Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, tryfos είπε

^^ Εκτός από αυτό δεν βλέπω σχεδόν κανέναν να ασχολείται με το θέμα 'εγγύηση' (στο καζάνι). Δεν θα έπρεπε πχ. να προτιμήσουμε αυτόν που δίνει 7 έτη στο καζάνι από ό,τι 5, που βλέπω ότι δίνουν σχεδόν όλοι; Συμπεριλαμβανομένων των 'μεγάλων'ονομάτων, καλπακ κλπ., που από ότι βλέπω είναι διπλές τιμές από τους άλλους χωρίς λόγο (πληρώνεις τις διαφημίσεις τους);

Δεν ξέρω αλλά κι εγώ που είμαι στο πρόγραμμα μόνο με αυτό το κριτήριο θα ψωνίσω.

Η Calpak δίνει 12 χρόνια εγγύηση με 3 υποχρεωτικές συντηρήσεις 

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Η Calpak δίνει 12 χρόνια εγγύηση με 3 υποχρεωτικές συντηρήσεις 

Φιλε επειδη ρώτησα την calpak μου είπαν τα εξης. Συντήρηση κάθε τρια χρόνια. Κόστος 60 ευρώ το κιτ συντήρησης και 60 τα εργατικα=120 ευρω την τριετια ή 40 ευρω το έτος.40χ12 ετη εγγυησης +480 ευρω επιπλεον για service.

Eνας τυπικος ηλιακος εχει κόστος service 50 ευρω τη διετια(εργατικα+ανοδιο κτλ) αρα λιγο πα;ραπάνω του μισου από τον calpak. Και αυτο γίνεται και σε εταιρειες επίσης με 12 χρονια στο καζανι (πχ thermit).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/8/2023 στις 3:28 ΜΜ, marsele είπε

Η sonne εχει καλα μποιλερ αλλα δεν ξερω αν επιλυσαν το προβλημα με την στεγανοτητα στους συλλεκτες..

Να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις με τα 200λ για την καλυτερη αξιοπιστια του μποιλερ αλλα και για περισσοτερα λιτρα  οταν περιοριζεται την καταναλωση..

Σε μια ηλιοφανεια  ο 200αρης θα σου δωσει περισσοτερα λιτρα αλλα με χαμηλοτερη θερμοκρασια απο τον 160. Στις περιπτωσεις με ηλιοφανειες και περιορισμενη χρηση ο 200αρης θα σε ανταμειψει!

Γενικα οι τιμες εχουν ξεφυγει οποτε δεν θα σε σωσουν τα 50ευρω για μεγαλυτερο μποιλερ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, louben είπε

Φιλε επειδη ρώτησα την calpak μου είπαν τα εξης. Συντήρηση κάθε τρια χρόνια. Κόστος 60 ευρώ το κιτ συντήρησης και 60 τα εργατικα=120 ευρω την τριετια ή 40 ευρω το έτος.40χ12 ετη εγγυησης +480 ευρω επιπλεον για service.

Eνας τυπικος ηλιακος εχει κόστος service 50 ευρω τη διετια(εργατικα+ανοδιο κτλ) αρα λιγο πα;ραπάνω του μισου από τον calpak. Και αυτο γίνεται και σε εταιρειες επίσης με 12 χρονια στο καζανι (πχ thermit).

Δεκτό.

Απάντησα σε σχόλιο σχετικό με τις εγγυήσεις και όχι ότι είναι συμφέρουσα η αγορά του συγκεκριμένου ηλιακού. 

Ωστόσο η προσδοκία είναι να "βγάλει" περίπου 20 χρόνια κάτι που δεν είναι σίγουρο για οποιαδήποτε μάρκα. Έχουμε μαρτυρίες εδώ για γνωστούς ηλιακούς που κλάταραν στα 8 και 10 χρόνια και για "άγνωστους" που ξεπέρασαν τα 20 χρόνια. Οπωσδήποτε μια τυπική-συχνή επιθεώρηση και η ουσιαστική συντήρηση κάνουν τη διαφορά για κάθε ηλιακό. 

* στο 12ο έτος δεν γίνεται η υποχρεωτική συντήρηση από την εταιρία γιατί ληγει η εγγύση. Άρα 3 συντηρήσεις επί 120 κάνουν 360€ στα 12 χρόνια και οχι 480. Αν θες να το διαιρέσεις με τα 12 τότε: 360/12=30€/έτος

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Δεκτό.

Απάντησα σε σχόλιο σχετικό με τις εγγυήσεις και όχι ότι είναι συμφέρουσα η αγορά του συγκεκριμένου ηλιακού. 

Ωστόσο η προσδοκία είναι να "βγάλει" περίπου 20 χρόνια κάτι που δεν είναι σίγουρο για οποιαδήποτε μάρκα. Έχουμε μαρτυρίες εδώ για γνωστούς ηλιακούς που κλάταραν στα 8 και 10 χρόνια και για "άγνωστους" που ξεπέρασαν τα 20 χρόνια. Οπωσδήποτε μια τυπική-συχνή επιθεώρηση και η ουσιαστική συντήρηση κάνουν τη διαφορά για κάθε ηλιακό. 

* στο 12ο έτος δεν γίνεται η υποχρεωτική συντήρηση από την εταιρία γιατί ληγει η εγγύση. Άρα 3 συντηρήσεις επί 120 κάνουν 360€ στα 12 χρόνια και οχι 480. Αν θες να το διαιρέσεις με τα 12 τότε: 360/12=30€/έτος

Ταπεινή μου άποψη προς τους ειδήμονες γιατί εγώ επαγγελματίας δεν είμαι είναι ότι υπάρχουν και μποιλερ που βγάζουν χαλαρά και τα 30 χρόνια και όχι μόνο 15 και 20.

Αν συντηρείς σωστά και προσέχεις δεν αποκλείεται να σε βγάλει και εφ όρου ζωής.

Προσωπικά έχω δει πολλούς χάλκινους ηλιακούς που λειτουργούν από το 70. Και άλλους μη χάλκινους από το 80.Γινοταν όμως συντήρηση.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, takis1964 είπε

Οι συλλεκτες εχουν γινει ομως δυνατοτεροι κ οι λαμαρινες των μποιλερ  λεπτοτερες

Σωστά αλλά σαν αντιστάθμισμα θα έλεγα ότι τις εποχές εκείνες δεν υπήρχε η κουλτούρα των service.Η συντήρηση ήταν μια φορά την δεκαετία.Μετα την δεκαετία του 90 ξεκίνησε μια νοοτροπία ότι προσέχουμε για να έχουμε.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, sonikk είπε

Ταπεινή μου άποψη προς τους ειδήμονες γιατί εγώ επαγγελματίας δεν είμαι είναι ότι υπάρχουν και μποιλερ που βγάζουν χαλαρά και τα 30 χρόνια και όχι μόνο 15 και 20.

Προσωπικά έχω δει πολλούς χάλκινους ηλιακούς που λειτουργούν από το 70. Και άλλους μη χάλκινους από το 80.Γινοταν όμως συντήρηση.

Μήπως ξέρεις και για την τιμή του χαλκού το '70 και τώρα; Ψάξε λίγο τη διακύμανσή του. Για να μην αναφερθώ και στο concept "οικονομία κλίμακος" που δεν το ήξερε κανείς στην Ελλάδα τότε, ειδικά αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές θερμοσιφώνων ήταν απλά υδραυλικοί με ανησυχίες.

Εν ολίγοις κανένας πλέον δεν μπορεί ακόμα και να θέλει να φτιάξει χάλκινο καζάνι με την ίδια αντοχή (aka ίδιο πάχος) λόγω καθαρά οικονομικών περιορισμών. Δηλαδή απλά δεν θα μπορούσε να το πουλήσει τόσο που θα κόστιζε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, sonikk είπε

Μα εδω ειναι το μειζον προβλημα. Η σωστη συντηρηση ειναι οι θερμοκρασιες/πιεσεις αλλιως εγω που τον εχω τοσα χρονια και δεν του εχω κανει τιποτα και με αριστη αποδοση θα επρεπε να ειχε τρυπησει τουλαχιστον 2 φορες!!!

Αρα το χαλί ειναι να δουλευει παντα το ασφαλιστικο και σαφως να ειναι στα σωστα bar! Ανεβαινω ταρατσες και παρατηρω,καινε οι σωληνες των ηλιακων και κανενα ασφαλιστικο δεν τρεχει!!!

Συντηρηση/καθαρισμο πρεπει να κανει ο καθενας αναλογα με την χρηση της αντιστασης για να μπορει η αντισταση να αποδιδει σωστα.

Και η αντισταση του ηλιακου ενδεικνυται καθαρα για υποβοηθηση πχ τους 35 να τους πας 40β δηλαδη να δουλευει μαχιμου 15λεπτα αλλιως δεν συμφερει...

• Like 2
Δημοσ.
Στις 6/8/2023 στις 1:23 ΜΜ, louben είπε

Και αυτο γίνεται και σε εταιρειες επίσης με 12 χρονια στο καζανι (πχ thermit).

Αυτό που το βλέπεις, υπάρχει κάποιο αξιόπιστο λινκ; Εγώ 7 βλέπω στο καζάνι για την thermit.

Το ίδιο θα ρωτούσα και για την καλπακ (δεν βρίσκω το 12), αν και την έχω αποκλείσει εξ αρχής λόγω δυσθεώρητων ποσών σε όλα.

Στις 6/8/2023 στις 1:42 ΜΜ, Maurikycli είπε

Άρα 3 συντηρήσεις επί 120

120 σήμερα, 200 σε 2 χρόνια... Μια ζωή τα ίδια, το βασικό είναι να καταφέρουν να τους παντρευτείς.. Μετά την απομάκρυνση από το μυστήριο του γάμου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται 😆 Και υπάρχει μετά σταθερή διατροφή/άρμεγμα.

23 ώρες πριν, sonikk είπε

Μετα την δεκαετία του 90 ξεκίνησε μια νοοτροπία ότι προσέχουμε για να έχουμε.

Εννοείς 'προσέχουμε να τα κάνουμε όλα ποιοτικά χειρότερα, είτε για να αρμέγουμε από το υποχρεωτικό σέρβις είτε για να αγοράζει ο καταναλωτής κάθε 5 χρόνια καινούριο ηλιακό'.😁

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tryfos είπε

Αυτό που το βλέπεις, υπάρχει κάποιο αξιόπιστο λινκ; Εγώ 7 βλέπω στο καζάνι για την thermit.

Ο ecology glass 7, o duro glass 12, o inox 15.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, louben είπε

Ο ecology glass 7, o duro glass 12, o inox 15.

Και ο χάλκινος 50 χρόνια.Τον παρέλειψες τον χαλκό.

Νομίζω παντως έχει βγει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι όλοι ανεξαρτήτως υλικού πρέπει να δίνουν 5 χρόνια στο μποιλερ και δέκα στους συλλέκτες.

Τώρα γιατί ο καθένας δίνει ότι θέλει δεν το έχω καταλάβει.Δεν θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες οι κατασκευαστές ηλιακών;

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sonikk είπε

Και ο χάλκινος 50 χρόνια.Τον παρέλειψες τον χαλκό.

Νομίζω παντως έχει βγει Ευρωπαϊκή οδηγία ότι όλοι ανεξαρτήτως υλικού πρέπει να δίνουν 5 χρόνια στο μποιλερ και δέκα στους συλλέκτες.

Τώρα γιατί ο καθένας δίνει ότι θέλει δεν το έχω καταλάβει.Δεν θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες οι κατασκευαστές ηλιακών;

Σκόπιμα παρέλειψα το χαλκο. Αφενος γιατι η τιμη είναι στο θεο και αφετερου γιατι σε 50 χρονια μάλλον δε θα ζούμε (οι μεγαλύτεροι) να κυνηγήσουμε εγγυησεις, η εταιρεια (μάλλον ) θα έχει κλείσει ή αλλάξει όνομα κτλ,κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...