Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

19 ώρες πριν, spectaculator είπε

Οι συλλέκτες είναι εντάξει. Το Μπόιλερ όμως τρύπησε και τρέχει τόσο που του έκοψα την παροχή νερού.

Σε ποια περιοχή είναι;

Ήσουν ευχαριστημένος;

Μετά τα 10 χρόνια του έκανες συντηρηση;

1 ώρα πριν, marioboni είπε

Επειδή έχω την bartec  κοντά μου αξίζει να περάσω μια βόλτα;

Βλέπω πολλά τοποθετημένα 

Δες και κόψε φάτσες

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Sonik 500 λίτρα ηλιακό εμπορεύεται η ΘΕΡΜΥΚ. Τα φτιάχνει στην VENMAN στην Θεσαλλονικη.

Πάντως αν το βάλεις θα σου πρότεινα να κάνεις και στατική μελέτη στην ταράτσα για το βάρος.

• Like 1
  • Thanks 1

1 hour ago, Maurikycli said:

Σε ποια περιοχή είναι;

Ήσουν ευχαριστημένος;

Μετά τα 10 χρόνια του έκανες συντηρηση;

Είναι στον Πειραιά. Εδώ και 15 χρόνια δεν τον είχα συντηρήσει ποτέ. Ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Τώρα όμως ένας Calpak θέλει πάνω από 900.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, hp8 είπε

εμένα γιατί μου τα λες Δεν εχω εγώ το πρόβλημα.

Στο είπα γιατί πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να κάνει καμιά φοβερα δύσκολη τροποποιηση ουτε αλλαγή.Με ένα τρυπάνι και μερικές βίδες κουμπωνει σχεδόν οποίο Καζάνι υπαρχει.Να κρατήσει την ίδια λοιπον.Αν όμως θέλει ας πάρει νέα,οι τιμές δεν είναι τραγικες.

Δεν συμφώνησα με αυτό που του πρότεινες βασικά.Δεν το έγραψα πολύ αναλυτικά όμως.

Μην αρπαζεσαι δίχως λόγο...

Επεξ/σία από sonikk

4 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Φίλε Sonik 500 λίτρα ηλιακό εμπορεύεται η ΘΕΡΜΥΚ. Τα φτιάχνει στην VENMAN στην Θεσαλλονικη.

Πάντως αν το βάλεις θα σου πρότεινα να κάνεις και στατική μελέτη στην ταράτσα για το βάρος.

Ξέρω τουλάχιστον 8 εταιρείες που φτιάχνουν 500αρηδες.

Ρώτησα,έψαξα,έμαθα.

Ακόμη και αυτός όταν μου έκανε σέρβις τον ρώτησα.Μου απάντησε όλοι.Μετα από μένα πήγαινε να τοποθετήσει 500αρι σε γηροκομείο.

Για κάποιο λόγο οι εταιρείες αποτρέπουν.Υποψιαζομαι ότι θέλουν να διώξουν το στοκ πρώτα.Ελαχιστοι 500αρηδες κατασκευάζονται.

Βέβαια στο εξωτερικό υπάρχουν και 600αρηδες και 750 λίτρων.

Σε ερώτημα μου σε εταιρεία εξωτερικού μου απάντησαν ότι η γκάμα τους είναι από 100 λίτρα έως 1000.

Προφανώς Ελλάδα λόγω υψηλής ηλιοφάνειας αποφεύγουν τόσα λίτρα φοβούμενοι μην σκάσει κάνα καζάνι.

Είδες ο άλλος τι έπαθες Τί ανοδια στην ώρα τους,τί σέρβις,τί καλά ασφαλιστικά έβαζε του τρύπησε τελικά.Κακης ποιότητας προϊόν δηλ.

• Like 1

8 ώρες πριν, marioboni είπε

Επειδή έχω την bartec  κοντά μου αξίζει να περάσω μια βόλτα;

Βλέπω πολλά τοποθετημένα 

Οταν πας στο εργοστάσιο (ο Θεός να το κάνει) και πουλάνε ακριβότερα το ίδιο προϊόν τους από ένα μαγαζί με είδη υγιεινής και τους το λες και σου λενε αποκλειεται και νευριαζουν βγαλε συμπέρασμα.. Έχουν βγαλει ωραίο φυλλάδιο όμως που είναι πολύ ψαρωτικο.. Πηγαίνε από εκεί να δεις το χώρο τους και τους ηλιακους που έχει έξω στημένους.. Παρατήρησε τους προσεκτικά και θα βγάλεις απευθείας συμπέρασμα...

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 14/9/2023 στις 2:14 ΜΜ, Kozanitis1 είπε

Και γιατί να μην βάλει στα 200 λίτρα 4τμ, αλλά το καλοκαίρι να σκεπάζει τον ένα συλλέκτη (ή και περισσότερο);

2.5 τμ χειμώνα, ειδικά αν είναι σε περιοχή με πολύ κρύο νερό θα θέλει συνεχώς βοήθεια από την αντίσταση (με ό,τι συνεπάγεται)

Αν έχει πρόσβαση και όρεξη να το κάνει εννοείται. Αλλά κανείς δεν σκεπάζει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, spectaculator είπε

Είναι στον Πειραιά. Εδώ και 15 χρόνια δεν τον είχα συντηρήσει ποτέ. Ευχαριστημένος και με το παραπάνω. Τώρα όμως ένας Calpak θέλει πάνω από 900.

Τον καημενούλη!

900 μόνο για καζάνι; 😲

19 ώρες πριν, corsax10xe είπε

Γνωρίζει κάποιος ποιοι είναι κατασκευαστές;

Να αγοράζουν 1η ύλη και να την επεξεργάζονται...

Εδώ https://www.ebhe.gr/index.php/el/meli/taktika-meli

Μέχρι πέρσι είχε περισσότερους. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τους MELPO

20 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Νομίζω VENMAN

Ένας μύθος λέει ότι έφτιαχναν τα μπόιλερ της Buderus 😕

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1

11 ώρες πριν, sonikk είπε

Στο είπα γιατί πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να κάνει καμιά φοβερα δύσκολη τροποποιηση ουτε αλλαγή.Με ένα τρυπάνι και μερικές βίδες κουμπωνει σχεδόν οποίο Καζάνι υπαρχει.

και εγώ σου ξαναλέω δεν έχω εγώ το πρόβλημα  Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι στη βάση της φωτο ( γιατί αυτήν έχει) Με ένα τρυπάνι και μερικές βίδες κουμπώνει σχεδόν όποιο Καζάνι υπάρχει πρέπει  να είσαι πολύ !!! μάστορας 

image.jpeg.49c2f639bfddb31245280584e76f98ec.jpeg

• Like 1

5 hours ago, Maurikycli said:

Τον καημενούλη!

900 μόνο για καζάνι; 😲

...

900 για έναν καινούργιο ηλιακό. :)

1 hour ago, hp8 said:

και εγώ σου ξαναλέω δεν έχω εγώ το πρόβλημα  Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι στη βάση της φωτο ( γιατί αυτήν έχει) Με ένα τρυπάνι και μερικές βίδες κουμπώνει σχεδόν όποιο Καζάνι υπάρχει πρέπει  να είσαι πολύ !!! μάστορας 

image.jpeg.49c2f639bfddb31245280584e76f98ec.jpeg

Αυτήν έχω μόνο που είναι για δυο πάνελ.

• Like 1

29 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Αυτήν έχω μόνο που είναι για δυο πάνελ.

Αφού βρεις τα κεντρα στήριξης  ψάχνεις αντίστοιχο μποιλερ Κάνεις ένα κόψιμο στο ένα κομμάτι της γωνίας και την κάνεις οριζόντια  Κολλάς με τσιμπίδα αυτά που ακουμπάνε στο κομμένο 
Κατεβάζεις 2 κάθετες από τις οριζόντιες έως το δάπεδο για το βάρος και τις βιώνεις  πάνω και ταράτσα  Τις  ενώνεις και με ένα οριζόντιο κομμάτι Σε συμφέρει ? 

image.png.95fd6c0a96fb65eeb45d98deed221099.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...