Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sonikk είπε

Σε ηλιακό glass αν μπει βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης ρυθμισμένη στους 45 βαθμους που η συγκεκριμένη βαλβίδα απ' ότι ξέρω μπαίνει πάνω στην κορυφή του μποιλερ μήπως αυτό δημιουργήσει κάποιο κρακ στην επισμάλτωση του μποιλερ εσωτερικά;

Ή μπορεί μελλοντικά να διαπερνά υγρασία μέσα στο μποιλερ και να δημιουργήσει υγρασία και να ξεκινήσει σκουριά και ενδεχόμενο τρύπημα του μποιλερ;

Το ρωτάω γιατί απ' ότι γνωρίζω η βαλβίδα αυτή εισχωρεί 10-15 εκατοστά στο εσωτερικό του μποιλερ.

Η βαλβίδα πίεσης - θερμοκρασίας εξ όσων γνωρίζω, έρχεται προ - ρυθμισμένη από το εργοστάσιο κατασκευής 94 βαθμούς και έξι bars πίεση. Δεν γίνεται να αλλάξει.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Η βαλβίδα πίεσης - θερμοκρασίας εξ όσων γνωρίζω, έρχεται προ - ρυθμισμένη από το εργοστάσιο κατασκευής 94 βαθμούς και έξι bars πίεση. Δεν γίνεται να αλλάξει.

https://www.bestprice.gr/cat/6262/diafora-thermosifwnes.html?q=βαλβιδα+θερμοκρασιας+πιεσης

Αυτό είναι κάτι έξτρα απ' όσο ξέρω.Δηλαδη αγοράζοντας έναν ηλιακό δεν υπάρχει πάνω κάτι τέτοιο.

Εγώ αυτό εννοούσα.Μηπως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο;Γιατί βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης δεν βάζουν στα ηλιακά εκτός και αν το ζητήσεις.Θελει ειδική τάπα στην κορυφή του καζανιού.

• Like 1
Δημοσ.
On 26/07/2023 at 05:09, sonikk said:

Κάλυψα τελείως και τους δύο συλλέκτες για δοκιμή να δω τι θα γίνει ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλωθεί όλο το ζεστό νερό.

Αποτέλεσμα;;;

Μηδέν εις το πηλικον σχετικά..

Θερμοκρασία νερού στους 55 βαθμούς.

Υπόψιν ότι τα καλύμματα που έβαλα είναι από το πρακτικερ για ηλιακούς.

Λογικά το θερμικό φορτίο περνάει κάτω από τα καλύμματα σε βαθμό μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα.

Με τέτοια ζέστη, πως ακριβώς καταναλώθηκαν μέσα σε ένα βράδυ 200 λίτρα ζεστό νερό?

Πάντως εφόσον οι συλλέκτες είναι καλυμμένοι, δλδ δεν τους χτυπάει καθόλου ο ήλιος, τότε απλά δεν λειτουργούν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 26/07/2023 at 19:09, tarantules said:

45-48 βαθμούς ο δικός μου με πλήρως καλυμμένο το συλλέκτη με το κλασικό πράσινο πλαστικό σκίαστρο με πυκνή πλέξη.(Ηλιακός 25+ χρόνων , τριπλής με μπόϊλερ 160lt).

Πριν ένα μήνα που τον είχα ακάλυπτο και δεν είχε τις τρελές ζέστες που βαράει αυτές τις μέρες έφτανε 77-78 για πλάκα.(έχω βάλει αισθητήριο θερμοκρασίας).Φέτος ήταν η 1η φορά που κάλυψα το συλλέκτη.

Εγώ χρησιμοποιώ φύλλα εξηλασμένης πολυστερίνης (μπλε φελιζολ) 60x120εκ πάχους 3εκ που τα είχα εύκαιρα (αλλιώς κοστίζουν 4-5 ευρώ το ένα) και τα δένω με ένα σκοινί. Τα τοποθετώ όρθια πάνω στους συλλέκτες 1x1.5μ, οπότε προφανώς δεν καλύπτουν όλο το συλλέκτη.

Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν σκεπάζω-ξεσκεπάζω, τα αφήνω Ιούνιο με Αύγουστο έτσι. Όταν  κάνουμε χρήση ζεστού, ο ηλιακός ανεβάζει ~10-12 βαθμούς μέσα στη μέρα, που είναι αρκετό. Όταν λείπουμε, η θερμοκρασία ανεβαίνει ~6-7 βαθμούς ανα ημέρα (καθώς πέφτει το βράδυ), οπότε ακόμα και μετά από 10 μέρες, η θερμοκρασία δύσκολα φτάνει 80+. 

Το μειονέκτημα είναι ότι δε φαίνεται όμορφο.

Δημοσ.

Κι εγώ μόνιμα το έχω βάλει πάνω και θα το βγάλω τέλη Αυγούστου.Η θερμοκρασία το πολύ να πέσει στους 44 με κανονική καθημερινή χρήση

Δημοσ.
3 minutes ago, sargyrop81 said:

Εγώ χρησιμοποιώ φύλλα εξηλασμένης πολυστερίνης (μπλε φελιζολ) 60x120εκ πάχους 3εκ που τα είχα εύκαιρα (αλλιώς κοστίζουν 4-5 ευρώ το ένα) και τα δένω με ένα σκοινί. Τα τοποθετώ όρθια πάνω στους συλλέκτες 1x1.5μ, οπότε προφανώς δεν καλύπτουν όλο το συλλέκτη.

Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν σκεπάζω-ξεσκεπάζω, τα αφήνω Ιούνιο με Αύγουστο έτσι. Όταν  κάνουμε χρήση ζεστού, ο ηλιακός ανεβάζει ~10-12 βαθμούς μέσα στη μέρα, που είναι αρκετό. Όταν λείπουμε, η θερμοκρασία ανεβαίνει ~6-7 βαθμούς ανα ημέρα (καθώς πέφτει το βράδυ), οπότε ακόμα και μετά από 10 μέρες, η θερμοκρασία δύσκολα φτάνει 80+. 

Το μειονέκτημα είναι ότι δε φαίνεται όμορφο.

Που τα πουλανε αυτα, στις διαστασεις των πανελ;

Καθε μερα βαζω νερο, το πιο ζεστο - φουλ ζεστο, σε μια λεκανι. Εχω ασυρματο θερμομετρο υπερυθρων. Το φτανω σχεδον να ακουμπα το νερο. Και το βαζω να μου δειξει θερμοκρασια νερου. Φετος εχει δειξει μεχρι 70 βαθμους. Οσο δεν φτανει τους 85 βαθμους, λεω να μην μπω στη διαδικασια να σκεπασω πανελ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mindreader είπε

Που τα πουλανε αυτα, στις διαστασεις των πανελ;

Καθε μερα βαζω νερο, το πιο ζεστο - φουλ ζεστο, σε μια λεκανι. Εχω ασυρματο θερμομετρο υπερυθρων. Το φτανω σχεδον να ακουμπα το νερο. Και το βαζω να μου δειξει θερμοκρασια νερου. Φετος εχει δειξει μεχρι 70 βαθμους. Οσο δεν φτανει τους 85 βαθμους, λεω να μην μπω στη διαδικασια να σκεπασω πανελ.

Το νερό της βρύσης μπορεί να έχει από μικρή μέχρι αρκετά μεγάλη απόκλιση σε θερμοκρασία σε σχέση με αυτό του καζανιού του ηλιακού. Λόγω διαδρομής ή απόστασης των σωληνώσεων έως και λόγω του είδους της μπαταρίας (βρύσης)

Δεν είναι καθόλου απίθανο όταν εσύ βλέπεις 70 βαθμούς στη λεκάνη να έχεις πχ 85 βαθμούς στην ταράτσα. Γι αυτό και θερμοκρασία παίρνουμε απευθείας από το καζάνι. Και φυσικά το σκέπασμα ή όχι αφορά τη θερμοκρασία του νερού του ηλιακού στην ταράτσα και όχι αυτήν στην μπανιέρα σου.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, haris_216 said:

Το νερό της βρύσης μπορεί να έχει από μικρή μέχρι αρκετά μεγάλη απόκλιση σε θερμοκρασία σε σχέση με αυτό του καζανιού του ηλιακού. Λόγω διαδρομής ή απόστασης των σωληνώσεων έως και λόγω του είδους της μπαταρίας (βρύσης)

Δεν είναι καθόλου απίθανο όταν εσύ βλέπεις 70 βαθμούς στη λεκάνη να έχεις πχ 85 βαθμούς στην ταράτσα. Γι αυτό και θερμοκρασία παίρνουμε απευθείας από το καζάνι. Και φυσικά το σκέπασμα ή όχι αφορά τη θερμοκρασία του νερού του ηλιακού στην ταράτσα και όχι αυτήν στην μπανιέρα σου.

Σωστο.

Επειδη ομως δεν ειμαστε τεχνιτες με πατεντες, και πραγματικα απορω που εν ετει 2023, νεοι θερμοσιφωνες δεν εχουν ενα ενσωματωμενο συστημα, rfid, bluetooth, κατι τελωσπαντων (μια ρημαδα μπαταριουλα θα την αλλαζα καθε τοσο ευχαριστως!) - για να εκπεμπουν την εσωτ.θερμοκρασια, παμε αναγκαστικα κατα προσεγγιση.

Οσοι το εχουν ψαξει αυτο το θεμα, της αποκλισης μεταξυ καζανιου και μπανιερας, ας πουν. Δηλαδη ποσους βαθμους διαφορα μπορει να εχει; Εμενα πχ η ταρατσα ειναι ακριβως πανω απο το σπιτι, δεν ειναι ο ....υπερσιβηρικος, να κανει εκατονταδες μετρα με σωληνες, οποτε εκει να λες, τι αλλαζει στο ενδιαμεσο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σωστο.

Επειδη ομως δεν ειμαστε τεχνιτες με πατεντες, και πραγματικα απορω που εν ετει 2023, νεοι θερμοσιφωνες δεν εχουν ενα ενσωματωμενο συστημα, rfid, bluetooth, κατι τελωσπαντων (μια ρημαδα μπαταριουλα θα την αλλαζα καθε τοσο ευχαριστως!) - για να εκπεμπουν την εσωτ.θερμοκρασια, παμε αναγκαστικα κατα προσεγγιση.

Οσοι το εχουν ψαξει αυτο το θεμα, της αποκλισης μεταξυ καζανιου και μπανιερας, ας πουν. Δηλαδη ποσους βαθμους διαφορα μπορει να εχει; Εμενα πχ η ταρατσα ειναι ακριβως πανω απο το σπιτι, δεν ειναι ο ....υπερσιβηρικος, να κανει εκατονταδες μετρα με σωληνες, οποτε εκει να λες, τι αλλαζει στο ενδιαμεσο.

Ο ηλιακός είναι πολύ basic μηχάνημα και ως προς τον σχεδιασμό και ως προς την λειτουργία. Και άρα μάλλον ουτοπικό να απαιτείς, ακόμα και "εν έτει 2023", να έχει ενσωματωμένη bluetooth σύνδεση, τη στιγμή που στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορείς ακόμα με βαγόνια μετρό/ηλεκτρικό που δεν έχουν κλιματισμό (στο επισημαίνω για να μη νομίζεις ότι το 2023 είμαστε σε flash gordon εποχή)

Σημ. Μπορεί εσύ να δηλώνεις ότι "μια μπαταριούλα θα την άλλαζα" αλλά δεν έχουν όλοι τον ηλιακό τους από πάνω ή τουλάχιστον σε επίπεδη επιφάνεια

Τέλος το αν ο ηλιακός είναι από πάνω σου δε λέει κάτι για την όδευση των σωλήνων καθώς μπορεί να κάνουν γύρες για πολλούς λόγους. Από μ.....κία του υδραυλικού μέχρι θέμα πρακτικότητας αν πχ ο ηλιακός έχει μπει πάνω από το σαλόνι αλλά οι σωλήνες έπρεπε να τρέξουν να βρουν τον φωταγωγό στην άλλη άκρη προκειμένου να φτάσουν πχ στο πατάρι του μπάνιου.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Σωστο.

Μολις ολοκληρωσει θερμοκρασια στη βρυση σου αυτη ειναι και η πραγματικη γιατι δεν εχεις σοβαρες απωλειες.. ειναι και θερμο το περιβαλλον!

Στις 26/7/2023 στις 7:09 ΜΜ, tarantules είπε

45-48 βαθμούς ο δικός μου με πλήρως καλυμμένο το συλλέκτη με το κλασικό πράσινο πλαστικό σκίαστρο με πυκνή πλέξη.(Ηλιακός 25+ χρόνων , τριπλής με μπόϊλερ 160lt).

Πριν ένα μήνα που τον είχα ακάλυπτο και δεν είχε τις τρελές ζέστες που βαράει αυτές τις μέρες έφτανε 77-78 για πλάκα.(έχω βάλει αισθητήριο θερμοκρασίας).Φέτος ήταν η 1η φορά που κάλυψα το συλλέκτη.

Ναι, δηλαδη θες να πεις οτι ανεβαζει θερμοκρασιες με ολικο σκεπασμα?

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Ναι, δηλαδη θες να πεις οτι ανεβαζει θερμοκρασιες με ολικο σκεπασμα?

Οι θερμοκρασίες είναι λίγο παραπάνω από τις εξωτερικές.Λογικό δεν είναι ; Ποια η απορία σου  ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tarantules είπε

Οι θερμοκρασίες είναι λίγο παραπάνω από τις εξωτερικές.Λογικό δεν είναι ; Ποια η απορία σου  ;

Ξερεις τι μου λες?  Αν πχ το μποιλερ απο την προηγουμενη μερα εχει 30β και την επομενη με εξωτ. 45β ανοιξεις την βρυση σου στις 5 το απογευμα θα σου δωσει 45!!! 

Δημοσ.
2 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Ξερεις τι μου λες?  Αν πχ το μποιλερ απο την προηγουμενη μερα εχει 30β και την επομενη με εξωτ. 45β ανοιξεις την βρυση σου στις 5 το απογευμα θα σου δωσει 45!!! 

To μπόιλερ έχει μόνιμα 45 εως 48 πρωι μεσημέρι βράδυ.Που είπα εγώ οτι πάει στους 30;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tarantules είπε

To μπόιλερ έχει μόνιμα 45 εως 48 πρωι μεσημέρι βράδυ.Που είπα εγώ οτι πάει στους 30;

Μα ειπες οτι ακολουθει τις εξωτερικες θερμοκρασιες..   ''Οι θερμοκρασίες είναι λίγο παραπάνω από τις εξωτερικές.Λογικό δεν είναι ; ''

Δημοσ.
Just now, PLACEBO_89 said:

Μα ειπες οτι ακολουθει τις εξωτερικες θερμοκρασιες..   ''Οι θερμοκρασίες είναι λίγο παραπάνω από τις εξωτερικές.Λογικό δεν είναι ; ''

Ναι , όταν έξω τα μεσημέρια έχει μόνιμα 40 με 45 που είναι το παράξενο; Με 2 μπάνια ημερησίως πάνω-κάτω πόσο ζεστό να χαλάσεις και πόσο να κατέβει η θερμοκρασία του μπόιλερ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...