Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 On 08/08/2023 at 22:36, sonikk said: Αναφέρομαι σε ηλιακούς κλειστούς κυκλώματος από το 92 και μετά κυρίως.Μιλαμε για 30+ χρόνια πια. Έχω δει και ηλιακούς κλειστού δεκαετίας 80... Ο ηλιακός που έχει ένας μπάρμπας μου στο εξοχικό του τον έβαλε το 85 και είναι κλειστου.Ακομα αυτόν έχει.Σερβις έκανε κάθε 20 χρόνια.Τραγικο.Το 2019 του παρουσίασε πρόβλημα.Οχι τρύπημα όμως.Φωναξε μάστορα έκανε σέρβις δουλεύει πάλι κανονικά. Το θέμα είναι ότι ο μπάρμπας δυστυχως πνέει τα λοίσθια τώρα 87 γαρ.Ανεστησε τον ηλιακό του αλλά ο ίδιος δεν... Η συντριπτική πλειοψηφία τότε ήταν ανοικτού τύπου, η περίπτωση που περιγράφεις είναι εξαίρεση. 1
hp8 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, zaras27 είπε Ηλιοθερμο 23 ετών με συντήρηση όλα καλά αλλά ήρθε η ώρα της αλλαγής οπότε πάλι τον ίδιο ως Sonne αλλά με μεγαλύτερα πάνελ η ανάρτηση αφορά ερώτηση η έχει αποφασιστεί ? 1
jkoukos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 15 ώρες πριν, sonikk είπε Σε φωταγωγό οικίας με συνδεδεμένο ηλιακό στην αναμονή μπορεί να συνδεθεί δεύτερο ηλιακός και να χρησιμοποιείται κατ'επιλογη πότε ο ένας και πότε ο άλλος; Αν ναι,πώς μπορεί να γίνει αυτό; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα από μια τέτοια επιλογή; Φυσικά μπορεί να γίνει. Ο τρόπος σύνδεσης (σε σειρά ή παράλληλα ή εναλλάξ), όπως και τα υπέρ ή κατά, έχουν αναλυθεί διεξοδικά και με σχεδιαγράμματα σε παλιότερο δικό σου ερώτημα. 1
sonikk Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 58 λεπτά πριν, jkoukos είπε Φυσικά μπορεί να γίνει. Ο τρόπος σύνδεσης (σε σειρά ή παράλληλα ή εναλλάξ), όπως και τα υπέρ ή κατά, έχουν αναλυθεί διεξοδικά και με σχεδιαγράμματα σε παλιότερο δικό σου ερώτημα. Μηπως μπερδεύεσαι όπως ο hp8; Γιατί εγώ και τότε και τώρα άλλο ρωτάω.. Δεν θέλω σύνδεση δύο ηλιακών. Θέλω στις ήδη υπάρχουσες αναμονες του ήδη υπάρχοντος ηλιακού να συνδέσω δεύτερο με δημιουργία άλλης αναμονής ή στην ήδη υπάρχουσα δευτερη ανεξάρτητα από τον άλλον.Πώς είναι ο σταυρος σουκο στο ρευμα πχ; Δηλαδή να μην έχει σχέση καμιά ο ένας με τον άλλον.Απλα να έχω την επιλογή να υπάρχει κάποια Βάνα στις αναμονες του φωταγωγου όπου θα επιλέγω τον έναν ή τον άλλον; Μήπως δεν διατυπωνω κάτι σωστά;
NikosKallithea Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 31 λεπτά πριν, sonikk είπε Μηπως μπερδεύεσαι όπως ο hp8; Γιατί εγώ και τότε και τώρα άλλο ρωτάω.. Δεν θέλω σύνδεση δύο ηλιακών. Θέλω στις ήδη υπάρχουσες αναμονες του ήδη υπάρχοντος ηλιακού να συνδέσω δεύτερο με δημιουργία άλλης αναμονής ή στην ήδη υπάρχουσα δευτερη ανεξάρτητα από τον άλλον.Πώς είναι ο σταυρος σουκο στο ρευμα πχ; Δηλαδή να μην έχει σχέση καμιά ο ένας με τον άλλον.Απλα να έχω την επιλογή να υπάρχει κάποια Βάνα στις αναμονες του φωταγωγου όπου θα επιλέγω τον έναν ή τον άλλον; Μήπως δεν διατυπωνω κάτι σωστά; Με δυο τρίοδες βάνες ηλεκτρικές γίνεται. Αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Μπορει και με μια τριοδη.
jkoukos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, sonikk είπε Δηλαδή να μην έχει σχέση καμιά ο ένας με τον άλλον.Απλα να έχω την επιλογή να υπάρχει κάποια Βάνα στις αναμονες του φωταγωγου όπου θα επιλέγω τον έναν ή τον άλλον Είναι η τρίτη επιλογή που ανέφερα παραπάνω (εναλλάξ). Γίνεται με μια τρίοδη βάνα ή δύο απλές, στην αναμονή της γραμμής του ζεστού νερού. 1
galanta Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, δικαιούχος του προγράμματος αλλάζω θερμοσίφωνα με 50 τοις εκατό. Ο μηχανολόγος που συνεργαστηκαμε για το σπίτι μας προτείνει το μοντέλο calpak 5 με 160 λίτρα και panel 2,6 τ.μ. Τιμή στα 1330 ευρώ. Άρα 665 από την τσέπη μας συν την εγκατάσταση. Πρακτικά, αν δεν είχαμε την επιδότηση, θα δίναμε περίπου αυτά τα χρήματα για να πάρουμε ένα οικονομικό μοντέλο. Αντε συν 150 ευρώ το πολύ. Η ερώτηση είναι αν αξίζει να δώσουμε αυτά τα ίδια χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα δίναμε, για να πάρουμε ένα premium μοντέλο θερμοσίφωνα χωρίς ουσιαστικά να κερδίζουμε οικονομικά σε σχέση με το να πάρουμε ένα οικονομικό μοντέλο και να δώσουμε 400 ευρώ. Αξίζει τόσο παραπάνω ένα τέτοιο μοντέλο; Όσα γνωρίζω από θερμοσίφωνα τα διάβασα εδώ, άρα είμαι άσχετος με το θέμα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, εννοείται είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Τριμελής οικογένεια με παιδί αμεα, στη βόρεια Ελλάδα.
vaggooss Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Στις 12/8/2023 στις 12:05 ΠΜ, history είπε Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι δικαιούχος ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα με 55%. Έχω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται και για θέρμανση και για ζεστό νερό...Με συμφέρει να τοποθετήσω ηλιακό τώρα με την επιδότηση; Αξίζει; Και αν, ναι..; Διαβάζω και για τριπλής ενέργειας που συνδέεται και ζεσταινει το καλοριφέρ, αν καταλαβαίνω σωστά...Τι μου προτείνετε; Καλησπέρα. Όπως σου ανέφερε και άλλος συμφουριτης η ενέργεια είναι ακριβή. Για να μην μακρυγορω ακόμη και φυσικό αέριο να καις που θεωρείται φθηνή ενέργεια ο ηλιακός και πάλι ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ. Είδες τι έγινε με τον πόλεμο και πόσα δώσαμε σε αέριο και ρεύμα. 2
louben Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 12 ώρες πριν, galanta είπε Καλησπέρα, δικαιούχος του προγράμματος αλλάζω θερμοσίφωνα με 50 τοις εκατό. Ο μηχανολόγος που συνεργαστηκαμε για το σπίτι μας προτείνει το μοντέλο calpak 5 με 160 λίτρα και panel 2,6 τ.μ. Τιμή στα 1330 ευρώ. Άρα 665 από την τσέπη μας συν την εγκατάσταση. Πρακτικά, αν δεν είχαμε την επιδότηση, θα δίναμε περίπου αυτά τα χρήματα για να πάρουμε ένα οικονομικό μοντέλο. Αντε συν 150 ευρώ το πολύ. Η ερώτηση είναι αν αξίζει να δώσουμε αυτά τα ίδια χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα δίναμε, για να πάρουμε ένα premium μοντέλο θερμοσίφωνα χωρίς ουσιαστικά να κερδίζουμε οικονομικά σε σχέση με το να πάρουμε ένα οικονομικό μοντέλο και να δώσουμε 400 ευρώ. Αξίζει τόσο παραπάνω ένα τέτοιο μοντέλο; Όσα γνωρίζω από θερμοσίφωνα τα διάβασα εδώ, άρα είμαι άσχετος με το θέμα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, εννοείται είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Τριμελής οικογένεια με παιδί αμεα, στη βόρεια Ελλάδα. Θα απαντήσω σύντομα γιατι και εμεις ειμαστε στην διαδικασία αγορας ηλιακου, τριμελης οικογένεια με παιδι . Ο calpak ειναι overpriced , Πληρώνεις σε μεγάλο βαθμό brand χωρις να σημαίνει ότι είναι καλύτερος απο κάποιον λίγο φθηνότερος. Επίσης σε δένει με τον αντιπρόσωπο με ακριβά service για την εγγύηση. Υπάρχουν και άλλοι ηλιακοι με 12 χρόνια εγγύηση κατα πολύ φθηνότεροι.VFM (όχι φθηνός) θεωρείται ο NOBEL, Τα 160/2,6 λιτρα είναι λίγα για το χειμώνα Βορεια εΛΛάδα. Το ζητο΄υμενο με τον ηλιακο είναι η απόδοση του το Χειμώνα. ΜΕ τις συγκεκριμένες διαστάσεις ειναι πολύ πιθανό χειμώνα να μην έχετε νερο. Αφου επιδοτείσαι πηγαινε μια διάσταση πάνω (200/4) σε φθηνότερο brand (πχ Thermit) με την ίδια εγγύηση και εισαι οκ. ΑΠλα να σκεπαζεις τους μισους συλλέκτες στην αρχη του καλοκαιριού. 3
Kozanitis1 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, μπορείτε να μου προτείνετε, ποιους κατασκευαστές ηλιακών να "κοιτάξω" ; Ο τωρινός είναι Sonne χάλκινος (δεν θα πεταχτεί - θα διορθωθεί η μόνωση και θα τοποθετηθεί αλλού), αλλά δεν μπορώ να πάω ξανά σε χάλκινο είναι πολύ υψηλό το κόστος.., μάλλον για glass μας βλέπω.. Μέχρι στιγμής κοιτάζω Sonne, Sol-Violaris, Nobel, καμία άλλη πρόταση; Λογικά θα πάμε για 160αρη ή 200αρη, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο συλλέκτη (-ες) Για τους χαμηλού ύψους έχουμε γνώμη; έχουν μικρότερη κλίση στον συλλέκτη άρα μικρότερη απολαβή τον χειμώνα; Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από Kozanitis1
haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε ............................................................................................... Για τους χαμηλού ύψους έχουμε γνώμη; έχουν μικρότερη κλίση στον συλλέκτη άρα μικρότερη απολαβή τον χειμώνα; Ναι. Για την ακρίβεια όσο μικρότερη η κλίση (και άρα μεγαλύτερη απόσταση από το ιδανικό των 45 μοιρών) τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες του χειμώνα. Οι μικρές κλίσεις σε συλλέκτες ενδείκνυνται κυρίως για εξοχικά (θερινή χρήση) 3
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, galanta είπε Καλησπέρα, δικαιούχος του προγράμματος αλλάζω θερμοσίφωνα με 50 τοις εκατό. Ο μηχανολόγος που συνεργαστηκαμε για το σπίτι μας προτείνει το μοντέλο calpak 5 με 160 λίτρα και panel 2,6 τ.μ. Τιμή στα 1330 ευρώ. Άρα 665 από την τσέπη μας συν την εγκατάσταση. Πρακτικά, αν δεν είχαμε την επιδότηση, θα δίναμε περίπου αυτά τα χρήματα για να πάρουμε ένα οικονομικό μοντέλο. Αντε συν 150 ευρώ το πολύ. Η ερώτηση είναι αν αξίζει να δώσουμε αυτά τα ίδια χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα δίναμε, για να πάρουμε ένα premium μοντέλο θερμοσίφωνα χωρίς ουσιαστικά να κερδίζουμε οικονομικά σε σχέση με το να πάρουμε ένα οικονομικό μοντέλο και να δώσουμε 400 ευρώ. Αξίζει τόσο παραπάνω ένα τέτοιο μοντέλο; Όσα γνωρίζω από θερμοσίφωνα τα διάβασα εδώ, άρα είμαι άσχετος με το θέμα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, εννοείται είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση. Τριμελής οικογένεια με παιδί αμεα, στη βόρεια Ελλάδα. Σας εξηγησε γιατι προτεινει αυτον τον ηλιακο? Για τις αναγκες σας φαινεται μικρος με ακριβο κοστος συντηρησης. Για 160/2.5τμ στα 1330ευρω θα πρεπει το λιγοτερο να δινει 10 χρονια εγγυηση με δωρεαν service!!! Η συνταγη που ειναι υπερ σου να βαλεις ενα καλο οικονομικο 200/4τμ με δικο σου ασφαλιστικο 6-8bar https://androulakis.com.gr/παρελκόμενα-και-ανταλλακτικά/brass-form-βαλβίδα-ασφαλείας-solar-12-χ-34-33-3427-?gclid=Cj0KCQjwoeemBhCfARIsADR2QCs7HvYkeFha-C-bpfvwJ5gJ2RPXZy1YFzg6FJltoCPViI6xW29uyoMaAtDVEALw_wcB Και αν δεν σου κανει κοπος το καλοκαιρι σκεπαζεις ενα μερος του συλλεκτη. 1
πάνοσ2 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 19 ώρες πριν, Maurikycli είπε Ο Calpak είναι γι'αρχόντους 😕 Πρέπει να πληρώσεις για το όνομα. 1
mindreader Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 On 14/08/2023 at 14:16, Maurikycli said: Ο Calpak είναι γι'αρχόντους 😕 O μαλτεζος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα