dtzgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Σε ένα σύστημα που δεν είναι σκεπασμένο, πώς δεν βρίσκει αντίσταση; Όταν σκεπάζεις το κάτω μέρος και αφήνεις το πάνω ξεσκέπαστο, είναι σαν να βάζεις ένα μικρό boiler με κρύο νερό κάτω από τον συλλέκτη, επομένως για να γίνει σιφωνισμός χρειάζεσαι μεγαλύτερες πιέσεις. Όταν σκεπάζεις το πάνω μέρος, είναι σαν να επεκτείνεις το boiler προς τα κάτω, αλλά στην πράξη διατηρείς την αρχή "ο συλλέκτης κάτω και το Boiler πάνω" έτσι ώστε να είναι ευκολότερος ο σιφωνισμός.
hp8 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Αρχή λειτουργίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Ο ηλιακός θερμοσίφωνας φυσικής κυκλοφορίας κατά την λειτουργία του εκμεταλλεύεται το φυσικό φαινόμενο της ροής των ρευστών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας (διαφοράς πυκνότητας), γνωστό και σαν αρχή του θερμοσιφώνου. Έτσι πετυχαίνεται με φυσικό τρόπο χωρίς κυκλοφορητή (αντλία) η συνεχής ροή του θερμαινόμενου μέσου, από το θερμότερο σημείο (ηλιακοί συλλέκτες) προς το ψυχρότερο (δεξαμενή νερού), μέχρις ότου τα δύο σημεία να αποκτήσουν παρόμοιες θερμοκρασίες. 1
tryfos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε https://www.artavil.gr/shop/iliakoi/ηλιακοι-glass/artavil-200-λίτρα-glass-διπλής-με-40-τ-μ-συλλέκτη/ Καλοριζικος! Γιατί προτείνεται αυτός ειδικά;
jkoukos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Στις 14/7/2023 στις 8:49 ΜΜ, yiannis_1 είπε Αλλιώς στα dc θα έχανα τον έλεγχο της ηλεκτρικής αντίστασης που μπορεί να είναι δαπανηρό αν μείνει η αντισταση όλη αυτή την ώρα on. Αν και νομίζω το ΤΗ16 υποστηρίζει εγγενώς τον αυτοματισμό όταν φθάσει την ορισμένη θερμοκρασία του νερού, να διακόπτει την τροφοδοσία, μπορείς να ενεργοποιήσεις στην εφαρμογή του κινητού το inching ("αργή κίνηση" με ελληνικό μενού) και να ορίσεις τον επιθυμητό χρόνο λειτουργίας (π.χ. 20 λεπτά). Έτσι θα κλείνει αυτόματα την τροφοδοσία στην αντίσταση, ασχέτως αν έχει ή όχι σύνδεση στο διαδίκτυο. Έτσι έχω ένα άλλο Sonoff Basic R2 στον ηλεκτρικό του παταριού. Εσύ που έχεις ΗΑ, μπορείς να το κάνεις και μέσω αυτοματισμού, μόλις δει το DC να δίνει εντολή να κλείσει την τροφοδοσία.
yiannis_1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, jkoukos said: Αν και νομίζω το ΤΗ16 υποστηρίζει εγγενώς τον αυτοματισμό όταν φθάσει την ορισμένη θερμοκρασία του νερού, να διακόπτει την τροφοδοσία, μπορείς να ενεργοποιήσεις στην εφαρμογή του κινητού το inching ("αργή κίνηση" με ελληνικό μενού) και να ορίσεις τον επιθυμητό χρόνο λειτουργίας (π.χ. 20 λεπτά). Έτσι θα κλείνει αυτόματα την τροφοδοσία στην αντίσταση, ασχέτως αν έχει ή όχι σύνδεση στο διαδίκτυο. Έτσι έχω ένα άλλο Sonoff Basic R2 στον ηλεκτρικό του παταριού. Εσύ που έχεις ΗΑ, μπορείς να το κάνεις και μέσω αυτοματισμού, μόλις δει το DC να δίνει εντολή να κλείσει την τροφοδοσία. Δεν δουλεύει. Θέλει να έχει τουλαχιστον σύνδεση με το router και ας μην εχει internet το τελευταίο. Αυτό για καποιο λόγο κάνει dc με το router και επανερχετε είτε μετά απο ώρες... ειτε αν ανοιγοκλείσω το ρεύμα του (ανεβοκατέβασμα της ασφάλειας). Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από yiannis_1 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, tryfos είπε Γιατί προτείνεται αυτός ειδικά; Ενταξει ρε φιλε,αστο συγνωμη, απλα αν θες διεγραψε και το post να μην φαινεται.. Νομιζα οτι ηθελες κατι εφαμιλλο σε σχεση με αυτα που κοιταζεις αλλα σε καλυτερη τιμη! Οι περισσοτεροι που γνωριζουν εξυπνες αγορες δεν δινουν πληροφοριες(μαρτυράνε) γιατι σου λενε εγω τι ειμαι κορο'ι'δο που ψαχτηκα.. και θα την παρει ο αλλος ετοιμη στο πιατο και προφανως οχι μονο δεν θα εχω καποιο κερδος αλλο δεν θ ακουσω ουτε ενα ευχαριστω.. 1
tryfos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε Ενταξει ρε φιλε,αστο συγνωμη, απλα αν θες διεγραψε και το post να μην φαινεται.. Νομιζα οτι ηθελες κατι εφαμιλλο σε σχεση με αυτα που κοιταζεις αλλα σε καλυτερη τιμη! Οι περισσοτεροι που γνωριζουν εξυπνες αγορες δεν δινουν πληροφοριες(μαρτυράνε) γιατι σου λενε εγω τι ειμαι κορο'ι'δο που ψαχτηκα.. και θα την παρει ο αλλος ετοιμη στο πιατο και προφανως οχι μονο δεν θα εχω καποιο κερδος αλλο δεν θ ακουσω ουτε ενα ευχαριστω.. Κατ' αρχάς η ερώτηση δεν ήταν ειρωνική ή αμφισβήτησης, αληθινά ρώτησα για ποιους λόγους προτείνεται αυτός, δεν γνωρίζω. Κατά δεύτερον δεν είχα θέσει καν εγώ το ερώτημα αρχικά, απλά είδα την πρότασή σου και αναρωτήθηκα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, tryfos είπε Κατ' αρχάς η ερώτηση δεν ήταν ειρωνική ή αμφισβήτησης, αληθινά ρώτησα για ποιους λόγους προτείνεται αυτός, δεν γνωρίζω. Κατά δεύτερον δεν είχα θέσει καν εγώ το ερώτημα αρχικά, απλά είδα την πρότασή σου και αναρωτήθηκα. Ναι τωρα το ειδα! Δεν εισαι εσυ ο ts. Απλα κουραστηκα.. δεν αξιζει..
sonikk Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 29 λεπτά πριν, hp8 είπε Αρχή λειτουργίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Ο ηλιακός θερμοσίφωνας φυσικής κυκλοφορίας κατά την λειτουργία του εκμεταλλεύεται το φυσικό φαινόμενο της ροής των ρευστών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας (διαφοράς πυκνότητας), γνωστό και σαν αρχή του θερμοσιφώνου. Έτσι πετυχαίνεται με φυσικό τρόπο χωρίς κυκλοφορητή (αντλία) η συνεχής ροή του θερμαινόμενου μέσου, από το θερμότερο σημείο (ηλιακοί συλλέκτες) προς το ψυχρότερο (δεξαμενή νερού), μέχρις ότου τα δύο σημεία να αποκτήσουν παρόμοιες θερμοκρασίες. Όταν σκεπάζουμε ολόκληρο τον έναν συλλέκτη επιβαρύνουμε την λειτουργία του δεύτερου ξεσκέπαστου; Τί θα συμβεί αν σκεπάσουμε και τους δύο συλλέκτες με 100% υλικό αδιαπέραστο στην ηλιακή ακτινοβολία;Πάει η λειτουργία του ηλιακού;
tryfos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 5 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Ναι τωρα το ειδα! Δεν εισαι εσυ ο ts. Απλα κουραστηκα.. δεν αξιζει.. Οκ, κανένα πρόβλημα. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 55 λεπτά πριν, dtzgr είπε Σε ένα σύστημα που δεν είναι σκεπασμένο, πώς δεν βρίσκει αντίσταση; Όταν σκεπάζεις το κάτω μέρος και αφήνεις το πάνω ξεσκέπαστο, είναι σαν να βάζεις ένα μικρό boiler με κρύο νερό κάτω από τον συλλέκτη, επομένως για να γίνει σιφωνισμός χρειάζεσαι μεγαλύτερες πιέσεις. Όταν σκεπάζεις το πάνω μέρος, είναι σαν να επεκτείνεις το boiler προς τα κάτω, αλλά στην πράξη διατηρείς την αρχή "ο συλλέκτης κάτω και το Boiler πάνω" έτσι ώστε να είναι ευκολότερος ο σιφωνισμός. Οταν σκεπαζεις το πανω,το κατω θα συγκεντωνει μεγαλυτερες θερμοκρασιες προκειμενου να παρει την διαφορα απο το πανω μερος που ειναι σκεπασμενο Αν σκεπασεις το κατω δεν συμβαινει αυτο το φαινομενο γιατι φευγει στην εισοδο του μποιλερ με αποτελεσμα να ζεσταινεται πολυ λιγοτερο το πανω μερος και να εχεις καλυτερη αποδοση με διαφορα! Αρα σκεπαζοντας το πανω,στο κατω μερος δημιουργεις μεγαλυτερη ανωμαλια(θερμοκρασιες) με μικροτερη αποδοση! Οποτε σκεπαζεις το κατω ή στη μεση ή να αφησεις εστω 10ποντους στο πανω μερος για να εξαλειψεις τις μεγαλες θερμοκρασιες στο κατω μερος.. 20 λεπτά πριν, sonikk είπε Όταν σκεπάζουμε ολόκληρο τον έναν συλλέκτη επιβαρύνουμε την λειτουργία του δεύτερου ξεσκέπαστου; Τί θα συμβεί αν σκεπάσουμε και τους δύο συλλέκτες με 100% υλικό αδιαπέραστο στην ηλιακή ακτινοβολία;Πάει η λειτουργία του ηλιακού; Αναλογα την συνδεσμολογια.. 1
jkoukos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 37 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Θέλει να έχει τουλαχιστον σύνδεση με το router και ας μην εχει internet το τελευταίο. Δεν ισχύει, τουλάχιστον σε όλα τα δικά μου Basic και POW. Το δοκίμασα μόλις τώρα. Κλείνοντας το WiFi του Router, μετά από λίγο στην εφαρμογή εμφανίζονται όλα ως "Εκτός σύνδεσης". Ωστόσο μια χαρά παίζουν όλα με χειροκίνητη λειτουργία και φυσικά το inching που το έβαλα να κλείενι στα 5 δευτερόλεπτα. Μήπως δεν αποθηκεύεις την ρύθμιση στην εφαρμογή;
sonikk Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Οταν σκεπαζεις το πανω,το κατω θα συγκεντωνει μεγαλυτερες θερμοκρασιες προκειμενου να παρει την διαφορα απο το πανω μερος που ειναι σκεπασμενο Αν σκεπασεις το κατω δεν συμβαινει αυτο το φαινομενο γιατι φευγει στην εισοδο του μποιλερ με αποτελεσμα να ζεσταινεται πολυ λιγοτερο το πανω μερος και να εχεις καλυτερη αποδοση με διαφορα! Αρα σκεπαζοντας το πανω,στο κατω μερος δημιουργεις μεγαλυτερη ανωμαλια(θερμοκρασιες) με μικροτερη αποδοση! Οποτε σκεπαζεις το κατω ή στη μεση ή να αφησεις εστω 10ποντους στο πανω μερος για να εξαλειψεις τις μεγαλες θερμοκρασιες στο κατω μερος.. Αναλογα την συνδεσμολογια.. Συνδεσμολογία;Για έναν ηλιακό μιλάμε.Οχι δύο.Ενας ηλιακός με δύο συλλέκτες.Η συνδεσμολογία είναι η κλασική.
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, sonikk είπε Συνδεσμολογία;Για έναν ηλιακό μιλάμε.Οχι δύο.Ενας ηλιακός με δύο συλλέκτες.Η συνδεσμολογία είναι η κλασική. Ναι και εκει υπαρχουν 2 συνδεσμολογιες
yiannis_1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, jkoukos said: Δεν ισχύει, τουλάχιστον σε όλα τα δικά μου Basic και POW. Το δοκίμασα μόλις τώρα. Κλείνοντας το WiFi του Router, μετά από λίγο στην εφαρμογή εμφανίζονται όλα ως "Εκτός σύνδεσης". Ωστόσο μια χαρά παίζουν όλα με χειροκίνητη λειτουργία και φυσικά το inching που το έβαλα να κλείενι στα 5 δευτερόλεπτα. Μήπως δεν αποθηκεύεις την ρύθμιση στην εφαρμογή; Oυτε το φως της αποθήκης απο το κουμπί που έχει πάνω το Sonoff δεν ανάβει. Απλά αναβοσβήνει το κίτρινο λαμπάκι σαν να προσπαθεί να κάνει pair. Μήπως εννοείς κάτι άλλο απο αυτό που καταλαβαίνω. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2023 από yiannis_1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα