Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gponiris είπε

Ποιον πηρες εσυ

Λόγω της 'εγγύησης' των 12 στο duro glass καζάνι και μιας κάπως 'νορμάλ' τιμής κατέληξα στην Thermit. Υπάρχουν και φθηνότεροι. Με μισή καρδιά φυσικά, βλέποντας το μοντέλο των 770 ευρώ χωρίς το πρόγραμμα να κάνει 920 ολόκληρα ευρώ με το πρόγραμμα (!!!). Και ούτε είμαι καν βέβαιος για την ποιότητα+επιλογή αλλά να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα να ασχολούμαι και θεωρώντας ότι είναι όλοι τα ίδια χάλια κατέληξα εκεί και ό,τι γίνει.

4 ώρες πριν, gponiris είπε

παραδοση στο πεζοδρομιο

Αυτό το λένε όλοι, καθώς δεν τους έφτασε το κλοπιμεϊκο +30% στις τιμές στο πρόγραμμα, δεν θέλουν επιπλέον να εξυπηρετήσουν σε τίποτα, ούτε φυσικά να δώσουν παραπάνω από τα 20 ευρώ που θα δίνουν μεροκάματο να πάρουν ένα δεύτερο άτομο να σου ανεβάζει τον ηλιακό.Η κατάσταση είναι επιεικως τραγική.

Διαβάζω παραπάνω για 80 και 120 ευρώ για σέρβις. Και θέλουν και κάθε δύο χρόνια. Αυτά τα ποσά είναι πέραν κάθε λογικής και φυσικά προσωπικά δεν πρόκειται να τα δώσω ποτέ.

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tryfos είπε

Λόγω της 'εγγύησης' των 12 στο duro glass καζάνι και μιας κάπως 'νορμάλ' τιμής κατέληξα στην Thermit. Υπάρχουν και φθηνότεροι. Με μισή καρδιά φυσικά, βλέποντας το μοντέλο των 770 ευρώ χωρίς το πρόγραμμα να κάνει 920 ολόκληρα ευρώ με το πρόγραμμα (!!!). Και ούτε είμαι καν βέβαιος για την ποιότητα+επιλογή αλλά να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα να ασχολούμαι και θεωρώντας ότι είναι όλοι τα ίδια χάλια κατέληξα εκεί και ό,τι γίνει.

Αυτό το λένε όλοι, καθώς δεν τους έφτασε το κλοπιμεϊκο +30% στις τιμές στο πρόγραμμα, δεν θέλουν επιπλέον να εξυπηρετήσουν σε τίποτα, ούτε φυσικά να δώσουν παραπάνω από τα 20 ευρώ που θα δίνουν μεροκάματο να πάρουν ένα δεύτερο άτομο να σου ανεβάζει τον ηλιακό.Η κατάσταση είναι επιεικως τραγική.

Διαβάζω παραπάνω για 80 και 120 ευρώ για σέρβις. Και θέλουν και κάθε δύο χρόνια. Αυτά τα ποσά είναι πέραν κάθε λογικής και φυσικά προσωπικά δεν πρόκειται να τα δώσω ποτέ.

Για την εγκατάσταση θα πρέπει ο υδραυλικός να δώσει εγγύηση καλής λειτουργίας και κάλυψη αστικής ευθύνης.

Είναι Ευρωπαϊκή Οδηγία. Αν δεν δώσει υπεύθυνος για την εγκατάσταση και όποια βλάβη συμβεί σε τρίτους είναι ο ιδιοκτήτης της συσκευής.

Δημοσ.

Η κατάσταση είναι τραγική και μου κανει εντύπωση ότι αναφέρθηκε πολύ λίγες φορές εδώ.. Με 900€ μπορείς να πάρεις 150 λίτρα ηλιακό? Αύριο θα πάω στην τοπική αγορά εδώ της Θεσσαλίας να δω τι γίνεται.. Έχουν ξεφύγει οι τιμές και όλοι κάνουν μούγκα γιατί εμείς οι καταναλωτές θα πληρώσουμε το δήθεν πρόγραμμα πάλι.. 

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Η κατάσταση είναι τραγική και μου κανει εντύπωση ότι αναφέρθηκε πολύ λίγες φορές εδώ.. Με 900€ μπορείς να πάρεις 150 λίτρα ηλιακό? Αύριο θα πάω στην τοπική αγορά εδώ της Θεσσαλίας να δω τι γίνεται.. Έχουν ξεφύγει οι τιμές και όλοι κάνουν μούγκα γιατί εμείς οι καταναλωτές θα πληρώσουμε το δήθεν πρόγραμμα πάλι.. 

Εγώ πάντως τηλεφωνώντας σε καταστήματα, έκανα το εξής:
Καλησπερίζω, λέω μπορείτε να μου πείτε τιμές για τους τάδε ηλιακούς (έχω κάνει έρευνα από πριν) κλπ και αφού μου πουν τιμές, τους ρωτάω αν συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τους ηλιακούς..

Αρχές Αυγούστου που ξεκίνησαν τα κουπόνια, τότε έπρεπε να έχουμε δει ήδη, τώρα γύρισαν όλοι από διακοπές κλπ και κοιτάνε από πού να ανεβάσουν..

Όσοι πρόλαβαν τιμές Αυγούστου (ή τις επιδίωξαν), γλίτωσαν ό,τι γλιτώνεται..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Δεν αναφέρεται συχνά εδώ, γιατί έχω καταλάβει πως σε σχέση με άλλα θρεντς (πχ κλιματισμοι, πάροχοι ενέργειας κλπ) συμμετέχει εδώ δυσανάλογα πολύς κόσμος που είναι στον χώρο. Επίσης βλέπω μεγάλη δυσκολία στο να αναφέρονται μάρκες, εμπειρίες κλπ, ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Και γενικά το νήμα για το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αντίστοιχα αλλά προγράμματα από άποψη συμμετοχής. Οπότε γίνεται πάρτυ.

Σε σχέση με όλα αυτά τα προγράμματα, που καταφανώς πλέον γίνονται ΜΟΝΟ για τα μαστορια και τους προμηθευτές, πρέπει να σταματήσουν τελείως (τουλάχιστον έτσι όπως γίνονται). Στρεβλώνουν την αγορά, επιβραβεύουν εξοφθαλμα την αισχροκέρδεια, ανεβάζουν στον θεό τις τιμές, βοηθάνε τις κομπίνες και στο τέλος αποτελούν ξεκάθαρη κοροϊδία του κόσμου. Δηλαδή πως το δέχονται τόσο απλά το φαινόμενο 'άλλη τιμή κανονικά, άλλη τιμή στο πρόγραμμα'; Και εννοείται ήδη δουλεύουν όλοι με περιθώρια κέρδους άνω του 100%, ειδάλλως πως είναι τόσοι πολλοί; Σε αυτό προσθέτουν τώρα άλλο ένα 30-40% και 'παράδοση στο πεζοδρόμιο'. Προφανώς δεν τους νοιάζει να κόψουν την ασυδοσια, γιατί εξυπηρετούν άλλους, όχι εμάς. Και φυσικά μικροί μεγάλοι όλοι στο πάρτυ.

Όταν ξέρει ο άλλος ότι θα δουλέψει βρέξει χιονίσει με τόσα κουπόνια που κυκλοφορούν στην αγορά, γιατί να μη σε κλέψει ή να μην αδιαφορήσει για σένα ή να μην κάνει την τοποθέτηση της πλάκας; Αφού στο τέλος θα κονομησει. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Όσο πλημμυριζουμε με κουπόνια για τα πάντα, αυτά θα γίνονται. Όταν σφίξουν οι πωποι, θα γίνεται και κανονικά παράδοση πάνω και κανονικός ανταγωνισμός στις τιμές.

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 3
Δημοσ.

Συνάδελφοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μου ανέφεραν ότι έχει διαχειριστικό κόστος 110 ευρώ.

Εγώ κατέβασα τιμές, αλλά δεν μπορώ να χρηματοδοτήσω το πρόγραμμα και δεν συμμετέχω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

έχει διαχειριστικό κόστος 110 ευρώ.

Δεν τους ζητάς να σ' το αναλύσουν κιόλας, να δούμε κι εμείς; 

Όπως και να έχει, πλέον παίρνουν πολύ παραπάνω από αυτά για 1 και μόνο τοποθέτηση. Μαζί με την τρελή αύξηση των δουλειών/τζίρου, τα μαύρα εκτός κουπονιού που όλοι θα εισπράξουν και τα υλικά που έχουν πάρει προπερσι και θα τα χρεώσουν με τωρινές τιμές επί τρία, θα παρακαλάνε να παίζει το κουπονακι για πάντα.

20 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

γλίτωσαν ό,τι γλιτώνεται..

Δεν γλιτωνεται τίποτα, διότι οι κλοπιμέϊκες τιμές έχουν δηλωθεί από την αρχή στο πρόγραμμα και είναι υποχρεωμένοι να τα δίνουν με αυτές. Οπότε ήδη από την αρχή είχαν ανεβάσει και δηλώσει τέτοιες τιμές και ήδη από τον Αύγουστο άνοιγαν σαμπάνιες στην υγεία μας. Έτσι λειτουργεί το σύστημα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tryfos είπε

Δεν τους ζητάς να σ' το αναλύσουν κιόλας, να δούμε κι εμείς; 

Όπως και να έχει, πλέον παίρνουν πολύ παραπάνω από αυτά για 1 και μόνο τοποθέτηση. Μαζί με την τρελή αύξηση των δουλειών/τζίρου, τα μαύρα εκτός κουπονιού που όλοι θα εισπράξουν και τα υλικά που έχουν πάρει προπερσι και θα τα χρεώσουν με τωρινές τιμές επί τρία, θα παρακαλάνε να παίζει το κουπονακι για πάντα.

Μου είπαν ότι είναι η γραφειοκρατία και το πήγαινε έλα για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού. Ξέρετε πολλά μεγάλα μαγαζιά που έχουμε κοινό προμηθευτή μου είπαν ότι το πρόγραμμα είναι πλιάτσικο. Εγώ το 150 λίτρα με 2τμ επιλεκτικό το πουλάω 780 ευρώ (τελική με το ΦΠΑ - Δέκα χρόνια εγγύηση). Αλλά δεν μπορώ να χρηματοδοτήσω το πρόγραμμα γιατί ο προμηθευτής μου δίνει πίστωση 30 ημερών και εγώ δεν έχω τσέπη να περιμένω πέντε μήνες για να πληρωθώ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Μου είπαν ότι είναι η γραφειοκρατία

Ανάλυση (αλλά και πάλι αστείο ποσό μπροστά στο πλιάτσικο).

3 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

πήγαινε έλα για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού

Ποιο πήγαινε έλα; Ούτε καν έλα δεν έχει. Μια φορά έρχονται. Σου πετάνε στα μούτρα τον ηλιακό στο πεζοδρόμιο και αν μπορούσαν θα σου έλεγαν να τους φορτώσεις εσύ τον ηλεκτρικό να μην βγει ο οδηγός και κουραστεί (μόνο οδηγός, 2ο άτομο το κατάστημα δεν θέλει να πάρει). Οπότε σε δέκα λεπτά γίνονται όλα και το ξαφνικό κέρδος αισχροκέρδειας με την επικρότηση του προγράμματος τσέπη.

6 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

το πρόγραμμα είναι πλιάτσικο.

Ό,τι ακριβώς είπα. Τα ίδια γίνονται σε όλα τα προγράμματα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tryfos είπε

Ανάλυση (αλλά και πάλι αστείο ποσό μπροστά στο πλιάτσικο).

Ποιο πήγαινε έλα; Ούτε καν έλα δεν έχει. Μια φορά έρχονται. Σου πετάνε στα μούτρα τον ηλιακό στο πεζοδρόμιο και αν μπορούσαν θα σου έλεγαν να τους φορτώσεις εσύ τον ηλεκτρικό να μην βγει ο οδηγός και κουραστεί (μόνο οδηγός, 2ο άτομο το κατάστημα δεν θέλει να πάρει). Οπότε σε δέκα λεπτά γίνονται όλα και το ξαφνικό κέρδος αισχροκέρδειας με την επικρότηση του προγράμματος τσέπη.

Ό,τι ακριβώς είπα. Τα ίδια γίνονται σε όλα τα προγράμματα.

Δεν μπήκα στην διαδικασία για τα 110 ευρώ να το ψάξω παραπάνω, γιατί δεν με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Όταν πέρυσι αγοράσα για το εξοχικό 720 € με τα μεταφορικά από Θεσσαλονίκη ηλιακό 200 λ με 4 τ.μ συλλέκτες και τώρα έχουν πάει 1500€ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία..Τουλάχιστον όσοι αγοράσουν να ενημερωνουν εδώ το νήμα για τις τιμές.. είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε ''εμάς''..Προσωπικά όπως το βλέπω δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το δήθεν προγράμμα.. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

720 € με τα μεταφορικά από Θεσσαλονίκη ηλιακό 200 λ με 4 τ.μ συλλέκτες

Ούτε 160 2τμ δεν αγοράζεις με τόσα στο πρόγραμμα. Ή έστω κάπου εκεί.

Αναμενόμενο πάρτυ.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sarakats85 είπε

Όταν πέρυσι αγοράσα για το εξοχικό 720 € με τα μεταφορικά από Θεσσαλονίκη ηλιακό 200 λ με 4 τ.μ συλλέκτες και τώρα έχουν πάει 1500€ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία..Τουλάχιστον όσοι αγοράσουν να ενημερωνουν εδώ το νήμα για τις τιμές.. είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε ''εμάς''..Προσωπικά όπως το βλέπω δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το δήθεν προγράμμα.. 

Ναι έτσι είναι. Έχουν διπλασιαστεί όλες οι τιμές. Άρα στην ουσία πληρώνεις όσα και πριν.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι και εγώ σε αναζήτηση και έχω απογοητευτεί.

Το χειρότερο όλων ότι στο νησί κανένας υδραυλικός δεν μπήκε στο πρόγραμμα και θέλουν 200-300 ευρώ για την εγκατάσταση-κόπο + τα υλικά.

Είχα δει αυτόν αλλά επιδότηση και εγκατάσταση θα ξεπεράσω το χιλιάρικο

https://www.skroutz.gr/s/29221009/Sonne-Phaethon-Iliakos-THermosifonas-200-litron-Glass-Triplis-Energeias-me-3-36t-m-Orizontio-Syllekti-CHamilou-Ypsous.html\

Όνειρο ήταν και πάει ο Ηλιακός......

Δημοσ.

Θυμάται κάποιος ίσως από ενημέρωση που είχε από γονείς ή παππούδες ποτέ μπήκαν οι πρώτοι ηλιακοί στα σπίτια στην Ελλάδα;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...