Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Πολύ προσοχή στο υπογραμμισμένο. Οι περισσότεροι ηλιακοί 3πλης "πασάρονται" και σαν λύση για αντλία θερμότητας το οποίο όμως είναι λάθος. Και αυτό γιατί ο (αρκετά μικρός συνήθως) εναλλάκτης που χρησιμοποιείται στα "κλασσικά" 3πλης (αυτά που είναι για συμβατικούς λέβητες πετρελαίου) δεν επαρκεί για να αποδώσει σωστά στις (συνήθως) χαμηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας μίας αντλία θερμότητας.

Άρα για αυτή την περίπτωση χρειάζεται ηλιακός με σημαντικά μεγαλύτερο εναλλάκτη και άρα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ψαχτεί για το τι του λέει η όποια εταιρία.

Tip Ούτε καν να σκεφτεί κανείς ότι boiler ηλιακού με σερμπαντίνα (φωτό) που μπαίνει στη θέση της αντίστασης υπάρχει περίπτωση να έχει επαρκές μήκος/εμβαδό για σωστή λειτουργία με αντλία θερμότητας

image.jpeg.ba4b672e95cb4a32cfd5647928193ca3.jpeg

Υπάρχουν πάντως ειδικοί ηλιακοί τριπλής ενέργειας, με σερπαντίνα ικανού μεγέθους για αντλίες θερμότητας.

• Like 1
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Υπάρχουν πάντως ειδικοί ηλιακοί τριπλής ενέργειας, με σερπαντίνα ικανού μεγέθους για αντλίες θερμότητας.

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύω για παράδειγμα, το τριπλής είναι με standard εναλλάκτη για αντλία θερμότητας

• Like 1
Δημοσ.

Aν κάποιος έχει τη ηλιακο με μποιλερ 400 λίτρων(έβγαζαν 3 εταιρείες μέχρι πριν κάποια χρόνια,τώρα δεν γνωρίζω) και θες να αλλάξεις συλλέκτες που τώρα  έχει τρεις των 2 τμ ο καθένας και να μπουν πάλι τρεις αλλά των 2,5 τμ ο καθένας θα υπάρξει πρόβλημα στην σύνδεση με το μποιλερ λόγω μεγαλύτερων συλλεκτών;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Προφανώς και υπάρχουν. Αλλά θέλει ψάξιμο. 

Προσωπικά μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι τη στιγμή που μέχρι τώρα οι περισσότεροι έβαζαν την σερμπαντίνα/αντίσταση της φωτογραφίας που έβαλα παραπάνω, προφανώς για λόγους κατασκευαστικής ευκολίας αλλά κυρίως οικονομίας, ότι τώρα ξαφνικά θα πάνε "εύκολα" στην λύση του πολύ μεγαλύτερου (και άρα σημαντικά ακριβότερου) εναλλακτη που απαιτείται για την σωστή συνεργασία με αντλία θερμότητας. 

Ειδικά όταν το μέγεθος αυτού του εναλλακτη είναι δύσκολα επιβεβαιώσιμο, αφού βρίσκεται μέσα στο boiler του ηλιακού. 

Και προσωπικά αν με αφορούσε το θέμα (δεν έχω αντλία θερμότητας στο σπίτι) θα ψαχνόμουν για νούμερα (πχ ψ εμβαδόν επιφάνειας εναλλακτη) και δεν θα μου αρκούσαν "τεχνικές" περιγραφές του στυλ "εναλλακτης κατάλληλου μεγέθους" 😜

7 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύω για παράδειγμα, το τριπλής είναι με standard εναλλάκτη για αντλία θερμότητας

Από περιέργεια (δεν χρειάζεται να πεις φίρμα) σου δίνουν και αντίστοιχα μπορείς εσύ να δώσεις στον πελάτη νούμερα για τον εναλλακτη (διατομή σωλήνα και μήκος της ή απλά εμβαδόν επιφάνειας) ή περιγραφές περί "κατάλληλου" ή "ικανού" για υποστήριξη αντλίας; 

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 29/8/2023 στις 2:49 ΜΜ, tryfos είπε

Από που προκύπτουν τα 12 (για το καζάνι) για τον Nobel? Δεν το βρίσκω κάπου. Εγώ οι μόνοι που βρήκα στο πρόγραμμα με πάνω από 5 έτη εγγύηση στο καζάνι είναι η Thermit (νορμάλ τιμές) και η Sammler (ακριβοί πολύ). Υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία με πάνω από 5 στο καζάνι που να είναι και στο πρόγραμμα;

Επίσης με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω αν αξίζει να πας σε inox τελικά.

12 χρόνια δίνει και ο Calpak με 3 υποχρεωτικές συντηρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Προφανώς και υπάρχουν. Αλλά θέλει ψάξιμο. 

Προσωπικά μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι τη στιγμή που μέχρι τώρα οι περισσότεροι έβαζαν την σερμπαντίνα/αντίσταση της φωτογραφίας που έβαλα παραπάνω, προφανώς για λόγους κατασκευαστικής ευκολίας αλλά κυρίως οικονομίας, ότι τώρα ξαφνικά θα πάνε "εύκολα" στην λύση του πολύ μεγαλύτερου (και άρα σημαντικά ακριβότερου) εναλλακτη που απαιτείται για την σωστή συνεργασία με αντλία θερμότητας. 

Ειδικά όταν το μέγεθος αυτού του εναλλακτη είναι δύσκολα επιβεβαιώσιμο, αφού βρίσκεται μέσα στο boiler του ηλιακού. 

Και προσωπικά αν με αφορούσε το θέμα (δεν έχω αντλία θερμότητας στο σπίτι) θα ψαχνόμουν για νούμερα (πχ ψ εμβαδόν επιφάνειας εναλλακτη) και δεν θα μου αρκούσαν "τεχνικές" περιγραφές του στυλ "εναλλακτης κατάλληλου μεγέθους" 😜

Από περιέργεια (δεν χρειάζεται να πεις φίρμα) σου δίνουν και αντίστοιχα μπορείς εσύ να δώσεις στον πελάτη νούμερα για τον εναλλακτη (διατομή σωλήνα και μήκος της ή απλά εμβαδόν επιφάνειας) ή περιγραφές περί "κατάλληλου" ή "ικανού" για υποστήριξη αντλίας; 

Καλημέρα. Αν κάποιος πελάτης θέλει τεχνική περιγραφή του εναλλάκτη μπορώ να δώσω.

• Like 2
Δημοσ.

Για τους CALDO έχει γνώμη κάποιος επαγγελματίας; έχω δύο από το 1990 ο ένας χάλασε φέτος και θέλω να τον αντικαταστήσω.

Ειδα την επιλογή 200 λίτρα  με 4mm χάλυβας το μποιλερ 10 χρόνια εγγύηση και 3τμ συλλέκτες τιτανίου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Maurikycli είπε

12 χρόνια δίνει και ο Calpak με 3 υποχρεωτικές συντηρήσεις.

Οκ, η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα με Calpak εξ αρχής λόγω αδικαιολόγητης υπερτιμολόγησής του σε όλα και δεν τον έψαξα αναλυτικά.

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, JERONIMO888 είπε

Για τους CALDO έχει γνώμη κάποιος επαγγελματίας; έχω δύο από το 1990 ο ένας χάλασε φέτος και θέλω να τον αντικαταστήσω.

Ειδα την επιλογή 200 λίτρα  με 4mm χάλυβας το μποιλερ 10 χρόνια εγγύηση και 3τμ συλλέκτες τιτανίου. 

Δεν είναι γαλβανιζέ;

Δημοσ.

Βλέπω τώρα τελευταία πολύ διαφήμιση στους ηλιακούς Thermic. Κοιτάω για inox 150 λίτρα διπλής ενέργειας και έχουν συμπαθητική τιμή.Συν οτι δίνουν 10 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Έχει 3 διαφορετικές επιλογές στους συλλέκτες.2 τμ , 2,25τ.μ και 2,5τ.μ.Η επιλογή του κατάλληλου συλλέκτη σε τμ πως γίνεται ; Από την περιοχή που θες να τον τοποθετήσεις ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JERONIMO888 είπε

Με τι προυποθεσεις? γιατι αμα ειναι να την χρυσοπληρωσεις τοτε δεν ειναι εγγυηση!

Παντως η CALDO εξακολουθει να κραταει μια χ ποιοτητα.. απο την αλλη δεν ξερω που πανε και οι τιμες..

Δημοσ.

Εγω πιστεύω οτι η συντήρηση του ηλιακου (οταν δεν τον χρησιμοποιεις και σαν ηλεκτρικό) ειναι πεταμένα λεφτα γιατι σε 10 χρονια δεν πρόκειται να χαλάσει τίποτα.

Αν και για την χρήση με ρευμα εχω αμφιβολίες αν χρειάζεται η οχι σερβις, σε ενα σπιτι λειτουργεί εδω και 30 χρόνια και ηλεκτρικός χωρίς καμία συντήρηση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...