Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panosena είπε

Όχι δεν συμπλήρωνα.
Αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν το αντιψυκτικό που έχει είναι ποιοτικό ή όχι.

Το καλο αντιπηκτικο με τις υψηλες θερμοκρασιες δεν καιγεται για να δημιουργησει μαυριλα/στερεά που αυτα συμβαλουν στη μειωση ροης/αποδοσης!

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορεί ν' αλλαχθεί το μπόιλερ ενός ηλιακού calpak 15ετιας με κάτι άλλο; Τρύπησε το μπόιλερ σε σημείο μη επισκευάσιμο. Μπορεί ν' αλλαχθεί μόνο το μπόιλερ ή όλος παει για πέταμα;

----1-1024x680.jpg.e8f33f9fa14672c50d881a2be586574a.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Μήπως γνωρίζει κανείς αν μπορεί ν' αλλαχθεί το μπόιλερ ενός ηλιακού calpak 15ετιας με κάτι άλλο; Τρύπησε το μπόιλερ σε σημείο μη επισκευάσιμο. Μπορεί ν' αλλαχθεί μόνο το μπόιλερ ή όλος παει για πέταμα;

Αν η αποδοση των συλλεκτων, σου ειναι οκ βαζεις καινουργιο μποιλερ και συνεχιζεις.

Πιανει υγρασια εσωτερικα..?

Δημοσ.

Πήγα να κάνω συντήρηση έναν Helioakmi Megasun 160 που έχω μιας και μπαίνουμε σιγά σιγά στην φθινοπωρινή περίοδο και απελπίστηκα. Έχει διαρροή στο boiler και δεν είναι από την φλάντζα της αντίστασης που περίμενα μιας και άνοιξα το καπάκι και το είδα. Φαίνεται να είναι στην ένωση της σωλήνας κρύου νερού με το boiler. Γενικά καθόλου ικανοποιημένος ούτε και από την απόδοσή του όλα αυτά τα χρόνια (έχω επισκευάσει 4 φορές του πατέρα μου, ίδιο μοντέλο αλλά με δύο πάνελ, τον δικό μου μία φορά στο παρελθόν) από το 2010 που τον έχω εγκαταστήσει.

Οπότε η ερώτηση είναι: έχει νόημα αλλαγή μόνο boiler? Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω και τείνω προς αγορά νέου με πάνελ. Και σε τι μάρκες πηγαίνουμε? Έχω ήδη και όλο το σετ φλογέρα-γιαννούδη και δοχεία διαστολής κλειστού και θερμοστατική βαλβίδα και ευτυχώς δεν αγόρασα την αντίσταση για τον χαλασμένο να μου μείνει και αυτή στα αζήτητα.

• Sad 1
Δημοσ.
4 hours ago, PLACEBO_89 said:

Αν η αποδοση των συλλεκτων, σου ειναι οκ βαζεις καινουργιο μποιλερ και συνεχιζεις.

Πιανει υγρασια εσωτερικα..?

Οι συλλέκτες είναι εντάξει. Το Μπόιλερ όμως τρύπησε και τρέχει τόσο που του έκοψα την παροχή νερού.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, spectaculator είπε

αν μπορεί ν' αλλαχθεί το μπόιλερ ενός ηλιακού calpak

μόνο με το ιδιο Για να πας σε άλλο πρέπει να αλλάξεις και την βάση του ηλιακού η να τροποποιήσεις την υπάρχουσα  Χλωμο 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, hp8 είπε

μόνο με το ιδιο Για να πας σε άλλο πρέπει να αλλάξεις και την βάση του ηλιακού η να τροποποιήσεις την υπάρχουσα  Χλωμο 

Ας αλλάξει μια βάση.90 ευρώ καινούρια ή με κάνα 5Οαρι μεταχειρισμένη.Σιγα.

Για μένα άλλαξε εταιρεία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Ας αλλάξει μια βάση.90 ευρώ καινούρια ή με κάνα 5Οαρι μεταχειρισμένη.Σιγα.

Για μένα άλλαξε εταιρεία.

εμένα γιατί μου τα λες Δεν εχω εγώ το πρόβλημα 

Δημοσ.
Στις 15/9/2023 στις 3:29 ΠΜ, sonikk είπε

Από το 1:10 λεπτό και μετά που βλέπω ότι έχει τοποθετηθεί ένα δεύτερο μποιλερ με μια αντλία στο σωλήνα για περισσότερο ζεστό νερό όπως λέει,αυτό μπορεί κάποιος που γνωρίζει καλύτερα από ηλιακά να το εξηγήσει;

Δεν είναι σύστημα βεβιασμένης απ' ότι κατάλαβα.Μαλλον σαν υβριδικο σύστημα μοιάζει.

Φαίνεται απλό αλλά δεν κατάλαβα πώς λειτουργεί σαν εγκατάσταση.

πες πχ εχεις υπαρχον θερμοσιφωνα σε καποιο παταρι

ο ηλιακος ζεσταινει νερο, εσυ τραβας νερο απο τον παλιο σου θερμοσιφωνα παντα, και το νερο σε αυτον αναπληρωνεται απο το ζεστο νερο του ηλιακου . Θεωρητικα θα μπρουσε η αντλια να σπρωχνει το κρυο νερο απο τον θερμοσιφωνα στον ηλιακο αλλα αυτο θα απαιτουσε διαφορικο θερμοστατη και δυο σωληνες μια για κρυο θερμοσιφωνα -> ηλιακο και μια ζεστο ηλιακο -> θερμοσιφωνα και αυτος διχνει μια και κανενα θερμοστατη

απο την αλλη τον κυκλοφορητη αν ειναι απλη υπερχυληση/συγκοινωνουντα δοχεια τι τον θελει? γιατι τον εχει και στην εγκατασταση χωρισ ενδιαμεσο θερμοσιφωνα ... για κανα διαμερισμα στον 10 οροφο? ο ηλιακος δουλευει με την πιεση του δικτυου εσυ ανοιγεις το ζεστο, πεφτει η πιεση στο κυκλωμα του ζεστου, μπαινει κρυο νερο απο το δικτυο στον ηλιακο και εξισοροπειται η πιεση (σου ερχεται νερο με πιεση δικτυου στην παροχη του ζεστου)

εμενα μου φαινεται απλα μονογραμμη ηλιακος -> θερμοσιφωνας -> καταναλωση,το οποιο δεν ειναι και τοσο τρομερη πατεντα.

πες οτι εχεις 80 lt θερμοσιφωνα και σημερα καταναλωσες ολο το ζεστο απο τον ηλιακο, αυριο η θα πρεπει να πεταξεις 80 λτ για να αρχισεις να παιρνεις ζεστο νερο απο τον ηλιακο, η να ανοιξεις αντισταση στον θερμοσιφωνα να το ζεστανεις. Που ειναι σπαταλη αν εχει ηλιο και ο ηλιακος εχει ζεστο νερο.

Απο την αλλη, σε περιοδους χωρις ηλιο μπορεις να ζεστανεις μονο το νερο στον θερμοσιφωνα με αντισταση, και απλα να χρησιμοποιεις το νερο του ηλιακου για να γεμιζει ο θερμοσιφωνας (και να μη μενει στασιμο κρυο στον ηλιακο -> λεγιονελα)

• Thanks 1
Δημοσ.

Μέχρι σήμερα τρέχει προσφορά από τα καταστήματα της Θεσσαλίας για -20% στους ηλιακούς. Ο παρακάτω evosolar της elco βγαίνει 1120 με την εγκατάσταση σε κεραμοσκεπή. Αφαιρώντας το κουπόνι εγώ θα πληρώσω 550 μείον το 10% επιστροφή που τρέχει επίσης μέχρι σήμερα από τη eurobank πάμε στα 500. Επίσης δίνει και δωροεπιταγη 150 για μελλοντικές αγορές οπότε έμμεσα η τιμή πέφτει και άλλο. Το θέμα είναι αξίζει σαν ηλιακός η είναι ψιλομαπα; Επίσης από θέμα εγκατάστασης τα πολυκαταστήματα τα φοβάμαι λίγο για το πόσο καλή δουλειά θα γίνει και το μετά αν τους χρειαστείς; Έχω βάλει από πρακτικερ κλιματιστικά αλλά ο ηλιακός είναι πιο πολύπλοκο και ξένο για εμένα θέμα. Θέλω βοήθεια @πάνοσ2 και από λοιπούς συμφορουμητες.

https://www.praktiker.gr/m/p/elco-evosolar-iliakos-thermosifonas-diplis-energeias-160-2-30m²-keramoskepis-142550

Δημοσ.

οι ELCO παντως πριν λιγα χρονια που τους πουλαγε το Leroy ειχαν κατι καζανια μειντ ιν Σκοπια που σκαγανε σα να ταν πασχα στη χιο

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Μέχρι σήμερα τρέχει προσφορά από τα καταστήματα της Θεσσαλίας για -20% στους ηλιακούς. Ο παρακάτω evosolar της elco βγαίνει 1120 με την εγκατάσταση σε κεραμοσκεπή. Αφαιρώντας το κουπόνι εγώ θα πληρώσω 550 μείον το 10% επιστροφή που τρέχει επίσης μέχρι σήμερα από τη eurobank πάμε στα 500. Επίσης δίνει και δωροεπιταγη 150 για μελλοντικές αγορές οπότε έμμεσα η τιμή πέφτει και άλλο. Το θέμα είναι αξίζει σαν ηλιακός η είναι ψιλομαπα; Επίσης από θέμα εγκατάστασης τα πολυκαταστήματα τα φοβάμαι λίγο για το πόσο καλή δουλειά θα γίνει και το μετά αν τους χρειαστείς; Έχω βάλει από πρακτικερ κλιματιστικά αλλά ο ηλιακός είναι πιο πολύπλοκο και ξένο για εμένα θέμα. Θέλω βοήθεια @πάνοσ2 και από λοιπούς συμφορουμητες.

https://www.praktiker.gr/m/p/elco-evosolar-iliakos-thermosifonas-diplis-energeias-160-2-30m²-keramoskepis-142550

Για τα λεφτά που θα δώσετε καλό είναι. Αν δεν κάνω λάθος στο μπόιλερ κατασκευάζεται στα Σκόπια από τον Λεώφ

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα 

Σε μια μικρή γύρα που έκανα πολλοί έχουν φασον δικούς τους ηλιακούς

Τώρα τί θα βγει στο μέλλον είναι κάπως τζόκερ

Δημοσ.
18 ώρες πριν, screwman είπε

Πήγα να κάνω συντήρηση έναν Helioakmi Megasun 160 που έχω μιας και μπαίνουμε σιγά σιγά στην φθινοπωρινή περίοδο και απελπίστηκα. Έχει διαρροή στο boiler και δεν είναι από την φλάντζα της αντίστασης που περίμενα μιας και άνοιξα το καπάκι και το είδα. Φαίνεται να είναι στην ένωση της σωλήνας κρύου νερού με το boiler. Γενικά καθόλου ικανοποιημένος ούτε και από την απόδοσή του όλα αυτά τα χρόνια (έχω επισκευάσει 4 φορές του πατέρα μου, ίδιο μοντέλο αλλά με δύο πάνελ, τον δικό μου μία φορά στο παρελθόν) από το 2010 που τον έχω εγκαταστήσει.

Οπότε η ερώτηση είναι: έχει νόημα αλλαγή μόνο boiler? Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω και τείνω προς αγορά νέου με πάνελ. Και σε τι μάρκες πηγαίνουμε? Έχω ήδη και όλο το σετ φλογέρα-γιαννούδη και δοχεία διαστολής κλειστού και θερμοστατική βαλβίδα και ευτυχώς δεν αγόρασα την αντίσταση για τον χαλασμένο να μου μείνει και αυτή στα αζήτητα.

Εχει γινει  ''ντορος'' με τα μποιλερ της ηλιοακμης για τσαλακωματα του περιβληματος και για τρυπηματα!

Ο συλλεκτης δεν εχει σωστη κλιση για χειμωνα..

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, marioboni είπε

Καλησπέρα 

Σε μια μικρή γύρα που έκανα πολλοί έχουν φασον δικούς τους ηλιακούς

Τώρα τί θα βγει στο μέλλον είναι κάπως τζόκερ

Οι περισσότεροι κατασκευαστές είναι μέλη της ΕΒΗΕ. Μια μικρή μειοψηφία δεν είναι. Εκεί θα δείτε τους περισσότερους κατασκευαστές (τακτικά μέλη).

16 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Εχει γινει  ''ντορος'' με τα μποιλερ της ηλιοακμης για τσαλακωματα του περιβληματος και για τρυπηματα!

Ο συλλεκτης δεν εχει σωστη κλιση για χειμωνα..

Νομίζω ότι παλαιότερα έκανε την πολυουρεθάνη ελεύθερη διόγκωση. Τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τρόπο έγχυσης πολυουρεθάνης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...