PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, phanispal είπε Με συννεφιά και 13 τετραγωνικά να έχεις τι θα ζεστάνουν; Οταν λεμε με συννεφια εννοουμε με ποσοστο δηλαδη μεχρι 50% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_dimos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Οταν λεμε με συννεφια εννοουμε με ποσοστο δηλαδη μεχρι 50% Άρα να βάλεις πολύ μεγάλα πάνελ για κάποιες πολυ συγκεκριμένες μέρες του χρόνου όπου θα έχει ΚΑΙ ήλιο ΚΑΙ συννεφιά. Πόσες μέρες είναι αυτές και τι απόσβεση θα κάνεις από τα μεγαλύτερα πάνελ; Ας μην ξεχνάμε και το ζόρι που τρώει το μπόιλερ με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες των μεγάλων πάνελ τις ηλιόλουστες μέρες. Σε πολυκατοικία γνωστών μου έβαλαν 2 ηλιακούς ακριβώς δίπλα: 1. 200lt/4τμ (κάθε χρόνο σκέπασμα) 2. 200lt/3τμ (ποτέ σκέπασμα) Ε έσπασε ο πρώτος στην 10ετία...μπορεί και τυχαίο γεγονός βέβαια. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με τα θέλω του και με την περιοχή που μένει. (άλλο Κρήτη, άλλο Ήπειρος) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Ευχαριστώ πολύ. Επικοινώνησα με την Sonne και θα μπει συλλέκτης 2τμ, οχι ο 1,7 που δίνουν Standard... Δεν είναι αρκετός λες ? Να πάω για 2,4 ? Κι εγώ ψηφίζω χαλκό αλλά θεωρώ ότι είναι υπερβολή τα 2,4τμ για 12αρι. Ήδη τα 2τμ ειναι οριακά για Αττική 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, dimitris_dimos είπε Άρα να βάλεις πολύ μεγάλα πάνελ για κάποιες πολυ συγκεκριμένες μέρες του χρόνου όπου θα έχει ΚΑΙ ήλιο ΚΑΙ συννεφιά. Πόσες μέρες είναι αυτές και τι απόσβεση θα κάνεις από τα μεγαλύτερα πάνελ; Ας μην ξεχνάμε και το ζόρι που τρώει το μπόιλερ με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες των μεγάλων πάνελ τις ηλιόλουστες μέρες. Σε πολυκατοικία γνωστών μου έβαλαν 2 ηλιακούς ακριβώς δίπλα: 1. 200lt/4τμ (κάθε χρόνο σκέπασμα) 2. 200lt/3τμ (ποτέ σκέπασμα) Ε έσπασε ο πρώτος στην 10ετία...μπορεί και τυχαίο γεγονός βέβαια. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σύμφωνα με τα θέλω του και με την περιοχή που μένει. (άλλο Κρήτη, άλλο Ήπειρος) 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε πχ. χειμωνα με συννεφια στα 3 ατομα θες τουλαχιστον 160/3τμ. Αν βγαζει καθε μερα ηλιο σου κανει και ο 2.5τμ. για να εχεις μια εικονα.. Δεν αναφερω καπου για μεγαλους συλλεκτες σε σχεση με το μποιλερ και τα ατομα. Το σκεπασμα δεν λεει κατι αν το αποτελεσμα ειναι και παλι να τρωει πιεσεις/θερμοκρασιες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Ο 2.4 σίγουρα θα βοηθήσει το χειμώνα, απλά θα πρέπει Μάη-Οκτώβρη να ανεβαίνεις να σκεπάζεις τον μισό για να μην υπερθερμαίνεται.. Αν στον πωλούν με κανονική εγγύηση 15 ετών, εγώ θα έβαζα τον 120/2.4 Πόσα άτομα είστε στο σπίτι; Δύο .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 6 ώρες πριν, Jiakometi είπε Δύο .. Για δύο άτομα πιστεύω θα σε καλύψει και ο 120/2.. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbou Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για Ηράκλειο Κρήτης σε πρώτο όροφο διπλοκατοικίας για 4 άτομα τι ηλιακό οικονομικό αλλά αξιόπιστο θα προτείνατε με επιδότηση 55% ; Ευχαριστώ Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από katbou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PLACEBO_89 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, Jiakometi είπε Δύο .. στα 120λ ΟΧΙ πανω απο 2τμ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sonikk Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε στα 120λ ΟΧΙ πανω απο 2τμ! Αυτό τελικά σαν τεχνολογία θα λυθεί κάποτε αλήθεια; Διαβάζω εδώ κατόχους ηλιακούς που έχουν βαλει ακριβά ασφαλιστικά,με βαλβίδες πανάκριβες με δοχεία διαστολής κλπ και να μην αντέχει και πάλι το μποιλερ από τις θερμοκρασίες και τις πιέσεις και να τρυπάει ή ανοίγει ή χαλάει ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όσα συστήματα προστασίας και ασφάλειας να βάλεις πάλι δεν προστατεύεται 100%!! Aκομα και το σκέπασμα που κάνουμε πάλι δεν προστατεύει 100% το μποιλερ. Επίσης όταν πας να αγοράσεις έναν ηλιακό αμέσως σε ρωτάνε πόσα άτομα είστε.Δηλαδη αν ένα άτομο είναι βατραχάνθρωπος και θέλει πχ 1000 λίτρα τον αποτρέπουν. Κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος που να προστατεύεται το μποιλερ από υπερθέρμανσεις με κάτι καλύτερο από βαλβίδες και σκεπάσματα. Φανταστείτε κάποια εποχή έφερναν εταιρείες ηλιακούς με σωλήνες κενού.Σε άλλες χώρες με χαμηλή ηλιοφάνεια βάζουν μόνο τέτοιους.Εδω στην Ελλάδα καταργήθηκαν γιατί λόγω υψηλής ηλιοφάνειας είχαν τεράστια απόδοση υπερδιπλάσια από τους κλασικούς ηλιακούς που έχουμε τώρα που αναγκάστηκαν να σταματήσουν να φέρνουν γιατί χαλούσαν εύκολα παρά τα μέτρα προστασίας. Τελικά σαν τεχνολογία προσφέρει πολλα αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστη. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από sonikk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 23 hours ago, corsax10xe said: Η ΣΗΕ βγάζει βάση που υποστηρίζει κάθετο καζάνι. Ειναι εμφανής η διαφορά στη ποσότητα του ζεστου νερόυ; Υ.Γ. κάνεις δε μπορεί να τα βάλει με τους νόμους της φυσικής! Αυτό προσπάθησε ο υδραυλικός μου να με πείσει να πάρω τώρα που άλλαξα, το κάθετο 160άρι. Ντάξει, έχει τεράστια διαφορά, αλλά πρέπει να μπορείς να το εγκαταστήσεις. Εγώ δεν το επέλεξα γιατί μαζί με βάσεις για ανύψωση που έχω, θα ήθελα σκαλωσιά για να τον φτάσω... Και ευκαιρίας δοθείσης, να πω ότι σήμερα εγκαταστάθηκε ο ΣΗΕ 160 λίτρων με 2.5 τμ πάνελ επιλεκτικό. Μου φαίνεται αρκετά ποιοτικός ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες (είχε μέχρι και μουφομαστούς εγκατεστημένους από το εργοστάσιο στις σωλήνες της τριπλής για σύνδεση με το καλοριφέρ, όπως και δοχείο διαστολής για το κλειστό). Έβαλα και όλα τα τζιτζιμπλίκια που είχα αγοράσει (ασφαλιστικά, τρελά ρακόρ, αντεπίστροφη βαρέως και στοπκορ), εκκρεμεί μόνο να δω μία θερμοστατική. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marioboni Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Για Calpac mark5 με πήρε φίλος υδραυλικός Με το 55αρι voucher 717 τράπεζα+100 χέρι με +30 δοχείο διαστολής+υλικά σε κεραμοσκεπή περασμένος είναι καλή τιμή; Για τον 160 2.6 Για άλλους έχω πάρει τιμή περίπου 250 έξτρα χρήματα + τοποθέτηση+υλικά στα ίδια λίτρα και καθρέφτη περίπου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babis07 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 καλησπέρα στην παρέα ανάμεσα στους παρακάτω ποιον να προτιμήσω https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-200lt-mastersol-plus-wifi-epilektikos-40tm-diplis-energeias/ https://www.skroutz.gr/s/4867234/Sonne-Phaethon-Iliakos-THermosifonas-200-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-3-4t-m-Syllekti.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) screwman ο συλλέκτης μια είσοδο έχει από αριστερά μόνο ? Δεξιά κάτω είναι τυφλό ? Βάλε μια φωτο από δεξιά αν είναι εύκολο Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από hp8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, hp8 said: screwman ο συλλέκτης μια είσοδο έχει από αριστερά μόνο ? Δεξιά κάτω είναι τυφλό ? Βάλε μια φωτο από δεξιά αν είναι εύκολο Ναι, είναι τυφλό. Έχει μόνο αριστερά, μία χαμηλά για προσαγωγή κρύου και μια ψηλά για απαγωγή ζεστού. Δεν έχω φωτό εύκαιρη και σκοτείνιασε, αλλά άμα δεν είναι ξεκάθαρο, θα ανεβάσω αύριο. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2023 από screwman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
98756217 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Διαπίστωσα ότι από το boiler του ηλιακού μου έχω μικρή απώλεια υγρού(κλειστό κύκλωμα). Επισυνάπτω φώτο). Πιστεύετε ότι σηκώνει επιδιόρθωση ή πάμε για αλλαγή boiler. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα