Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα στην παρέα, πριν λίγες ημέρες μου ήρθε μήνυμα για το πρόγραμμα «ανακύκλωσης» ηλιακών..

Στο σπίτι είμαστε 3 άτομα όπου αυτή τη στιγμή ο ηλιακός είναι 120 λίτρων με 2.4τμ συλλέκτη.., το καλοκαίρι ζεματάει (σκεπάζω), αλλά το χειμώνα φτάνει για δύο μπάνια, μετά χρειάζεται βοήθεια από την αντίσταση..

Σκέφτομαι αν μπω στη διαδικασία για αντικατάσταση, ακόμα και για 3 άτομα (με αρκετό μήκος σωληνώσεων) να δω για 200 λίτρα τουλάχιστον, με όσο μεγαλύτερο συλλέκτη γίνεται (πχ 4τμ), καθώς θεωρώ πως το χειμώνα θέλεις να παίρνεις τα μέγιστα και το καλοκαίρι απλώς σκεπάζεις τον ένα συλλέκτη (ή και παραπάνω), καλύτερα δηλαδή να έχεις ένα μεγάλο συλλέκτη και να σκεπαζεις, παρά να δουλεύω αντίσταση τον χειμώνα για να ζεστάνω 200 λίτρα με 2.5-3 τμ συλλέκτη..

Είναι λάθος το σκεπτικό;

Να δω σε κάτι επώνυμο απλό (glass) ή να δώσω αρκετά παραπάνω για inox/χάλκινο, όπου ο τωρινός είναι χάλκινος, αλλά έχει και καίει η μόνωση του, οπότε δεν διατηρεί για ώρες το ΖΝΧ.., φυσικά θα μπουν βαρέως τύπου ασφαλιστικά κλπ δοχείο διαστολής κλειστού (αργότερα ίσως ΖΝΧ)

Καμία ιδέα ή προτάσεις;

Βάλε δεύτερο 120αρι σε σειρά 

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Βάλε δεύτερο 120αρι σε σειρά 

Το έχει κάνει πατέντα γνωστός, αλλά δεν έχω χώρο στην ταράτσα για 2ο, αναγκαστικά για έναν μεγάλο πάμε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα στην παρέα, πριν λίγες ημέρες μου ήρθε μήνυμα για το πρόγραμμα «ανακύκλωσης» ηλιακών..

Στο σπίτι είμαστε 3 άτομα όπου αυτή τη στιγμή ο ηλιακός είναι 120 λίτρων με 2.4τμ συλλέκτη.., το καλοκαίρι ζεματάει (σκεπάζω), αλλά το χειμώνα φτάνει για δύο μπάνια, μετά χρειάζεται βοήθεια από την αντίσταση..

Σκέφτομαι αν μπω στη διαδικασία για αντικατάσταση, ακόμα και για 3 άτομα (με αρκετό μήκος σωληνώσεων) να δω για 200 λίτρα τουλάχιστον, με όσο μεγαλύτερο συλλέκτη γίνεται (πχ 4τμ), καθώς θεωρώ πως το χειμώνα θέλεις να παίρνεις τα μέγιστα και το καλοκαίρι απλώς σκεπάζεις τον ένα συλλέκτη (ή και παραπάνω), καλύτερα δηλαδή να έχεις ένα μεγάλο συλλέκτη και να σκεπαζεις, παρά να δουλεύω αντίσταση τον χειμώνα για να ζεστάνω 200 λίτρα με 2.5-3 τμ συλλέκτη..

Είναι λάθος το σκεπτικό;

Να δω σε κάτι επώνυμο απλό (glass) ή να δώσω αρκετά παραπάνω για inox/χάλκινο, όπου ο τωρινός είναι χάλκινος, αλλά έχει και καίει η μόνωση του, οπότε δεν διατηρεί για ώρες το ΖΝΧ.., φυσικά θα μπουν βαρέως τύπου ασφαλιστικά κλπ δοχείο διαστολής κλειστού (αργότερα ίσως ΖΝΧ)

Καμία ιδέα ή προτάσεις;

Αυτο ακριβως! Αν εχεις συνειδηση με τις θερμοκρασιες βαλε μεγαλυτερο συλλεκτη και θα βγεις κερδισμενος!  Φαντασου, τωρα  οταν κανω ντουζ τον μικτη απο τη μεση τον εχω ενα κλικ προς το ζεστο!  Αυτος που το βαζει ενα κλικ προς το κρυο γιατι στη μεση τον καιει σημαινει οτι το μποιλερ τρωει μεγαλες θερμοκρασιες!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Είναι λάθος το σκεπτικό;

Καμία ιδέα ή προτάσεις;

Η μόνωση καίγεται με την πάροδο του χρόνου;;;  Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Δημοσ.

Eίμαι δικαιούχος του προγράμματος και τώρα αρχίζω να ψάχνω, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση για κατασκευαστή (δοκιμασμένης αξιοπιστίας) και απαντήσεις στα παρακάτω:

- Προσανατολίζομαι στα 160 τμ (είμαστε 3 με μέτρια χρήση λόγω απουσιών). Να είναι με δύο συλλέκτες ή με ένα;

- Inox ή glass/εμαγιέ, λογικά το δεύτερο;

- Λεπτομέρεια. Επειδή όλο το σπίτι είναι πάνω σε home assistant, θα ήθελα μέτρηση θερμοκρασίας νερού, άρα πρέπει να υπάρχει το ανάλογο κυάθιο για τον αισθητήρα σωστά; Έχει κανείς κάποια πρόταση που να δέχεται κάτι τέτοιο;
Οι Μαλτέζος το έχουν, τι γνώμη έχετε για αυτούς γενικότερα;

- Υπολεπτομέρεια. Έχω 100 ευρώ κουπόνι στο πλαίσιο, λένε τίποτα τα elco / Sole / Ηλιοθερμο που πουλάνε ή μακριά;

Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, gcf είπε

Eίμαι δικαιούχος του προγράμματος και τώρα αρχίζω να ψάχνω, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση για κατασκευαστή (δοκιμασμένης αξιοπιστίας) και απαντήσεις στα παρακάτω:

- Προσανατολίζομαι στα 160 τμ (είμαστε 3 με μέτρια χρήση λόγω απουσιών). Να είναι με δύο συλλέκτες ή με ένα;

- Inox ή glass/εμαγιέ, λογικά το δεύτερο;

- Λεπτομέρεια. Επειδή όλο το σπίτι είναι πάνω σε home assistant, θα ήθελα μέτρηση θερμοκρασίας νερού, άρα πρέπει να υπάρχει το ανάλογο κυάθιο για τον αισθητήρα σωστά; Έχει κανείς κάποια πρόταση που να δέχεται κάτι τέτοιο;
Οι Μαλτέζος το έχουν, τι γνώμη έχετε για αυτούς γενικότερα;

- Υπολεπτομέρεια. Έχω 100 ευρώ κουπόνι στο πλαίσιο, λένε τίποτα τα elco / Sole / Ηλιοθερμο που πουλάνε ή μακριά;

Ευχαριστώ

Θα πάρεις οποιονδήποτε ελληνικής κατασκευής:

https://www.ebhe.gr/index.php/el/meli/taktika-meli

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Σε ποιο πρόγραμμα ακριβώς αναφέρεσαι; Δεν έχω υπόψη για ανακύκλωση ηλιακών. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα;

Αυτό που τρέχει τώρα, αφορά αποκλειστικά αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό. 

3 ώρες πριν, sonikk είπε

Η μόνωση καίγεται με την πάροδο του χρόνου;;;  Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Μάλλον ξέχασε την λέξη "απώλειες" μετά το "έχει", οπότε εννοεί ότι λόγω αυτών χάνεται η θερμοκρασία του νερού ειδικά τον χειμώνα.

Δημοσ.

ΠΑιδια μια ερώτηση εκ μέρους του κουνιάδου μου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα με τους θερμοσίφωνες. Υπάρχει κάπου συγκεντρωμένο το μητρώο των συμβεβλημένων καταστημάτων , ταξινομημένων κατά περιοχή; Από ότι μου είπε υπάρχει μέν ένα excel με όλα τα ονόματα πανελλαδικά ριγμένα φυγδην-μυγδην, και δεν βγάζει άκρη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Μάλλον ξέχασε την λέξη "απώλειες" μετά το "έχει", οπότε εννοεί ότι λόγω αυτών χάνεται η θερμοκρασία του νερού ειδικά τον χειμώνα.

Γράφει αν ερμηνεύω σωστά μετά από αυτό που λες ότι ξέχασε ότι  έχει καει η μόνωση του ηλιακού.

Πώς γίνεται γινεται όταν έχει απωλειες να κάψει το μόνωση;

Ωχ μπερδεύτηκα τώρα.Καηκα και εγώ.Δεν βγάζω νόημα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Σε ποιο πρόγραμμα ακριβώς αναφέρεσαι; Δεν έχω υπόψη για ανακύκλωση ηλιακών. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα;

Δεν βγήκε ποτέ τέτοιο πρόγραμμα τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Παρόλο που ήμουν στους επιλαχόντες τελικά μου ήρθα μήνυμα και εκδώσαμε τα κουπόνια, πάω για μαλτέζος λόγω ότι την έχει γείτονας και πολύ γνωστός μου, αν είναι καλή επιλογή θα δείξει.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, sonikk είπε

Γράφει αν ερμηνεύω σωστά μετά από αυτό που λες ότι ξέχασε ότι  έχει καει η μόνωση του ηλιακού.

Πώς γίνεται γινεται όταν έχει απωλειες να κάψει το μόνωση;

Γράφει, "αλλά έχει (απώλειες) και καίει η μόνωση του, οπότε δεν διατηρεί για ώρες το ΖΝΧ".

Τώρα βγάζει νόημα; Εννοεί ότι έχει απώλεια η μόνωση και ακουμπώντας το χέρι νιώθει υψηλή θερμοκρασία κι ένεκα αυτής δεν διατηρείται η θερμοκρασία του νερού για μεγάλο διάστημα.

Φυσικά αν ισχύει το σκεπτικό μου περί παράλειψης της λέξης μέσα στην παρένθεση.

57 λεπτά πριν, chios είπε

Δεν βγήκε ποτέ τέτοιο πρόγραμμα τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Αυτό έχω υπόψη. Και το ρωτώ διότι αν κατάλαβα σωστά ο φίλος θέλει να αποσύρει τον παλιό ηλιακό, κάτι που δεν προβλέπεται. Εκτός αν έχει και θερμοσίφωνα να αποσύρει.

• Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Λ

τα νερά της Χίου θέλουν χάλκινο 

Κανονικά ναι αλλά και τώρα ηλιακό glass έχω κοντά στα 20 χρόνια και δουλεύει ακόμα.

5 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Αυτό έχω υπόψη. Και το ρωτώ διότι αν κατάλαβα σωστά ο φίλος θέλει να αποσύρει τον παλιό ηλιακό, κάτι που δεν προβλέπεται. Εκτός αν έχει και θερμοσίφωνα να αποσύρει.

Καλά στην Ελλάδα είμαστε όλα γίνονται, εγώ έτοιμο ηλεκτρονικό για απόσυρση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μάρκα; 

Με κάψες, του σωρού ήταν όχι κάτι επώνυμο, έχουν σβήσει όλα από πάνω, απλά έκανα συχνά συντήρηση και δεν έμεινε ποτέ χωρίς ανοδιο ίσως γι'αυτό κράτησε χρόνια, Κούβα με άλατα έβγαζα οπότε τον άνοιγα, το νερό εδώ είναι χάλια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...