Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 minutes ago, thanos78 said:

Ξεσκέπασε κανείς τον ηλιακό ή μόνο εγώ το έκανα; Πάει το καλοκαίρι παίδες...

Ξεσκέπασα κι εγώ γιατί έλειπα πάνω από μήνα και είχε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimos15 είπε

Ευχαριστω, τα σωστα bar ειναι 8?

Καλό θα είναι(η μάλλον επιβάλεται)αν το δίκτυο έχει πολύ υψηλή πίεση να βάλεις μειωτη πίεσης στα 4-5 bar με βαλβίδα ασφαλείας στα 6 bar.

Eπισης χρειάζεται να τοποθετηθεί και δοχείο διαστολής στο κλειστό κύκλωμα έτσι ώστε να μην χάνει τα υγρά το καλοκαίρι από τις διαστολές.

Και κάτι τελευταίο,το καλοκαίρι σκεπάζουμε τουλάχιστον το 50% των συλλεκτών.

Με τα παραπάνω θα έχεις ηλιακό για πάρα πολλά χρόνια.

Έχω θα σου πρότεινα sonne χάλκινο με συλλέκτες phaethon ,είναι ότι καλύτερο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος από Θεσσαλονίκη που να έβαλε πρόσφατα ηλιακό?Πήρα τιμή για εγκατάσταση 250€ (εργασία) και μου φάνηκαν πολλά(σε ταράτσα).Σε site Αθήνα βλέπω περίπου 120€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιος ειναι καλυτερος κατα τη γνωμη σας  και τι να προσεξω?δεν εχω γνωσεις,διαλεξα στα γρηγορα απο τα αναφερομενα εδω μεσα

Thermit Ηλιακός Duro Glass 160lt 2πλής ενέργειας/ Συλλέκτης 2.30m2

Sonne 160lt Glass 2.4m² Phaethon

Sol Violaris energy pro 160/2.5   (μενει εκτος λογω μη συμμετοχης στο προγραμμα ανακυκλωσης)

Βλεπω και τον Ηλιοφαν τιτανιουμ εξτρα πλας αλλα παει πολυ η τιμη πανω και δεν καταλαβαινω τις διαφορες

Αν εχετε και τιποτα αλλο να προτεινετε και τι να προσεξω ειμαι ολος αυτια

Επεξ/σία από gponiris
Δημοσ.

Το ανόδιο που περιέχεται στους ηλιακους τελικά θεωρείται καρκινογόνο; Προσπαθώ να βρω μελέτες για το υλικό και οι απόψεις διίστανται.

Πολλοί υδραυλικοί αν είχαν επιλογή πάντως δεν θα προτιμούσαν να έχουν ηλιακό με ανόδιο για τα παιδιά τους στο σπίτι τους απο αυτά που μου έχουν πει κατά καιρούς.

Θα μπορούσε κάποιος να βάλει εξωτερικό ανόδιο αλλά έχω ακούσει ότι δεν προστατεύει το ίδιο από την ηλεκτρόλυση.

Από την άλλη το να επιλέξεις χάλκινο ηλιακό είναι απλησίαστες οι τιμές πλέον.

Εσείς τί πιστεύετε; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sonikk είπε

Το ανόδιο που περιέχεται στους ηλιακους τελικά θεωρείται καρκινογόνο; Προσπαθώ να βρω μελέτες για το υλικό και οι απόψεις διίστανται.

Πολλοί υδραυλικοί αν είχαν επιλογή πάντως δεν θα προτιμούσαν να έχουν ηλιακό με ανόδιο για τα παιδιά τους στο σπίτι τους απο αυτά που μου έχουν πει κατά καιρούς.

Θα μπορούσε κάποιος να βάλει εξωτερικό ανόδιο αλλά έχω ακούσει ότι δεν προστατεύει το ίδιο από την ηλεκτρόλυση.

Εσείς τί πιστεύετε; 

Αν δεν θέλετε το κλασικό ανόδιο, υπάρχει και το ηλεκτρονικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, thanos78 είπε

Ξεσκέπασε κανείς τον ηλιακό ή μόνο εγώ το έκανα; Πάει το καλοκαίρι παίδες...

Moi. Αν και είχα ζεστό νερό, είπα να μην μείνω...

Δημοσ.
10 hours ago, sonikk said:

Εσείς τί πιστεύετε; 

Ψηνόμουν παλιά να βάλω αυτό εδώ αλλά δεν το προχώρησα.Δεν ξέρω εαν όντως κάνει δουλειά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Αν δεν θέλετε το κλασικό ανόδιο, υπάρχει και το ηλεκτρονικό.

Το είδα σε φωτό.Εχει μια κανονική πρίζα ενός μέτρου.Φανταζομαι θέλει μπαλάντεζα για να φτάσει από ταράτσα κάπου προς φωταγωγό κλπ και με την προϋπόθεση ο φωταγωγός να έχει εξωτερική πρίζα για σύνδεση έτσι; Δεν μου φαίνεται και πολύ πρακτικό.

Δημοσ.

Η Mastersol δίνει 10ετή εγγύηση στο μπόϊλερ αν αγοραστεί και τοποθετηθεί αυτό https://mastersol.gr/p/kit-epektasis-engyisis-iliakon-mastersol-ischyei-gia-to-boiler/   στα 95€.

Εκτός του ότι μου φαίνονται πολλά και δεν ξέρω και τους όρους της εγγύησης, πιστεύετε ότι αξίζει;

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, tryfos said:

Η Mastersol δίνει 10ετή εγγύηση στο μπόϊλερ αν αγοραστεί και τοποθετηθεί αυτό https://mastersol.gr/p/kit-epektasis-engyisis-iliakon-mastersol-ischyei-gia-to-boiler/   στα 95€.

Εκτός του ότι μου φαίνονται πολλά και δεν ξέρω και τους όρους της εγγύησης, πιστεύετε ότι αξίζει;

Σκεπάζεις τον ηλιακό από Αύγουστο μέχρι αρχές Σεπτέμβρη ή όποτε λείπεις από το σπίτι για μέρες και τα 95€ τα τρώς σουβλάκια.Και τα 10 χρόνια εγγύηση αυτόματα γίνονται 20+

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...