vaggooss Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε Νομίζω ότι είναι καλύτερο από πάνω προς τα κάτω. Το πάνω μέρος σκεπασε 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 16 ώρες πριν, sonikk είπε Αν σκεπάσω και τον δεύτερο συλλέκτη να σκεπαστεί από κάτω προς τα πάνω τελικά; Επειδή ο ατμός που δημιουργείται φεύγει από κάτω προς τα πάνω μήπως είναι καλύτερα το αντίθετο;Από πάνω προς τα κάτω δηλαδή; Αναμεσα απο τους δυο συλλεκτες εξερχεται το ζεστο? 1 1
tehyoda Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά έχω ένα NOBEL 10ετιας και τρύπησε το μποιλερ ψάχνω νέο μποιλερ να το αντικαταστήσω τι έχετε να προτείνεται στα 160 λίτρα μέχρι 500€ περίπου... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2023 από tehyoda 1
vaggooss Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 56 λεπτά πριν, tehyoda είπε Καλησπέρα παιδιά έχω ένα NOBEL 10ετιας και τρύπησε το μποιλερ ψάχνω νέο μποιλερ να το αντικαταστήσω τι έχετε να προτείνεται στα 160 λίτρα μέχρι 500€ περίπου... Τρύπησε στα 10 χρόνια?? Για nobel πολύ σύντομη διάρκεια ζωής.
chios Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Αν δεν έγινε συντήρηση ποτέ και δεν αλλάχτηκε ανοδιο όλα είναι πιθανά. 2
sonikk Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Κάλυψα τελείως και τους δύο συλλέκτες για δοκιμή να δω τι θα γίνει ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλωθεί όλο το ζεστό νερό. Αποτέλεσμα;;; Μηδέν εις το πηλικον σχετικά.. Θερμοκρασία νερού στους 55 βαθμούς. Υπόψιν ότι τα καλύμματα που έβαλα είναι από το πρακτικερ για ηλιακούς. Λογικά το θερμικό φορτίο περνάει κάτω από τα καλύμματα σε βαθμό μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα.
vaggooss Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 17 ώρες πριν, chios είπε Αν δεν έγινε συντήρηση ποτέ και δεν αλλάχτηκε ανοδιο όλα είναι πιθανά. Και το ποιο πιθανό έχει μεγάλο συλλέκτη και είναι μικρές οι καταναλώσεις. Και πολύ πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις αν λείπεις πολλές μέρες το καλοκαίρι και δεν καλύπτεις εξολοκλήρου. Έτσι χάλασε του θείου μου που έλειπε ένα μήνα ερχόταν κάνα 2ημερο ξαναεφευγε 15 μέρες και στα 12 χρόνια χαιρέτησε. Και πολύ του κράτησε βασικά. 2
sonikk Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vaggooss είπε Και το ποιο πιθανό έχει μεγάλο συλλέκτη και είναι μικρές οι καταναλώσεις. Και πολύ πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις αν λείπεις πολλές μέρες το καλοκαίρι και δεν καλύπτεις εξολοκλήρου. Έτσι χάλασε του θείου μου που έλειπε ένα μήνα ερχόταν κάνα 2ημερο ξαναεφευγε 15 μέρες και στα 12 χρόνια χαιρέτησε. Και πολύ του κράτησε βασικά. Μην το έχετε και δεδομένο γιατί σε εξοχικό θείου μου που πατάει μια φορά το μήνα έχει έναν ηλιακό 32 ετών.Δεν έχει σκεπασει ποτέ.Μια συντήρηση γινόταν αλλά ανά 5ετια νομίζω μην σας πω και δεκαετία γιατί όλο ταξίδευε ως ναυτικός. Παρουσιάζει κάποια προβληματακια αλλά τουλάχιστον δεν τρύπησε ή να ανοίξει κάπου κλπ. Τώρα είναι μεγάλος ο μπάρμπας γύρω στα 80 φεύγα.Του μιλάω για συντήρηση και σκέπασμα και με κοιτάει σαν να είμαι εξωγήινος.Δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτα!! Πάντως την εποχή εκείνη είχε βάλει κάτι πολύ ακριβό μου είπε νομίζω φυρογενη. Αυτό που ρώτησα παραπάνω μηπως συμβαίνει και σε κάποιον άλλον εδώ μέσα; Δηλαδη με πλήρη σκέπασμα και των δύο συλλεκτών να σας ανεβάζει θερμοκρασία 55+; Δεν σας φαίνεται υπερβολικό;Τι άλλο να κάνω για να ρίξω την θερμοκρασία; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από sonikk
vaggooss Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, sonikk είπε Μην το έχετε και δεδομένο γιατί σε εξοχικό θείου μου που πατάει μια φορά το μήνα έχει έναν ηλιακό 32 ετών.Δεν έχει σκεπασει ποτέ.Μια συντήρηση γινόταν αλλά ανά 5ετια νομίζω μην σας πω και δεκαετία γιατί όλο ταξίδευε ως ναυτικός. Παρουσιάζει κάποια προβληματακια αλλά τουλάχιστον δεν τρύπησε ή να ανοίξει κάπου κλπ. Τώρα είναι μεγάλος ο μπάρμπας γύρω στα 80 φεύγα.Του μιλάω για συντήρηση και σκέπασμα και με κοιτάει σαν να είμαι εξωγήινος.Δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτα!! Πάντως την εποχή εκείνη είχε βάλει κάτι πολύ ακριβό μου είπε νομίζω φυρογενη. Αυτό που ρώτησα παραπάνω μηπως συμβαίνει και σε κάποιον άλλον εδώ μέσα; Δηλαδη με πλήρη σκέπασμα και των δύο συλλεκτών να σας ανεβάζει θερμοκρασία 55+; Δεν σας φαίνεται υπερβολικό;Τι άλλο να κάνω για να ρίξω την θερμοκρασία; Οι παλιοί ήταν άλλη ποιότητα. Και εκτός αυτού για να αντέξει τόσα χρόνια θα έχει χάλκινο δοχείο. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 21 ώρες πριν, tehyoda είπε Καλησπέρα παιδιά έχω ένα NOBEL 10ετιας και τρύπησε το μποιλερ ψάχνω νέο μποιλερ να το αντικαταστήσω τι έχετε να προτείνεται στα 160 λίτρα μέχρι 500€ περίπου... Αν ειχε πανω το σωστο ασφαλιστο και δουλευε ολα αυτα τα χρονια δεν θα τρυπαγε! Τον classic εχεις? 8 ώρες πριν, sonikk είπε Κάλυψα τελείως και τους δύο συλλέκτες για δοκιμή να δω τι θα γίνει ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλωθεί όλο το ζεστό νερό. Αποτέλεσμα;;; Μηδέν εις το πηλικον σχετικά.. Θερμοκρασία νερού στους 55 βαθμούς. Υπόψιν ότι τα καλύμματα που έβαλα είναι από το πρακτικερ για ηλιακούς. Λογικά το θερμικό φορτίο περνάει κάτω από τα καλύμματα σε βαθμό μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα. Δεν υπαρχει αυτο! Απο αυτα που λες κατι δεν ισχυει,δεν γινεται σωστα.. 1
vaggooss Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Αν ειχε πανω το σωστο ασφαλιστο και δουλευε ολα αυτα τα χρονια δεν θα τρυπαγε! Τον classic εχεις? Δεν υπαρχει αυτο! Απο αυτα που λες κατι δεν ισχυει,δεν γινεται σωστα.. Γίνεται. Αν έχει εξωτερική θερμοκρασία 42 βαθμούς όπως αυτές τις μέρες τα μέταλλα του συλλέκτη έχουν μεγαλύτερη. Αν τα σκεπάσεις τον χειμώνα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις καθόλου νερό. Το έχω διαπιστώσει και εγώ αυτό. Έχω κάνει αυτό που αναγράφει ο Σόνικ.
PLACEBO_89 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, vaggooss είπε Γίνεται. Αν έχει εξωτερική θερμοκρασία 42 βαθμούς όπως αυτές τις μέρες τα μέταλλα του συλλέκτη έχουν μεγαλύτερη. Αν τα σκεπάσεις τον χειμώνα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις καθόλου νερό. Το έχω διαπιστώσει και εγώ αυτό. Έχω κάνει αυτό που αναγράφει ο Σόνικ. Αν η ακτινοβολια στους συλλεκτες ειναι μηδενικη τοτε η θερμοκρασια που θα ανεβασει στο μποιλερ θα ειναι αμελητεα! πχ 2-3β απο την υπαρχουσα. Ο ts εφαγε λεει ολο το ζεστο νερο και του εδωσε μετα 55β!!! Πες οτι το νερο της υδρευσης ειναι 30β που δεν ειναι,ειναι πιο κατω.. Εικονικα απο 30-40β με μηδενικη ακτινοβολια στους συλλεκτες και τους εφτασε 55β?!!!
tarantules Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 45-48 βαθμούς ο δικός μου με πλήρως καλυμμένο το συλλέκτη με το κλασικό πράσινο πλαστικό σκίαστρο με πυκνή πλέξη.(Ηλιακός 25+ χρόνων , τριπλής με μπόϊλερ 160lt). Πριν ένα μήνα που τον είχα ακάλυπτο και δεν είχε τις τρελές ζέστες που βαράει αυτές τις μέρες έφτανε 77-78 για πλάκα.(έχω βάλει αισθητήριο θερμοκρασίας).Φέτος ήταν η 1η φορά που κάλυψα το συλλέκτη. 2
vaggooss Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Αν η ακτινοβολια στους συλλεκτες ειναι μηδενικη τοτε η θερμοκρασια που θα ανεβασει στο μποιλερ θα ειναι αμελητεα! πχ 2-3β απο την υπαρχουσα. Ο ts εφαγε λεει ολο το ζεστο νερο και του εδωσε μετα 55β!!! Πες οτι το νερο της υδρευσης ειναι 30β που δεν ειναι,ειναι πιο κατω.. Εικονικα απο 30-40β με μηδενικη ακτινοβολια στους συλλεκτες και τους εφτασε 55β?!!! Σίγουρα όχι ισχύει αυτό που λες. Το καλοκαίρι αν δεν μενεις σε ορεινό μέρος το νερό στο μποιλερ δεν έχει διαφορά από την εξωτερική θερμοκρασία. Ειδικά αν οι σωλήνες είναι και εκτεθειμένες και στέλνουν καυτό νερό στο μποιλερ μέχρι να δροσιστεί από το δίκτυο δεν πέφτει πχ στους 30 εύκολα. Και πιστεύω ότι αν τα μέταλλα είναι στους 50-55 βαθμούς και ο χαλκός που περνάει το νερό είναι κοντά σε αυτές της θερμοκρασίες. Αν μενεις στο βουνό που το νερό έρχεται από πηγή παγωμένο εννοείται θα είχε παγωμένο και στο μποιλερ. 1
sonikk Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Σε ηλιακό glass αν μπει βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης ρυθμισμένη στους 45 βαθμους που η συγκεκριμένη βαλβίδα απ' ότι ξέρω μπαίνει πάνω στην κορυφή του μποιλερ μήπως αυτό δημιουργήσει κάποιο κρακ στην επισμάλτωση του μποιλερ εσωτερικά; Ή μπορεί μελλοντικά να διαπερνά υγρασία μέσα στο μποιλερ και να δημιουργήσει υγρασία και να ξεκινήσει σκουριά και ενδεχόμενο τρύπημα του μποιλερ; Το ρωτάω γιατί απ' ότι γνωρίζω η βαλβίδα αυτή εισχωρεί 10-15 εκατοστά στο εσωτερικό του μποιλερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα