sonikk Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, louben είπε Σκόπιμα παρέλειψα το χαλκο. Αφενος γιατι η τιμη είναι στο θεο και αφετερου γιατι σε 50 χρονια μάλλον δε θα ζούμε (οι μεγαλύτεροι) να κυνηγήσουμε εγγυησεις, η εταιρεια (μάλλον ) θα έχει κλείσει ή αλλάξει όνομα κτλ,κτλ. Μα το θέμα και η ουσία είναι να σε βγάλει για πάρα πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα όχι αν θα υπάρχει η εταιρεία η αν ζούμε. Εγώ ξέρω πολλούς με χάλκινο στα 35 και 40 χρόνια που τον εχουν και ζουν μια χαρά και οι άνθρωποι. Δεν σκέφτεσαι λογικά... 40 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Λ Τα 5 χρόνια είναι το ελάχιστο για το δοχείο. Παραπάνω επιτρέπεται. Για τους συλλέκτες δεν ξέρω Όχι το αντίθετο ισχύει.Εταιρειες όπως πχ η sonne υποχρεώθηκαν βάσει νόμου να ρίξουν τα έτη εγγύησης γιατί υπήρχαν νομικα εμπόδια. Όπως και άλλες γνωστές εταιρείες συμμορφώθηκαν. Αν θυμάσαι γιατί δεν ξέρω την ηλικία σου η sonne φημιζόταν για τα 50 έτη εγγύησης που έδινε στα μποιλερ!!
Joshua21 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 12 minutes ago, sonikk said: Μα το θέμα και η ουσία είναι να σε βγάλει για πάρα πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα όχι αν θα υπάρχει η εταιρεία η αν ζούμε. Εγώ ξέρω πολλούς με χάλκινο στα 35 και 40 χρόνια που τον εχουν και ζουν μια χαρά και οι άνθρωποι. Δεν σκέφτεσαι λογικά... Ενώ εσύ που συγκρίνεις τους αρχαίους ηλιακούς ανοικτού κυκλώματος που είχαν μηδενικές πιέσεις με τους σύγχρονους, σκέφτεσαι λογικά? 1 1
sonikk Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ενώ εσύ που συγκρίνεις τους αρχαίους ηλιακούς ανοικτού κυκλώματος που είχαν μηδενικές πιέσεις με τους σύγχρονους, σκέφτεσαι λογικά? Αναφέρομαι σε ηλιακούς κλειστούς κυκλώματος από το 92 και μετά κυρίως.Μιλαμε για 30+ χρόνια πια. Έχω δει και ηλιακούς κλειστού δεκαετίας 80... Ο ηλιακός που έχει ένας μπάρμπας μου στο εξοχικό του τον έβαλε το 85 και είναι κλειστου.Ακομα αυτόν έχει.Σερβις έκανε κάθε 20 χρόνια.Τραγικο.Το 2019 του παρουσίασε πρόβλημα.Οχι τρύπημα όμως.Φωναξε μάστορα έκανε σέρβις δουλεύει πάλι κανονικά. Το θέμα είναι ότι ο μπάρμπας δυστυχως πνέει τα λοίσθια τώρα 87 γαρ.Ανεστησε τον ηλιακό του αλλά ο ίδιος δεν...
Maurikycli Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, sonikk είπε Όχι το αντίθετο ισχύει.Εταιρειες όπως πχ η sonne υποχρεώθηκαν βάσει νόμου να ρίξουν τα έτη εγγύησης γιατί υπήρχαν νομικα εμπόδια. Όπως και άλλες γνωστές εταιρείες συμμορφώθηκαν. Αν θυμάσαι γιατί δεν ξέρω την ηλικία σου η sonne φημιζόταν για τα 50 έτη εγγύησης που έδινε στα μποιλερ!! Το νομικό πρόβλημα ήταν ότι απαιτούσαν ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση ακόμη και στο δεύτερο έτος. Η ΕΕ είπε ότι θα ισχύει 5ετής εγγύηση με μηδενική συντήρηση. Από εκεί και πάνω "κάντε ό,τι θέλετε" Θυμάμαι την 50ετή εγγύηση της σοννε και την "ισόβια" κάποιων πουθενάδων -κυριολεκτικά πλέον. 1
sonikk Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 59 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Το νομικό πρόβλημα ήταν ότι απαιτούσαν ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση ακόμη και στο δεύτερο έτος. Η ΕΕ είπε ότι θα ισχύει 5ετής εγγύηση με μηδενική συντήρηση. Από εκεί και πάνω "κάντε ό,τι θέλετε" Θυμάμαι την 50ετή εγγύηση της σοννε και την "ισόβια" κάποιων πουθενάδων -κυριολεκτικά πλέον. Ανεξάρτητα από την απαίτηση ετήσιας συντήρησης για να ισχύει η εγγύηση τους όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι χάλκινοι τους ήταν σχεδόν αθάνατοι. Για το δεύτερο σκέλος που αναφέρεις νομίζω είσαι λίγο σκληρός.Δεν μπορώ να τσουβαλιασω μικρές εταιρείες που έβγαζαν καλά προϊόντα. Φίλοι μου έχουν αγοράσει από πουθεναδες που όντως έδιναν μεγάλες εγγυήσεις και τους έβγαλαν ασπροπροσωπους για πολλά χρόνια.Τωρα αν έκλεισαν,άλλαξαν κλάδο ή οτιδήποτε άλλο και τους λόγους που έγινε αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Πάντως θυμάμαι 2-3 εταιρείες που είχαν το γνωστό μότο εγγύηση για 50 χρόνια.Φιλοι μου εκείνες τις εποχές αγόρασαν από αυτούς.Στα 28 χρόνια λειτουργίας του ηλιακού τους επειδή τυχαίνει να διατηρώ φιλία με τους κατόχους αυτών των ηλιακων δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.Θελω να πω πως δεν φαίνεται να κορόιδεψαν τελικα τον καταναλωτή. Βέβαια ισχύει και το άλλο που είχε πει φίλος εδώ μέσα.Μπορει να αγοράσεις έναν ηλιακό των 600 ευρώ και να σε βγάλει για 25 χρόνια αλλά μπορεί να αγοράσεις και ακριβό ηλιακό και να σου τρυπήσει στην 5ετια. Στις πολυκατοικίες τριγύρω μου πάντως παρατηρώντας τις μάρκες ηλιακών με μια ματιά ξεχωρίζεις πάνω από 20 εταιρείες που πουλάνε ηλιακούς.Βλεπω τα logo.Στο 90% αυτών εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά.
gcf Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Να ρωτήσω μια λεπτομέρεια, ψάχνω για ηλιακό που το καζάνι να δέχεται αισθητήρα θερμοκρασίας για home automation, δηλαδή να έχει επιπλέον κυάθιο εκτός από αυτό του θερμοστάτη. Γνωρίζετε κάποια άλλη εταιρία, είδα ότι έχει η Maltezos
jkoukos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Σε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές υπάρχει δυνατότητα (αν ζητηθεί) αντίστασης με διπλό κυάθιο, αλλά βρίσκεις και στο εμπόριο. Αν αναφέρεσαι κατευθείαν κυάθιο στο boiler, έχουν και οι Mastersol.
tryfos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 19 ώρες πριν, Maurikycli είπε Το νομικό πρόβλημα ήταν ότι απαιτούσαν ετήσια συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση ακόμη και στο δεύτερο έτος. Η ΕΕ είπε ότι θα ισχύει 5ετής εγγύηση με μηδενική συντήρηση. Και τί, εφαρμόζεται αυτό; Εγώ βλέπω αρκετούς πάντως και σήμερα να απαιτούν πάντρεμα/σέρβις και εντός της 5ετιας. 1
Maurikycli Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2023 Λ Εφαρμόζεται όσο οι εγγυήσεις των αυτοκινήτων εκτός αντιπροσωπειας
haris_216 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, gcf είπε Να ρωτήσω μια λεπτομέρεια, ψάχνω για ηλιακό που το καζάνι να δέχεται αισθητήρα θερμοκρασίας για home automation, δηλαδή να έχει επιπλέον κυάθιο εκτός από αυτό του θερμοστάτη. Γνωρίζετε κάποια άλλη εταιρία, είδα ότι έχει η Maltezos Όπως ήδη αναφέρθηκε μπορείς να ζητήσεις αντίσταση με θέση για αισθητήριο (2ο κυάθιο) και να το βάλεις στον όποιο ηλιακό. Για την ακρίβεια μπορείς να τον παραγγείλεις με τέτοιο. Απλά κάποιοι μπορεί να μην το χρεώνουν καν ενώ άλλοι (γύφτουλες θα τους έλεγα) να θεωρούν ότι έτσι γίνεται ο ηλιακός του πιο high-tech και να χρεώνουν αυτή τη δυνατότητα. Σημ. Εφόσον πας σε τέτοια λύση θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου σε κάθε μελλοντικό service που περιλαμβάνει και αντικατάσταση αντίστασης να ζητάς και τη νέα αντίσταση με αυτή τη δυνατότητα. Και ίσως βέβαια πρέπει να αξιολογήσεις, στην περίπτωση που η Χ εταιρία το χρεώνει έξτρα, πόσο τελικά θα σου στοιχίζει το κάθε service παραπάνω. 1
history Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι δικαιούχος ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα με 55%. Έχω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται και για θέρμανση και για ζεστό νερό...Με συμφέρει να τοποθετήσω ηλιακό τώρα με την επιδότηση; Αξίζει; Και αν, ναι..; Διαβάζω και για τριπλής ενέργειας που συνδέεται και ζεσταινει το καλοριφέρ, αν καταλαβαίνω σωστά...Τι μου προτείνετε;
sonikk Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Σε φωταγωγό οικίας με συνδεδεμένο ηλιακό στην αναμονή μπορεί να συνδεθεί δεύτερο ηλιακός και να χρησιμοποιείται κατ'επιλογη πότε ο ένας και πότε ο άλλος; Αν ναι,πώς μπορεί να γίνει αυτό; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα από μια τέτοια επιλογή;
haris_216 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, history είπε Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι δικαιούχος ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα με 55%. Έχω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται και για θέρμανση και για ζεστό νερό...Με συμφέρει να τοποθετήσω ηλιακό τώρα με την επιδότηση; Αξίζει; Και αν, ναι..; Διαβάζω και για τριπλής ενέργειας που συνδέεται και ζεσταινει το καλοριφέρ, αν καταλαβαίνω σωστά...Τι μου προτείνετε; Προ Ουκρανίας και με ότι βιώσαμε σε θέματα ενέργειας/κόστους, η εύκολη απάντηση θα ήταν όχι. Κράτα το λεβητάκι και πλήρωνε το (φθηνό τότε) αέριο. Καθώς όμως είδαμε τι έγινε, το οποίο ίσως και να αποτελεί και προμήνυμα παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει. Και τώρα αλλά και σαν μελλοντική διασφάλιση. Και φυσικά με επιδότηση πάνω από το μισό είναι καλή φάση. Θέλει όμως ψάξιμο καθώς πολλές εταιρίες (όχι όλες ευτυχώς) άλλαξαν τιμοκατάλογο (+€€€) μόλις ακούστηκε σοβαρά το πρόγραμμα. Στην περίπτωση που βάλεις ο ηλιακός (το ζεστό του) μπορεί να περάσει δίπλα από το λέβητα κι εκεί, μέσω χειροκίνητης τρίοδης ή "αυτόματης" θερμοστατικής μικτικής, να μπει στο κύκλωμα του σπιτιού. Σημ. Αν και η θερμοστατική είναι η πιο απλή στην καθημερινότητα (δεν χρειάζεται να γυρίζεις βάνα για να επιλέξεις ηλιακό ή λέβητα) οι καλές έχουν τα χρήματά τους και μακροπρόθεσμα βγάζουν θεματάκια. Αναφορικά με το τριπλής, κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες. Δηλαδή ΔΕΝ ζεσταίνει ο ηλιακός το καλοριφέρ αλλά αντίθετα το καλοριφέρ, όταν είναι αναμμένο, ζεσταίνει το νερό του ηλιακού, άσχετα αν έξω βρέχει και χιονίζει. Βέβαια έχοντας ήδη ατομικό λέβητα αερίου δεν είναι κάτι που χρειάζεσαι κι ένα απλός ηλιακό (διπλής ενέργειας) είναι μια χαρά. 1
zaras27 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Ηλιοθερμο 23 ετών με συντήρηση όλα καλά αλλά ήρθε η ώρα της αλλαγής οπότε πάλι τον ίδιο ως Sonne αλλά με μεγαλύτερα πάνελ
NickTheMeat Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 11 ώρες πριν, history είπε Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι δικαιούχος ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα με 55%. Έχω ατομικό λέβητα φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται και για θέρμανση και για ζεστό νερό...Με συμφέρει να τοποθετήσω ηλιακό τώρα με την επιδότηση; Αξίζει; Και αν, ναι..; Διαβάζω και για τριπλής ενέργειας που συνδέεται και ζεσταινει το καλοριφέρ, αν καταλαβαίνω σωστά...Τι μου προτείνετε; Κάτσε όπως είσαι. Μπορείς να καταγράψεις πόσο αεριο καις την ημέρα για ζεστό νερό από τον μετρητή σου και να το πολλαπλασιασεις με το 11.5. Αυτό σου δίνει τις κιλοβατωρες. Τώρα αν θεωρήσεις ένα μέσο κόστος 0.05 έως 0.10 την κιλοβατώρα μαζί με τις χρεωσεις μπορείς να βρεις πόσα ξοδευεις. Μετά μπορείς να αξιολογήσεις αν σε συμφέρει η όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα