Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το ένα voucher για αγορά ηλιακού από ένα κατάστημα και το δεύτερο  voucher που αφορά την εγκατάσταση να το δώσει σε άλλο κατάστημα; Είναι δυο τα voucher που εγκρίνονται πάντα.Ενα για τον ηλιακό και ένα για την εγκατάσταση.Απλα εγώ την εγκατάσταση θέλω να μου την κάνουν άλλοι γιατί οι πρώτοι δεν είναι καλοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, sonikk είπε

Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το ένα voucher για αγορά ηλιακού από ένα κατάστημα και το δεύτερο  voucher που αφορά την εγκατάσταση να το δώσει σε άλλο κατάστημα; Είναι δυο τα voucher που εγκρίνονται πάντα.Ενα για τον ηλιακό και ένα για την εγκατάσταση.Απλα εγώ την εγκατάσταση θέλω να μου την κάνουν άλλοι γιατί οι πρώτοι δεν είναι καλοί.

Θεωρητικά γίνεται, καθώς σου δίνει ξεχωριστούς κωδικούς για τον ηλιακό και για την εγκατάσταση..

Για Nobel classic ηλιακός 200 λίτρων τριπλής ενέργειας με 3 τ.μ συλλέκτες Apollon τι γνώμη έχετε, υπάρχει κάποιος που να τον έχει τοποθετήσει;Οι τιμές με το πρόγραμμα δηλ είναι καθορισμένες σε όλα τα μαγαζιά από την κάθε εταιρεία;

γράφω κι εγώ την απορία μου, κι ακούω τις προτάσεις σας. 

είχα παλιά έναν stiebel, ο οποίος ήταν σκύλος. 30 χρόνια, ζεστό νερό ακόμα και με λίγο ήλιο, δεν κρύωνε ΠΟΤΈ, γενικά ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. αυτές οι εποχές όμως πέρασαν. και τώρα, είμαι στο πρόγραμμα αλλάζω θερμοσίφωνα, με επιδότηση 60%. στην αρχή αναρωτιόμουν αν θα έπαιρνα κάτι καλύτερο, με μικρότερη πλάκα, ή κάτι πιο μέτριο, με μεγάλη πλάκα. επειδή έχω χαζέψει από όσα ακούω, κι επειδή το budget δεν είναι απεριόριστο, προσανατολιστηκα προς calpak ή Μαλτεζο. ο Μαλτεζος λοιπόν, μου βγαίνει κοντά στα 700 συμμετοχή (1500 σύνολο), με 160 λίτρα διπλής ενέργειας και 2.6 πλάκα και inox μέσα έξω. το αστείο είναι πως ακόμα και οι nobel έχουν με 1500 προτάσεις. οπότε τα έχω μπλέξει λίγο. αυτό που θέλω πάντως είναι προφανώς να μη χρειάζεται να ψάχνω συντήρηση κάθε λίγο, να έχει αντοχή στο χρόνο, απόδοση ΚΑΙ (βασικό) να μην ανοίγω το θερμοσίφωνα το μεσημέρι και το βράδυ να μην έχει σταγόνα νερό. (μας συμβαίνει με ένα που έχουμε τώρα). ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια και τις προτάσεις σας..

1 ώρα πριν, vasiliskarafotias είπε

Για Nobel classic ηλιακός 200 λίτρων τριπλής ενέργειας με 3 τ.μ συλλέκτες Apollon τι γνώμη έχετε, υπάρχει κάποιος που να τον έχει τοποθετήσει;Οι τιμές με το πρόγραμμα δηλ είναι καθορισμένες σε όλα τα μαγαζιά από την κάθε εταιρεία;

Σαν ανταγωνιστής, λέω ότι είναι πολύ καλή επιλογή.

• Like 1

Σήμερα πήρα τιμή για cosmosolar 200λ 4 τ.μ. 2 πλάκες. Έχω επιδότηση 900€ και θα πρέπει να βάλω άλλα 400€.Το σημαντικότερο που δεν το διάβασα εδώ είναι ότι θέλουν μόνο θερμοσιφωνα και όχι θερμοσιφωνα που να έχει και σύνδεση με καλοριφέρ (boiler).. Ειλικρινα τι άλλο θα σκαρφιστουν να μας ξεζουμισουν και να πλουτίζουν οι επιχειρήσεις.. Ο καταστήματαρχης μου πρότεινε να αγοράσω έναν θερμοσιφωνα με 100€.. Ειλικρινά πόσοι έχουν σκέτο θερμοσίφωνα χωρίς να έχει και σύνδεση στα καλοριφέρ? Ελλάς το μεγαλείο σου.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το είδα σήμερα και εγώ αυτό με το boiler. Στη χειρότερη κάνα θερμοσίφωνο από εκεί που τους πετάνε και τέλος. 

Επεξ/σία από grigoris_a

3 λεπτά πριν, grigoris_a είπε

Το είδα σήμερα και εγώ αυτό με το boiler. Στη χειρότερη κάνα θερμοσίφωνο από εκεί που τους πετάνε και τέλος. 

Μακαρι να βρεις αλλά το θεωρώ απίθανο.. 

19 ώρες πριν, vasiliskarafotias είπε

Αγοραζεις αξιοπιστους συλλεκτες με καποια καλυτερη αποδοση απο εναν οικονομικο.. Συνοδευεται με σωληνες inox και με καλη μονωση uv για αντοχη στον χρονο..  Το μποιλερ στο συνολο θεωρειται καλο αλλα για το ποσο θα κρατησει εχει να κανει απο εσας..

Αν ειστε πανω απο  3 ατομα καλυτερα στα 4τμ.

Τριπλης δουλευεις οταν οι αποστασεις ειναι κοντινες αλλιως δεν συμφερει..

• Like 3

Στις 12/9/2023 στις 6:35 ΜΜ, πάνοσ2 είπε

Νομίζω 200 λίτρα με 3τμ συλλέκτη δεν θα επαρκεί τον χειμώνα.

Για 4-5 άτομα μην βάλεις πάνω από 2,5 τμ συλλέκτη. Τον χειμώνα όπως και να έχεις δεν γίνεται να καλυφθεις όλες τις μέρες. Με παραπάνω τετραγωνικά συλλέκτη θα τον διαλύεις τα καλοκαίρια και θα χαλάσει ποιο γρήγορα.

4 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Για 4-5 άτομα μην βάλεις πάνω από 2,5 τμ συλλέκτη. Τον χειμώνα όπως και να έχεις δεν γίνεται να καλυφθεις όλες τις μέρες. Με παραπάνω τετραγωνικά συλλέκτη θα τον διαλύεις τα καλοκαίρια και θα χαλάσει ποιο γρήγορα.

Και γιατί να μην βάλει στα 200 λίτρα 4τμ, αλλά το καλοκαίρι να σκεπάζει τον ένα συλλέκτη (ή και περισσότερο);

2.5 τμ χειμώνα, ειδικά αν είναι σε περιοχή με πολύ κρύο νερό θα θέλει συνεχώς βοήθεια από την αντίσταση (με ό,τι συνεπάγεται)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Αγοραζεις αξιοπιστους συλλεκτες με καποια καλυτερη αποδοση απο εναν οικονομικο.. Συνοδευεται με σωληνες inox και με καλη μονωση uv για αντοχη στον χρονο..  Το μποιλερ στο συνολο θεωρειται καλο αλλα για το ποσο θα κρατησει εχει να κανει απο εσας..

Αν ειστε πανω απο  3 ατομα καλυτερα στα 4τμ.

Τριπλης δουλευεις οταν οι αποστασεις ειναι κοντινες αλλιως δεν συμφερει..

Ρε παιδιά τις έχετε δει τις τιμές στους Nobel κλπ. που προτείνετε με τέτοια ευκολία τα 200άρια και τα 4 μέτρα; Με το πρόγραμμα μάλιστα είναι κι άλλο πάνω, πόσα να δώσει ο κοσμάκης;

Και δηλαδή βάζετε το χέρι σας 150% στη φωτιά, ότι όντως αυτές οι τεράστιες διαφορές δικαιολογούνται και ότι δεν θα μείνουν καζάνια στο χέρι σε σχέση με τους πιο οικονομικούς;;; Αν είναι δηλαδή να δώσω 20% πάνω για 3% καλύτερες πιθανότητες να μην αλλάξω σε 5 χρόνια, δεν αξίζει η διαφορά.

Edit: Επίσης η Nobel δεν έχει συλλέκτες (στο πρόγραμμα) με 2,30, πάει μόνο 2 και μετά 2,60 (που για μένα είναι πολύ). Κακώς δεν έχει ενδιάμεσο, που ενδιαφέρει πολλούς.  Ένας λόγος που την απέκλεισα ήταν κι αυτός. 

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...