vaggooss Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Το πιο σωστό είναι οι kWh που δίδει ο κάθε συλλέκτης. Αυτό φαίνεται από τα tset report είτε του συστήματος είτε μόνο του συλλέκτη. Τα test report του συστήματος θα δει τι κάλυψη για ζεστό νερό θα έχει. Βέβαια αυτά αναφέρουν στην Αθήνα. Εννοείται αλλά όλοι πλέον αποτι θυμάμαι είναι επιλεκτικοί με μεγάλη απόδοση. Λεπτομέρειες δεν ξέρω. Και φυσικά παίζει ρόλο και τι κατανάλωση έχει ο καθένας. Πολλοί είναι 2 άτομα και θέλουν 160 λίτρα με 4 τμ συλλέκτη. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βγάζουν πάνω από 15 ετια. Επιβαιβεωμαινο από συγγενείς. Του γείτονα μου 200 λίτρα 4 τμ επιφάνεια με το που φύγανε τα παιδιά για σπουδές και δεν είχε κατανάλωση τον πήρε στον χέρι. Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια τον είχε ακριβώς.
doll Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 θα πάρω καλλύματα για το ηλιακό. Ο συλλέκτης είναι 1.47Χ0.93. Να πάρω 1.50Χ1.00 ή 1.50Χ1.25 γιατί έχει τρύπες για το σκοινί και δεν θέλω να βρώ το γυαλί....
apostolossmi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, troi.g είπε Οπότε λες να μπει άδειο; Αν γίνει αυτό, τότε τον χειμώνα θα υπολειτουργεί ο ηλιακός. για πιο λόγο;; υγρά θα έχει, το δοχείο είναι για να μαζεύει αυτά που "φουσκώνουν" από τη διαστολή και οταν κρυώνουν επιστρέφουν στους συλλέκτες 16 ώρες πριν, doll είπε Ρε παιδιά ο ένας λέει κενό ο άλλος λίγο 50 ml ο άλλος μισό δηλ 450 τελικα τι να κάνω; πάντως οχι 450 τα 59ml είναι πολύ λίγα ίσα ίσα να αναπληρωσουν απώλεια απο εξάτμιση των υγρών, αλλά αν κάνεις σερβις κάθε 2 χρόνια ελέγχεις και τα υγρά και αν χρειάζεται τα συμπληρώνεις... γι αυτό γράφουμε κενό ή πολύ ελάχιστο 8 ώρες πριν, sonikk είπε Αν έχει χαλάσει πώς θα έπρεπε να λειτουργεί δηλαδή τώρα; Εννοώ αφού το πλαστικακι μέσα της υπάρχει ακόμη και δεν χάνει διαρκώς νερό για να δοκιμαστεί η λειτουργικότητα της δεν θα έπρεπε να δοκιμαστεί υπό πιέσεις; Ο γείτονας μου απέναντι έχει έναν ηλιακό 10 με 12 χρονια.Ηρθε κάποιος μάστορας για συντήρηση και με φώναξε ο γείτονας και κοιτούσα τι έκανε ο μάστορας.Ρωταω τον γείτονα πόσο καιρό έχει την βαλβίδα.Μου λέει δεν την έχει αλλάξει ποτέ.Α τότε λέω πες στον μάστορα να στην αλλάξει.Με ακούει ο μάστορας και μας απαντάει...Παιδια η βαλβίδα σας λειτουργεί κανονικά αλλά αν θέλετε σας βάζω καινούρια. Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί εγκαταστάτες αφαιρούν το πλαστικο από μέσα από την βαλβίδα ή κάνουν αυτό που λες.Απλα κοιτούν αν τρέχει συνεχώς.Η βαλβίδα του γείτονα είχε το πλαστικό και δεν έτρεχε.Βεβαια μετά από τόσα χρόνια το πλαστικό θα είχε χάσει την ελαστικότητα του σε σημαντικό βαθμό. το πλαστικακι που γράφεις λειτουργεί ως αντεπιστροφο. Πιάνουν λοιπόν ορισμένοι και το σπάνε είτε σε ηλιακό είτε σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για να μην τρέχει το ασφαλιστικό όταν ανεβάζουν πίεση. Όμως όλη αυτή η πίεση (μπορεί και 20 bar σε ακραίες περιπτώσεις) που θα παει;;;;; στην υδραυλικη εγκατάσταση του σπιτιού μέχρι το ρολόι της ΕΥΔΑΠ και να εκτονωθει. ΑΝ το ρολόι έχει αντεπιστροφο όμως τότε θα την πλήρωση η υδραυλικη εγκατάσταση του σπιτιού... κάποιος σωληνας ή σπιραλ δηλαδή θα σπάσει.... καποια στιγμή. ειδικά τα σπιραλ. 19 λεπτά πριν, apostolossmi είπε για πιο λόγο;; υγρά θα έχει, το δοχείο είναι για να μαζεύει αυτά που "φουσκώνουν" από τη διαστολή και οταν κρυώνουν επιστρέφουν στους συλλέκτες πάντως οχι 450 τα 59ml είναι πολύ λίγα ίσα ίσα να αναπληρωσουν απώλεια απο εξάτμιση των υγρών, αλλά αν κάνεις σερβις κάθε 2 χρόνια ελέγχεις και τα υγρά και αν χρειάζεται τα συμπληρώνεις... γι αυτό γράφουμε κενό ή πολύ ελάχιστο το πλαστικακι που γράφεις λειτουργεί ως αντεπιστροφο. Πιάνουν λοιπόν ορισμένοι και το σπάνε είτε σε ηλιακό είτε σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για να μην τρέχει το ασφαλιστικό όταν ανεβάζουν πίεση. Όμως όλη αυτή η πίεση (μπορεί και 20 bar σε ακραίες περιπτώσεις) που θα παει;;;;; στην υδραυλικη εγκατάσταση του σπιτιού μέχρι το ρολόι της ΕΥΔΑΠ και να εκτονωθει. ΑΝ το ρολόι έχει αντεπιστροφο όμως τότε θα την πλήρωση η υδραυλικη εγκατάσταση του σπιτιού... κάποιος σωληνας ή σπιραλ δηλαδή θα σπάσει.... καποια στιγμή. ειδικά τα σπιραλ. η καλύτερη λύση για να αντιμετωπίσουμε τις πίεσης και να μην καταπονουμε μποιλερ και υδραυλικη εγκατάσταση είναι το δοχείο διαστολής ζνχ 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 33 λεπτά πριν, apostolossmi είπε για πιο λόγο;; υγρά θα έχει, το δοχείο είναι για να μαζεύει αυτά που "φουσκώνουν" από τη διαστολή και οταν κρυώνουν επιστρέφουν στους συλλέκτες πάντως οχι 450 τα 59ml είναι πολύ λίγα ίσα ίσα να αναπληρωσουν απώλεια απο εξάτμιση των υγρών, αλλά αν κάνεις σερβις κάθε 2 χρόνια ελέγχεις και τα υγρά και αν χρειάζεται τα συμπληρώνεις... γι αυτό γράφουμε κενό ή πολύ ελάχιστο Το κερνας λιγο για την μεγιστη χωρητικοτητα στη διαστολη 1
doll Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Just now, PLACEBO_89 said: Το κερνας λιγο για την μεγιστη χωρητικοτητα στη διαστολη Αρα σε δοχείο διαστολής 900 πόσο γεμίζω? Το 1/3 δηλ 300 είμαι καλά? Και το βλέπω κάθε χρόνο?
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 12 λεπτά πριν, doll είπε Αρα σε δοχείο διαστολής 900 πόσο γεμίζω? Το 1/3 δηλ 300 είμαι καλά? Και το βλέπω κάθε χρόνο? Βαλε 100 παραπανω δεν χρειαζεται.
troi.g Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, apostolossmi είπε για πιο λόγο;; υγρά θα έχει, το δοχείο είναι για να μαζεύει αυτά που "φουσκώνουν" από τη διαστολή και οταν κρυώνουν επιστρέφουν στους συλλέκτες πάντως οχι 450 τα 59ml είναι πολύ λίγα ίσα ίσα να αναπληρωσουν απώλεια απο εξάτμιση των υγρών, αλλά αν κάνεις σερβις κάθε 2 χρόνια ελέγχεις και τα υγρά και αν χρειάζεται τα συμπληρώνεις... γι αυτό γράφουμε κενό ή πολύ ελάχιστο το πλαστικακι που γράφεις λειτουργεί ως αντεπιστροφο. Πιάνουν λοιπόν ορισμένοι και το σπάνε είτε σε ηλιακό είτε σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για να μην τρέχει το ασφαλιστικό όταν ανεβάζουν πίεση. Όμως όλη αυτή η πίεση (μπορεί και 20 bar σε ακραίες περιπτώσεις) που θα παει;;;;; στην υδραυλικη εγκατάσταση του σπιτιού μέχρι το ρολόι της ΕΥΔΑΠ και να εκτονωθει. ΑΝ το ρολόι έχει αντεπιστροφο όμως τότε θα την πλήρωση η υδραυλικη εγκατάσταση του σπιτιού... κάποιος σωληνας ή σπιραλ δηλαδή θα σπάσει.... καποια στιγμή. ειδικά τα σπιραλ. η καλύτερη λύση για να αντιμετωπίσουμε τις πίεσης και να μην καταπονουμε μποιλερ και υδραυλικη εγκατάσταση είναι το δοχείο διαστολής ζνχ Το κλειστο κυκλωμα λειτουργει αποκλειστικα με την αυξηση της πιεσης οπου και δημιουργειτα κυκλοφορια. Οποτε το χειμωνα που οι ηλιοφανειες ειναι λιγοτερες , η αυξηση της πιεσης απορροφαται απο το δοχειο με αποτελεσμα να θελει περισσοτερη ηλιοφανεια για να κανει κυκλοφορια. Οσον αφορα οτι λεω πως το γεμιζουμε μεχρι τη μεση , αυτο λενε οι υδραυλικοι , οπως επισης μου το εχει πει και κατασκευαστης ηλιακων.
yiannis_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 80άρια την τελευταία βδομάδα. Θα έπρεπε να είχα σκεπάσει τον εναν καθρέφτη αλλά δεν βρήκα ακόμα χρόνο. Τώρα που έχει νερό να φαν και οι κότες όλοι στο σπίτι κάνουν μπάνιο με χλιαρό και κανένας δεν θέλει να πλύνει πιάτα με ζεστό.😁 Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2023 από yiannis_1 1
tryfos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Παιδιά πολύ ενδιαφέρον θρεντ, όντως πολλοί εδώ μέσα ξέρουν πιο πολλά από τους "εγκαταστάτες". Πχ. εντύπωση μου κάνει, ότι θεωρείτε υποχρεωτικό πως πρέπει το καλοκαίρι να καλύπτουμε. Εμείς στο σπίτι μου είχαμε ηλιακό για άπειρα χρόνια (τον ίδιο για πάνω από 30) και ποτέ δεν θυμάμαι να τον καλύπτουμε όταν ήμασταν στο σπίτι. Μόνο όταν φεύγαμε για το χωριό για μέρες θυμάμαι με τον πατέρα μου να τον καλύπτουμε με χαρτόνια και σκοινί 😀 Δεν θυμάμαι να μας είχε δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ... Επειδή ενδιαφέρομαι τώρα να βάλω κι εγώ: α) Υπάρχει ένας "μπούσουλας" για μέγεθος καζανιού/κατόπτρου ανάλογα με άτομα/ανάγκες/περιοχή σπιτιού κλπ.; Καταλαβαίνω ότι για 3-4 άτομα τα 160 για το καζάνι και τα 3 τμ. είναι υπέρ-αρκετά; β) Τί θα πρέπει να προσέξουμε/ζητήσουμε/κυνηγήσουμε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση; Ποιό είναι το σύνηθες σημείο, που οι εγκαταστάτες "τεμπελιάζουν, κλέβουν, τσιγκουνεύονται, αποφεύγουν";
hp8 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 23 λεπτά πριν, tryfos είπε Εμείς στο σπίτι μου είχαμε ηλιακό για άπειρα χρόνια (τον ίδιο για πάνω από 30) και ποτέ δεν θυμάμαι να τον καλύπτουμε όταν ήμασταν στο σπίτι. δεν έχουν καμία σχέση οι συλλέκτες των πριν 30 ετών με τους σημερινούς που οι αποδόσεις τους ειναι πολύ καλύτερες 26 λεπτά πριν, tryfos είπε α) Υπάρχει ένας "μπούσουλας" για μέγεθος καζανιού/κατόπτρου ανάλογα με άτομα/ανάγκες/περιοχή σπιτιού κλπ.; Καταλαβαίνω ότι για 3-4 άτομα τα 160 για το καζάνι και τα 3 τμ. είναι υπέρ-αρκετά; Δεν αναφέρεις περιοχή Για το καταχείμωνο και εάν η ζήτηση σε ΖΝΧ ειναι αρκετή όχι Τώρα αν οι επόμενοι χειμώνες ειναι σαν τον φετινό μπορεί και να ειναι οκ 29 λεπτά πριν, tryfos είπε β) Τί θα πρέπει να προσέξουμε/ζητήσουμε/κυνηγήσουμε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση; Όσο το δυνατό νότιο προσανατολισμό Να μην σκιάζεται ποτέ και οι μονώσεις των σωλήνων πάχους 9 mm με προστασία uv 1
doll Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 5 hours ago, yiannis_1 said: 80άρια την τελευταία βδομάδα. Θα έπρεπε να είχα σκεπάσει τον εναν καθρέφτη αλλά δεν βρήκα ακόμα χρόνο. Τώρα που έχει νερό να φαν και οι κότες όλοι στο σπίτι κάνουν μπάνιο με χλιαρό και κανένας δεν θέλει να πλύνει πιάτα με ζεστό.😁 Γιάννη μπορείς να πεις την εγκατάσταση/υλικά/συνδεσμολογία για να βλέπουμε την θερμοκρασία από το ηλιακό?
yiannis_1 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, doll said: Γιάννη μπορείς να πεις την εγκατάσταση/υλικά/συνδεσμολογία για να βλέπουμε την θερμοκρασία από το ηλιακό? Εχω ηλιακό βεβιασμένης κυκλοφορίας με όρθιο boiler της assos σαν αυτό. Στην θέση του αναλογικού θερμόμετρου της assos που είναι απλά χωνευτό (το τραβάς και βγαίνει δεν εχει κάποια σύνδεση με καλώδιο ούτε μπαίνει μέσα στο νερό του boiler) έχω βάλει το κυάθιο του θερμόμετρου της sonoff. Ο smart διακόπτης και το θερμόμετρο του είναι τα παρακάτω. Ο smart διακόπτης θέλει φάση και ουδέτερο και πρέπει να ξέρει κάποιος να τον βάλει(ιδανικά ηλεκτρολόγος) Απο εκεί και έπειτα η απεικόνιση που βλέπεις είναι στο pc απ το home assistant που υπάρχει ολόκληρο thread αποκλειστικά γι αυτό στο φόρουμ. Mπορείς όμως να αρκεστείς και στο mobile app της sonoff που είναι μια χαρά και είναι απλά ενα download στο playstore - appstore στο κινητό σου και δείχνει έτσι. Αν θές και ο ενδιάμεσος σου δουλέψει φούλ αξιόπιστα με το output του μπορείς να ανοιγοκλείνεις και την ηλεκτρική αντίσταση και να τον κάνεις smart. Απλά σε μένα κάτι τρέχει με το κομμάτι που μου έτυχε και κάνει στο άσχετο κάποια 2ωρα - 3ωρα disconnect οπότε αποφάσισα να το χρησιμοποήσω απλά για να αναβοσβήνω τα φώτα του χώρου του boiler. Αλλιώς στα dc θα έχανα τον έλεγχο της ηλεκτρικής αντίστασης που μπορεί να είναι δαπανηρό αν μείνει η αντισταση όλη αυτή την ώρα on. Μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι... Παρεπιπτόντος εχω καμιά 10αριά διακόπτες της sonoff, μόνο ο συγκεκριμένος εχει το πρόβλημα και είμαι σίγουρος πως το μαγαζί θα μου τον άλλαζε ακόμα και τώρα αν το ζητήσω. Απλά βαριέμαι, να περιμένω, επιστροφές, ξανασυνδέσεις pairing στο wifi, κτλ, κτλ. Σε γενικές γραμμές είναι πολιτισμός να ξέρεις αν έχεις νερό για μπάνιο ανα πάσα ώρα και στιγμή και τελικά το χρησιμοποιούν όλοι στο σπίτι. Ανάβουν αντίσταση μόνο αν χρειάζεται δεν την ξεχνάνε ανοιχτή και δεν σπαταλάνε το νερό αν αρχίσει να πέφτει σε θερμοκρασίες πέριξ των 40 βαθμών ώστε να μένει πάντα νερό για μπάνιο. Σε βάζει σε μια λογική Sustainable energy κατά την γνώμη μου. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2023 από yiannis_1 2
tryfos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, hp8 είπε δεν έχουν καμία σχέση οι συλλέκτες των πριν 30 ετών με τους σημερινούς που οι αποδόσεις τους ειναι πολύ καλύτερες Δεν αναφέρεις περιοχή Για το καταχείμωνο και εάν η ζήτηση σε ΖΝΧ ειναι αρκετή όχι Τώρα αν οι επόμενοι χειμώνες ειναι σαν τον φετινό μπορεί και να ειναι οκ Όσο το δυνατό νότιο προσανατολισμό Να μην σκιάζεται ποτέ και οι μονώσεις των σωλήνων πάχους 9 mm με προστασία uv Είναι Άλσος Ιλισίων η περιοχή. Περίπου πως να υπολογίσω ανά άτομο για καζάνι και κατωπτρο; Για την τοποθέτηση, εκτός από τις μονώσεις των σωλήνων, να προσέξω/ζητήσω και κάτι άλλο που μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο ζωής; Βλέπω ότι και οι ηλιακοί γίνανε αναλώσιμοι πλέον. Διαβάζω κάποια πράγματα για ποιότητα στις βαλβίδες κλπ. Οι εγγυήσεις απαιτούν ετήσιο σέρβις πλέον; Και ποιες εταιρείες θεωρούνται αξιόπιστες χωρίς όμως να μας κλείσουν το σπίτι;
apostolossmi Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, troi.g είπε Το κλειστο κυκλωμα λειτουργει αποκλειστικα με την αυξηση της πιεσης οπου και δημιουργειτα κυκλοφορια. Οποτε το χειμωνα που οι ηλιοφανειες ειναι λιγοτερες , η αυξηση της πιεσης απορροφαται απο το δοχειο με αποτελεσμα να θελει περισσοτερη ηλιοφανεια για να κανει κυκλοφορια. Οσον αφορα οτι λεω πως το γεμιζουμε μεχρι τη μεση , αυτο λενε οι υδραυλικοι , οπως επισης μου το εχει πει και κατασκευαστης ηλιακων. μήπως τα λες ανάποδα; οταν έχουμε ηλιοφανεια αυξάνεται η πίεση των υγρών του κλειστού κυκλώματος το οποίο πρέπει κατα την αρχική πλήρωση να είναι γεμάτο και εξαερωμενο. το δοχείο διαστολής μαζεύει τα υγρά που φουσκώνουν εξαιτίας της πίεσης απο την ηλιοφανεια. Αν δεν υπήρχε το δοχείο διαστολής τότε τα υγρά θα έφευγαν από το ασφαλιστικό, οπότε το δοχείο δουλεύει σαν αποθηκευτικος χώρος δεν έχει νόημα να είναι ήδη γεμάτο, αντε να βάλεις 50-100 γραμμάρια σε δοχείο 900ml για τυχόν εξάτμιση των υγρών μακροπρόθεσμα μιας και δεν κάνουν όλοι σέρβις κάθε 2 χρόνια 8 ώρες πριν, tryfos είπε Παιδιά πολύ ενδιαφέρον θρεντ, όντως πολλοί εδώ μέσα ξέρουν πιο πολλά από τους "εγκαταστάτες". Πχ. εντύπωση μου κάνει, ότι θεωρείτε υποχρεωτικό πως πρέπει το καλοκαίρι να καλύπτουμε. Εμείς στο σπίτι μου είχαμε ηλιακό για άπειρα χρόνια (τον ίδιο για πάνω από 30) και ποτέ δεν θυμάμαι να τον καλύπτουμε όταν ήμασταν στο σπίτι. Μόνο όταν φεύγαμε για το χωριό για μέρες θυμάμαι με τον πατέρα μου να τον καλύπτουμε με χαρτόνια και σκοινί 😀 Δεν θυμάμαι να μας είχε δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ... Επειδή ενδιαφέρομαι τώρα να βάλω κι εγώ: α) Υπάρχει ένας "μπούσουλας" για μέγεθος καζανιού/κατόπτρου ανάλογα με άτομα/ανάγκες/περιοχή σπιτιού κλπ.; Καταλαβαίνω ότι για 3-4 άτομα τα 160 για το καζάνι και τα 3 τμ. είναι υπέρ-αρκετά; β) Τί θα πρέπει να προσέξουμε/ζητήσουμε/κυνηγήσουμε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση; Ποιό είναι το σύνηθες σημείο, που οι εγκαταστάτες "τεμπελιάζουν, κλέβουν, τσιγκουνεύονται, αποφεύγουν"; τα δοχεια διαστολής και τα καλά ασφαλιστικά
troi.g Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, apostolossmi είπε μήπως τα λες ανάποδα; οταν έχουμε ηλιοφανεια αυξάνεται η πίεση των υγρών του κλειστού κυκλώματος το οποίο πρέπει κατα την αρχική πλήρωση να είναι γεμάτο και εξαερωμενο. το δοχείο διαστολής μαζεύει τα υγρά που φουσκώνουν εξαιτίας της πίεσης απο την ηλιοφανεια. Αν δεν υπήρχε το δοχείο διαστολής τότε τα υγρά θα έφευγαν από το ασφαλιστικό, οπότε το δοχείο δουλεύει σαν αποθηκευτικος χώρος δεν έχει νόημα να είναι ήδη γεμάτο, αντε να βάλεις 50-100 γραμμάρια σε δοχείο 900ml για τυχόν εξάτμιση των υγρών μακροπρόθεσμα μιας και δεν κάνουν όλοι σέρβις κάθε 2 χρόνια τα δοχεια διαστολής και τα καλά ασφαλιστικά Νομίζω ότι το ίδιο λέμε. Όταν έχουμε ηλιοφάνεια αυξάνεται η πίεση και δημιουργειται κυκλοφορία. Το χειμώνα όμως που οι ηλιοφανειες είναι λιγότερες, δεν ανεβάζει αρκετή πίεση, αφού την απορροφά το δοχείο με αποτέλεσμα να αργοπορει η κυκλοφορία των υγρών. Εκτός αυτών εγώ δεν έχω δει και πολλά δοχεία διαστολής 1 λίτρου. Κάποιοι κατασκευαστές δίνουν τα μεταλλικά δοχεία, όπου δεν ξεπερνούν τα 0.5 λίτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα