marioboni Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 25/9/2023 στις 11:38 ΠΜ, corsax10xe είπε Έχει κάποιος thermit inox; Ισχύει το 3mm πάχος του δοχείου? Όσον αφορά την εγγύηση υπάρχει μεγαλύτερη στην αγορά για καζάνι; (12 χρόνια για duro glass και 15 για inox) Υ.Γ. υπάρχει κάποιος ηλεκτρικός χαλασμένος για την ανακύκλωση; Δεν τον βλέπω να τον προμοτάρουν αρκετά αν και είναι τρομερά ενδιαφέρον η εγγύηση που δίνουν σε σχέση με τους υπόλοιπους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestispro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, corsax10xe είπε Δεν το γνωριζω...οι full-plate λενε αποδιδουν καλυτερα... κατάλαβα, Θεωρείς τον Calpak neo ανώτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Άσχετη/σχετική ερώτηση. Έχω έναν Nobel Classic Glass 200λ. Παρακολουθώ και προσέχω τη θερμοκρασία και δεν έχει περάσει ποτέ τους 70 βαθμούς περίπου. Δουλεύει μόνο με ήλιο και όχι με ρεύμα. Πρέπει να κάνω συντήρηση / να ελέγξω κάτι / να αντικαταστήσω κάτι και σε πόσα χρόνια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos263 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 @zaras27 μπορείς να μου στείλεις με pm ποιος έκανε την εγκατάσταση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makevius Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, sonikk είπε Εσένα αν σου πετούσαν ντομάτες ενώ πρακτικά διέψευσα μερικους θα το έλεγες;Ρητορικό το ερώτημα.. Και ενώ κάποιοι αρχικά προσπάθησαν να βοηθήσουν και τους ευχαρίστησα μετά ξεκίνησαν την ειρωνία για καποιο λόγο.Δεν βαριέσαι όλα καλά. Έχεις πολύ δίκιο. Εγώ σε 160αρη μποίλερ έβαλα 4 τετραγωνικα πάνελ και με φουλ σκέπασμα έβγαλα όλο το καλοκαίρι και τον προηγούμενο χειμώνα πρέπει να άναψα 2 ή 3 φορές αντίσταση. Αλλά έχω και πολύ εύκολη πρόσβαση στη ταράτσα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsax10xe Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, gponiris είπε χασω το voucher της εγκαταστασης? δεν φευγουν χρήματα από την τσέπη σου!!! ποτε δεν τα είχες!!! αν προκειταί να τον βάλεις στο μέλλον με 80-100 ευρώ πάλι κερδισμένος θα είσαι!!! τα voucher είναι αέρας κοπανιστός! προσωπική μου άποψη: Δεν πληρώνω νταβαντζιλίκι σε κανέναν!!! 1 ώρα πριν, zaras27 είπε Αποξήλωσαν τον άλλο τον πήραν; κανά καζάνι για ψησταριά θα βρούμε; καλά παλιο θερμοσίφωνα για το πρόγραμμά δεν το συζητώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ανεβηκα ταρατσα να δω ποσο χωρο εχει για να βαλω ηλιακο για το 2ο διαμερισμα , και ειδα οτι του 1ου διαμερισματος εχει διαρροη και χανει νερο. Απο εκεινο το σημειο της σκουριας που φαινεται... Συμφερει καλυτερα να φτιαξω αυτον και να παρω εναν δευτερο για το αλλο διαμερισμα, η να τον σουταρω και να παρω εναν μεγαλο και για τα 2? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από Ntinaras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, sonikk είπε Θες να εκμηδενισεις το ρεύμα; Είστε οικογένεια με πάνω από 4 μέλη;Ή πολυμελείς άνω των 5; Βάλε δύο 300αρηδες συνδεδεμένους σε σειρά και σκέπαζε Μάιο με Οκτώβρη. Αναλογικά κάντο και εσύ για τα άτομα που είστε.Πχ δύο; Βάλε 200/4 αν σκοπεύεις στην επόμενη διετία τριετία να κάνεις οικογένεια. Αυτό έχω κάνει σε κυρία οικία.Πολλοι κορόιδευαν εδώ κλπ.Οπως ειρωνεύεται κάποιος προλαλησας..ονόματα δεν λέμε.. Όμως πρόσεξε.Στην κυρία οικία μου αντίσταση και ρεύμα δεν έχω ανάψει ποτέ.Μιλαμε για διπλής ενέργειας ηλιακό.Ουσιαστικα η αντίσταση μου είναι άχρηστη.Γιατι; Είχα βαρεθεί στο προηγούμενο σπίτι να μην βρίσκω ζεστό νερό ερχόμενος το βράδυ κατάκοπος από δουλειά γιατί είχε καταναλωθεί όλο από οικογένεια παιδιά κλπ.Ο μικρός κάνει δύο προπονήσεις την ημέρα θέλει διπλό ντους.Η μικρή ενόργανη γυμναστική.Η τρίτη τένις.Βασικα τα κυβικά που χαλάω είναι για εννιά άτομα,χωρίς να είμαστε εννιά. Η δουλειά μου είναι γραφείου,άσε τι γράφει ο παραπάνω για μάστορας και μαλακίες.Ομως επειδή έχω δύο χόμπυ και το ένα είναι δρομέας υπεραποστάσεων συχνά πυκνά μπορεί να κάνω κ τρία ντους την ημέρα λόγω προπόνησης συν ένα δεύτερο χόμπυ που εχω.Ασχολουμαι με το τρέξιμο από φοιτητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών.Απο τότε και εγώ προσωπικά το νερό το σπαταλούσα χωρίς μέτρο λόγω ειδικών συνθηκών.Αν γνωρίζεις από υπεραποστασεις ξέρεις τί σημαίνει το ζεστό νερό μετά το τέλος μιας διαδρομής πολλών χλμ για τους μύες και τους ιστούς. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι για να καταφέρεις να έχεις πολύ ζεστό νερό ακόμα και με βροχή ή συννεφιές για δύο ή τρεις συνεχόμενες ημερες χρειάζεσαι τα σωστά τμ σε ανάλογο μποιλερ.Σε 300αρη θες 5 τμ αν μένεις Αθήνα. Αυτό που είδα και στην πράξη είναι το εξής.Με δύο 300αρηδες και 10 τμ σύνολο με έβγαλε για 4 μέρες με ζεστό νερο για όλους ενώ επί τρεις ημέρες είχε καταιγιδα-βροχη-συννεφια.Θυμασαι κάποιες μέρες πριν από καιρό που είχαμε μουλιασει; Εγώ λοιπόν την έβγαλα χωρίς να αναψω αντίσταση και μάλιστα περίσσεψε κιόλας ζεστό νερό.Μπορει η θερμοκρασία του νερού να πέφτει ανά 4ωρο με 6 ωρο το βράδυ αλλά με σωστή διαχείριση αν δεν κάνεις σπατάλη αν δεν τραβάς συνέχεια νερό να σε βγάλει μέρες με κακοκαιρία,συννεφιά ή βροχές. Πριν κάνω οικογένεια είχα πάρει 200/4.Τον έχω άλλου αυτον.Δυο άτομα ήμασταν εγώ κ η γυναίκα μου.Σκεπαζα το καλοκαίρι κλπ.Σε κακοκαιρίες η Φλεβάρη με συννεφιές και χαμηλή ηλιοφάνεια με έβγαζε πάλι μέρες με ζεστό νερό.Απο τότε δηλ είχα κάνει το πείραμα.Και πέτυχε.Πολλα μαστόρια χλεύαζαν κλπ,δεν έδινα σημασία.Αυτος που μου έκανε το σέρβις με ρωταγε όταν έβλεπε την αντίσταση..Δεν την ανάβετε ποτέ;Εντύπωση του έκανε. Κάνε αυτό που πιστεύεις,ενημερωσου και από εδώ φυσικά από άτομα που καλοπροαίρετα εξηγούν και αποφάσισε.Αλλα το σκέπασμα το καλοκαίρι να το έχεις σε προτεραιοτητα. Να φανταστείς πόσο άσχετος είναι ο κόσμος... Το καλοκαίρι αυτό ήρθαν δύο γείτονες που είδαν την ταράτσα μου με σκεπασμένους τρεις συλλέκτες και με ρώτησαν το εξής;Τι έπαθαν οι ηλιακοί σου χάλασαν και τους σκεπασες; Επίσης ένας 80αρης παππούς που είχε δει από την πολυοροφη πολυκατοικία που μένει την ταράτσα μου συναντά τον πατέρα μου στην λαϊκή και τον ρωτάει..Γιατί σκεπασες τους ηλιακούς τρύπησαν; και με παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου και με ρωτάει αν χάλασαν οι ηλιακοί μου.Πρωτη φορά άκουσαν οι 80αρηδες για σκέπασμα. Για αυτό λοιπόν να σκεπάζεις και μην φοβάσαι τίποτα.Και μην το βλέπεις σαν αγγαρεία.Γυμναστικη είναι και αυτό.Καλο θα σου κάνει. Επίσης δες το και σαν επένδυση αν έχεις σκοπό να κάνεις οικογένεια.Ενα βρέφος λερώνεται δύο-τρεις ωρες.Οσοι έχουν βρέφος και έχουν 160/3 δεν τους φτάνει ούτε για ζήτω. Τώρα ετοιμάζω κάτι για την αδερφή μου που μένει διπλα που έχει και εκείνη παιδιά και μένουν και τα πεθερικά μαζί της.Και αυτοί υψηλές καταναλωσεις.Με προβληματίζει η στατική μελέτη που είπε ο πανος2.Εφερα μηχανικό γιατί δεν είναι το αντικείμενο μου και άκρη δεν έβγαλα.Δεν μου έδωσε σαφή απάντηση.Ηξεις-αφιξεις.Για άλλη μια φορά πάλι τον Μαγκάιβερ θα κάνω για να βρω λύση μου φαίνεται.Διαβαζω ένα βιβλίο με καταπονήσεις στο τσιμέντο και το σκυρόδεμα και τί φθορά έχει ανά δεκαετία.Μεγαλη υπόθεση πάντως να βρεις μηχανικό ψαγμενο σε αυτά τα θέματα.Ειμαι μερικοί καλοί που ασχολούνται αποκλειστικά με στατικές μελέτες πάντως αλλά σε μεγάλης κλίμακας έργα δεν ασχολούνται με μικροπραγματα όπως η καταπόνηση σε πλάκα και το φορτίο που φέρει ένας ηλιακός. Συνοψιζοντας...Συνυπολογίσε τα όλα μαζί και ακόμα και λάθος να κάνεις δεν χάλασε ο κόσμος.Ηλιακος είναι δεν είναι σπίτι ή αυτοκίνητο να πάθεις ζημιά μεγάλη. Όλοι μαθαίνουμε ακομα.Και εγώ πρώτος πρώτος. Sorry για το σεντόνι... Καρδούλα μόνο και μόνο για όλα αυτά τα διάβασα εν ταχυ. Απλά εσύ μπορεί να διαθέτεις λεφτά να βάλεις 2 των 300 λίτρων δεν έχουν όμως όλοι την άνεση και φυσικά και τον χώρο που απαιτείται. Μωρό έχω 150 λίτρα με 1,2 συλλέκτη και αν έχει ήλιο καλυπτομαι οριακά και χειμώνα. Αν εχει συννεφιά έστω και την μισή μέρα θα ανάψω αντίσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ανεβηκα ταρατσα να δω ποσο χωρο εχει για να βαλω ηλιακο για το 2ο διαμερισμα , και ειδα οτι του 1ου διαμερισματος εχει διαρροη και χανει νερο. Απο εκεινο το σημειο της σκουριας που φαινεται... Συμφερει καλυτερα να φτιαξω αυτον και να παρω εναν δευτερο για το αλλο διαμερισμα, η να τον σουταρω και να παρω εναν μεγαλο και για τα 2? ο/οι συλλέκτες σε τι κατάσταση είναι Δεν φαίνονται Πόσα άτομα ανά διαμέρισμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, vaggooss είπε Αν εχει συννεφιά έστω και την μισή μέρα θα ανάψω αντίσταση. Αυτό θέλουν πολλοί να αποφύγουν. Την άσκοπη σπατάλη χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος και το επιπλέον έξοδο που συνεπάγεται. Εσύ είσαι της άλλης άποψης. Δεκτό και κατανοητό, αλλά δεν είναι θέσφατο και πρέπει να κατανοήσεις τα "θέλω" και των άλλων που επιλέγουν μεγαλύτερο πάνελ συλλεκτών και μερική κάλυψή τους το καλοκαίρι. Καθείς πορεύεται με τις ανάγκες του και την τσέπη του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zaras27 είπε Λοιπόν, τελειώσαμε την εγκατάσταση του ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ 150 με 2,3 τμ συλλέκτη ο οποίος αντικατέστησε τον 20ετίας πάλι ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ . Πρίμα όλα , μπήκε κ το θερμόμετρο να βλέπω μέσα στο σπίτι και παρόλο που είχα αναμονές από τον προηγούμενο άλλαξα κ τους σωλήνες κ το ασφαλιστικό . Έδωσα 440 στην παραγγελία κ 130 τοποθέτηση επιπλέον του κουπονιού . Βάλανε κάτι μοιρογνωμόνια κ μετράγανε κλίσεις , δεξιά αριστερά , πάνω, κάτω κ μόνωσαν με armaflex τις σωλήνες τις οποίες θα τις μονώσω επιπλέον σε λίγες μέρες . Αποξήλωσαν τον άλλο έκλεισαν τις τρύπες κ έβαλαν από την αρχή νέα βάση Μου άφησαν κ ένα μπιτόνι αντιψυκτικό και service μου είπαν στα 2 έτη. Περιοχή Αθήνα , Πολύγωνο Καλορίζικος και καλά μπάνια Από την περιγραφή σου φαίνεται όλα να έγιναν οκ. Εκεί που χαμογέλασα βέβαια είναι όταν αναφέρεις όργανα και μετρήσεις κλίσεων. Η λειτουργία του ηλιακού (και με δεδομένη την εξάρτηση από την εναλλαγή των εποχών) είναι τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται ακριβή κλίση ή προσανατολισμό (εννοώ το να χάσεις 5-6 μοίρες στον προσανατολισμό ή 2-3 στην κλίση). Στον προσανατολισμό μία απόκλιση +/- 10 μοίρες από το νότο είναι μέσα στις μέγιστες αποδόσεις, την δε κλίση συνήθως την δίνει η βάση. Ειδικά αν κάποιος έχει βάλει πάνω από 5-10 ηλιακούς μια χαρά τον στήνει με το μάτι (τα "πιάτα" της Nova δίνουν μία ένδειξη και γνωρίζοντας πόσο να το "κλέψεις" ανατολικά βγάζει τέλειο προσανατολισμό). Δεν ρυθμίζουμε το αβάνς όπως στα παλιά αυτοκίνητα (που κι εκεί έπεφτε ρύθμιση με το...αυτί από τους "μαστόρους" ) Οπότε πιθανότατα έγινε για το "φαίνεσθαι" των πραγμάτων. Αλλά από τη στιγμή που έγινε οκ η τοποθέτηση δεν σε νοιάζει. Καλορίζικος και πάλι Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από haris_216 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, sonikk είπε Εσένα αν σου πετούσαν ντομάτες ενώ πρακτικά διέψευσα μερικους θα το έλεγες;Ρητορικό το ερώτημα.. Και ενώ κάποιοι αρχικά προσπάθησαν να βοηθήσουν και τους ευχαρίστησα μετά ξεκίνησαν την ειρωνία για καποιο λόγο.Δεν βαριέσαι όλα καλά. Εδώ ανταλλάσουμε γνώμες και εμπειρίες. Είναι φάουλ από μέρους σου που δεν έδωσες έγκαιρα πληροφόρηση για το αποτέλεσμα. Αν κάποιοι σου γράφουν ειρωνικά τους προσπερνάς Σε ποιες μάρκες κατέληξες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, zaras27 είπε Βάλανε κάτι μοιρογνωμόνια κ μετράγανε κλίσεις , δεξιά αριστερά , πάνω, κάτω Το δεξιά αριστερά το καταλαβαίνω Το πάνω κάτω ? Έχει ρυθμιζόμενη βάση ? Αν βολέψει βάλε μια φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaras27 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 6 minutes ago, hp8 said: Το δεξιά αριστερά το καταλαβαίνω Το πάνω κάτω ? Έχει ρυθμιζόμενη βάση ? Αν βολέψει βάλε μια φωτο Άμα ανέβω θα τραβήξω αλλά το πάνω κάτω είχε κάτι λάμες σαν τα κάτοπτρα που έγραφαν 10 , 20, 30 40 σε μοίρες κ αυτοί βίδωσαν στη 40 κ έβαζαν κ αλφάδι στη βάση κ από τις 2 πλευρές γιατί το δώμα είχε ρήση πολύ μικρή 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Άσχετη/σχετική ερώτηση. Έχω έναν Nobel Classic Glass 200λ. Παρακολουθώ και προσέχω τη θερμοκρασία και δεν έχει περάσει ποτέ τους 70 βαθμούς περίπου. Δουλεύει μόνο με ήλιο και όχι με ρεύμα. Πρέπει να κάνω συντήρηση / να ελέγξω κάτι / να αντικαταστήσω κάτι και σε πόσα χρόνια? Πόσα χρόνια τον έχεις; 59 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ανεβηκα ταρατσα να δω ποσο χωρο εχει για να βαλω ηλιακο για το 2ο διαμερισμα , και ειδα οτι του 1ου διαμερισματος εχει διαρροη και χανει νερο. Απο εκεινο το σημειο της σκουριας που φαινεται... Συμφερει καλυτερα να φτιαξω αυτον και να παρω εναν δευτερο για το αλλο διαμερισμα, η να τον σουταρω και να παρω εναν μεγαλο και για τα 2? Μαλλον είναι φλάντζα-απλή συντήρηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα