Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vaggooss είπε

Τα χαρτόνια με μια βροχή θα διαλυθούν.

Εγώ πήρα με 3 ευρώ πανί σκίασης 95% απορρόφηση καιεχει στις άκρες εγκοπές. Έδεσα λεπτή τριχιά και το έχω για τα καλοκαίρια. Κόστος 5 ευρώ. Τώρα μπορεί να έχει 10.

Σωστά.Με μια ξαφνική μπόρα καλοκαιρινή   θα ψιλοχαλασουν αλλά δεν νομίζω να διαλυθούν.Γι αυτό από πάνω μπορεί να μπει ένας μουσαμάς των 3 ευρώ.Ειναι αδιάβροχοι αυτοί οι κλασικοί μουσαμάδες.

Εγώ με έναν σκεπασμένο συλλεκτη με το κατάλληλο καλυμα και σήμερα πάλι βράζει το νερό.Τι διάολο..

200/4 είναι και ο ένας σκεπασμένος ο συλλέκτης και κάνουν ντους 4 ατομα καθημερινά.Πιστευω ότι ακόμα και ο σκεπασμένος συλλέκτης δημιουργεί ζεστό νερό.Ισως έπρεπε κάτω από το καλυμα να βάλω μόνωση κάποιο φελιζολ ίσως και από πάνω το καλυμα.Ετσι θα δημιουργούσε πιο δυνατή προστασία και δεν θα πέρναγε θερμοκρασία από τον ήλιο.

Δηλαδή αυτό το καλυμα που μοιάζει με την αντηλιακή προστασία που βάζουμε στο παρπριζ του αυτοκινήτου πάλι περνάει η ζέστη στην καμπίνα του οδηγού.Κατι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ηλιακό πιστεύω.Δεν εξηγείται αλλιώς.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, sonikk είπε

Σωστά.Με μια ξαφνική μπόρα καλοκαιρινή   θα ψιλοχαλασουν αλλά δεν νομίζω να διαλυθούν.Γι αυτό από πάνω μπορεί να μπει ένας μουσαμάς των 3 ευρώ.Ειναι αδιάβροχοι αυτοί οι κλασικοί μουσαμάδες.

Εγώ με έναν σκεπασμένο συλλεκτη με το κατάλληλο καλυμα και σήμερα πάλι βράζει το νερό.Τι διάολο..

200/4 είναι και ο ένας σκεπασμένος ο συλλέκτης και κάνουν ντους 4 ατομα καθημερινά.Πιστευω ότι ακόμα και ο σκεπασμένος συλλέκτης δημιουργεί ζεστό νερό.Ισως έπρεπε κάτω από το καλυμα να βάλω μόνωση κάποιο φελιζολ ίσως και από πάνω το καλυμα.Ετσι θα δημιουργούσε πιο δυνατή προστασία και δεν θα πέρναγε θερμοκρασία από τον ήλιο.

Δηλαδή αυτό το καλυμα που μοιάζει με την αντηλιακή προστασία που βάζουμε στο παρπριζ του αυτοκινήτου πάλι περνάει η ζέστη στην καμπίνα του οδηγού.Κατι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ηλιακό πιστεύω.Δεν εξηγείται αλλιώς.

Έχεις υπερβολικά μεγάλο ηλιακό και συλλέκτη. Εμείς μόνο μια φορά καταφέραμε να τελειώσουμε το νερό καλοκαίρι. Είχαμε φιλοξενούμενους και κάνανε 10 άτομα μπάνιο, 150 λίτρα με 1,2 τμ.

Στο πατρικό μου έχει 160 λίτρα με 3τμ συλλέκτη και είναι 2 άτομα. Σκεπάζω το 70% με φελιζολ και πάλι δεν γίνεται δουλειά.

Οπότε εσύ πρέπει να σκεπάσεις και την άλλη μισή επιφάνεια. 

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vaggooss είπε

Έχεις υπερβολικά μεγάλο ηλιακό και συλλέκτη. Εμείς μόνο μια φορά καταφέραμε να τελειώσουμε το νερό καλοκαίρι. Είχαμε φιλοξενούμενους και κάνανε 10 άτομα μπάνιο, 150 λίτρα με 1,2 τμ.

Στο πατρικό μου έχει 160 λίτρα με 3τμ συλλέκτη και είναι 2 άτομα. Σκεπάζω το 70% με φελιζολ και πάλι δεν γίνεται δουλειά.

Οπότε εσύ πρέπει να σκεπάσεις και την άλλη μισή επιφάνεια. 

Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι το σκέπασμα δεν κάνει δουλειά σωστή.Ο Γιαννουδης είχε μετρήσει με ένα κινητό νομίζω με εφαρμογή που μετρούσε την θερμοκρασια σε ένα βίντεο του έναν συλλέκτη σκεπασμένο στις 6 το απόγευμα και βρήκε θερμοκρασία 55 βαθμούς.

Δεν λέω να μην σκεπάζουμε.Απλα εδώ μέσα όλοι μιλάνε για σκέπασμα το οποίο τελικά μισή δουλειά κάνει.Εγω νομίζα ότι σκεπάζοντας έναν συλλέκτη παύει αυτόματα και η λειτουργία του.Αμ δε....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sonikk είπε

Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι το σκέπασμα δεν κάνει δουλειά σωστή.Ο Γιαννουδης είχε μετρήσει με ένα κινητό νομίζω με εφαρμογή που μετρούσε την θερμοκρασια σε ένα βίντεο του έναν συλλέκτη σκεπασμένο στις 6 το απόγευμα και βρήκε θερμοκρασία 55 βαθμούς.

Δεν λέω να μην σκεπάζουμε.Απλα εδώ μέσα όλοι μιλάνε για σκέπασμα το οποίο τελικά μισή δουλειά κάνει.Εγω νομίζα ότι σκεπάζοντας έναν συλλέκτη παύει αυτόματα και η λειτουργία του.Αμ δε....

Έχουμε υπερβολικά θερμό κλίμα.

Αν με σκεπασμένο συλλέκτη είχε 55 βαθμούς,ξεσκέπαστο θα είχε σίγουρα 80.

Το σκέπασμα επιβάλλεται.

Εγώ δεν έχω θερμόμετρο για να σου πω ακριβώς θερμοκρασίες αλλά βλέπω διαφορά στο πόσο γυρίζω την μπαταρία προς το ζεστό.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, sonikk said:

Εμένα η δική μου απορία είναι άλλη.Πώς εδεσες  έτσι το καλυμμα με το πάνελ; Γιατί μάλλον έχουμε πάρει το ίδιο σκέπασμα από το Πρακτικερ.

Μου φαίνεται το έβαλες ανάποδα.Το άσπρο μαλακό μέρος πάει από κάτω και το ασήμι αντιηλιακο από την πάνω πλευρά.

Εκτός και αν είναι άλλου είδους υλικό.Γιατι η φωτό δεν είναι κοντινή.

Αν πάντως έχουμε το ίδιο η ασήμι πλευρά μπαίνει από πάνω και το δέσιμο με τα σχοινακια και τα θηλακια δένουν από την κάτω πλευρά του πάνελ.Μεσα στην συσκευασία του πράκτικερ είχε και κάτι σιδερένια μικρά άγκιστρα που δεν κατάλαβα που μπαίνουν αυτά.Παντως την δουλειά μου την έκανα.

Για όσους δεν έχουν τέτοιο κάλυμμα η δεν θέλουν να χαλάσουν λεφτα ας βάλουν χαρτόνια.Δεν ξέρω αν αποδίδουν το ίδιο πάντως είναι η πιο φτηνή λύση.

Δεν είναι το κάλυμμα απ το praktiker.

Είχε μείνει ενα μεγάλο κομμάτι uv πλαστικό απ την κατασκευή του στέγαστρου που φαίνεται στην φώτο και αυτό χρησιμοποίησα αφού το έκοψα στις κατάλληλες διαστάσεις.

Δεν κόβει 100 % την ηλιακή ακτινοβολία αλλά απ ότι φαίνεται είναι αρκετό.

Τα δεσίματα εχουν γίνει με χοντρό σχοινί οικοδομής και μένουν πάντα πάνω στον ηλιακό. 

Άντε να χρειαστεί να ξανασφίξω κανάν κόμπο

image.jpeg

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μιλησα με τον εγκαταστατη χτες.

Μου ειπε, οτι αν πες, ειναι κατι να σε βαζει σε σκεψεις, ειναι μονο αν πιασει πανω απο 85 βαθμους. Προς το παρον, ειμαι στους 70.

Επιπλεον δε, για να με καθησυχασει, μου λεει 'αν ειχες τον ηλιακο στα κεραμιδια, που δεν θα ειχες προσβαση, τοτε τι θα εκανες;', απλα για να μου πει οτι οκ, καλο ειναι που το ψαχνω περι 'σκεπασματος' ή μη, αλλα στην τελικη δεν θα ερθει και το τελος του κοσμου.... (αντε να χαλασει η βαλβιδα μετα απο καποια χρονια, αν καταλαβα καλα - κοστος;;;;; ?)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sonikk είπε

Σκεπαζουμε ποσοστο συμφωνα με τις αναγκες μας!

Με το ποσοστο σκεπασματος περιοριζεις το σκαρφαλωμα στις θερμοκρασιες..

πχ εμενα πριν απο 40 εφτανε κοντα στους 75.  Τωρα σκεπασμενος με την χρηση που κανω τους 45 τους φτανει 60 με το ζορι!

Βαζεις υλικο που να μην διαπερνάει καθολου η ακτινοβολια αλλιως πρεπει να σκεπασεις μεγαλυτερη επιφανεια..

Σκεπαζεις παντα απο κατω προς τα πανω και στον διπλο το σωστο ειναι να σκεπαζεις και τους 2 για να μην δημιουργεις ανωμαλια,μεγαλυτερες θερμοκρασιες στον ξεσκεπαστο!

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Δεν είναι το κάλυμμα απ το praktiker.

Είχε μείνει ενα μεγάλο κομμάτι uv πλαστικό απ την κατασκευή του στέγαστρου που φαίνεται στην φώτο και αυτό χρησιμοποίησα αφού το έκοψα στις κατάλληλες διαστάσεις.

Δεν κόβει 100 % την ηλιακή ακτινοβολία αλλά απ ότι φαίνεται είναι αρκετό.

Τα δεσίματα εχουν γίνει με χοντρό σχοινί οικοδομής και μένουν πάντα πάνω στον ηλιακό. 

Άντε να χρειαστεί να ξανασφίξω κανάν κόμπο

image.jpeg

Tελικα την ψιλοπάτησα με το σκέπασμα.Εσπασαν λόγω αέρα τα δύο θηλακια τα τελείως άχρηστα του καλύμματος από το πρακτικερ,δηλαδή ξηλωθηκαν από εκεί που ήταν πιασμένα στο πανί περιμετρικά και το καλυμα έφυγε ευτυχώς εντός της ταράτσας μου είχε μείνει το μισο κολλημένο στο μποιλερ .Πεταχτηκα το πρωί μέχρι το φούρνο και όπως ανέβαινα μια ανηφόρα γυρίζω να δω την ταράτσα κ τον ηλιακό μου λόγω υψομετρικής διαφοράς και βλέπω το καλυμα να ανεμίζει σαν την ελληνική σημαία.Αμαν λέω δεν το έδεσα καλά.Γυριζω από το φούρνο ανεβαίνω ταράτσα και βλέπω ξηλωμενα τα δύο θηλακια.

Ε μετά έβαλα χοντρό σχοινί και το έδεσα γύρω γύρω από τον συλλέκτη σαν να τυλίγεις σουβλάκι ένα πράγμα.

Λέω κ γω..Με τόσο σκέπασμα και κατανάλωση πέντε ατόμων σημερα να έχει τόσο καυτό νερό,τι διάολο.

Τώρα για να φύγει θέλει 12 μποφόρ άνεμο.

Πάντως αυτά τα θηλακια του καλύμματος από το πρακτικερ είναι τελείως άχρηστα.Ξηλωνονται για πλάκα και το σχοινακι που έχει μέσα δεν φτάνει ούτε για ζητω.Γι αυτο να δενετε γύρω γύρω το πάνελ με δικό σας σχοινί και κατά μήκος και κατά πλατος.

11 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Σκεπαζουμε ποσοστο συμφωνα με τις αναγκες μας!

Με το ποσοστο σκεπασματος περιοριζεις το σκαρφαλωμα στις θερμοκρασιες..

πχ εμενα πριν απο 40 εφτανε κοντα στους 75.  Τωρα σκεπασμενος με την χρηση που κανω τους 45 τους φτανει 60 με το ζορι!

Βαζεις υλικο που να μην διαπερνάει καθολου η ακτινοβολια αλλιως πρεπει να σκεπασεις μεγαλυτερη επιφανεια..

Σκεπαζεις παντα απο κατω προς τα πανω και στον διπλο το σωστο ειναι να σκεπαζεις και τους 2 για να μην δημιουργεις ανωμαλια,μεγαλυτερες θερμοκρασιες στον ξεσκεπαστο!

Αν γίνει αυτό που τόνισα με bold τότε με το καλυμα που έβαλα και έχει 100% αδιαπερατοτητα δεν θα δουλεύει ο ηλιακός καν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Μιλησα με τον εγκαταστατη χτες.

Μου ειπε, οτι αν πες, ειναι κατι να σε βαζει σε σκεψεις, ειναι μονο αν πιασει πανω απο 85 βαθμους. Προς το παρον, ειμαι στους 70.

Επιπλεον δε, για να με καθησυχασει, μου λεει 'αν ειχες τον ηλιακο στα κεραμιδια, που δεν θα ειχες προσβαση, τοτε τι θα εκανες;', απλα για να μου πει οτι οκ, καλο ειναι που το ψαχνω περι 'σκεπασματος' ή μη, αλλα στην τελικη δεν θα ερθει και το τελος του κοσμου.... (αντε να χαλασει η βαλβιδα μετα απο καποια χρονια, αν καταλαβα καλα - κοστος;;;;; ?)

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.

Για Αθήνα 4 άτομα 200 λίτρα esolar ,mastersol συγκριτικά ποιο από τα δυο ή κάποια άλλη μάρκα αλλά με budget έως 900 ευρώ;

Δημοσ.
Στις 14/7/2023 στις 2:56 ΠΜ, sonikk είπε

Αν έχει χαλάσει πώς θα έπρεπε να λειτουργεί δηλαδή τώρα;

Εννοώ αφού το πλαστικακι μέσα της υπάρχει ακόμη και δεν χάνει διαρκώς νερό για να δοκιμαστεί η λειτουργικότητα της δεν θα έπρεπε να δοκιμαστεί υπό πιέσεις;

Ο γείτονας μου απέναντι έχει έναν ηλιακό 10 με 12 χρονια.Ηρθε κάποιος μάστορας για συντήρηση και με φώναξε ο γείτονας και κοιτούσα τι έκανε ο μάστορας.Ρωταω τον γείτονα πόσο καιρό έχει την βαλβίδα.Μου λέει δεν την έχει αλλάξει ποτέ.Α τότε λέω πες στον μάστορα να στην αλλάξει.Με ακούει ο μάστορας και μας απαντάει...Παιδια η βαλβίδα σας λειτουργεί κανονικά αλλά αν θέλετε σας βάζω καινούρια.

Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί εγκαταστάτες αφαιρούν το πλαστικο από μέσα από την βαλβίδα ή κάνουν αυτό που λες.Απλα κοιτούν αν τρέχει συνεχώς.Η βαλβίδα του γείτονα είχε το πλαστικό και δεν έτρεχε.Βεβαια μετά από τόσα χρόνια το πλαστικό θα είχε χάσει την ελαστικότητα του σε σημαντικό βαθμό.

Όταν ανοίγεις την βρύση μετά από ώρα, στο κρύο, τρέχει με πολύ πίεση η οποία σύντομα πέφτει; αν ναι έχει κολλήσει (ανοιχτό) το αντεπιστροφο ή έχει σπάσει. 

Με τίγκα ήλιο και χωρίς κάποιος να χρησιμοποιεί το ηλιακό δεν τρέχει; πάλι έχει έχει χαλάσει. 

(εφόσον δεν έχεις δοχείο διαστολής όλα αυτά) 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/7/2023 στις 12:13 ΠΜ, troi.g είπε

Νομίζω ότι το ίδιο λέμε. Όταν έχουμε ηλιοφάνεια αυξάνεται η πίεση και δημιουργειται κυκλοφορία. Το χειμώνα όμως που οι ηλιοφανειες είναι λιγότερες, δεν ανεβάζει αρκετή πίεση, αφού την απορροφά το δοχείο με αποτέλεσμα να αργοπορει η κυκλοφορία των υγρών.

Εκτός αυτών εγώ δεν έχω δει και πολλά δοχεία διαστολής 1 λίτρου. Κάποιοι κατασκευαστές δίνουν τα μεταλλικά δοχεία, όπου δεν ξεπερνούν τα 0.5 λίτρα.

Η πίεση τι σχέση έχει με την κυκλοφορία; Κυκλοφορία δεν δημιουργείται λόγω του ότι το ζεστό νερό είναι ελαφρύτερο του κρύου (αφού αυξάνεται ο όγκος του όταν ζεσταίνεται) οπότε ανέρχεται στο κύκλωμα, το αντίστροφο συμβαίνει με το κρύο. 

Δημοσ.

^ Ακριβώς αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το σκέπασμα πρέπει να γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Καλύπτουμε το επάνω μέρος του συλλέκτη πρώτο και πάμε προς τα κάτω, αφήνοντας το μέρος που θα μείνει ακάλυπτο να είναι στο κατώτερο σημείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dtzgr είπε

^ Ακριβώς αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το σκέπασμα πρέπει να γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Καλύπτουμε το επάνω μέρος του συλλέκτη πρώτο και πάμε προς τα κάτω, αφήνοντας το μέρος που θα μείνει ακάλυπτο να είναι στο κατώτερο σημείο.

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtzgr είπε

δεν θα βρίσκει αντισταση το ζεστό ανεβαινωντας  όταν το πάνω μέρος είναι σκεπασμένο και εκείνη η επιφάνεια πιο κρύα; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...