nikos263 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα !! Θα ήθελα να ρωτήσω αν εχετε κάποιον ηλιακό να προτείνετε για 3 άτομα στην Αθήνα , το διαμέρισμα είναι στο 2ο όροφο και αναμονές υπάρχουν στην ταράτσα. Αυτους που κοιτάω μέχρι στιγμής είναι: 1.Μια προσφορά που πήρα ήταν για ένα Sonne στα 160 λίτρα 800 ευρώ συν 120 η εγκατάσταση. 2.Mastersol που είναι πιο οικονομικοί απο τους Sonne, όπως https://www.skroutz.gr/s/14782299/MasterSOL-Eco-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Triplis-Energeias-me-2t-m-Syllekti.html 3. Και τον https://www.skroutz.gr/s/35430975/Termomax-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-2t-m-Syllekti.html που είναι εξαιρετικά οικονομικός αλλά δεν ξέρω τι παίζει απο ποιότητα, Επειδή το σπίτι δεν είναι δικό μου θα ηθελα οσο πιο οικονομικός γίνεται Ευχαριστώ! Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2023 από nikos263 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, vaggooss είπε Φίλε μου αυτό λέμε και ξαναλέμε. Ας το ξαναγράψω. Εννοείται πως ο κατασκευαστής τα αναφέρει. Αλλά όλοι λένε βάλε και παραπάνω τετραγωνικά για να γλυτώνεις τον χειμώνα από την αντίσταση. Αυτό ξαναειπαμε ότι κανείς δεν σκεπάζει το καλοκαίρι. Οπότε βάζεις αυτό που πρέπει χωρίς υπερβολές. Ένας άλλος συμφουριτης έγραψε βάλε.2,50 τμ στα 120 λίτρα για να είσαι οκ τον χειμώνα. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ να μην περνούν κόσμο στον λαιμό τους. Θες να εκμηδενισεις το ρεύμα; Είστε οικογένεια με πάνω από 4 μέλη;Ή πολυμελείς άνω των 5; Βάλε δύο 300αρηδες συνδεδεμένους σε σειρά και σκέπαζε Μάιο με Οκτώβρη. Αναλογικά κάντο και εσύ για τα άτομα που είστε.Πχ δύο; Βάλε 200/4 αν σκοπεύεις στην επόμενη διετία τριετία να κάνεις οικογένεια. Αυτό έχω κάνει σε κυρία οικία.Πολλοι κορόιδευαν εδώ κλπ.Οπως ειρωνεύεται κάποιος προλαλησας..ονόματα δεν λέμε.. Όμως πρόσεξε.Στην κυρία οικία μου αντίσταση και ρεύμα δεν έχω ανάψει ποτέ.Μιλαμε για διπλής ενέργειας ηλιακό.Ουσιαστικα η αντίσταση μου είναι άχρηστη.Γιατι; Είχα βαρεθεί στο προηγούμενο σπίτι να μην βρίσκω ζεστό νερό ερχόμενος το βράδυ κατάκοπος από δουλειά γιατί είχε καταναλωθεί όλο από οικογένεια παιδιά κλπ.Ο μικρός κάνει δύο προπονήσεις την ημέρα θέλει διπλό ντους.Η μικρή ενόργανη γυμναστική.Η τρίτη τένις.Βασικα τα κυβικά που χαλάω είναι για εννιά άτομα,χωρίς να είμαστε εννιά. Η δουλειά μου είναι γραφείου,άσε τι γράφει ο παραπάνω για μάστορας και μαλακίες.Ομως επειδή έχω δύο χόμπυ και το ένα είναι δρομέας υπεραποστάσεων συχνά πυκνά μπορεί να κάνω κ τρία ντους την ημέρα λόγω προπόνησης συν ένα δεύτερο χόμπυ που εχω.Ασχολουμαι με το τρέξιμο από φοιτητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών.Απο τότε και εγώ προσωπικά το νερό το σπαταλούσα χωρίς μέτρο λόγω ειδικών συνθηκών.Αν γνωρίζεις από υπεραποστασεις ξέρεις τί σημαίνει το ζεστό νερό μετά το τέλος μιας διαδρομής πολλών χλμ για τους μύες και τους ιστούς. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι για να καταφέρεις να έχεις πολύ ζεστό νερό ακόμα και με βροχή ή συννεφιές για δύο ή τρεις συνεχόμενες ημερες χρειάζεσαι τα σωστά τμ σε ανάλογο μποιλερ.Σε 300αρη θες 5 τμ αν μένεις Αθήνα. Αυτό που είδα και στην πράξη είναι το εξής.Με δύο 300αρηδες και 10 τμ σύνολο με έβγαλε για 4 μέρες με ζεστό νερο για όλους ενώ επί τρεις ημέρες είχε καταιγιδα-βροχη-συννεφια.Θυμασαι κάποιες μέρες πριν από καιρό που είχαμε μουλιασει; Εγώ λοιπόν την έβγαλα χωρίς να αναψω αντίσταση και μάλιστα περίσσεψε κιόλας ζεστό νερό.Μπορει η θερμοκρασία του νερού να πέφτει ανά 4ωρο με 6 ωρο το βράδυ αλλά με σωστή διαχείριση αν δεν κάνεις σπατάλη αν δεν τραβάς συνέχεια νερό να σε βγάλει μέρες με κακοκαιρία,συννεφιά ή βροχές. Πριν κάνω οικογένεια είχα πάρει 200/4.Τον έχω άλλου αυτον.Δυο άτομα ήμασταν εγώ κ η γυναίκα μου.Σκεπαζα το καλοκαίρι κλπ.Σε κακοκαιρίες η Φλεβάρη με συννεφιές και χαμηλή ηλιοφάνεια με έβγαζε πάλι μέρες με ζεστό νερό.Απο τότε δηλ είχα κάνει το πείραμα.Και πέτυχε.Πολλα μαστόρια χλεύαζαν κλπ,δεν έδινα σημασία.Αυτος που μου έκανε το σέρβις με ρωταγε όταν έβλεπε την αντίσταση..Δεν την ανάβετε ποτέ;Εντύπωση του έκανε. Κάνε αυτό που πιστεύεις,ενημερωσου και από εδώ φυσικά από άτομα που καλοπροαίρετα εξηγούν και αποφάσισε.Αλλα το σκέπασμα το καλοκαίρι να το έχεις σε προτεραιοτητα. Να φανταστείς πόσο άσχετος είναι ο κόσμος... Το καλοκαίρι αυτό ήρθαν δύο γείτονες που είδαν την ταράτσα μου με σκεπασμένους τρεις συλλέκτες και με ρώτησαν το εξής;Τι έπαθαν οι ηλιακοί σου χάλασαν και τους σκεπασες; Επίσης ένας 80αρης παππούς που είχε δει από την πολυοροφη πολυκατοικία που μένει την ταράτσα μου συναντά τον πατέρα μου στην λαϊκή και τον ρωτάει..Γιατί σκεπασες τους ηλιακούς τρύπησαν; και με παίρνει τηλέφωνο ο πατέρας μου και με ρωτάει αν χάλασαν οι ηλιακοί μου.Πρωτη φορά άκουσαν οι 80αρηδες για σκέπασμα. Για αυτό λοιπόν να σκεπάζεις και μην φοβάσαι τίποτα.Και μην το βλέπεις σαν αγγαρεία.Γυμναστικη είναι και αυτό.Καλο θα σου κάνει. Επίσης δες το και σαν επένδυση αν έχεις σκοπό να κάνεις οικογένεια.Ενα βρέφος λερώνεται δύο-τρεις ωρες.Οσοι έχουν βρέφος και έχουν 160/3 δεν τους φτάνει ούτε για ζήτω. Τώρα ετοιμάζω κάτι για την αδερφή μου που μένει διπλα που έχει και εκείνη παιδιά και μένουν και τα πεθερικά μαζί της.Και αυτοί υψηλές καταναλωσεις.Με προβληματίζει η στατική μελέτη που είπε ο πανος2.Εφερα μηχανικό γιατί δεν είναι το αντικείμενο μου και άκρη δεν έβγαλα.Δεν μου έδωσε σαφή απάντηση.Ηξεις-αφιξεις.Για άλλη μια φορά πάλι τον Μαγκάιβερ θα κάνω για να βρω λύση μου φαίνεται.Διαβαζω ένα βιβλίο με καταπονήσεις στο τσιμέντο και το σκυρόδεμα και τί φθορά έχει ανά δεκαετία.Μεγαλη υπόθεση πάντως να βρεις μηχανικό ψαγμενο σε αυτά τα θέματα.Ειμαι μερικοί καλοί που ασχολούνται αποκλειστικά με στατικές μελέτες πάντως αλλά σε μεγάλης κλίμακας έργα δεν ασχολούνται με μικροπραγματα όπως η καταπόνηση σε πλάκα και το φορτίο που φέρει ένας ηλιακός. Συνοψιζοντας...Συνυπολογίσε τα όλα μαζί και ακόμα και λάθος να κάνεις δεν χάλασε ο κόσμος.Ηλιακος είναι δεν είναι σπίτι ή αυτοκίνητο να πάθεις ζημιά μεγάλη. Όλοι μαθαίνουμε ακομα.Και εγώ πρώτος πρώτος. Sorry για το σεντόνι... Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από sonikk 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Λ Δεν μας το είπες ότι ολοκληρωσες το πρότζεκτ των δύο θερμισιφωνων 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Λ Δεν μας το είπες ότι ολοκληρωσες το πρότζεκτ των δύο θερμισιφωνων Εσένα αν σου πετούσαν ντομάτες ενώ πρακτικά διέψευσα μερικους θα το έλεγες;Ρητορικό το ερώτημα.. Και ενώ κάποιοι αρχικά προσπάθησαν να βοηθήσουν και τους ευχαρίστησα μετά ξεκίνησαν την ειρωνία για καποιο λόγο.Δεν βαριέσαι όλα καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsax10xe Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, nikos263 είπε 2.Mastersol που είναι πιο οικονομικοί απο τους Sonne, όπως https://www.skroutz.gr/s/14782299/MasterSOL-Eco-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Triplis-Energeias-me-2t-m-Syllekti.html Να ρωτησω και εγω μια γνωμη για τον ''σκαφωτο΄΄ συλλεκτη της MasterSol... Δεν τον εχει αυτο τo μοντελο αλλα μονο τα plus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΑΝΕΣΗ Για μενα παντως ηταν ευχαριστη εκπληξη, οτι με οχι ιδιαιτερα κρυο καιρο (ανοιξη νομιζω;), ειχε επι 5 συνεχομενες μερες συννεφια, και σε περιοδο που ηταν μονο ενας ανθρωπος στο σπιτι (εγω), μπορουσα και εκανα κανονικοτατα ζεστο μπανιο ολες αυτες τις 5 ημερες, με καζανι 160 λιτρων. Μικρη βεβαια η οποια αλλη χρηση ζεστου νερου. Πραγματικα απολαυση, 5 μερες να εχει συννεφια, και εσυ 5 μερες να εχεις απολαυστικο ζεστο νερο. Και χωρις καταναλωση ηλεκτρικου ρευματος. Ειναι πρωτη χρονια με τον ηλιακο, το απολαμβανω, απο καθε αποψη. Αλλα εκτιμω οτι και εγω απο τη δικη μου πλευρα κανω νορμαλ καταναλωση, αλλα και ειναι και γενικως μια καλη εγκατασταση ηλιακου, γιατι ολα παιζουν ρολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestispro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Για ηλιακούς Diana έχετε άποψη? Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχουν επιλεκτικούς συλλέκτες ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsax10xe Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, anestispro είπε Για ηλιακούς Diana έχετε άποψη? Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχουν επιλεκτικούς συλλέκτες ή όχι. Επιλλεκτικη επιφάνεια τυπου ''στριπ΄΄ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anestispro Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, corsax10xe είπε Επιλλεκτικη επιφάνεια τυπου ''στριπ΄΄ Τύπου "στριπ" δηλαδή? είναι μειωμένης απόδοσης σε σύγκριση με έναν κανονικό επιλεκτικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsax10xe Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, anestispro είπε Τύπου "στριπ" δηλαδή? είναι μειωμένης απόδοσης σε σύγκριση με έναν κανονικό επιλεκτικό? Δεν το γνωριζω...οι full-plate λενε αποδιδουν καλυτερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) παιδια ακουω κατι τιμες για εγκατασταση ηλιακου 200ε!πανε καλα? τους ρωταω το λογο και μου λενε επειδη υπαρχει voucher και ζητηση εχετε να προτεινετε κανεναν εγκαταστατη με 100-130ε? Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2023 από gponiris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
corsax10xe Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, gponiris είπε παιδια ακουω κατι τιμες για εγκατασταση ηλιακου 200ε!πανε καλα? τους ρωταω το λογο και μου λενε επειδη υπαρχει voucher και ζητηση εχετε να προτεινετε κανεναν εγκαταστατη με 100-130ε? αγοραζεις μονο τον ηλιακο και περιμενεις μεχρι να επανελθει η κανονικοτητα!!! αν εχεις αλλο τροπο να ζεστανεις το νερο... αλλιως υποκυπτεις στον ''εκβιασμό'' εις γνωσιν σου... αλλιως τον βαζεις μόνος σου...δεν ειναι αστροφυσικη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, corsax10xe είπε αγοραζεις μονο τον ηλιακο και περιμενεις μεχρι να επανελθει η κανονικοτητα!!! αν εχεις αλλο τροπο να ζεστανεις το νερο... αλλιως υποκυπτεις στον ''εκβιασμό'' εις γνωσιν σου... αλλιως τον βαζεις μόνος σου...δεν ειναι αστροφυσικη! τον ενιωσα τον εκβιασμο στο πετσι μου οντως! να περιμενω αλλα δεν θα χασω το voucher της εγκαταστασης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Κατα τα λοιπα, οπως και με τις λευκες συσκευες περυσι-φετος, 'κινειται η αγορα', τα καταστηματα, οι επαγγελματιες, βοηθιεται ρε παιδι μου ο κοσμος να αγορασει που αλλιως δε θα μπορουσε! Καλο και αυτο το αφηγημα, σωστα; Μες τη διαστροφη ειμαστε τελικα στην Ελλαδα. Ολα για την κονομα, ακομη και φαινομενικα καλα μετρα, ειναι για να τα αρπαζουν συγκεκριμενοι κλαδοι, και ο μονος χαμενος διαχρονικα ειναι απλός πολιτης-καταναλωτης. Voucher λεει, και αντι να πεφτουν οι τιμες, ανεβαινουν, σου πιανουν και λιγο τον @@@@, λες καλυτερα να μην υπηρχαν αυτα, τρελα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zaras27 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2023 Λοιπόν, τελειώσαμε την εγκατάσταση του ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ 150 με 2,3 τμ συλλέκτη ο οποίος αντικατέστησε τον 20ετίας πάλι ΗΛΙΟΘΕΡΜΟ . Πρίμα όλα , μπήκε κ το θερμόμετρο να βλέπω μέσα στο σπίτι και παρόλο που είχα αναμονές από τον προηγούμενο άλλαξα κ τους σωλήνες κ το ασφαλιστικό . Έδωσα 440 στην παραγγελία κ 130 τοποθέτηση επιπλέον του κουπονιού . Βάλανε κάτι μοιρογνωμόνια κ μετράγανε κλίσεις , δεξιά αριστερά , πάνω, κάτω κ μόνωσαν με armaflex τις σωλήνες τις οποίες θα τις μονώσω επιπλέον σε λίγες μέρες . Αποξήλωσαν τον άλλο έκλεισαν τις τρύπες κ έβαλαν από την αρχή νέα βάση Μου άφησαν κ ένα μπιτόνι αντιψυκτικό και service μου είπαν στα 2 έτη. Περιοχή Αθήνα , Πολύγωνο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα