Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, vaggooss είπε

Ότι και να κάνεις το νερό δεν θα στο φθάσει 200 βαθμούς. Και αν ανοιγοκλείνεις συνέχεια το ζεστό νερό για χέρια πρόσωπο κλπ θα κάνει κάποιος μπάνιο με χλιαρό. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν πρόσβαση για να σκεπάσουν οπότε γι'αυτό λέω μην καταστρέφετε κόσμο λέγοντας τους να βάλουν μεγάλο συλλέκτη

Ο κοσμος την παταει με τις ευλογιες των επαγγελματιων γιατι ολα εχουν να κανουν γυρω απο το κερδος/χρημα!!!

Σου λενε να κανεις service ανα 2-3 χρονια και να σκεπαζεις οταν δεν κανεις χρηση. 

Bαζουν ασφαλιστικα σκουπιδια και στα service συνηθως περα οτι δεν προτεινουν στον πελατη να βαλουν ενα καλο/αξιοπιστο τις περισσοτερες φορες δεν το αλλαζουν καν! και δινουν εμφαση στον καθαρισμο/ανοδιο/φλαντζα

Στα 5-8 χρονια οταν τρυπησει ο πελατης μενει με το ερωτηματικο.. και εκει περνανε το αφηγημα ''Αυτη ηταν η ποιοτητα και αμα δεν τον εκανες service θα τρυπαγε πιο νωρις''!!!

Οπως υπαρχει και το αφηγημα ''Σε συμφερει να ζεσταινεις το νερο με την αντισταση γιατι παντα στο μποιλερ βρισκεται μεγαλυτερη θερμοκρασια απ οτι στο δικτυο''  Ετσι αναγκαζουν τους αφελεις να κανουν πιο συχνα service για να αποδιδει σωστα η αντισταση διχως να ενδιαφερει τον επαγγελματια οτι προφανως θα του βγει πιο ενεργοβορο και οτι με την χρηση της αντιστασης επιβαρυνεται το glass

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα – Άλμπερτ Αϊνστάιν

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 hours ago, vaggooss said:

Το είπες μόνος σου.

Σκεπάζεις και πάλι βλέπεις υψηλή θερμοκρασία και γι'αυτό θα τραβάς και για το πλυντήριο. Άρα το ίδιο πράγμα λέμε ότι ο μεγάλος συλλέκτης κάνει ζημιά στο 99% των χρηστών του. Οπότε ας μην πετάγεται ο καθένας εδώ και λέει βάλε μεγάλο για να έχεις τον χειμώνα. 

Δεν είπα αυτό. Είπα ότι έχω μεγάλους συλλέκτες, οι οποίοι μου επιτρέπουν το χειμώνα να έχω αστείες καταναλώσεις ρεύματος.

Φέτος, που είχε και ήπιο χειμώνα, είχαμε υπολογίσει ότι χρειαστήκαμε λιγότερο από 150-200 κβ, δηλαδή ζήτημα να άναψε 30-40 ώρες η αντίσταση το διάστημα Δεκεμβρίου - Μαρτίου. Τους υπόλοιπους μήνες δεν το συζητώ, έχουμε ξεχάσει πού είναι ο διακόπτης για να ανάψουμε. Εξαίρεση ο Ιούνιος, που λόγω ψυχρής λίμνης είχαμε δροσιά και συννεφιές Αττική, αλλά εκεί πια παίζεις σε άλλο λέβελ μικρής κατανάλωσης, καθώς έχει ζεστάνει το περιβάλλον, το νερό δικτύου, όποιος ήλιος "ξεφύγει" από τη συννεφιά αρκεί για να "δώσει" κάτι στο μπόιλερ κλπ κλπ.

Όσον αφορά το καλοκαίρι, δε βλέπω ψηλή θερμοκρασία, επειδή σκεπάζω. ΑΝ κάνω τη μόντα που έλεγα, θα την κάνω ΓΙΑ ΝΑ μην πετάω "ωφέλιμη" επιφάνεια συλλογής, σκεπάζοντάς την. Όχι για να βρω κάπου να διοχετεύσω νερό.

Κρίμα είναι, χαμένη ενέργεια, την οποία έχω υποδομή να εκμεταλλευτώ, αλλά επιλέγω να πετάω με αλεξήλια. Αλλιώς, με το 50% σκέπασμα και το 100% υπό ακραίες συνθήκες, μένω στο απολύτως ασφαλές όριο των 65 βαθμών. Μπορεί καμιά φορά να ξεφύγει και στο 70άρι, αλλά πρέπει να έγινε μαξ 4-5 μέρες όλο το (βαρύ) καλοκαίρι αυτό.

Θέλω να πω, δεν έχουν άδικο όσοι λένε "βάλε μεγάλους συλλέκτες". Αυτό που σε νοιάζει, είναι να καλύπτεσαι (όσο επιτρέψει ο καιρός) το χειμώνα. Απλά μετά, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου, ότι το καλοκαίρι σκεπάζεις.

Μικρότερους συλλέκτες, θα πρότεινα στην περίπτωση που λες εσύ, αυτή της δυσκολίας πρόσβασης. Εκεί αποδέχεσαι ότι δε μπορείς να κάνεις τον ταρζάν 3-4 φορές το χρόνο, θυσιάζεις μερικές - ενίοτε πολλές- κιλοβατώρες / κυβικά Φ.Α. / λίτρα πετρέλαιο το χειμώνα και είσαι άρχοντας.

Προφανώς, αυτό που είναι αγυρτεία, είναι να υπόσχονται ζεστό νερό ακόμα και με συννεφιά. Αυτό και με 36τμ πάνελ, δε θα το επιτύχει κανείς. Αν σε μια παχιά συννεφιά του χειμώνα περνάνε 100-150 βαττ/τμ, τότε θες... 10-12τμ για να αρχίσει να πηγαίνει μία... mild ζεστούλα στη σερπαντίνα.

ΑΛΛΑ, δε θα ξεχάσω ότι φέτος, ΕΝΩ χιόνιζε αραιά, βγήκε ήλιος, έλιωσε το χιόνι των συλλεκτών, και οι συλλέκτες άρχισαν να αποδίδουν κανονικά... θερμότητα, Γενάρη μήνα με -1 έξω, ΚΑΙ με αραιή χιονόπτωση. Θυμάμαι είχε πέσει το νερό στο καζάνι στους 10, το ανέβασαν στους 30,  και μετά μπουμπουνίσαμε και 1-2 κιλοβατωρίτσες να έχουμε αρκετό για όλη την οικογένεια. Εκπληκτικό!

7 ώρες πριν, vaggooss είπε

Το είπες μόνος σου.

Σκεπάζεις και πάλι βλέπεις υψηλή θερμοκρασία και γι'αυτό θα τραβάς και για το πλυντήριο. Άρα το ίδιο πράγμα λέμε ότι ο μεγάλος συλλέκτης κάνει ζημιά στο 99% των χρηστών του. Οπότε ας μην πετάγεται ο καθένας εδώ και λέει βάλε μεγάλο για να έχεις τον χειμώνα. 

ζημιά το καλοκαίρι όμως και γι αυτό τον σκεπάζεις, τον χειμωνα όμως που τον χρειάζεσαι πραγματικά και τον έβαλες για να γλιτώσεις απο το ρεύμα επιβάλλεται ο μεγάλος συλλέκτης. Από εκεί και πέρα αν δεν θες να ασχοληθείς βάζεις δοχεία διαστολής, καλό ασφαλιστικό και κάνεις και σέρβις κάθε 2 χρόνια και όσο αντέξει;. Φέτος τον χειμωνα δεν τον άναψα ούτε μια φορά και το καλοκαίρι είχα αφήσει μόνο μισό συλλεκτη απ τους δύο που εχει 3.1 τμ και είχα θερμοκρασίες 60 68 βαθμούς και πλένω και χέρια και δόντια και στον κουβά για σφουγγαρισμα βάζω, καλύτερα να περισσεύει παρά να μη φτάνει 

55 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

ζημιά το καλοκαίρι όμως και γι αυτό τον σκεπάζεις, τον χειμωνα όμως που τον χρειάζεσαι πραγματικά και τον έβαλες για να γλιτώσεις απο το ρεύμα επιβάλλεται ο μεγάλος συλλέκτης. Από εκεί και πέρα αν δεν θες να ασχοληθείς βάζεις δοχεία διαστολής, καλό ασφαλιστικό και κάνεις και σέρβις κάθε 2 χρόνια και όσο αντέξει;. Φέτος τον χειμωνα δεν τον άναψα ούτε μια φορά και το καλοκαίρι είχα αφήσει μόνο μισό συλλεκτη απ τους δύο που εχει 3.1 τμ και είχα θερμοκρασίες 60 68 βαθμούς και πλένω και χέρια και δόντια και στον κουβά για σφουγγαρισμα βάζω, καλύτερα να περισσεύει παρά να μη φτάνει 

Αυτό κάνω και εγώ τραβάω συνέχεια το καλοκαίρι. Σε όλες τις χρήσεις χέρια πόδια πρόσωπο σφουγγάρισμα κλπ. Με 60% σκεπασμένο. Οπότε καταλαβαίνεις αυτοί που ούτε καν σκεπάζουν και δεν τραβάνε και νερό τι θερμοκρασία έχουν. Επειδή εσύ το θεωρείς αυτονόητο και το κάνεις μην το θεωρείς δεδομένο και για άλλους. Οπότε μικρό συλλέκτη και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

• Like 1

Πάντως το παρουσιάζεις άσπρο ή μαύρο.

Δηλαδή ή μικρός συλλέκτης και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ή μεγάλος και θα έχεις προβλήματα.

Προσωπικά, ούτε το πρώτο θεωρώ ότι ισχύει, ούτε το δεύτερο.

Το καλοκαίρι και με μικρό συλλέκτη πρέπει να φροντίσεις να σκεπάσεις.

• Like 1

16 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάντως το παρουσιάζεις άσπρο ή μαύρο.

Δηλαδή ή μικρός συλλέκτης και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ή μεγάλος και θα έχεις προβλήματα.

Προσωπικά, ούτε το πρώτο θεωρώ ότι ισχύει, ούτε το δεύτερο.

Το καλοκαίρι και με μικρό συλλέκτη πρέπει να φροντίσεις να σκεπάσεις.

Φίλε μου το ίδιο πράγμα λέμε.

Στο τέλος λες ότι και μικρό συλλέκτη να εχεις πρέπει να τον σκεπάσεις και στην αρχή ότι το παρουσιάζω άσπρο η μαύρο. 

Δεν συναδουν αυτά τα 2.

Αναφέρω ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται μεγάλος συλλέκτης γιατί θα κάνει ζημιά. Δεν μπορώ να το πω ποιο απλά. Φιλικά πάντα.

Εντάξει, εσένα σε ενδιαφέρει περισσότερο η ζημιά, άλλους τους ενδιαφέρει να ανάψουν αντίσταση όσο γίνεται λιγότερο το χειμώνα.

Εγώ θεωρώ ότι και με μικρούς συλλέκτες η καταπόνηση είναι μεγάλη το καλοκαίρι, και σκέψου ότι οι περισσότεροι δε σκεπάζουν καν ακόμα κι όταν φεύγουν για διακοπές.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Εντάξει, εσένα σε ενδιαφέρει περισσότερο η ζημιά, άλλους τους ενδιαφέρει να ανάψουν αντίσταση όσο γίνεται λιγότερο το χειμώνα.

Εγώ θεωρώ ότι και με μικρούς συλλέκτες η καταπόνηση είναι μεγάλη το καλοκαίρι, και σκέψου ότι οι περισσότεροι δε σκεπάζουν καν ακόμα κι όταν φεύγουν για διακοπές.

Ε ναι το οικονομικό κομμάτι είναι που μας ενδιαφέρει πρωτίστως. Για αυτό βάζουμε ηλιακό για εξοικονόμηση χρηματων. Οπότε κοιτάμε και να μην τον χαλάσουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λίγο άστοχη η συζήτηση σας πιστεύω.Οι κατασκευαστές ορίζουν τα άτομα,τα λίτρα και τους συλλέκτες.Ακομη και στα site τους έχουν σχέδια με ανθρωπακια,αριθμό ατόμων του νοικοκυριού δηλαδη,λίτρα και των συλλεκτών που απαιτούνται.

Πχ στα 200 λίτρα ορίζουν 3τμ και 4τμ  ανάλογα την περιοχή.

Το να βάλεις στα 200 λίτρα 2τμ συλλέκτη δεν θα δουλέψει το χειμώνα καθόλου σχεδόν.Εγω έχω 200/4 και ως τώρα έχω σκεπάσει τα 2τμ.Τις δύσκολες μέρες του χειμώνα τα 4 δεν με φτάνουν.Αναβω αντίσταση γύρω στις 15 φορές max ανά χειμώνα.Εχω καταφέρει να ελαχιστοποίησω το ρεύμα από ηλιακό.

Οπότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Για μένα βάζεις πάντα περισσότερα τμ γιατί θα σου χρειαστουν και σκεπάζεις Μάιο με Οκτώβρη.

Καλύτερα να είσαι έτοιμος παρά να ψάχνεσαι όταν βρεθείς στην αναγκη και να λες δεν με φτάνουν.Και στην τελική τον ηλιακό τον βάζουμε για οικονομία τον χειμώνα όχι για να ανάβουμε αντίσταση.

Επεξ/σία από sonikk

3 ώρες πριν, sonikk είπε

Είναι λίγο άστοχη η συζήτηση σας πιστεύω.Οι κατασκευαστές ορίζουν τα άτομα,τα λίτρα και τους συλλέκτες.Ακομη και στα site τους έχουν σχέδια με ανθρωπακια,αριθμό ατόμων του νοικοκυριού δηλαδη,λίτρα και των συλλεκτών που απαιτούνται.

Το να βάλεις στα 200 λίτρα 2τμ συλλέκτη δεν θα δουλέψει το χειμώνα καθόλου σχεδόν. Εγώ έχω 200/4 και ως τώρα έχω σκεπάσει τα 2τμ. Τις δύσκολες μέρες του χειμώνα τα 4 δεν με φτάνουν. Ανάβω αντίσταση γύρω στις 15 φορές max ανά χειμώνα.Εχω καταφέρει να ελαχιστοποίησω το ρεύμα από ηλιακό.

Γ.ια μένα βάζεις πάντα περισσότερα τμ γιατί θα σου χρειαστουν και σκεπάζεις Μάιο με Οκ
τώβρη

Καλύτερα να είσαι έτοιμος παρά να ψάχνεσαι όταν βρεθείς στην αναγκη και να λες δεν με φτάνουν.Και στην τελική τον ηλιακό τον βάζουμε για οικονομία τον χειμώνα όχι για να ανάβουμε αντίσταση.

Στις 22/9/2023 στις 1:16 ΜΜ, sonikk είπε

Εγώ δεν δήλωσα ποτέ μάστορας.Εσυ το ισχυρίζεσαι αυτό.

Μια τόσο εμπεριστατωμενη απάντηση μόνο μάστορας την δίνει Άρα έχω δίκιο :)

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποιος thermit inox;

Ισχύει το 3mm πάχος του δοχείου?

Όσον αφορά την εγγύηση υπάρχει μεγαλύτερη στην αγορά για καζάνι; (12 χρόνια για duro glass και 15 για inox)

Υ.Γ. υπάρχει κάποιος ηλεκτρικός χαλασμένος για την ανακύκλωση;

Επεξ/σία από corsax10xe
  • Like 2

11 ώρες πριν, sonikk είπε

Το να βάλεις στα 200 λίτρα 2τμ συλλέκτη δεν θα δουλέψει το χειμώνα καθόλου σχεδόν.Εγω έχω 200/4 και ως τώρα έχω σκεπάσει τα 2τμ.Τις δύσκολες μέρες του χειμώνα τα 4 δεν με φτάνουν.Αναβω αντίσταση γύρω στις 15 φορές max ανά χειμώνα.Εχω καταφέρει να ελαχιστοποίησω το ρεύμα από ηλιακό.

Για μένα βάζεις πάντα περισσότερα τμ γιατί θα σου χρειαστουν και σκεπάζεις Μάιο με Οκτώβρη.

Φίλε μου αυτό λέμε και ξαναλέμε.

Ας το ξαναγράψω. 

Εννοείται πως ο κατασκευαστής τα αναφέρει. Αλλά όλοι λένε βάλε και παραπάνω τετραγωνικά για να γλυτώνεις τον χειμώνα από την αντίσταση. Αυτό ξαναειπαμε ότι κανείς δεν σκεπάζει το καλοκαίρι. Οπότε βάζεις αυτό που πρέπει χωρίς υπερβολές. Ένας άλλος συμφουριτης έγραψε βάλε.2,50 τμ στα 120 λίτρα για να είσαι οκ τον χειμώνα. ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ να μην περνούν κόσμο στον λαιμό τους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...