apostolossmi Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) έχω μία εβδομάδα με μισό συλλεκτη( από τους διπλούς) το νερό κατεβαίνει στη βρύση 60-65 βαθμούς τι γίνεται; είναι φυσιολογικό; κάνω κάτι λάθος; μήπως κάνω καμιά ζημιά στους συλλέκτες έτσι; Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από apostolossmi
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 13 ώρες πριν, apostolossmi είπε έχω μία εβδομάδα με μισό συλλεκτη( από τους διπλούς) το νερό κατεβαίνει στη βρύση 60-65 βαθμούς τι γίνεται; είναι φυσιολογικό; κάνω κάτι λάθος; μήπως κάνω καμιά ζημιά στους συλλέκτες έτσι; Κανεις ελαχιστη χρηση για το σκεπασμα που εχεις κανει ή περναει ακτινοβολια στην σκεπασμενη επιφανεια. Λογικη εξηγηση,δεν ειναι επιστημη! 1
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Ρε παιδιά, λίγη κοινή λογική. Βράζει το σύμπαν. Στις ταράτσες γίνεται χαμός. Πολλές ώρες με πολύ έντονο ήλιο. Και ηλιακό χωρίς συλλέκτες να έχετε (μόνο το βαρέλι) τόσο που πυρώνουν τα μέταλλα στην διάρκεια της ημέρας, βραστό θα κατέβει το νερό 1
makevius Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Σωστός. Με διπλό πυκνό δίχτυ σκίασης και σκεπασμένους και τους 2 συλλεκτες φθάνει τους 50 βαθμούς
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, haris_216 είπε Ρε παιδιά, λίγη κοινή λογική. Βράζει το σύμπαν. Στις ταράτσες γίνεται χαμός. Πολλές ώρες με πολύ έντονο ήλιο. Και ηλιακό χωρίς συλλέκτες να έχετε (μόνο το βαρέλι) τόσο που πυρώνουν τα μέταλλα στην διάρκεια της ημέρας, βραστό θα κατέβει το νερό Δεν ειναι ετσι αφου το μποιλερ εχει μονωση! Απλα ειναι αυτο: 3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Κανεις ελαχιστη χρηση για το σκεπασμα που εχεις κανει ή περναει ακτινοβολια στην σκεπασμενη επιφανεια. Λογικη εξηγηση,δεν ειναι επιστημη! 1
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 53 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Δεν ειναι ετσι αφου το μποιλερ εχει μονωση! Απλα ειναι αυτο: Θα μπορούσα να ξεκινήσω συζήτηση για το "περναει ακτινοβολια στην σκεπασμενη επιφανεια" αφού θα με ενδιέφερε να δω ποιο είναι το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας που επιτυγχάνει να διαπερνά σκίαστρο και να μεταφέρει μεγάλο θερμικό φορτίο αλλά λέω να το αφήσω αφού μου αρέσει η τοποθέτησή σου, ειδικά όταν δογματικά quotάρεις τον....εαυτό σου Καλή συνέχεια. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, haris_216 είπε Θα μπορούσα να ξεκινήσω συζήτηση για το "περναει ακτινοβολια στην σκεπασμενη επιφανεια" αφού θα με ενδιέφερε να δω ποιο είναι το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας που επιτυγχάνει να διαπερνά σκίαστρο και να μεταφέρει μεγάλο θερμικό φορτίο αλλά λέω να το αφήσω αφού μου αρέσει η τοποθέτησή σου, ειδικά όταν δογματικά quotάρεις τον....εαυτό σου Καλή συνέχεια. 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Ρε παιδιά, λίγη κοινή λογική. Βράζει το σύμπαν. Στις ταράτσες γίνεται χαμός. Πολλές ώρες με πολύ έντονο ήλιο. Και ηλιακό χωρίς συλλέκτες να έχετε (μόνο το βαρέλι) τόσο που πυρώνουν τα μέταλλα στην διάρκεια της ημέρας, βραστό θα κατέβει το νερό Ειπα μια πραγματικοτητα πανω στην δικη σου αναφορα. Δεν βλεπω κατι κακο.. Τα υπολοιπα ειναι για να αφηνουμε εντυπωσεις ο ενας στον αλλον. Εμενα δεν με ενδιαφερει αν ο αλλος ''σκυλευει''. Αφηνω τον αναγνωστη να διαβασει και να κρινει αυτος. 1
apostolossmi Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Κανεις ελαχιστη χρηση για το σκεπασμα που εχεις κανει ή περναει ακτινοβολια στην σκεπασμενη επιφανεια. Λογικη εξηγηση,δεν ειναι επιστημη! πανί για ηλιακούς ο πλήρης σκεπασμενος συλλέκτης, διπλό άσπρο τεντοπανο ο άλλος μισός συλλέκτης. ουσιαστικά με ενα κομμάτι 0,50χ0,75 συλλεκτη ζεσταινει στους 65 βαθμους 200 λίτρα νερό...... ας μιλήσει η επιστήμη
PLACEBO_89 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, apostolossmi είπε πανί για ηλιακούς ο πλήρης σκεπασμενος συλλέκτης, διπλό άσπρο τεντοπανο ο άλλος μισός συλλέκτης. ουσιαστικά με ενα κομμάτι 0,50χ0,75 συλλεκτη ζεσταινει στους 65 βαθμους 200 λίτρα νερό...... ας μιλήσει η επιστήμη Και γώ έχω σκεπάσει το 60% και με την χρήση που κάνουμε συνήθως την επομένη το μεσημέρι να έφτανε 50-53β. Χθες και σήμερα έγινε ελάχιστη χρήση,σήμερα που μέτρησα 62β κι αν συνεχιστεί αυτό θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία!
sonikk Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) O δικός μου πάντως με 200 λίτρα διπλός και σκεπασμένος ο ένας με χρήση 4 ατόμων καθημερινά δεν κατάφερα να ρίξω αισθητά την θερμοκρασία.Απο κάτι 80αρια έχει πέσει στους 65.Δεν θεωρώ ότι έγινε και καμιά φοβερή αλλαγή. Αν μεταξύ αντηλιακού πανιού και συλλέκτη βάλω κάποιο φελιζολ για καλυτερη μόνωση ώστε να μην περνάει εύκολα το θερμικό φορτιο μήπως γίνει καλύτερη δουλειά; Τον δεύτερο που θέλω να σκεπασω στο μισό του,σκεπάζω από κάτω προς τα πάνω ή το αντίθετο; Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από sonikk
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Σε γνωστό μου που έχει απλο ηλιακο εβγαζε ατμο η βρύση. Εμενα ακομα και ξεσκέπαστο 4τμ πανελ με το ζορι 75 -80. Παει κατι λάθος;
πάνοσ2 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Σε γνωστό μου που έχει απλο ηλιακο εβγαζε ατμο η βρύση. Εμενα ακομα και ξεσκέπαστο 4τμ πανελ με το ζορι 75 -80. Παει κατι λάθος; Πιθανόν είναι να είχε κάνει ελάχιστη κατανάλωση.
haris_216 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Σε γνωστό μου που έχει απλο ηλιακο εβγαζε ατμο η βρύση. Εμενα ακομα και ξεσκέπαστο 4τμ πανελ με το ζορι 75 -80. Παει κατι λάθος; Ή έχετε διαφορετικές καταναλώσεις σε σχέση με τον ηλιακό που έχει ο καθένας σας ή στον δικό σου υπάρχει κάποια απώλεια υγρού (μην τρομάζεις, είναι φυσικό όταν είτε έχεις καιρό να κάνεις service/συμπλήρωση είτε όταν έχεις μειωμένη κατανάλωση, ειδικά περιόδους με τόσο έντονη και πολύωρη ηλιοφάνεια) 2
sonikk Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Αν σκεπάσω και τον δεύτερο συλλέκτη να σκεπαστεί από κάτω προς τα πάνω τελικά; Επειδή ο ατμός που δημιουργείται φεύγει από κάτω προς τα πάνω μήπως είναι καλύτερα το αντίθετο;Από πάνω προς τα κάτω δηλαδή;
πάνοσ2 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 12 ώρες πριν, sonikk είπε Αν σκεπάσω και τον δεύτερο συλλέκτη να σκεπαστεί από κάτω προς τα πάνω τελικά; Επειδή ο ατμός που δημιουργείται φεύγει από κάτω προς τα πάνω μήπως είναι καλύτερα το αντίθετο;Από πάνω προς τα κάτω δηλαδή; Νομίζω ότι είναι καλύτερο από πάνω προς τα κάτω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα