Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Και γιατί να μην βάλει στα 200 λίτρα 4τμ, αλλά το καλοκαίρι να σκεπάζει τον ένα συλλέκτη (ή και περισσότερο);

2.5 τμ χειμώνα, ειδικά αν είναι σε περιοχή με πολύ κρύο νερό θα θέλει συνεχώς βοήθεια από την αντίσταση (με ό,τι συνεπάγεται)

Σωστος εχω τον 200/4 με σκεπασμα εχω τωρα 65-70 ,χωρις 85

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, tryfos είπε

Ρε παιδιά τις έχετε δει τις τιμές στους Nobel κλπ. που προτείνετε με τέτοια ευκολία τα 200άρια και τα 4 μέτρα; Με το πρόγραμμα μάλιστα είναι κι άλλο πάνω, πόσα να δώσει ο κοσμάκης;

Και δηλαδή βάζετε το χέρι σας 150% στη φωτιά, ότι όντως αυτές οι τεράστιες διαφορές δικαιολογούνται και ότι δεν θα μείνουν καζάνια στο χέρι σε σχέση με τους πιο οικονομικούς;;; Αν είναι δηλαδή να δώσω 20% πάνω για 3% καλύτερες πιθανότητες να μην αλλάξω σε 5 χρόνια, δεν αξίζει η διαφορά.

Edit: Επίσης η Nobel δεν έχει συλλέκτες (στο πρόγραμμα) με 2,30, πάει μόνο 2 και μετά 2,60 (που για μένα είναι πολύ). Κακώς δεν έχει ενδιάμεσο, που ενδιαφέρει πολλούς.  Ένας λόγος που την απέκλεισα ήταν κι αυτός. 

Εδώ θα διαφωνήσω στο εξής σημείο.

Με κλειστά μάτια βάζεις 200αρι με 4τμ.

Καλύτερα περισσότερο ζεστό νερό παρά να ανάβεις αντίσταση στις δύσκολες μέρες.

Υπάρχουν και πιο οικονομικοί από Νόμπελ στα ίδια χαρακτηριστικά.

Από το 1:10 λεπτό και μετά που βλέπω ότι έχει τοποθετηθεί ένα δεύτερο μποιλερ με μια αντλία στο σωλήνα για περισσότερο ζεστό νερό όπως λέει,αυτό μπορεί κάποιος που γνωρίζει καλύτερα από ηλιακά να το εξηγήσει;

Δεν είναι σύστημα βεβιασμένης απ' ότι κατάλαβα.Μαλλον σαν υβριδικο σύστημα μοιάζει.

Φαίνεται απλό αλλά δεν κατάλαβα πώς λειτουργεί σαν εγκατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα.

Έχω ένα SOL Violaris 160lt/2.5m² αγορασμένο Νοέμβριο 2018. Έκλεισε 5 χρόνια!

Καιρός νομίζω να του κάνω το πρώτο σέρβις.

Έχει κάνα περίεργο ανόδιο ή περίεργη φλάτζα ή περίεργη βαλβίδα που θα δυσκολευτώ να βρω;

Καμιά συμβουλή για εύκολο άδειασμα του νερού από το μπόιλερ χωρίς να του προκαλέσω καμιά ζημιά;

(έχω ξανακάνει συντήρηση ηλιακού αλλά εκείνος ήταν άλλη μάρκα οπότε ρωτάω μην τυχόν έχουν μεγάλες διαφορές).

Επεξ/σία από panosena

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@purif Ναι μέχρι τώρα μια χαρά παρόλο που τότε ήταν σε πολύ χαμηλή τιμή (485 ευρώ).

Γιατί αυτή η αντίδραση; (λύπη)

Επεξ/σία από panosena
  • Sad 1

13 λεπτά πριν, panosena είπε

Παιδιά καλημέρα.

Έχει κάνα περίεργο ανόδιο ή περίεργη φλάτζα ή περίεργη βαλβίδα που θα δυσκολευτώ να βρω;

Καμιά συμβουλή για εύκολο άδειασμα του νερού από το μπόιλερ χωρίς να του προκαλέσω καμιά ζημιά;

(έχω ξανακάνει συντήρηση ηλιακού αλλά εκείνος ήταν άλλη μάρκα οπότε ρωτάω μην τυχόν έχουν μεγάλες διαφορές).

Οχι προχωρα κανονικα..  Απλα να του βαλεις εσυ ενα καλο ασφαλιστικο ανοιχτου

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, panosena είπε

Παιδιά καλημέρα.

(έχω ξανακάνει συντήρηση ηλιακού αλλά εκείνος ήταν άλλη μάρκα οπότε ρωτάω μην τυχόν έχουν μεγ΄λες διαφορές).

Σε ποια περιοχή είσαι; Θες να κάνεις πλήρες σέρβις (και στο κλειστό κύκλωμα) ή μόνο ανόδιο και καθάρισμα στο καζάνι;

Αν μπορείς να διαθέσεις λίγα χρήματα παραπάνω θα σου έλεγα να κάνεις το εξής:

Αντικατάσταση της αντίστασης, αντικατάσταση ελαστικής φλάντζας, αν θες αντικατέστησε το ανόδιο (αλλιώς για να μην το έχεις στο νερό χρήσης βάλε ένα stopcor εξωτερικό.

Για να αδειάσεις το καζάνι, λύσε το ασφαλιστρικό/ανεπίστροφο από τα κρύα νερά, λύσε το ρακόρ από τα ζεστά και θα αδειάσει μόνο του από τα κρύα, καθώς αντικατέστησε με νέα ανεπίστροφη/ασφαλιστικό.

Ομοίως για το κλειστό:

Σκέπασε τον συλλέκτη να μην έχει προσπίπτουσα ηλιοφάνεια, άνοιξε τις τάπες πάνω και λύσε το ρακόρ μηχανικής στο πλάι του συλλέκτη να αδειάσει το κύκλωμα..

Ρίξε νερό με το λάστιχο από τις πάνω τάπες να ξεπλύνεις το κύκλωμα, τάπωσε με το χέρι σου την πλαστικη που έλυσες να ξεπλύνεις και τον συλλέκτη..

Μετά επανατοποθετείς το ρακόρ μηχαικής (επιστρεφόμενα) στον συλλέκτη και γεμίζεις το κλειστό με μείγμα αντιπηκτικού (προπυλενογλυκόλη ΑΥΣΤΗΡΑ - ΟΧΙ ΠΑΡΑΦΛΟΥ/ΑΙΘΥΛΕΝΟΓΛΥΚΟΛΗ) με αναλογία 1 λίτρο προπυλενογλυκόλη 10 λίτρα νερό έχοντας ανοικτές και τις 2 πάνω τάπες να φεύγει ο αέρας.., όταν βγάζουν νερό και οι δύο τότε γέμισε και ταπώνεις..

Πριν κάνεις το κλειστό κύκλωμα, έχεις κάνει τα πάντα στο καζάνι, έχεις ανοίξει νερά να γεμίσει (άνοιξε μια βρύση στο ζεστό να φύγει ο αέρας) και μετά τα του κλειστού..

Εύκολο είναι με λίγα εργαλεία και υπομονή, αν το κάνεις μια δυο φορές μετά θα δεις δεν είναι τίποτα.. ;)

• Like 1
  • Thanks 2

3 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Σε ποια περιοχή είσαι; Θες να κάνεις πλήρες σέρβις (και στο κλειστό κύκλωμα) ή μόνο ανόδιο και καθάρισμα στο καζάνι;

Αθήνα. Πλήρες σέρβις, και στο κλειστό.

Αντίσταση δεν τη χρησιμοποιώ, δεν τον έχω ανάψει ποτέ με το ρεύμα.

3 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Για να αδειάσεις το καζάνι, λύσε το ασφαλιστρικό/ανεπίστροφο από τα κρύα νερά, λύσε το ρακόρ από τα ζεστά και θα αδειάσει μόνο του από τα κρύα, καθώς αντικατέστησε με νέα ανεπίστροφη/ασφαλιστικό.

Θέλω να αδειάσει μέσα στη μπανιέρα, να μη βγουν νερά στην ταράτσα.

@panosena Αφού δεν χρησιμοποιείς αντίσταση (μόνο με ήλιο ή είναι 3πλης;)

Αν θεωρείς πως το καζάνι μέσα δεν έχει βρωμιά, βάλε απλά ένα εξωτερικό Stopcor (δεν ξέρω τι παίζει αν θα πρέπει να είναι γειωμένος για να δουλέψει) και μην το ανοίγεις..

Παροχή ρεύματος υπάρχει; Είναι γειωμένος ο ηλιακός;

Στην μπανιέρα δεν γίνεται να αδειάσει.., αναγκαστικά στην ταράτσα.., εκτός αν συνδέσεις ένα τουμπόραμα με ένα ρακόρ στο κρύο καταργώντας το ανεπίστροφο και το ρίξεις σε ένα φρεάτιο κάτι, αλλά θα πάρει αρκετή ώρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, panosena είπε

@purif Ναι μέχρι τώρα μια χαρά παρόλο που τότε ήταν σε πολύ χαμηλή τιμή (485 ευρώ).

Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις!

Τοτε  εκθειαζα/μνημονευα τον nobel classic γιατι τον εβρισκες σε super τιμη για την ποιοτητα που σου εδινε!!! Παραλληλα προτεινα και τον Βιολαρη σαν κατι οικονομικο/τιμιο!

πχ ο δικο σου στα 485ε και αντιστοιχα σε nobel classic στα 650ε.

Αφου αν δεν ειχα ηλιακο τοτε ζαχαρωνα του βιολαρη 250/5.0τμ στα 750ευρω!!!

Επεξ/σία από PLACEBO_89

2 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

@panosena Αφού δεν χρησιμοποιείς αντίσταση (μόνο με ήλιο ή είναι 3πλης;)

Αν θεωρείς πως το καζάνι μέσα δεν έχει βρωμιά, βάλε απλά ένα εξωτερικό Stopcor (δεν ξέρω τι παίζει αν θα πρέπει να είναι γειωμένος για να δουλέψει) και μην το ανοίγεις..

Παροχή ρεύματος υπάρχει; Είναι γειωμένος ο ηλιακός;

Στην μπανιέρα δεν γίνεται να αδειάσει.., αναγκαστικά στην ταράτσα.., εκτός αν συνδέσεις ένα τουμπόραμα με ένα ρακόρ στο κρύο καταργώντας το ανεπίστροφο και το ρίξεις σε ένα φρεάτιο κάτι, αλλά θα πάρει αρκετή ώρα..

Διπλής είναι(ήλιο + ρεύμα).
Το χρησιμοποιώ μόνο με ήλιο.
Έχω συνδεδεμένη μόνο τη γείωση, οπότε είναι γειωμένος.
Δεν ξέρω αν έχει βρωμιά μέσα αλλά υποθέτω θα έχει.
Νόμιζα ότι υπήρχε κάποιο κόλπο να αδειάσει στη μπανιέρα. Οκ θα το αδειάσω στην ταράτσα.

11 λεπτά πριν, panosena είπε

Αθήνα. Πλήρες σέρβις, και στο κλειστό.

Αντίσταση δεν τη χρησιμοποιώ, δεν τον έχω ανάψει ποτέ με το ρεύμα.

Αν εχει μπει ποιοτικο αντιψυκτικο και τον προσεχεις στις θερμοκρασιες για 5ετια δεν χρειαζεται καθαρισμος του κλειστου! Τσαμπα θα τον κανεις! Τα υγρα θα βγουν καθαρα και δεν θα δεις καμια διαφορα στην αποδοση..

Συμπληρωνες στο κλειστο???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...