Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, jkoukos είπε

Επισμάλτωση = εμαγιέ = glass boiler.

Λάθος διατύπωση μου.Εννοουσα τους γαλβανιζέ.Ένα σκέτο σίδερο δηλαδή.Οσο και ανοδιο να αλλάζεις συχνά δεν κρατάνε.Κοροιδια σκέτη.Απορω γιατί μερικές εταιρείες τους κατασκευάζουν ακόμη.

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, thessalos_ είπε

Επειδή είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα των ηλιακών και μιας και μπήκα στο πρόγραμμα θέλω τη βοήθεια σας. Σίγουρα ψάχνω για τοποθέτηση σε κεραμοσκεπη γύρω στα 160 λιτρα. Ανάμεσα από τις εταιρίες Ηλιοθερμο eko-streben-eurostar ποια να προτιμήσω;  Οποιοδήποτε feedback υπάρχει η αν έχει κάποιος εμπειρία καλοδεχούμενη γιατί λίγο που έψαξα δεν βρήκα και πολλές πληροφορίες. Για αρχή ας μείνουμε αποκλειστικά σε κάποια απο αυτές τις 3 καθώς θέλω να τοποθετηθεί από συγκεκριμένο εγκαταστατη που τις εμπορεύεται.

Μου φαίνεται ότι ο Eurostar είναι καλύτερος.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι ο ίδιος που στο Σκρουτζ τον αναγράφει σαν sole eurostar; Ο κατασκευαστης είναι η sole και το eurostar το μοντέλο η λάθος το κατάλαβα. Υπάρχει και σκέτος Eurostar;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, thessalos_ είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι ο ίδιος που στο Σκρουτζ τον αναγράφει σαν sole eurostar; Ο κατασκευαστης είναι η sole και το eurostar το μοντέλο η λάθος το κατάλαβα. Υπάρχει και σκέτος Eurostar;

Η SOLE τον κατασκευάζει.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Eurostar: Boiler από ευρωπαϊκό χαλυβδοέλασμα 3mm, για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στις πιέσεις. Εσωτερική προστασία από γυαλί (εμαγιέ – σε θερμοκρασια 860 °C) για προστασία από τα σκληρά νερά.

Αν ειναι πραγματικα αυτα τα χαρακτηριστικα Nαι ειναι καλος!

ΥΓ. Συνηθως το καλο/ενισχυμενο μποιλερ το καταλαβαινεις και απο το βαρος! Αυτοι που κουβαλανε μποιλερ ξερουν..

15 ώρες πριν, thessalos_ είπε

Επειδή είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα των ηλιακών και μιας και μπήκα στο πρόγραμμα θέλω τη βοήθεια σας. Σίγουρα ψάχνω για τοποθέτηση σε κεραμοσκεπη γύρω στα 160 λιτρα. Ανάμεσα από τις εταιρίες Ηλιοθερμο eko-streben-eurostar ποια να προτιμήσω;  Οποιοδήποτε feedback υπάρχει η αν έχει κάποιος εμπειρία καλοδεχούμενη γιατί λίγο που έψαξα δεν βρήκα και πολλές πληροφορίες. Για αρχή ας μείνουμε αποκλειστικά σε κάποια απο αυτές τις 3 καθώς θέλω να τοποθετηθεί από συγκεκριμένο εγκαταστατη που τις εμπορεύεται.

Εχει και ρυθμιζομενη κλιση μεχρι 40 μοιρες για χειμωνα!

edipo_EUROSTAR-GR.pdf

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Eurostar: Boiler από ευρωπαϊκό χαλυβδοέλασμα 3mm, για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στις πιέσεις. Εσωτερική προστασία από γυαλί (εμαγιέ – σε θερμοκρασια 860 °C) για προστασία από τα σκληρά νερά.

ΥΓ. Συνηθως το καλο/ενισχυμενο μποιλερ το καταλαβαινεις και απο το βαρος! Αυτοι που κουβαλανε μποιλερ ξερουν..

edipo_EUROSTAR-GR.pdf 568.3 kB · 2 downloads

Νομίζω ότι τον χειμώνα θέλεις μεγαλύτερη κλίση.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

edipo_EUROSTAR-GR.pdf 568.3 kB · 2 downloads

1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε

Νομίζω ότι τον χειμώνα θέλεις μεγαλύτερη κλίση.

Η κλίση δεν νομίζω να αλλάξει το χειμώνα καθως η πρόσβαση στην κεραμοσκεπή είναι λίγο δύσκολη. Ίσως αργότερα σε κανένα σέρβις. Οπότε τι κλίση βάζουμε εξ' αρχής; Επίσης ο προσανατολισμός τώρα θα είναι ΝΑ (το χειμώνα δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει αυτό), γιατί νομιζω εκεί βολεύει στη σκεπή λόγω χώρου. Είναι πολύ φάουλ;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, thessalos_ είπε

Η κλίση δεν νομίζω να αλλάξει το χειμώνα καθως η πρόσβαση στην κεραμοσκεπή είναι λίγο δύσκολη. Ίσως αργότερα σε κανένα σέρβις. Οπότε τι κλίση βάζουμε εξ' αρχής; Επίσης ο προσανατολισμός τώρα θα είναι ΝΑ (το χειμώνα δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει αυτό), γιατί νομιζω εκεί βολεύει στη σκεπή λόγω χώρου. Είναι πολύ φάουλ;

Θες τουλαχιστον 42 μοιρες. Το καλοκαιρι δεν σε νοιαζει,σιγουρα θα εχεις ζεστο νερο..

• Like 1
Δημοσ.

Αλήθεια γιατί τα μποιλερ βεβιασμένης που μερικά είναι και θηρία των 1000 ή 3000 λίτρων δεν ακούμε ότι χαλάνε, τρυπάνε κλπ;

Αυτό γίνεται λόγω σταθερής θερμοκρασίας νερου που έχουν και κατά δεύτερον  επειδή βρίσκονται σε προστατευμένο περιβάλλον;

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Αλήθεια γιατί τα μποιλερ βεβιασμένης που μερικά είναι και θηρία των 1000 ή 3000 λίτρων δεν ακούμε ότι χαλάνε, τρυπάνε κλπ;

Αυτό γίνεται λόγω σταθερής θερμοκρασίας νερου που έχουν και κατά δεύτερον  επειδή βρίσκονται σε προστατευμένο περιβάλλον;

Το νερό από τους συλλέκτες είτε από την αντλία (ή λέβητα) διοχετεύεται σε σπείρα. Η σπείρα είναι καλύτερη από τον μανδύα, όπου δεν αντέχει τα ζεστά νερά.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Μα δεν εχουν την ιδια αποδοση ''σκαρφαλωματα''.  Στα βεβιασμενης συνηθως την τρωνε οι συλλεκτες..!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά τα θηρία τρυπάνε με την ίδια συχνότητα, ίσως και λίγο νωρίτερα από τα αντίστοιχα μποιλερ των 160 και 200 λίτρων . Δε μιλάμε για ηλιακά μιας, και τα λεβητοστασίου έχουν ελεγχόμενες "θερμοκρασίες". Όσον αφορά ότι δεν ακούμε ότι χαλάνε, πόσοι εδώ μέσα έχουν τέτοιου μεγέθους; Στα ξενοδοχεία μια χαρά τρυπάνε.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Το νερό από τους συλλέκτες είτε από την αντλία (ή λέβητα) διοχετεύεται σε σπείρα. Η σπείρα είναι καλύτερη από τον μανδύα, όπου δεν αντέχει τα ζεστά νερά.

Έχω δει το εσωτερικό μποιλερ βεβιασμένης σαν δείγμα κομμενο σε βιτρίνα καταστήματος .Οταν λες όμως ότι το νερό διοχετεύεται σε σπείρα τι εννοείς;Το νερό περνάει μέσα στους σωλήνες της σπείρας;Η σπείρα είναι κούφια και λειτουργεί σαν σωλήνας νερου; Γιατί εγώ νόμιζα ότι γεμίζει το μποιλερ με νερό μέσα και αυτή η σπείρα λειτουργεί σαν μια τεράστια αντίσταση που το διατηρεί ζεστό το νερό.

Συγγνώμη αν είναι ανόητη η ερώτηση που κάνω αλλά έτσι όπως το διάβασα αυτό κατάλαβα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chios είπε

Το νερό από τους καθρέφτες κυκλοφορεί μέσα στην σερπαντίνα και ζεσταίνει το νερό. 

Νομίζω ότι υπάρχει και η τεχνολογία fresh water. Σε αυτήν το νερό χρήσης κυκλοφορεί σε ανοξείδωτη σερπαντίνα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...