vali Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 3 hours ago, NikosKallithea said: Αν και για την χρήση με ρευμα εχω αμφιβολίες αν χρειάζεται η οχι σερβις, σε ενα σπιτι λειτουργεί εδω και 30 χρόνια και ηλεκτρικός χωρίς καμία συντήρηση Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Τοποθετήσαμε πρώτη φορά ηλιακό το 1984. Τον αλλαξαμέ το 2008 γιατί είχαν καταστραφεί τα πάνελ. Τον αλλάξαμέ ξανά φέτος, λόγω ότι το σπίτι μπήκε στο εξοικονομώ, αν και παρόλες τις φθορές του χρόνου λειτουργούσε κανονικά. Η μόνη συντήρηση ήταν συμπλήρωση νερού και αντιψυκτικού. Ούτε από γνωστούς έχω ακούσει να κάνουν σέρβις τον ηλιακό τους. Πρώτη φορά εδώ το διάβασα αυτό.
zaras27 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Για όσους ψάχνουν θερμοσίφωνα να δώσουν απλά δίνετε πίσω το παλιό καζάνι που(και καλά είναι τοποθετημένο στο πατάρι)...γίνεται δεκτό
psn555 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την γνώμη σας εάν και εφόσον έχετε λίγο χρόνο καθώς δεν έχω ιδέα από ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θα ήθελα να μου προτείνατε έναν κατά την άποψη σας ποιοτικό (val. f mon) και σχετικά οικονομικό ηλιακο θερμ. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν ψάχνω τους πιο ακριβούς. Είμαι επιδοτούμενος του προγράμματος σε ποσοστό 55%. 4 μελής οικογένεια άρα πιστεύω ότι τα 200λιτρα είναι οκ. Χαρακτηριστικά περιοχής και σπιτιού : ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΑ (4ΟΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ).ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ. Θα πρέπει να επιλεγεί ηλιακός διπλής η τριπλής? Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να κοιτάξω σε χαλκό γιατί το κόστος θα εκτοξευθεί. Τα χιλιοστά που θα πρέπει να κοιτάξω είναι 3mm ή μεγαλύτερα? Έχει κάποιος εμπειρία από κατάστημα στις γύρω περιοχές εδώ που να του έκαναν και εγκατάσταση και να έμεινε ευχαριστημένος από υπηρεσίες, τιμές ώστε να το προτείνει..? Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος που έχει την διάθεσή (πριν με κράξει κάποιος να κάνω μόνος μου ερεύνα αγοράς....δεν έχω τις σχετικές γνώσεις επι του θέματος παρα μονο ότι διαβάζω από τις συζητήσεις σας) και τον χρόνο, να μου προτείνει κάποια μοντέλα που να θεωρεί ότι είναι αξιόπιστα και όχι πολύ ακριβά και καθώς δεν έχω πολλές γνώσεις απευθύνομαι στην δικιά σας εμπειρία. Σας ευχαριστώ
tryfos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Έχουν αρχίσει τα γνωστά με το πρόγραμμα για την αντικατάσταση...Σε πιάνει να κλαις με αυτά που κάνουν. 770 τιμή ιστοσελίδας, 920 τιμή στο τηλέφωνο για το πρόγραμμα. Όλα τα προγράμματα είναι μόνο για την κονόμα των εταιριών.... Και 5,50+ΦΠΑ/μέτρο Χ 3= 20,46/μέτρο για τις (3) σωληνώσεις!!! Πάλι αχρησιμοποίητα θα μείνουν τα μισά κουπόνια, αφού στο τέλος ο κόσμος θα δίνει τα ίδια σαν μην υπήρχε πρόγραμμα και έχουν αρχίσει όλοι και καταλαβαίνουν την κοροϊδία. 2
zaras27 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 39 minutes ago, tryfos said: Έχουν αρχίσει τα γνωστά με το πρόγραμμα για την αντικατάσταση...Σε πιάνει να κλαις με αυτά που κάνουν. 770 τιμή ιστοσελίδας, 920 τιμή στο τηλέφωνο για το πρόγραμμα. Όλα τα προγράμματα είναι μόνο για την κονόμα των εταιριών.... Και 5,50+ΦΠΑ/μέτρο Χ 3= 20,46/μέτρο για τις (3) σωληνώσεις!!! Πάλι αχρησιμοποίητα θα μείνουν τα μισά κουπόνια, αφού στο τέλος ο κόσμος θα δίνει τα ίδια σαν μην υπήρχε πρόγραμμα και έχουν αρχίσει όλοι και καταλαβαίνουν την κοροϊδία. Ριχτο στο καλάθι κ θα δεις αν θα στο ανεβάσει
Aurumnus Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Πότε συνήθως ξεσκεπάζεται; Τώρα είναι καλά ή είναι ακόμα νωρίς;
PLACEBO_89 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 31/8/2023 στις 2:08 ΜΜ, NikosKallithea είπε Εγω πιστεύω οτι η συντήρηση του ηλιακου (οταν δεν τον χρησιμοποιεις και σαν ηλεκτρικό) ειναι πεταμένα λεφτα γιατι σε 10 χρονια δεν πρόκειται να χαλάσει τίποτα. Αν και για την χρήση με ρευμα εχω αμφιβολίες αν χρειάζεται η οχι σερβις, σε ενα σπιτι λειτουργεί εδω και 30 χρόνια και ηλεκτρικός χωρίς καμία συντήρηση Ναι αν μπορεις να συγκρατεις θερμοκρασιες και πιεσεις θα σε βγαλει για αρκετα χρονια.. Οσον αφορα την αντισταση συνηθως(αναλογα την χρηση) στα 3χρονια θελει καθαρισμο γιατι πιανει αλατα και καθυστερει να ζεστανει..
yiannis_1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 01/09/2023 at 18:32, Aurumnus said: Πότε συνήθως ξεσκεπάζεται; Τώρα είναι καλά ή είναι ακόμα νωρίς; Εγώ ξεσκέπασα ήδη. Ακόμα και σήμερα που έχει φούλ ήλιο θα παίζει απο ότι βλέπω mid 60s η θερμοκρασία οπότε δεν υπάρχει λόγος να καίω το σκέπασμα μου και να κινδυνεύω και σε συνεχόμενες συννεφιασμένες μέρες να μείνω απο νερό σεπτεμβριάτικα. Αντε πες πως ανεβαίνει και κάποια στιγμή στους 70 δεν έγινε και τπτ. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από yiannis_1 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε Εγώ ξεσκέπασα ήδη. Ακόμα και σήμερα που έχει φούλ ήλιο θα παίζει απο ότι βλέπω mid 60s η θερμοκρασία οπότε δεν υπάρχει λόγος να καίω το σκέπασμα μου και να κινδυνεύω και σε συνεχόμενες συννεφιασμένες μέρες να μείνω απο νερό σεπτεμβριάτικα. Αντε πες πως ανεβαίνει και κάποια στιγμή στους 70 δεν έγινε και τπτ. Ερχονται βροχες,συννεφιες τις επομενες μερες και βαδιζουμε για το φθινωπορο συν το νερο υδρευσης εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες! Τωρα ξεκιναει το μεταίχμιο δηλαδη δεν θελει σκεπασμα απο την αλλη μπορει να χρειαστει καποιες φορες να τραβηξεις εσκεμμενα ζεστο. Και 80 να φτασει αρκει να ειναι θερμοκρασια της ημερας.. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από PLACEBO_89 2
sonikk Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Ερώτημα για φίλο μου που δεν έχει λογαριασμό εδώ. Ηλιακός χάλκινος vfm υπάρχει κάποια πρόταση; Θα εξαιρούσα την sonne που είναι πανάκριβη στον χάλκινο. Κάποια εναλλακτική με ποιοτικό χαλκό και vfm υπάρχει; Ευχαριστώ.
πάνοσ2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, sonikk είπε Ερώτημα για φίλο μου που δεν έχει λογαριασμό εδώ. Ηλιακός χάλκινος vfm υπάρχει κάποια πρόταση; Θα εξαιρούσα την sonne που είναι πανάκριβη στον χάλκινο. Κάποια εναλλακτική με ποιοτικό χαλκό και vfm υπάρχει; Ευχαριστώ. Καλημέρα! Δεν ξέρω για τον Advance. Αλλά δεν τον ξέρω καθόλου, τι ποιότητα έχει. 1
Kozanitis1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, γνώμη μεταξύ Sonne glass 200lt/3.4m^2 και Calpak Mark 5 200/3? Οι εγγυήσεις της Calpak είναι λίγο ζόρικες είδα.. Στον sonne μπορεί να τοποθετηθεί αργότερα το χάλκινο μπόιλερ, χωρίς να πειράξεις βάση, συλλέκτες κλπ; (απλή αντικατάσταση)
greg4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Έχω τον Nobel classic. Είδα / έμαθα ότι έχει στην αντίσταση φ140 με 5 τρύπες. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω διπλό κυάθιο για να βάλω αντίσταση και μετρητή για την θερμοκρασία;
πάνοσ2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Καλησπέρα, γνώμη μεταξύ Sonne glass 200lt/3.4m^2 και Calpak Mark 5 200/3? Οι εγγυήσεις της Calpak είναι λίγο ζόρικες είδα.. Στον sonne μπορεί να τοποθετηθεί αργότερα το χάλκινο μπόιλερ, χωρίς να πειράξεις βάση, συλλέκτες κλπ; (απλή αντικατάσταση) Σε ποια περιοχή είστε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα