phanispal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν υποτίθεται ότι τον ηλιακό τον θες για το χειμώνα; Το καλοκαίρι και σκέτο καζάνι να έχεις πάλι ζεστό θα είναι. Το θέμα είναι να σε καλύπτει στα δύσκολα (δεν εννοώ πολυήμερη ολική νέφωση), στα εύκολα τι να τον κάνεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, vaggooss είπε 1 τμ να βάλει στα 120 λίτρα και πολύ είναι. όντως για Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και γύρω περιοχές είναι μια χαρά οι αναλογίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, vaggooss είπε Αυτό το πράγμα που όλοι λέτε βάλε μεγαλύτερο συλλέκτη δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί παίρνετε ανθρώπους στον λαιμό σας. Θα τον ξετιναξει τον ηλιακό ειδικά στην Αθήνα που έχει και περισσότερη ζέστη. 1 τμ να βάλει στα 120 λίτρα και πολύ είναι. Διαφωνώ.Εγω θα έβαζα 2 τμ και θα σκέπαζα τον μισό το καλοκαίρι. Τα 2 τμ θα του χρειαστούν τον χειμώνα με συννεφιές κλπ. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από sonikk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, vaggooss είπε Αυτό το πράγμα που όλοι λέτε βάλε μεγαλύτερο συλλέκτη δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί παίρνετε ανθρώπους στον λαιμό σας. Θα τον ξετιναξει τον ηλιακό ειδικά στην Αθήνα που έχει και περισσότερη ζέστη. 1 τμ να βάλει στα 120 λίτρα και πολύ είναι. Βρες ένα online tool και υπολόγισε πόσες kWh θες για να ζεσταίνεις 120 λιτρα νερό σε ΔΤ 45 βαθμούς.. χειμωνα με 2τμ θες σίγουρα αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, μπορεί και 4, όποτε ψάξε πρώτα αυτά που λες.. Στην Αθήνα δηλαδή το νερό δεν ειναι κρύο το χειμώνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, hp8 είπε στο δρόμο θα καταλήξουν άλλα ο χώρος που θα δουλέψεις δεν θα είναι μπιπ Τώρα βλέπω και τους απαράδεκτους μάστορες με τα βίντεο στο youtube που λύνουν την φλάντζα και τρέχει το ποτάμι στην μόνωση και στο καζάνι https://youtu.be/gBQZOUBJeb4?feature=shared&t=177 Νομίζω υπερβάλεις κάπου εδώ.Καταρχας με τέτοιο στουμπηγμα με μονωτικό υλικό δεν μένει νερό στο καζάνι.Επισης η μόνωση που βρέχεται τί θα πάθει;Μόνωση είναι δεν μουλιαζει κάτι σε αυτό το υλικό. Άσε που μόλις κλείσεις το καπάκι όση υγρασία έχει μείνει μέσα εξατμίζεται λόγω υψηλών θερμοκρασιών από τον ήλιο. Δεν παθαίνει τίποτα εν ολίγοις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, sonikk είπε Δεν παθαίνει τίποτα εν ολίγοις. Ότι πεις μάστορα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costachri Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, hp8 είπε Αυτή είναι η μια άποψη Η άλλη αν μπει στο σωστό σημείο αδειάζεις το μποιλερ χωρίς να στάξει σταγόνα στην ταράτσα .Εννοείται ότι πρέπει να έχει γίνει η κατάλληλη κατασκευή και στο ζεστό Διακόπτης με ρακορ Στο σημείο που εγώ τουλάχιστον έβαλα την βρύση, είναι πρίν την αντεπίστροφη πηγαίνοντας προς το καζάνι ώστε κλείνωντας τον διακόπτη του κρύου βλέπεις αν παίζει σωστά η αντεπίστροφη. Αν έχεις ασφαλιστικό με διακόπτη (όπως το watts) νομίζω οτι θα μπορείς να αδειάσεις και απο εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, costachri είπε Στο σημείο που εγώ τουλάχιστον έβαλα την βρύση, είναι πρίν την αντεπίστροφη πηγαίνοντας προς το καζάνι ώστε κλείνωντας τον διακόπτη του κρύου βλέπεις αν παίζει σωστά η αντεπίστροφη. αν έβαζες ταφ ακριβώς στην είσοδο του καζανιού (εκεί το έχω εγώ ) θα έκανε αυτό που είπα Τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα μπουν όπως προβλέπεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costachri Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Maurikycli είπε Για το ίδιο το προϊόν τί γνώμη έχεις; Ένα πράγμα που με χάλασε λίγο είναι οτι παρατήρησα σε κάποια σημεία κάποιες πολύ μικρές ρογμέ, βαθιές χαρακιές, δεν ξέρω πως να τις πω, περίπου 1-2 εκατοστά η καθε μία, οι οποίες είναι απο την εσωτερική μεριά του κρύσταλλου και ο μόνος φόβος είναι μην κάποια στιγμή στο μέλλον ανοίξουν περισσότερο ή σπάσουν το κρύσταλλο. Έστειλα mail στην calpak αλλά πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό προβλήματος στο κρύσταλλο για να ασχοληθεί. Τώρα ως απόδοση καλός είναι χωρίς υπερβολές (διαβάζω κάποια σχόλια στο forum για περιπτώσεις για μεγάλες θερμοκρασίες που πιάνουν ακόμα και με μικρή ηλιοφάνια. Δεν θα έλεγα ότι ανήκουμε σε αυτές τις περιπτώσεις) Κατά τα αλλά γενικά καλός δείχνει αλλά δεν έχω να τον συγκρίνω με κάποιον. Γενικά μέχρι τώρα ευχαριστημένος είμαι. Τον προυγούμενο χειμόνα που όμως δεν είχε και πολλά κρύα δεν χρειάστηκε να ανάψουμε ρεύμα πολλές φορές. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από costachri 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Λ Επιφανειακό μου φαίνεται αλλά πώς έγινε; 🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, hp8 είπε Ότι πεις μάστορα Κάποιο επιχείρημα πάνω σε αυτό που είπες; Γιατί η ειρωνία δεν βοηθάει ξέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costachri Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Λ Επιφανειακό μου φαίνεται αλλά πώς έγινε; 🤔 Στην φωτό δεν φαίνετε καλά, είναι απο την μέσα μεριά του κρύσταλλου, δηλαδή όταν το ακουμπάς δεν καταλαβαίνεις κάτι αλλά με το μάτι δείχνει να πιάνει αρκετό απο το πάχος του. Δεν είναι μεγάλα αλλά είναι σε 3-4 σημεία από ότι έχω εντοπίσει. Τι να πω, τους το έγραψα τους έστειλα και μερικές φωτογρφίες αλλά όπως και περίμενα θεωρούν ότι πρέπει να είναι πολυ εκτεταμένο το πρόβλημα για να ασχοληθούν (στο 30% αν θυμάμαι είχαν πει). Ο δικός μου φόβος είναι μην κάποτε κάνουν κανά κράκ! Οταν μπου τον παρέδωσαν δεν το είδα, ήταν και βρόμικο το κρύσταλλο είχα τα νεύρα μου και με τον μάστορα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Λ Μείνε τυπικός με τις συντηρήσεις ώστε αν γίνει το κρακ μέσα στα 12 χρόνια να σε καλύψουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, sonikk είπε Νομίζω υπερβάλεις κάπου εδώ.Καταρχας με τέτοιο στουμπηγμα με μονωτικό υλικό δεν μένει νερό στο καζάνι.Επισης η μόνωση που βρέχεται τί θα πάθει;Μόνωση είναι δεν μουλιαζει κάτι σε αυτό το υλικό. Άσε που μόλις κλείσεις το καπάκι όση υγρασία έχει μείνει μέσα εξατμίζεται λόγω υψηλών θερμοκρασιών από τον ήλιο. Δεν παθαίνει τίποτα εν ολίγοις. Κι όμως. Η πολυουρεθάνη όταν είναι πολυκαιρισμένη και βρέχεται συνέχεια έστω και λίγο (πχ σε μία διαρροή) απορροφά υγρασία και κάποια στιγμή διογκώνεται με αποτέλεσμα να "πετάξει" τα πλαϊνά καπάκια ή το κέλυφος του boiler. Εννοείται βέβαια πως αυτό δεν αφορά την ολιγόλεπτη διαδικασία (έστω και "βαρβάρου") αδειασματος του boiler μέσω του κλασσικού ανοίγματος από την πλευρά της αντίστασης 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, sonikk είπε Γιατί η ειρωνία δεν βοηθάει Καμία ειρωνεία Την έκφραση Μαθαίνει στου κασίδη το κεφάλι την ξέρεις ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα