να μπεις στη ταλαιπωρία και συ και η εταιρία κάντο. ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-09-27 001830.jpg

• Like 1
  • Confused 1

Λ

Κι όμως θυμάμαι κάτι διαφημήσεις για ηλιακούς του '80 που έδειχναν δορυφόρους για να δημιουργήσουν συνειρμούς.

Πέρα από πλάκα και το τζάμι πρέπει να έχει την διαφάνεια που πρέπει (γι'αυτό δεν βάζουν ένα κοινό κρύσταλλο) και την ανάλογη συναρμογή για να έχει την απόδοση που υπόσχεται.

Εγώ ανησυχώ μην έχει ξυστεί η επιλεκτική στρώση που αν και μικρή είναι μεγάλη χοντράδα.

• Like 1

12 minutes ago, greekfragma said:

Δε πήρες διαστημόπλοιο από τη NASA. Ηλιακό πήρες με τζάμι που προφυλάσσει το εσωτερικό κύκλωμα με τις κυψέλες και τα στοιχεία.

Θες να το κάνεις. Οκ δικαίωμά σου.

Ρώτησες τι είναι αυτό που βλέπεις. Σου απάντησα οτι είναι σαν απομεινάρι από κάτι που δέθηκε το τζάμι κατά τη μεταφορά του. Θες πλαστική ταινία που ασφαλίζουν τις κούτες; Θες ιμάντα;

Τα σημαδάκια αυτό δείχνουν. Δεν είναι ράγισμα, δεν είναι σπάσιμο. Είναι το κλασικό αποτύπωμα που αφήνει σε ένα τζάμι όταν ένα ξένο σώμα σφίγγεται πάνω του.

Τζάμι είναι και αν δεν είναι και κρύσταλο με άζαξ που το κάνουν αόρατα δε σε επηρεάζει στη λειτουργία του ηλιακού.

Αν θες τώρα σώνει και καλά να μπεις στη ταλαιπωρία και συ και η εταιρία κάντο. ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-09-27 001830.jpg

Δηλαδη πρεπει να παρω διαστημοπλοιο για να ειναι οπως πρεπει?

Καμια ταλαιπωρια εγω, ερχεται η μεταφορικη τον παιρνουν μου στελνουν αλλο.

Ακομα και να ειναι οπως τα λες δεν ειναι σωστα απο μεριας της εταιριας.

Και στην τελικη που ξερεις εσυ και εγω οτι δεν ειχε κατι μεγαλυτερο πανω το τζαμι και εκανε ζημια στο δεσιμο? Σου ξαναλεω εχει πολλα σημαδια και δεν ειναι ολα επιφανειακα οπως αυτα που δειχνω, δειχνει σαν να εχει μπει μεσα το υλικο κατω απο το τζαμι.

Να τον παρουν πισω να τον δωσουν b-stock οπως ειπα παραπανω.

Ας καθαριζαν καλυτερα το τζαμι, ας ειχαν καλυτερο QC-QA, ας εκαναν οτι ηθελαν αλλα να μην πωλουσαν σε πελατη τετοιο συλλεκτη.

Και φυσικα θα τον γυρισω πισω.

9 minutes ago, Maurikycli said:

Λ

Κι όμως θυμάμαι κάτι διαφημήσεις για ηλιακούς του '80 που έδειχναν δορυφόρους για να δημιουργήσουν συνειρμούς.

Πέρα από πλάκα και το τζάμι πρέπει να έχει την διαφάνεια που πρέπει (γι'αυτό δεν βάζουν ένα κοινό κρύσταλλο) και την ανάλογη συναρμογή για να έχει την απόδοση που υπόσχεται.

Εγώ ανησυχώ μην έχει ξυστεί η επιλεκτική στρώση που αν και μικρή είναι μεγάλη χοντράδα.

Το υλικο κατω απο τζαμι σε μερικα σημεια εχει χαρακιες, σε αλλα βαθουλωματα, σε αλλα εχει φυγει το χρωμα οπως αυτα που δειχνω.

• Like 1

Καλησπερα σε όλους, σας παρακαλω μπορειτε να με βοηθησετε;;

Πηρα βαουτσερ 50% για ηλιακο, που ετσι κι αλλιώς δεν είχα γιατι έχω ενεργειακό τζάκι και άφθονο νερο ζεστο τον χειμωνα ..αλλα ειπα μια που το δικαιουμαι και δεν εχω ας παρω, νοικοκυριό είναι!:)

Η ερωτηση μου ειναι αν γωριζετε κατι για τους ελληνικούς ηλιακους SELKO γιατι θα βαλω 200άρι διπλης ενεργειας..Δεν εχω βρει καμια αξιολογηση στο google, ουτε καποια τιμη. Μου κανει εκπτωση 150 ευρω και βγαινει γυρω στα 1250 -1300 χωρις τα περαστικα.

Εχει καποιος εμπειρια απο αυτη την εταιρεια;

-Σας ευχαριστώ.

7 ώρες πριν, ΝΕΝΑ545 είπε

Καλησπερα σε όλους, σας παρακαλω μπορειτε να με βοηθησετε;;

Πηρα βαουτσερ 50% για ηλιακο, που ετσι κι αλλιώς δεν είχα γιατι έχω ενεργειακό τζάκι και άφθονο νερο ζεστο τον χειμωνα ..αλλα ειπα μια που το δικαιουμαι και δεν εχω ας παρω, νοικοκυριό είναι!:)

Η ερωτηση μου ειναι αν γωριζετε κατι για τους ελληνικούς ηλιακους SELKO γιατι θα βαλω 200άρι διπλης ενεργειας..Δεν εχω βρει καμια αξιολογηση στο google, ουτε καποια τιμη. Μου κανει εκπτωση 150 ευρω και βγαινει γυρω στα 1250 -1300 χωρις τα περαστικα.

Εχει καποιος εμπειρια απο αυτη την εταιρεια;

-Σας ευχαριστώ.

Να έχεις κατα νου πως ηλιακό βάζουμε για να γλιτώσουμε χρήματα σε βάθος πολλών ετών

Ακόμα και με μισή τιμή αν δεν τον χρησιμοποιούμε, μέσα θα μπουμε οικονομικά. Δεν ειναι κάτι που έχουμε για πάντα και απλά το βάζουμε να υπάρχει.

Χρειάζεται χρόνο, συντήρηση και γενικά παρακολούθηση. Πρέπει να αδειάζει το νερό για να πέφτει η θερμοκρασία και παράλληλα να σκεπάζεται το καλοκαιρι.

• Thanks 1

9 ώρες πριν, Apostol. είπε

Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Άσχετα αν το όποιο σημάδι μπορεί να έχει λειτουργική επίπτωση ή μη, το κάθε προϊόν οφείλει να παραδίδεται όπως φαίνεται στην έκθεση του όποιου καταστήματος ή εταιρίας.

Πχ ένας ηλιακός με χτυπημένο/σημαδεμένο εξωτερικά μπόϊλερ σίγουρα δεν έχει μειωμένη απόδοση. Από την άλλη όμως εγώ (εσύ, ο άλλος) πλήρωσα την τιμή στο φουλ για ένα καινούργιο μηχάνημα και θέλω (απαιτώ για την ακρίβεια) να μου έρθει καινούργιο και να δείχνει καινούργιο.

Αν έχει γίνει deal πχ έχω αυτό το χτυπημένο ή σημαδεμένο και θα στο δώσω 50€ λιγότερο τότε ναι. Είναι κοινή συμφωνία.

Και σίγουρα το αν κάτι θα δείχνει του κουτιού όταν το παραλάβουμε δεν έχει σχέση με το αν πήραμε αυτοκίνητο ή διαστημόπλοιο ή τσαντάκι μέσης από τους κινέζους.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...