Konos93 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 έχουμε ένα εσωτερικό μπουλερ σε μονοκατοικία με νερό χαμηλής πίεσης. όποια κρύα βρύση και ανοιχτεί ακούγετε ένα ενοχλητικό βουητό από το μπουλερ . . ξεβίδωσα το κρύο σπυράλ να δω αν στάζει από τη βαλβίδα αντιστροφής με την αποσυμπίεση ήταν εντάξει ο θερμοσίφωνας. αν κλείσω τη παροχή του κρύου στο μπουλερ δεν ακούγονται τα τριξίματα. πως μπορώ να μην έχω τα βουητά
πάνοσ2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, Konos93 είπε έχουμε ένα εσωτερικό μπουλερ σε μονοκατοικία με νερό χαμηλής πίεσης. όποια κρύα βρύση και ανοιχτεί ακούγετε ένα ενοχλητικό βουητό από το μπουλερ . . ξεβίδωσα το κρύο σπυράλ να δω αν στάζει από τη βαλβίδα αντιστροφής με την αποσυμπίεση ήταν εντάξει ο θερμοσίφωνας. αν κλείσω τη παροχή του κρύου στο μπουλερ δεν ακούγονται τα τριξίματα. πως μπορώ να μην έχω τα βουητά Ένας μηχανολόγος μηχανικός που θα έρθει επί τόπου θα βοηθήσει. Υποψιάζομαι μήπως είναι φαινόμενο σπηλαίωσης.
predator77 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 αντικατασταση ασφαλιστικου θερμοσιφωνα κ ταπωμα ολες οι 5αρες βανες στο δικτυο,ισως κ το φλοτερ στο καζανακι αλλαγη 1
jkoukos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, sonikk είπε Σύμφωνοι αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό μια εταιρεία μόνο να έχει τέτοια οπή.Οι υπόλοιποι τί θα κάνουν αν θέλουν να βάλουν; Μπαίνει το μπλε δοχείο διαστολής σε συνδυασμό με μια βαλβίδα πίεσης, στην είσοδο του νερού δικτύου στο boiler. Μπορεί να τοποθετηθεί μόνο η βαλβίδα χωρίς το δοχείο διαστολής όπου απλά χάνεται νερό που αναπληρώνεται αυτόματα από το δίκτυο όταν απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για ασφάλεια υπερθέρμανσης, εκτός του να καλύπτεις ανά περίπτωση μέρος ή όλο τον συλλέκτη του ηλιακού. Δοχείο διαστολής καλό είναι να μπαίνει και στο κλειστό κύκλωμα, για να μην χρειάζεται τακτική πλήρωση σε περίπτωση απώλειας του υγρού όταν ενεργοποιείται η σχετική βαλβίδα πίεσης. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από jkoukos 1
tryfos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, jkoukos είπε Οι Mastersol έχουν όλοι στα boiler την υποδοχή για να τοποθετηθεί αυτή η βαλβίδα. Γι' αυτό την πουλά η εταιρεία δίδοντας παράλληλα επέκταση της εγγύησης. Αξίζει να αγοραστούν αυτά και να πάει η εγγύηση στα 10; Ή να πάω απευθείας στην Thermit με 12 χρόνια εγγύηση (στους duro)? Μια άλλη διαφορά που έχω δει είναι ότι το καζάνι της Mastersol είναι 2,5mm, ενώ της Thermit 3mm. Λίγο βάσανο η αγορά ηλιακού πλέον, έχω την εντύπωση ότι το 90% παίρνουν τα ίδια (κουκουρούκου) καζάνια και απλά κολλάνε τα αυτοκόλλητά τους. 1
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα, δοχείο διαστολής για 200 λίτρα ηλιακό, πίεση δικτύου 4-4.5 bar, πόσα λίτρα χρειάζονται και σε τι πίεση το "φουσκώνουμε" ; Θεωρείτε πως χρειάζεται μειωτής; (να "πέσουμε" στα 3 bar)
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, tarantules είπε Σκεπάζεις τον ηλιακό από Αύγουστο μέχρι αρχές Σεπτέμβρη ή όποτε λείπεις από το σπίτι για μέρες και τα 95€ τα τρώς σουβλάκια.Και τα 10 χρόνια εγγύηση αυτόματα γίνονται 20+ Σκεπαζεις αναλογα με τις θερμοκρασιες και μπαινεις στην διαδικασια οταν διαπιστωσεις οτι το προβλημα ειναι μονιμο..
mithrid Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/9/2023 στις 12:21 ΠΜ, gponiris είπε ποιος ειναι καλυτερος κατα τη γνωμη σας και τι να προσεξω?δεν εχω γνωσεις,διαλεξα στα γρηγορα απο τα αναφερομενα εδω μεσα Thermit Ηλιακός Duro Glass 160lt 2πλής ενέργειας/ Συλλέκτης 2.30m2 Sonne 160lt Glass 2.4m² Phaethon Sol Violaris energy pro 160/2.5 Βλεπω και τον Ηλιοφαν τιτανιουμ εξτρα πλας αλλα παει πολυ η τιμη πανω και δεν καταλαβαινω τις διαφορες Αν εχετε και τιποτα αλλο να προτεινετε και τι να προσεξω ειμαι ολος αυτια μπηκε και ο mastersol στο παιχνιδι με 2.5συλλεκτη επιλεκτικο τιτανιου(βλεπω στο σκρουτζ οτι παιρνει κ καλες κριτικες) βλεπω οτι η sonne εχει στο θερμοδοχειο της διογκωμένη πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας (44kgr/m3 ) πάχους 50mm .Δεν ειναι καλυτερα να εχει περισσοτερη πυκνοτητα?Αν ναι μειωνεται η χωρητικοτητα των λιτρων?επισης ο ατλας ειναι καλυτερος με επιλεκτικο συλλεκτη τιτανιου ή ο Phaethon? Στα 160λιτρα διπλης για 3 ατομα απο ολους αυτους ποιον θα προτεινατε?Εχω χασει τη μπαλα Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από gponiris
πάνοσ2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, gponiris είπε μπηκε και ο mastersol στο παιχνιδι με 2.5συλλεκτη επιλεκτικο τιτανιου(βλεπω στο σκρουτζ οτι παιρνει κ καλες κριτικες) βλεπω οτι η sonne εχει στο θερμοδοχειο της διογκωμένη πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας (44kgr/m3 ) πάχους 50mm .Δεν ειναι καλυτερα να εχει περισσοτερη πυκνοτητα?Αν ναι μειωνεται η χωρητικοτητα των λιτρων?επισης ο ατλας ειναι καλυτερος με επιλεκτικο συλλεκτη τιτανιου ή ο Phaethon? Στα 160λιτρα διπλης για 3 ατομα απο ολους αυτους ποιον θα προτεινατε?Εχω χασει τη μπαλα Έχω την αίσθηση ότι η λαμαρίνα του δοχείου του mastersol περιέχει τιτάνιο.
tryfos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, gponiris είπε μπηκε και ο mastersol στο παιχνιδι με 2.5συλλεκτη επιλεκτικο τιτανιου(βλεπω στο σκρουτζ οτι παιρνει κ καλες κριτικες) βλεπω οτι η sonne εχει στο θερμοδοχειο της διογκωμένη πολυουρεθάνη υψηλής πυκνότητας (44kgr/m3 ) πάχους 50mm .Δεν ειναι καλυτερα να εχει περισσοτερη πυκνοτητα?Αν ναι μειωνεται η χωρητικοτητα των λιτρων?επισης ο ατλας ειναι καλυτερος με επιλεκτικο συλλεκτη τιτανιου ή ο Phaethon? Στα 160λιτρα διπλης για 3 ατομα απο ολους αυτους ποιον θα προτεινατε?Εχω χασει τη μπαλα Δεν πρόκειται να την βρεις (τη μπάλα). Προσπαθώ κι εγώ να βρω άκρη αλλά δυστυχώς γενικά οι πληροφορίες είναι σε όλα και από όλους συγκεχυμένες. Ο ένας αντιγράφει τον άλλον, καζάνια έρχονται από τη Βουλγαρία/Σκόπια/Ουγκάντα και βαφτίζονται εδώ, τα specs κακογραμμένα (και αν ισχύουν), οι εγγυήσεις (όσες μπορώ να διαβάσω) είναι γελοίες, δεν καλύπτουν την εργασία αλλά μόνο υλικά(!) και οι όροι έτσι γραμμένοι για να μην έχεις ουσιαστικά εγγύηση, απαιτούνε service κάθε 1-2 χρόνια λες και έχουμε το εύθραυστο μαγουλάκι μιας κυρίας (ακριβώς για να μην καλύψουν στο τέλος τίποτα ή για να κονομάνε από το service) και πολλά άλλα ευτράπελα. Γενικά ο χώρος βλέπω έχει πολύ χώρο για κομπίνα, δούλεμα και απατεωνιά με χαμηλής ποιότητας πράγματα γενικά. Ο καθένας κολλάει ένα αυτοκόλλητο σε ένα καζάνι και λέει ότι φτιάχνει ηλιακούς (με εξαιρέσεις βέβαια). Οι κριτικές των "επώνυμων" σε διάφορα μέρη και στο Σκρουτζ τραγικές. Λόγω του προγράμματος όλοι όσοι ηλιακοί συμμετέχουν είναι +150-200 Ευρώ πάνω, έτσι για την αισχροκέρδεια. Οι τιμές ο καθένας ό,τι θέλει. Τα ίδια και οι εγκαταστάτες. Προσωπικά στα 160, 2πλης, glass, 2.30, ταράτσα είμαι ανάμεσα στους ("οικονομικούς") Mastersol που λες και τον Thermit duro, που έχει 12 έτη εγγύηση (αλλά οι όροι είναι τέτοιοι που ουσιαστικά δεν έχει καν 1 έτος εγγύησης-να γελάς). Έχει και πιο φτηνούς. Ο Sonne Phaethon που λες (μάλλον είναι καλύτερος από τον atlas αλλά ο έμπορας δεν μας κάνει την τιμή να μας πει ποια η διαφορά) ξεπερνάει το 1000άρικο στο πρόγραμμα. Μάλλον θα καταλήξω στο φτηνότερο, γιατί βλέπω ότι πρόκειται πλέον για πράγμα αναλώσιμο (και) ο ηλιακός που αλλάζεται κάθε 5-6 χρόνια. Οπότε προτιμώ να κλαίω 800-850 Ευρώ στο τέλος παρά 1000 και άνω. 1
vasiliskarafotias Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας και εγώ στην προσπάθεια να πάρω ηλιακό 200 λίτρα με το πρόγραμμα έχω βρει 1) sonne glass με phaethon συλλέκτη 3 τ.μ ,2) iliosak με tinox συλλέκτη 3 τ.μ ,3) dianna με 3 τ.μ & 4) howat max glass με navy συλλέκτες από καλούπι όπως μου είπαν ενιαιους..( τις δύο τελευταίες δεν τις είχα ακούσει σαν μάρκες ...) τι μου προτείνετε ; Έχετε κάποια άλλη μάρκα αξιόπιστη vfm που να μην έχει φθάσει στο θεό λόγω πρόγραμματος ....για περιοχή Αττικής .... Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από vasiliskarafotias
Maurikycli Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Διαχρονικά προτείνω οποιονδήποτε ελληνικής κατασκευής ΚΑΙ προελεύσεως 3
Kozanitis1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @vasiliskarafotias τον Sonne 200lt glass, τον βγάζει στα 3.4τμ με συλλέκτη Φαέθων, στο σάιτ της εταιρείας.., μήπως να κοιτάξεις για εκείνον; με τα 3τμ μήπως είναι παλαιότερο μοντέλο που πάνε να "ξεστοκάρουν" ?? Πάντα παιδιά κοιτάμε και στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών.. Τώρα είδα στο σαιτ πως στα 3τμ είναι με τον Άτλας συλλέκτη Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από Kozanitis1 2
mithrid Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, tryfos είπε Δεν πρόκειται να την βρεις (τη μπάλα). Προσπαθώ κι εγώ να βρω άκρη αλλά δυστυχώς γενικά οι πληροφορίες είναι σε όλα και από όλους συγκεχυμένες. Ο ένας αντιγράφει τον άλλον, καζάνια έρχονται από τη Βουλγαρία/Σκόπια/Ουγκάντα και βαφτίζονται εδώ, τα specs κακογραμμένα (και αν ισχύουν), οι εγγυήσεις (όσες μπορώ να διαβάσω) είναι γελοίες, δεν καλύπτουν την εργασία αλλά μόνο υλικά(!) και οι όροι έτσι γραμμένοι για να μην έχεις ουσιαστικά εγγύηση, απαιτούνε service κάθε 1-2 χρόνια λες και έχουμε το εύθραυστο μαγουλάκι μιας κυρίας (ακριβώς για να μην καλύψουν στο τέλος τίποτα ή για να κονομάνε από το service) και πολλά άλλα ευτράπελα. Γενικά ο χώρος βλέπω έχει πολύ χώρο για κομπίνα, δούλεμα και απατεωνιά με χαμηλής ποιότητας πράγματα γενικά. Ο καθένας κολλάει ένα αυτοκόλλητο σε ένα καζάνι και λέει ότι φτιάχνει ηλιακούς (με εξαιρέσεις βέβαια). Οι κριτικές των "επώνυμων" σε διάφορα μέρη και στο Σκρουτζ τραγικές. Λόγω του προγράμματος όλοι όσοι ηλιακοί συμμετέχουν είναι +150-200 Ευρώ πάνω, έτσι για την αισχροκέρδεια. Οι τιμές ο καθένας ό,τι θέλει. Τα ίδια και οι εγκαταστάτες. Προσωπικά στα 160, 2πλης, glass, 2.30, ταράτσα είμαι ανάμεσα στους ("οικονομικούς") Mastersol που λες και τον Thermit duro, που έχει 12 έτη εγγύηση (αλλά οι όροι είναι τέτοιοι που ουσιαστικά δεν έχει καν 1 έτος εγγύησης-να γελάς). Έχει και πιο φτηνούς. Ο Sonne Phaethon που λες (μάλλον είναι καλύτερος από τον atlas αλλά ο έμπορας δεν μας κάνει την τιμή να μας πει ποια η διαφορά) ξεπερνάει το 1000άρικο στο πρόγραμμα. Μάλλον θα καταλήξω στο φτηνότερο, γιατί βλέπω ότι πρόκειται πλέον για πράγμα αναλώσιμο (και) ο ηλιακός που αλλάζεται κάθε 5-6 χρόνια. Οπότε προτιμώ να κλαίω 800-850 Ευρώ στο τέλος παρά 1000 και άνω. ειμαστε στο ιδιο κυμα παρα-πληροφοριας κ επιλογης. Αναρωτιεμαι αν υπαρχουν γνωστες του θεματος ωστε να μας κατατοπισουν παρεταιρω για σωστη επιλογη ή απλα επελεξαν κ εκεινοι ηλιακο επειδη ζαλιστηκαν απο τα πολλα
tryfos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, gponiris είπε ειμαστε στο ιδιο κυμα παρα-πληροφοριας κ επιλογης. Αναρωτιεμαι αν υπαρχουν γνωστες του θεματος ωστε να μας κατατοπισουν παρεταιρω για σωστη επιλογη ή απλα επελεξαν κ εκεινοι ηλιακο επειδη ζαλιστηκαν απο τα πολλα Μάλλον το τελευταίο που λες. Εγώ κατέληξα ότι πάνω-κάτω είναι τα ίδια όλοι (μέτρια προς άθλια), οπότε κινήθηκα με βάση την τιμή και την εγγύηση. Τα specs εκτός από κακογραμμένα είναι και ελλιπή και ως ένα βαθμό πιστεύω δεν τηρούνται καν (δηλαδή πώς θα ελέγξεις πως είναι το καζάνι εσωτερικά ή διάφορα άλλα που "υπόσχονται" αν δεν ξέρεις;). Και μόνο ότι ανέβασαν όλοι για να κονομήσουν με αισχροκέρδεια αρκεί για να σου πει πολλά. Αντίστοιχη θα είναι και η "ποιότητα" των ηλιακών. Για να σε "βοηθήσω" λίγο, αν είσαι Αττική ξεχνάς τη Mastersol. Είναι στην Πάτρα και δεν μπορούν να πάρουν οι ίδιοι τον παλιό ηλεκτρικό. Σου δίνουν μια μεταφορική που τον παίρνει, χωρίς χρέωσή σου μεν, αλλά μετά εξαργυρώνουν το κουπόνι και ξεκινάνε τη διαδικασία, οπότε μέχρι να έρθει ο ηλιακός θα μείνεις χωρίς καθόλου θερμοσίφωνα καμιά βδομάδα (αν τα υπολογίζω σωστά). Οπότε εγώ αποφάσισα να μην ασχοληθώ καν. Είναι ζήτημα αν ο μέσος καταναλωτής θα εξοικονομήσει στο τέλος 150-200 Ευρώ από όλη αυτή τη μανούρα (και αυτό αν δεν τον κατακλέψει ο εγκαταστάτης). Οπότε και αυτό το πρόγραμμα, όπως και τα άλλα, είναι αποκλειστικά και μόνο για να κονομήσουν οι προμηθευτές και οι εγκαταστάτες, όχι ο απλός κοσμάκης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα