hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, screwman είπε Ναι, είναι τυφλό. Έχει μόνο αριστερά, Δεν έχω φωτό εύκαιρη και σκοτείνιασε, αλλά άμα δεν είναι ξεκάθαρο, θα ανεβάσω αύριο. Δεν χρειάζεται Το είπα γιατί συνήθως γίνονται χιαστί οι συνδέσεις και όχι μονόπλευρα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doll Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 On 18/09/2023 at 13:07, aiantas said: Κάποια πρόταση, σκέψη για sensor - wifi module για εγκατάσταση σε νέο ηλιακό με διπλό κυάθιο; Με ενδιαφέρει πρωτίστως η παρακολούθηση και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του νερού και όχι η διατήρηση της με αυτοματισμό. Υπάρχει ήδη σύστημα με tuya σε εμβέλεια. Τελικά βρήκες κάτι γιατί και εγω θέλω να βάλω. Πες μου τι ακριβώς βρήκες και τον τρόπο εγκατάστασης.... On 18/09/2023 at 15:58, PLACEBO_89 said: Και ακριβο ηλιακο να παρεις δυνητικα παλι θα σου βγαλει ζημια! Δεν ειναι το ακριβο ή το φθηνο αλλα που ποναει,που ειναι το προβλημα. Ποναει στις θερμοκρασιες οποτε με ενα καλο ασφαλιστικο στα σωστα μπαρ του νερου χρησης θα ανεβασεις κατα πολυ την αξιοπιστια του! Μπορείς να προτείνεις κάποιο καλό ασφαλιστικό/μπάρ και που θα τοποθετηθεί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aiantas Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, doll είπε Τελικά βρήκες κάτι γιατί και εγω θέλω να βάλω. Πες μου τι ακριβώς βρήκες και τον τρόπο εγκατάστασης.... Ακόμα τίποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costachri Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Έχω καιρό να μπώ στο forum αλλά μια και βρήκα την ευκαιρία να πω την εμπειρία μου. Έβαλα τον 7/22 έναν Calpac mark4 160/2,6 (Μέτρια έως καθόλου ευχαριστημένος απο τον άνθρωπο που είχε το μαγαζί και καθόλου ευχαριστημένος απο τον μάστορα που τον τοποθέτησε, αλλά ας μην επεκταθώ σε αυτό για θα γίνω κακός) Σχετικά με το ασφαλιστικό, πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι η εταιρία σε καζάνι που λέει στις προδιαγραφές του ότι έχει 10bar τυπικό οριο, βάζει και 10bar ασφαλιστικό. Τον 10/22 πρόσθεσα δοχείο κλειστού και τον 6/23 έβαλα αντεπίστροφη βαρέως τύπου, 8bar ασφαλιστικό (το γνωστό), μανόμετρο και 18lt δοχείο διαστολής. Αρχικά την μια μέρα έβαλα μόνο την αντεπίστροφη, το ασφαλιστικό, και το μανόμετρο. Κυρίως με το μανόμετρο και το αφαλιστικό βγήκαν τα προβλήματα, ότι δηλαδή η πίεση ήταν κατευθείαν πάνω απο τα 7 και το ασφαλιστικό άρχισε να ψιλο χάνει. Απο την επόμενη μέρα που έβαλα το δοχείο διαστολής από όσες φορές τσέκαρα επάνω, η πίεση είναι κυρίως 4 με 4.5 και max την έχω δεί να πηγαίνει μια δύο φορές στα 5.5 και μάλιστα σε περίοδο full καλοκαιριού, με την θερμοκρασία του νερού να πιάνει μέχρι απο 85 μέχρι και 95 (μια φορά την είδα στους 105). Δεν ξέρω τελικά πιό θα είναι το μέλλον του καζανιού αλλά νομίζω ότι το δοχείο διαστολής είναι απαραίτητο και δεν μπορώ να κάταλάβω (ίσως) γιατί δεν το βάζουν ή το προτείνουν απο μόνοι τους οι μάστορες ή τα μαγαζιά. Επίσης για το ασφαλίστικό δεν καταλαβαίνω (ίσως) για πιο λόγω να πρέπει να είναι τόσο συχνά το καζάνι στα όρια του όταν βάζου 10άρι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, costachri είπε Έβαλα τον 7/22 έναν Calpac mark4 160/2,6 (Μέτρια έως καθόλου ευχαριστημένος απο τον άνθρωπο που είχε το μαγαζί και καθόλου ευχαριστημένος απο τον μάστορα που τον τοποθέτησε, αλλά ας μην επεκταθώ σε αυτό για θα γίνω κακός) Για το ίδιο το προϊόν τί γνώμη έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Με ποιο τρόπο μπορεί να διαπιστώσει κάποιος αν το μποιλερ που παραγγέλνει είναι glass,inox κλπ; Βάζοντας ένα φακό στην τρύπα που μπαίνει η αντίσταση και βλέποντας μέσα το χρώμα του; Το inox είναι ανθρακι/γκρι και το glass νομίζω μαύρο.Σωστα τα λέω; Αν μια εταιρεία κοροϊδέψει και φέρει έναν απλό γαλβανιζε ενω η παραγγελία είναι για glass πώς θα το ξεχωρίσει; Το γαλβανιζε εσωτερικό στο δοχείο δεν θα μοιάζει με inox χρώμα; Γκριζαρουν και τα δύο έτσι δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Βλέπω σε φωτογραφίες που ανεβαίνουν με εγκαταστάσεις ηλιακών να μπαίνει και μία βρύση στην παροχή του νερού (κρύο). Ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη, ειδικά αν χρειαζόμαστε νερό στην ταράτσα πχ για πλύσιμο χαλιών, ξέπλυμα του συλλέκτη μετά από λασποβροχή ή ότι άλλο. Απλά να σημειώσω ότι, ειδικά στην περίπτωση που δεν είναι μονοκατοικία αλλά πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα, είναι χρήσιμο η βρύση αυτή να είναι με κλειδάκι (υπάρχουν αρκετές και σε διάφορες εκδοχές, από προσθήκη λουκέτου μέχρι ενσωματωμένη κλειδαριά) έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι απέναντι σε ένα "κακό" γείτονα ή ακόμα και σε μια απλή άστοχη κίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Βλέπω σε φωτογραφίες που ανεβαίνουν με εγκαταστάσεις ηλιακών να μπαίνει και μία βρύση στην παροχή του νερού (κρύο). χρήσιμη προσθήκη, ειδικά αν χρειαζόμαστε νερό στην ταράτσα πχ για πλύσιμο χαλιών, ξέπλυμα του συλλέκτη μετά από λασποβροχή ή ότι άλλο. Αυτή είναι η μια άποψη Η άλλη αν μπει στο σωστό σημείο αδειάζεις το μποιλερ χωρίς να στάξει σταγόνα στην ταράτσα .Εννοείται ότι πρέπει να έχει γίνει η κατάλληλη κατασκευή και στο ζεστό Διακόπτης με ρακορ Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από hp8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, hp8 είπε Αυτή είναι η μια άποψη Η άλλη αν μπει στο σωστό σημείο αδειάζεις το μποιλερ χωρίς να στάξει σταγόνα στην ταράτσα .Εννοείται ότι πρέπει να έχει γίνει η κατάλληλη κατασκευή και στο ζεστό Διακόπτης με ρακορ Δεν θα διαφωνήσω. Αν και προσωπικά δεν βλέπω το πιθανό κέρδος του να αδειάσει το boiler χωρίς να τρέξουν τα νερά στην ταράτσα (εκτός από την περίπτωση της σκουριάς που θα "έβαφε" καφεκίτρινη την ταράτσας) αφού έτσι κι αλλιώς θα καταλήξουν στο δρόμο σε κάθε περίπτωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 hours ago, doll said: Μπορείς να προτείνεις κάποιο καλό ασφαλιστικό/μπάρ και που θα τοποθετηθεί? Δες λίγο πιο πίσω τις φωτό μου από την δικιά μου εγκατάσταση μήπως σε βοηθήσει. Εγώ έβαλα ένα Watts 8bar, αλλά παίζουν πολύ και τα Bras Form πάλι στα 8bar. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από screwman 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, haris_216 είπε (εκτός από την περίπτωση της σκουριάς που θα "έβαφε" καφεκίτρινη την ταράτσας) αφού έτσι κι αλλιώς θα καταλήξουν στο δρόμο σε κάθε περίπτωση. στο δρόμο θα καταλήξουν άλλα ο χώρος που θα δουλέψεις δεν θα είναι μπιπ Τώρα βλέπω και τους απαράδεκτους μάστορες με τα βίντεο στο youtube που λύνουν την φλάντζα και τρέχει το ποτάμι στην μόνωση και στο καζάνι https://youtu.be/gBQZOUBJeb4?feature=shared&t=177 Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2023 από hp8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283345-calpak-neo-160-25 500€ https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/hliakoi-thermosifones/283254-calpak-gigaxs-ii-160-26-new 722€ Έχει ο αδερφός μου κουπόνι μέχρι τέλος του μήνα. Από αντιπροσωπεία μαλτέζο στη Θεσσαλονίκη είπαν ότι έχουν πάνω από 1000 παραγγελίες και ότι δε δέχονται άλλες για τώρα. Επειδή αυτός σεζόν, εγώ Αθήνα και το τρέχουν οι γονείς μου, λέω να τους στείλω κωτσόβολο για σιγουριά (από ότι βλέπω κιόλας δε βαράνε στους ηλιακούς σε σχέση με το σκρουτζ). Είναι για 3 άτομα στη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα 2 είναι τα καλύτερα που έχουν από ότι βλέπω. Αξίζει ο δεύτερος τα παραπάνω λεφτά? Δεν έχω ιδέα από ηλιακούς και δε μπορώ να αξιολογήσω τις διαφορές.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, screwman είπε Τι απορροφητη του φοραει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 50 minutes ago, PLACEBO_89 said: Τι απορροφητη του φοραει? Νομίζω τον δεύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 19/9/2023 στις 11:37 ΜΜ, Kozanitis1 είπε Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα, με ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ πας για τον Sonne τον χάλκινο.., αθάνατος Πάρε ένα τηλέφωνο στην εταιρεία αν τον διαθέτουν με μεγαλύτερο συλλέκτη (με εγγύηση) από τα 1.7τμ που δίνουν τώρα.. πχ 120/2.4 Επίσης προσοχή στην τοποθέτηση να "κοιτάει" καθαρό νοτιά και όχι ΝΑ ή ΝΔ Αυτό το πράγμα που όλοι λέτε βάλε μεγαλύτερο συλλέκτη δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί παίρνετε ανθρώπους στον λαιμό σας. Θα τον ξετιναξει τον ηλιακό ειδικά στην Αθήνα που έχει και περισσότερη ζέστη. 1 τμ να βάλει στα 120 λίτρα και πολύ είναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα