Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tarantules είπε

Ναι , όταν έξω τα μεσημέρια έχει μόνιμα 40 με 45 που είναι το παράξενο; Με 2 μπάνια ημερησίως πάνω-κάτω πόσο ζεστό να χαλάσεις και πόσο να κατέβει η θερμοκρασία του μπόιλερ;

Να ξεκαθαρισουμε αν γινεται κατι τετοιο με μηδενικη ακτινοβολια δεν οφειλεται απο το μποιλερ αλλα κατα βαση απο την θερμοκρασια νερου που εισερχεται στο μποιλερ και μετα οτι απωλειες εχεις στην σωληνα εξοδου. 

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Να ξεκαθαρισουμε αν γινεται κατι τετοιο με μηδενικη ακτινοβολια δεν οφειλεται απο το μποιλερ αλλα κατα βαση απο την θερμοκρασια νερου που εισερχεται στο μποιλερ και μετα οτι απωλειες εχεις στην σωληνα εξοδου. 

Το point σου δεν κατάλαβα ποιο είναι ;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tarantules είπε

Το point σου δεν κατάλαβα ποιο είναι ;

Αυτο που εγραψα τωρα ακριβως! Λενε μα κανει τοσο ζεστη που δεν χρειαζεται να εχεις ηλιακο και ενα ''βαρελι'' να βαλεις θα σου ερθει ζεστο νερο.  Ναι το βαρελι θα σου βγαλει,το μποιλερ του ηλιακου οχι γιατι εχει μονωση!

Αυτα

Δημοσ.
2 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Αυτο που εγραψα τωρα ακριβως! Λενε μα κανει τοσο ζεστη που δεν χρειαζεται να εχεις ηλιακο και ενα ''βαρελι'' να βαλεις θα σου ερθει ζεστο νερο.  Ναι το βαρελι θα σου βγαλει,το μποιλερ του ηλιακου οχι γιατι εχει μονωση!

Αυτα

Και πάλι δεν σε ποιάνω.Σε τι από αυτά που έγραψα έχεις απορεία ;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/7/2023 στις 4:22 ΜΜ, Joshua21 είπε

Με τέτοια ζέστη, πως ακριβώς καταναλώθηκαν μέσα σε ένα βράδυ 200 λίτρα ζεστό νερό?

Πάντως εφόσον οι συλλέκτες είναι καλυμμένοι, δλδ δεν τους χτυπάει καθόλου ο ήλιος, τότε απλά δεν λειτουργούν.

Είναι πολύ απλό.Το προηγούμενο βράδυ που σημαίνει ανυπαρξία ηλίου καταναλώθηκαν όλα τα λίτρα ζεστού νερού από τα άτομα που έκαναν μπάνιο.Ολα έκαναν μπάνιο όταν είχε φύγει για τα καλά ο ήλιος δηλαδή.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν όλα από το μηδέν.

Κάτι άσχετο να ρωτήσω; Για λογαριασμό φίλου που δεν έχει account εδώ και βοηθάω εγώ γιατί δεν το έχει το θέμα...

Ανακαινίζει ένα παλιο σπίτι που θα μείνει σε έξι με οκτω μήνες.Επειδη θα αγοράσει ηλιακό σύντομα και θα τον συνδέσει όμως σε κανένα εξάμηνο με οκταμηνο  από τωρα τον  συμφέρει να τον βάλει μέσα στο σπίτι ή να τον ανεβάσει μια και καλή στη ταράτσα; Απλά στην ταράτσα μήπως οι καιρικές συνθήκες τον τρώνε τσάμπα τόσους μήνες χωρίς λόγο επειδή δεν θα χρησιμοποιείται;

Εγώ προσωπικά του συνέστησα να τον ανεβάσει ταράτσα και να τον σκεπάσει με ένα μουσαμά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.Δεν ξέρω αν τον συμβούλεψα και σωστά βέβαια για αυτό ρωτάω και κάποια άλλη γνώμη.Απλα οι ανακαινίσεις πάνε πάντα πιο μετά χρονολογικά απ' ότι υπολογίζεις.Αυτος νομίζει ότι θα μπει στο εξάμηνο με οκταμηνο εγώ του λέω βάλε χρόνο και για να είσαι μέσα..

Δημοσ.
4 hours ago, PLACEBO_89 said:

Μολις ολοκληρωσει θερμοκρασια στη βρυση σου αυτη ειναι και η πραγματικη γιατι δεν εχεις σοβαρες απωλειες.. ειναι και θερμο το περιβαλλον!

Μου το εξηγεις λιγο;

Δημοσ.
8 minutes ago, sonikk said:

Είναι πολύ απλό.Το προηγούμενο βράδυ που σημαίνει ανυπαρξία ηλίου καταναλώθηκαν όλα τα λίτρα ζεστού νερού από τα άτομα που έκαναν μπάνιο.Ολα έκαναν μπάνιο όταν είχε φύγει για τα καλά ο ήλιος δηλαδή.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησαν όλα από το μηδέν.

Το βρίσκω εντελώς απίθανο με τέτοια ζέστη να καταναλώθηκαν 200 λίτρα νερό από 3-4 άτομα.

Αλήθεια, το ότι καταναλώθηκαν όλα τα λίτρα ζεστού νερού και "ξεκίνησαν όλα από το μηδέν" το φαντάζεσαι, ή πράγματι έδειξε το θερμόμετρο του ηλιακού ας πούμε 25°C?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το βρίσκω εντελώς απίθανο με τέτοια ζέστη να καταναλώθηκαν 200 λίτρα νερό από 3-4 άτομα.

Αλήθεια, το ότι καταναλώθηκαν όλα τα λίτρα ζεστού νερού και "ξεκίνησαν όλα από το μηδέν" το φαντάζεσαι, ή πράγματι έδειξε το θερμόμετρο του ηλιακού ας πούμε 25°C?

Δεν έχεις πέσει σε μακρομαλλουσες γυναίκες γι'αυτο!!

Αν δεν συμπληρωθεί ώρα δεν βγαίνουν από το μπάνιο!

Άστα να πάνε!!

Δημοσ.
3 minutes ago, sonikk said:

Δεν έχεις πέσει σε μακρομαλλουσες γυναίκες γι'αυτο!!

Αν δεν συμπληρωθεί ώρα δεν βγαίνουν από το μπάνιο!

Άστα να πάνε!!

Άρα το φαντάζεσαι, ok.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Άρα το φαντάζεσαι, ok.

Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση φίλε μου με κανέναν.

Σου εξηγώ ότι αν υπάρχουν στο σπίτι γυναίκες ,έχεις οικογένεια και παιδιά ανήλικα που είναι κορίτσια με μακριά μαλλιά η κατανάλωση νερού είναι μακράν μεγαλύτερη από μια άλλη κατάσταση πιο βατή.

Σου εξηγώ πάλι πως έχει η κατάσταση.Αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Φιλικά μιλάμε εδώ.Και ο ένας βοηθάει τον άλλον με τις εμπειρίες του και όχι μόνο.

Δημοσ.
4 hours ago, sonikk said:

Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση φίλε μου με κανέναν.

Σου εξηγώ ότι αν υπάρχουν στο σπίτι γυναίκες ,έχεις οικογένεια και παιδιά ανήλικα που είναι κορίτσια με μακριά μαλλιά η κατανάλωση νερού είναι μακράν μεγαλύτερη από μια άλλη κατάσταση πιο βατή.

Σου εξηγώ πάλι πως έχει η κατάσταση.Αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Φιλικά μιλάμε εδώ.Και ο ένας βοηθάει τον άλλον με τις εμπειρίες του και όχι μόνο.

Και εγώ με τη σειρά μου σου εξηγώ ότι δεν γίνεται το πρωί η θερμοκρασία νερού στο θερμοσίφωνα να είναι στους 25 και το βράδυ να έχει ανέβει στους 55 ενώ οι συλλέκτες είναι πλήρως καλυμμένοι, κάτι άλλο γίνεται μια και όπως έγραψα και παραπάνω όταν είναι πλήρως καλυμμένοι απλά δεν λειτουργούν. Αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα το πρόβλημα μου τώρα είναι άλλο.Πως θα μπορέσω να τοποθετήσω μια βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης στον ηλιακό μου που δεν έχει.

Ενδεικτικά χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ παραθέτω το παρακάτω.Απλα βάζω αυτό το link γιατί εξηγεί και την λειτουργία της.

https://www.iliosak.gr/valvida-asfaleias-piesis-thermokrasias

Κάποια λύση παιδες για το πώς να την βάλω στον ηλιακό μου;;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και εγώ με τη σειρά μου σου εξηγώ ότι δεν γίνεται το πρωί η θερμοκρασία νερού στο θερμοσίφωνα να είναι στους 25 και το βράδυ να έχει ανέβει στους 55 ενώ οι συλλέκτες είναι πλήρως καλυμμένοι, κάτι άλλο γίνεται μια και όπως έγραψα και παραπάνω όταν είναι πλήρως καλυμμένοι απλά δεν λειτουργούν. Αν δεν το δέχεσαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Μήπως η αντίσταση είναι σε λειτουργία, γιατί όντως οι συλλέκτες είναι εκτός; 

Δημοσ.
3 hours ago, πάνοσ2 said:

Μήπως η αντίσταση είναι σε λειτουργία, γιατί όντως οι συλλέκτες είναι εκτός; 

Και αυτό παίζει, αν και το πιθανότερο πιστεύω είναι ο φίλος να μην κατανάλωσε όλο το ζεστό νερό μέσα σε ένα βράδυ όπως νομίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Για την χρηση των voucher θα πρεπει να απευθυνθουμε σε καποιο καταστημα το οποιο ειναι  συμβεβλημενο σχετικα με την παροχη ? Υπαρχει καποιο αρχειο που να επιβεβαιωνει καταστηματα στη Θεσσαλονικη ?

Ευχαριστω.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...