Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, apostolossmi είπε

οι ακτίνες του ήλιου δεν έρχονται σε επαφή με την πολυουρεθανη λόγο του καλυματος, το δε θερμικό φορτίο του ήλιου δε πιστεύω ότι το επιρεαζει τόσο πολύ όσο οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον μανδύα του μποιλερ που κυκλοφορούν τα υγρά και έρχεται σε άμεση επαφή με την μόνωση(πολυουρεθανη) και σιγά σιγά με τα χρόνια  την "ψηνει" και την αλλοιώνει 

Πλεον το προλαβαινουν αλλες φθορες μεχρι να ερθει η αλλοιωση της πολυουρεθανης!

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα.

Πρόσφατα προχώρησα σε αγορά κατοικίας-διαμερίσματος στα 85 τ.μ. στην Κεντρική Ελλάδα (Βοιωτία) και είμαι δικαιούχους του voucher για επιδότηση ηλιακού. Σαν επιλογή σκέφτομαι τον παρακάτω:https://www.skroutz.gr/s/28310316/Calpak-Prisma-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-2-5t-m-Syllekti.html

Είμαστε 4 άτομα οικογένεια και θεωρώ ότι ο παραπάνω θερμοσίφωνας θα μας καλύπτει, αλλά επειδή δεν είχα πάλι στο παρελθόν ηλιακό θα ήθελα να με βοηθήσετε και να μου προτείνετε και κάποια άλλη εναλλακτική.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, marsele είπε

Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα.

Πρόσφατα προχώρησα σε αγορά κατοικίας-διαμερίσματος στα 85 τ.μ. στην Κεντρική Ελλάδα (Βοιωτία) και είμαι δικαιούχους του voucher για επιδότηση ηλιακού. Σαν επιλογή σκέφτομαι τον παρακάτω:https://www.skroutz.gr/s/28310316/Calpak-Prisma-Iliakos-THermosifonas-160-litron-Glass-Diplis-Energeias-me-2-5t-m-Syllekti.html

Είμαστε 4 άτομα οικογένεια και θεωρώ ότι ο παραπάνω θερμοσίφωνας θα μας καλύπτει, αλλά επειδή δεν είχα πάλι στο παρελθόν ηλιακό θα ήθελα να με βοηθήσετε και να μου προτείνετε και κάποια άλλη εναλλακτική.

Απλα με την επιλογη αυτης της εταιριας πληρωνεις περισσοτερο brand και οκ καποια χ ποιοτητα.

Για 4 ατομα και χειμωνα εισαι το λιγοτερο 200/3τμ

Στο Σχηματαρι ειναι ο Βιολαρης. Τιμια προταση.

Δημοσ.

Μια γρήγορη ερώτηση. Τώρα που φεύγω για διακοπές και θα κλείσω την κεντρική παροχή του νερού στο σπίτι και κατά επέκταση δεν θα έχει και ο ηλιακός στη ταράτσα πρέπει να κάνω κάτι? Κινδυνεύει ο ηλιακός ? Φυσικά θα τον σκεπάσω όλο.

Δημοσ.
2 hours ago, PLACEBO_89 said:

Απλα με την επιλογη αυτης της εταιριας πληρωνεις περισσοτερο brand και οκ καποια χ ποιοτητα.

Για 4 ατομα και χειμωνα εισαι το λιγοτερο 200/3τμ

Στο Σχηματαρι ειναι ο Βιολαρης. Τιμια προταση.

https://www.varelas-shop.gr/glass-/17893-sonne-atlas-t-160-d-glass-320-m-12--17893.html?skr_prm=WyJhMzAwNDNmZi0xY2U1LTQ2YmQtYjdiNC0zYjhmYTRjMTA0NGQiLDE2OTExNDAwMjEzNTMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Ο παραπάνω που έχει 2 συλλέκτες στα 3,2τ.μ. τι λέει σαν πρόταση;;;

Δημοσ.

Καλημέρα είμαι από Τρίκαλα . Ξέρετε να με προτείνετε κάποια καλή εταιρία για 3μελης οικογενεια και μάλλον τετραμελής σε λίγα χρόνια . Μένω τρίτο όροφο σε τετραοροφη πολυκατοικία με κεραμοσκεπή όχι ταράτσα . Ευχαριστώ πάρα πολύ . Είμαι δικαιούχος της επιδότησης 

Δημοσ.

Καποια μοντέλα ηλιακών που  κάνουν εξαέρωση από τα πλαϊνά καπακια αντί των άλλων που έχουν το εξαεριστικό στην κορυφή του μποιλερ τι παίζει;

Έχουν κάποια διαφορά από τα κλασικά που βλέπουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

ανάλυση 🤔🤔

Δεν είναι κατασκευαστής ο ίδιος αλλά τα παραγγέλνει από άλλο εργοστάσιο και βάζει τη φίρμα του.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ως τελικοί καταναλωτές δεν ξέρουμε από που προμηθεύεται και τί "παράδοση"- φήμη ακολουθεί τον αρχικό κατασκευαστή. Επίσης μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή προμηθευτή οπότε πάλι χάνεται η μπάλα.

Για κάποιους λόγους δεν είναι μέλος των ελληνικών εταιριών κατασκευής ηλιακών

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν είναι κατασκευαστής ο ίδιος αλλά τα παραγγέλνει από άλλο εργοστάσιο και βάζει τη φίρμα του.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ως τελικοί καταναλωτές δεν ξέρουμε από που προμηθεύεται και τί "παράδοση"- φήμη ακολουθεί τον αρχικό κατασκευαστή. Επίσης μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή προμηθευτή οπότε πάλι χάνεται η μπάλα.

Για κάποιους λόγους δεν είναι μέλος των ελληνικών εταιριών κατασκευής ηλιακών

τους είχα ρωτήσει αν χρησιμοποιούν συλλέκτες navi  του Δημα και μου είχαν απαντήσει αρνητικά, άλλωστε αυτοί που χρησιμοποιούν τώρα δε μοιάζουν με του Δημα. Τους ρώτησα μάλιστα εαν επισκευαζονται σε περίπτωση βλάβης και μου ειχαν απαντήσει θετικά. Έχω μια εντύπωση ότι τα μποιλερ τα φτιάχνουν οι ίδιοι. Τώρα γιατί δεν είναι μέλος μια εταιρεία που είναι στην ελληνική αγορά από  το 1979 δε το γνωρίζω. Εγω πάντως με τον ηλιακό τιυς είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Όλο το χειμώνα δεν το αναψα ούτε μια φορά και τώρα είμαι με μισό συλλεκτη από τους 2 και έχω 60 βαθμούς στη βρύση. 

Δημοσ.

Επειδή βλέπω τακτικά απαντήσεις μελών που λένε "τους ρώτησα", "με βεβαίωσαν", κλπ φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε ότι μόνο τα γραπτά μένουν. Και ακόμα και αυτά, με ψιλά γράμματα και αστερίσκους.

Αύριο μπορεί να αρνηθεί ότι είπε ότι μπορεί να επισκευασθεί το χ εξάρτημα ή ότι το ψ κομμάτι το παίρνει από τον τάδε κατασκευαστή

Ειδικά για την περίπτωση του φασόν, μπορεί μια χαρά να αλλάξει προμηθευτή πχ για οικονομικούς λόγους (τί άλλο;) χωρίς να το ξέρει κανείς.

Άρα θέλει προσοχή και ότι μπορεί να πάρει κάποιος γραπτώς (πχ σε ένα mail) ας το επιδιώξει  και κρατήσει φυσικά (για future reference ;))

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^^ Εκτός από αυτό δεν βλέπω σχεδόν κανέναν να ασχολείται με το θέμα 'εγγύηση' (στο καζάνι). Δεν θα έπρεπε πχ. να προτιμήσουμε αυτόν που δίνει 7 έτη στο καζάνι από ό,τι 5, που βλέπω ότι δίνουν σχεδόν όλοι; Συμπεριλαμβανομένων των 'μεγάλων'ονομάτων, καλπακ κλπ., που από ότι βλέπω είναι διπλές τιμές από τους άλλους χωρίς λόγο (πληρώνεις τις διαφημίσεις τους);

Δεν ξέρω αλλά κι εγώ που είμαι στο πρόγραμμα μόνο με αυτό το κριτήριο θα ψωνίσω.

Επεξ/σία από tryfos
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, tryfos είπε

^^ Εκτός από αυτό δεν βλέπω σχεδόν κανέναν να ασχολείται με το θέμα 'εγγύηση' (στο καζάνι). Δεν θα έπρεπε πχ. να προτιμήσουμε αυτόν που δίνει 7 έτη στο καζάνι από ό,τι 5, που βλέπω ότι δίνουν σχεδόν όλοι; Συμπεριλαμβανομένων των 'μεγάλων'ονομάτων, καλπακ κλπ., που από ότι βλέπω είναι διπλές τιμές από τους άλλους χωρίς λόγο (πληρώνεις τις διαφημίσεις τους);

Δεν ξέρω αλλά κι εγώ που είμαι στο πρόγραμμα μόνο με αυτό το κριτήριο θα ψωνίσω.

Πόσα περιστατικα υπαρχουν σε ολες τις εταιριες που ενω πλήρωναν την συντηρηση οταν εβγαζαν ζημια εβρισκαν φθηνες δικαιολογιες για να μην τους αλλαξουν το μποιλερ!

Η μονη σιγουρη εγγυηση που μπορεις να εχεις ειναι για τον πρωτο καιρο σε περιπτωση αστοχιας υλικου γιατι εκει δεν μπορουν να κανουν και αλλιως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...