sfiros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/8491229/Nobel-Classic-300lt-5-2m-Inox-Διπλής-Ενέργειας.html https://www.skroutz.gr/s/11833276/Sonne-Phaethon-300lt-4-8m-Χαλκός-Διπλής-Ενέργειας.html Μάλλον σε έναν από τους δύο θα καταλήξω... Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από sfiros
vaggooss Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, sfiros είπε Δεν είναι θέμα τεμπελιάς, είναι θέμα χρόνου! Μία Κυριακή έχω και οι απορίες είναι πολλές. πχ. να είναι glass, inox ή χαλκός το δοχείο? ή πόσα τμ συλλέκτη για 4-5 άτομα στην Χαλκίδα? 200 ή 300 λτ? διπλής η τριπλής ενέργειας? Διπλή ενέργεια. Διπλή επισμάλτωση. Inox και να μην βάλεις δεν πειράζει. 4 μετρα είναι πολύ καλά και το καλοκαίρι σκεπάζεις το 60% των συλλεκτών.
argitt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Έχω ένα skyland 160 lt εδώ και μια πενταετία χωρίς κανένα ουσιαστικό προβλήμα...Μόνο συμπλήρωση ψυκτικό υγρό κάθε Μάρτιο και Αυγούστο...Το θέμα είναι ότι θα τον λύσω για να αλλάξω ανόδιο και να τον καθαρίσω από άλατα.Θα χρειαστώ ράβδο μαγνησίου και φλάντζα...Το θέμα είναι με την αντίσταση...Εάν έχει κολλήσει άλατα τι κάνω;Την κτυπαω προσεκτικά με σφυράκι για να ξεκολλήσουν από πάνω της η αγοράζω καινούργια;;Και εάν πάω για καινούργια πόσο πάει το μαλλί;;
troi.g Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, argitt είπε Έχω ένα skyland 160 lt εδώ και μια πενταετία χωρίς κανένα ουσιαστικό προβλήμα...Μόνο συμπλήρωση ψυκτικό υγρό κάθε Μάρτιο και Αυγούστο...Το θέμα είναι ότι θα τον λύσω για να αλλάξω ανόδιο και να τον καθαρίσω από άλατα.Θα χρειαστώ ράβδο μαγνησίου και φλάντζα...Το θέμα είναι με την αντίσταση...Εάν έχει κολλήσει άλατα τι κάνω;Την κτυπαω προσεκτικά με σφυράκι για να ξεκολλήσουν από πάνω της η αγοράζω καινούργια;;Και εάν πάω για καινούργια πόσο πάει το μαλλί;; Σαφώς και δεν τη χτυπάς (για να μη χτυπάς το κεφάλι σου μετά) , απλά πάρε μια μικρή σπατουλιτσα , και διώξε ότι άλατα φεύγουν , μη την καταπονήσεις ιδιαίτερα. Εάν δεν δουλεύεις πολύ το ρεύμα δε θα έχει τίποτα το ιδιαίτερο , βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η περιεκτικότητα του νερού σε άλατα. Οι τιμές στις αντιστάσεις εξαρτώνται από την είδος της, υπάρχουν αντιστάσεις με 17 ευρώ , και αντιστάσεις με 30-40 ευρώ. Αφού τον φτιάχνεις μόνος σου , άσε την ίδια , και αν χρειαστεί στο μέλλον την αλλάζεις, μη δίνεις περιττά χρήματα. Επίσης ΠΟΤΕ μη τον γεμίζεις με υγρά πριν το καλοκαίρι , διότι τον ζοριζεις με πολύ υψηλές πιέσεις, καλύτερα το σέρβις του να το κάνεις τον Οκτώβριο . Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από troi.g 1
gia_nnis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, hp8 είπε εγώ στη θέση σου για 5 ατομα θα έβαζα 2 χ 120ρηδες σε σειρά το νερό (μπαίνει από το ένα μποιλερ στο άλλο ) και ρεύμα μόνο στον έναν Αυτόν που θα μου φέρνει ζεστο νερο στην βρύση Ακούγεται τρελό ? σκεψουτο Το χειμώνα δεν θα ζεσταίνεις με ΔΕΗ 200 + που υπολογίζονται τα 5 άτομα και δεν θαμπαινει κρυο νερο καθ οσον πάντα θα μπαίνει στον δεύτερο νερό ζεστά - χλιαρό ανάλογα με τον καιρο μιας και στην Ευβοια - Χαλκίδα κάθε χειμώνα την βλέπετε Το καλοκαιρι το ελέγχεις ανάλογα με σκέπασμα του ενός Το αρχικό κόστος μπορεί να είναι λίγο παραπάνω, ίσως και οχι, αλλά θα βγει απ την ΔΕΗ Αλλο να ζεσταινεις 200 L+ και άλλο 120 και σε χρονο και σε χρήμα Εγω ειχα στο μυαλο μου 2 ηλιακους με βάνα..! Αυτο που λες δεν το ειχα σκεφτει ποτέ..! Εμενα αυτο ομως μου βγαζει καποιους προβληματισμους.. 1)Δεν θα βγαλει προβλημα το μποιλερ του 2ου απο τις υψηλες θερμοκρασιες??? Οταν ο καιρος ειναι καλος πρεπει να σκεπαζεται μερος του πρωτου συλλεκτη.. 2)Δεν θα πεσει αρκετα η πιεση του νερου??? 3 ώρες πριν, argitt είπε Έχω ένα skyland 160 lt εδώ και μια πενταετία χωρίς κανένα ουσιαστικό προβλήμα...Μόνο συμπλήρωση ψυκτικό υγρό κάθε Μάρτιο και Αυγούστο...Το θέμα είναι ότι θα τον λύσω για να αλλάξω ανόδιο και να τον καθαρίσω από άλατα.Θα χρειαστώ ράβδο μαγνησίου και φλάντζα...Το θέμα είναι με την αντίσταση...Εάν έχει κολλήσει άλατα τι κάνω;Την κτυπαω προσεκτικά με σφυράκι για να ξεκολλήσουν από πάνω της η αγοράζω καινούργια;;Και εάν πάω για καινούργια πόσο πάει το μαλλί;; Ποτέ χτυπημα γιατι θα την παρεις στο χερι! Σπατουλα,κατσαβιδι ισιο και στο τελος την ξυνεις λιγο με γυαλοχαρτο για να καθαρισει ακομα καλυτερα..
26ska Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Σέρβις κάθε πότε κάνουμε στον ηλιακό και τι αλλάζουμε;Τον άλλο μήνα κλείνω χρόνο, πρέπει να κάνω κάτι φετος,έχω την εντύπωση ότι είναι κάθε δύο χρόνια...
gia_nnis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, 26ska είπε Σέρβις κάθε πότε κάνουμε στον ηλιακό και τι αλλάζουμε;Τον άλλο μήνα κλείνω χρόνο, πρέπει να κάνω κάτι φετος,έχω την εντύπωση ότι είναι κάθε δύο χρόνια... Οτι σου εχει πει η εταιρεια για την εγγυηση! Για το νερο της Αττικης ειναι καθε 2 χρονια(καθαρισμο μποιλερ,καθαρισμο αντιστασης,αλλαγη φλαντζας,αλλαγη ανοδιου,ελεγχος βαλβιδων.. συμπληρωμα του κλειστου). Σωστη περιοδο μετα το καλοκαιρι Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από gia_nnis 2
hp8 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, gia_nnis είπε 1)Δεν θα βγαλει προβλημα το μποιλερ του 2ου απο τις υψηλες θερμοκρασιες??? Οταν ο καιρος ειναι καλος πρεπει να σκεπαζεται μερος του πρωτου συλλεκτη.. 2)Δεν θα πεσει αρκετα η πιεση του νερου??? αν δεν το πρόσεξες γράφω ότι το καλακαιρι μπορεί να χρειάζεται αυτό όντως Δεν σημαίνει τίποτα Τι να έχεις έναν 200+L μονοκόμματο και δεν χαλάς όλο το νερό τι 2 χ 100 Η πίεση γιατί? ίσα - ίσα το ζεστό ζεστό - χλιαρό ανάλογα έχει πιο ανεβασμένη πίεση από το κρύο Ίσως το πρώτο να θέλει μιας καλής ποιότητας βαλβίδα και ενδεχομένως κι ένα δοχείο διαστολής Θα μπορούσες να έρθεις σε επικοινωνία με μια εταιρία κατασκευής και να το συζητήσεις και να έχεις πιο εξειδικευμενη άποψη Τωρα τα μαστάρια εδώ δεν ξέρω τι γνώμη έχουν 1
Napo2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 καλημερα παιδες..εχετε να πρεοτεινετε καποια αξιοπιστη εταιρεια για ινοξ ηλιακο εκτος απο μαλτεζο..να εχει ακουστει οτι εχει το σωστο ινοξ στο μποιλερ της..εχω στο μυαλο μου για esolar. και για iliiosak ...η δευτερη ειναι επαρχεια και πιο ακριβη....διαβαζω πολυ καιρο και αυτο και το προηγουμενο θεμα..μαζευω πληροφοριες και προσπαθω να καταλαβω το πως δουλευει ενα ηλιακο συστημα για να καταλληξω καπου και να τοποθετησω εναν προς το πασχα..ευχαριστω πολυ
argitt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, troi.g είπε Σαφώς και δεν τη χτυπάς (για να μη χτυπάς το κεφάλι σου μετά) , απλά πάρε μια μικρή σπατουλιτσα , και διώξε ότι άλατα φεύγουν , μη την καταπονήσεις ιδιαίτερα. Εάν δεν δουλεύεις πολύ το ρεύμα δε θα έχει τίποτα το ιδιαίτερο , βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η περιεκτικότητα του νερού σε άλατα. Οι τιμές στις αντιστάσεις εξαρτώνται από την είδος της, υπάρχουν αντιστάσεις με 17 ευρώ , και αντιστάσεις με 30-40 ευρώ. Αφού τον φτιάχνεις μόνος σου , άσε την ίδια , και αν χρειαστεί στο μέλλον την αλλάζεις, μη δίνεις περιττά χρήματα. Επίσης ΠΟΤΕ μη τον γεμίζεις με υγρά πριν το καλοκαίρι , διότι τον ζοριζεις με πολύ υψηλές πιέσεις, καλύτερα το σέρβις του να το κάνεις τον Οκτώβριο . Όταν λες υψηλές πιέσεις εννοείς στο κλειστό κύκλωμα του αντιψυκτικόυ...Οι 2 βίδες που είναι πάνω στο καζάνι δεξιά κ αριστερά είναι σαν βαλβίδες εκτόνωσης...Άρα όταν σηκώσει πολύ πίεση θα ανοίξει κάποια για να εκτονώσει.. Καλά τα λέω η κάπου κάνω λάθος:: Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από argitt
bjj-p Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 43 λεπτά πριν, argitt είπε Όταν λες υψηλές πιέσεις εννοείς στο κλειστό κύκλωμα του αντιψυκτικόυ...Οι 2 βίδες που είναι πάνω στο καζάνι δεξιά κ αριστερά είναι σαν βαλβίδες εκτόνωσης...Άρα όταν σηκώσει πολύ πίεση θα ανοίξει κάποια για να εκτονώσει.. Καλά τα λέω η κάπου κάνω λάθος:: Θα ανοιξει, αλλα εχεις 3 ενδεχομενα. Να δουλευει σωστα η βαλβιδα ασφαλειας. Να ειναι συνδεδεμενο με πληρωση οποτε θα φερει φρεσκο νερο μεσα παγωνοντας το κυκλωμα αλλα θα αλλαξει η αναλογια αντιπαγικου-νερου. Να μην ειναι συνδεδεμενο με πληρωση και να μεινεις με λιγοτερη ποσοτητα στο κλειστο κυκλωμα. τελικα θα χρειαστει να ξαναεπεμβεις στο κυκλωμα διορθωσεις οποτε μην το κανεις εκεινη την εποχη.
gia_nnis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, argitt είπε Όταν λες υψηλές πιέσεις εννοείς στο κλειστό κύκλωμα του αντιψυκτικόυ...Οι 2 βίδες που είναι πάνω στο καζάνι δεξιά κ αριστερά είναι σαν βαλβίδες εκτόνωσης...Άρα όταν σηκώσει πολύ πίεση θα ανοίξει κάποια για να εκτονώσει.. Καλά τα λέω η κάπου κάνω λάθος:: Η μια ειναι βαλβιδα η αλλη τάπα.(εσενα μπορει να εχει 2 ασφαλιστικά-δεν κακο) Αν το κλειστο ειναι γεματο 100% το καλοκαιρι λογω θερμοκρασιων ειναι πολυ πιο ευκολο να χασει.. οποτε αν χασει καποια ποσοτητα τον χειμωνα δεν θα εχεις το 100% της αποδοσης! Το καλοκαιρι και να χασει δεν εχεις προβλημα στην αποδοση.. γι αυτο το σωστο ειναι να συμπληρωνουμε μετα το καλοκαιρι! Αν τον σκεπαζεις οσο χρειαζεται ωστε να μην ανεβαζει θερμοκρασιες δεν θα χρειαστει να συμπληρωσεις για πολλα χρονια..!!! Συν ανεβαζεις την αξιοπιστια του μηχανηματος!!! Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από gia_nnis 1
hp8 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Η μια ειναι βαλβιδα η αλλη τάπα. Αν το κλειστο ειναι γεματο 100% το καλοκαιρι λογω θερμοκρασιων ειναι πολυ πιο ευκολο να χασει.. οποτε αν χασει καποια ποσοτητα τον χειμωνα δεν θα εχεις το 100% της αποδοσης! Σωστός Και θα προσθέσω οτι στην τάπα που υπαρχει σημερα παλια εβαζαν μικρο δοχείο διαστολης χωρίς μεμβράνη και το γεμίζαμε μέχρι τη μέση (100 -150 γρ) για να μην υπάρχουν τέτοια θέματα Σήμερα όλα έγιναν ίσωμα Τεχνολογία σου λέει Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από hp8
imr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Μια ερωτηση, σκεφτομαστε την τοποθετηση ηλιακου σε σπιτι που νοικιαζουμε Λογικα θα ειναι οκ η ιδιοκτητρια να καλυψει το κοστος, σε περιπτωση που δεν επιθυμει κατι τετοιο, ποσο ευκολη ειναι η αφαιρεση του ηλιακου σε μερικα χρονια? Κοστος για τοποθετηση/αφαιρεση?
argitt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Εγώ πιστεύω ότι δν αξίζει γιατί θέλεις μάστορα και γερανό με μια απλή προσέγγιση υπολογίζω 150 με 200
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα