Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tryfos είπε

Περίπου πως να υπολογίσω ανά άτομο για καζάνι και κατωπτρο;

ΖΝΧ

Συνήθως Λόγος δεξαμενής/συλλέκτη: 50 1/ m2 .

• Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, apostolossmi είπε

τα δοχεια διαστολής και τα καλά ασφαλιστικά

Δηλαδή, λίγο πιο συγκεκριμένος; Πως ζητάω να είναι;

Επίσης ποιες θεωρούνται πλέον αξιόπιστες εταιρείες, χωρίς να θέλουμε μια περιουσία;;;

Δημοσ.

Σε ηλιακό 150 λίτρων που θα μπει σε κεραμοσκεπή, πόσα τετραγωνικά κάτοπτρο να ζητήσω; Υπόψιν ότι η χρήση θα γίνεται από 4 άτομα,αλλά το καλοκαίρι συνήθως 2 άτομα και για κάποιες λίγες μέρες κανένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην κεραμοσκεπή για να σκεπάζω το κάτοπτρο ή να συμπληρώνω υγρά

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vali είπε

Σε ηλιακό 150 λίτρων που θα μπει σε κεραμοσκεπή, πόσα τετραγωνικά κάτοπτρο να ζητήσω; Υπόψιν ότι η χρήση θα γίνεται από 4 άτομα,αλλά το καλοκαίρι συνήθως 2 άτομα και για κάποιες λίγες μέρες κανένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην κεραμοσκεπή για να σκεπάζω το κάτοπτρο ή να συμπληρώνω υγρά

Αν το καλοκαίρι είστε μόνο 2 βάλε 1.τμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμεση η αποτελεσματικότητα του σκεπάσματος!

image.jpeg.871359958855820854c0ee74873b4bcc.jpeg

Ακόμα 56-57

Αντί 72 που είχε χτες τέτοια ώρα.

image.jpeg

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, hp8 said:

σωστός Να στο κάνω  ευκολότερο ?

Καλό αλλά και το DIY εχει την πλάκα του.

Να μετρήσεις να κόψεις και τελικά να μην χωράει και να ξανακόβεις απ την αρχή 😁

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Καλό αλλά και το DIY εχει την πλάκα του.

και η σκεπή τους κίνδυνους της Και μη μου πεις όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tryfos είπε

Επίσης ποιες θεωρούνται πλέον αξιόπιστες εταιρείες, χωρίς να θέλουμε μια περιουσία;;;

Πρεπει να γραψει καποιος αρκετα πραγματα για να εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα και αυτοι που ξερουν δεν θα το κανουν γιατι δεν εχουν κατι να κερδισουν!

Εγω καιρο πισω γι αυτο ελεγα για τον nobel classic γιατι τα εχει ''ειχε'' ολα χωρις να μπαινει ο καταναλωτης στην διαδικασια αναγνωρισης και με καλη τιμη οταν εκανες ερευνα αγορας!

Απο τοτε μεχρι τωρα εχει ανεβει η τιμη του σχεδον 400ευρω πανω και ποιος ξερει τι θα εχουν μειωση στο κομματι ποιοτητα.

1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Ακόμα 56-57

Αντί 72 που είχε χτες τέτοια ώρα.

image.jpeg

Τον χειμωνα εισαι ευχαριστημενος με τετοια τοποθετηση στους συλλεκτες?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tryfos είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, PLACEBO_89 said:

Τον χειμωνα εισαι ευχαριστημενος με τετοια τοποθετηση στους συλλεκτες?

Καθόλου.

Για ομορφιά έγινε έτσι...

Από Νοέμβρη έως Μάρτιο είναι σαν να μην τον έχω.

Δεν τον πειράζω όμως (θέλει υδραυλικο να σηκώσει σωλήνα) γιατί είναι τριπλής και είναι οι μήνες που ζεσταίνει το boiler 

Θα ταν καλύτερα να είχε την σωστή κλήση και να καλύπτει ή έστω να βοηθάει και μερικες κρύες μέρες με ηλιοφάνεια.

Θα γλύτωνα κάποιες θερμίδες του καυστήρα και κάποια λίτρα πετρελαίου.

Αν κάποιος θέλει να υπολογίσει πόσα, το assos είναι 160 λίτρα και ο λέβητας ανεβάζει κατά μέσο όρο αυτά τα λίτρα από ~20 στους ~70 για 150 μέρες.

Η ηλεκτρική αντίσταση ακόμα και έτσι δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ. Φέτος άναψε το πολύ 10 φορές.

Υπάρχει και 2ος μόνο ηλεκτρικός με boiler στο κάτω αλλά τον κάνω bypass Απρίλιο με Νοέμβριο.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Εμένα η δική μου απορία είναι άλλη.Πώς εδεσες  έτσι το καλυμμα με το πάνελ; Γιατί μάλλον έχουμε πάρει το ίδιο σκέπασμα από το Πρακτικερ.

Μου φαίνεται το έβαλες ανάποδα.Το άσπρο μαλακό μέρος πάει από κάτω και το ασήμι αντιηλιακο από την πάνω πλευρά.

Εκτός και αν είναι άλλου είδους υλικό.Γιατι η φωτό δεν είναι κοντινή.

Αν πάντως έχουμε το ίδιο η ασήμι πλευρά μπαίνει από πάνω και το δέσιμο με τα σχοινακια και τα θηλακια δένουν από την κάτω πλευρά του πάνελ.Μεσα στην συσκευασία του πράκτικερ είχε και κάτι σιδερένια μικρά άγκιστρα που δεν κατάλαβα που μπαίνουν αυτά.Παντως την δουλειά μου την έκανα.

Για όσους δεν έχουν τέτοιο κάλυμμα η δεν θέλουν να χαλάσουν λεφτα ας βάλουν χαρτόνια.Δεν ξέρω αν αποδίδουν το ίδιο πάντως είναι η πιο φτηνή λύση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sonikk είπε

Εμένα η δική μου απορία είναι άλλη.Πώς εδεσες  έτσι το καλυμμα με το πάνελ; Γιατί μάλλον έχουμε πάρει το ίδιο σκέπασμα από το Πρακτικερ.

Μου φαίνεται το έβαλες ανάποδα.Το άσπρο μαλακό μέρος πάει από κάτω και το ασήμι αντιηλιακο από την πάνω πλευρά.

Εκτός και αν είναι άλλου είδους υλικό.Γιατι η φωτό δεν είναι κοντινή.

Αν πάντως έχουμε το ίδιο η ασήμι πλευρά μπαίνει από πάνω και το δέσιμο με τα σχοινακια και τα θηλακια δένουν από την κάτω πλευρά του πάνελ.Μεσα στην συσκευασία του πράκτικερ είχε και κάτι σιδερένια μικρά άγκιστρα που δεν κατάλαβα που μπαίνουν αυτά.Παντως την δουλειά μου την έκανα.

Για όσους δεν έχουν τέτοιο κάλυμμα η δεν θέλουν να χαλάσουν λεφτα ας βάλουν χαρτόνια.Δεν ξέρω αν αποδίδουν το ίδιο πάντως είναι η πιο φτηνή λύση.

Τα χαρτόνια με μια βροχή θα διαλυθούν.

Εγώ πήρα με 3 ευρώ πανί σκίασης 95% απορρόφηση καιεχει στις άκρες εγκοπές. Έδεσα λεπτή τριχιά και το έχω για τα καλοκαίρια. Κόστος 5 ευρώ. Τώρα μπορεί να έχει 10.

Δημοσ.

apostolossmi  το δεύτερο βίντεο γιατι το έβαλες Μόλις είδα την σύνδεση  συλλέκτη και μποιλερ το έκλεισα Πήρε ένα μποιλερ με 2 προσαγωγές και 2 επιστροφές και σύνδεσε μόνο τις επιστροφές Τι σοι μετρήσεις να πάρει ?

458744860_.png.002243412a89691b5e39bc1732941f65.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...