PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Στις 12/7/2023 στις 1:13 ΜΜ, doll είπε γεμίζει μόνο του ή θέλει κάτι άλλο? Κάτι μου είπαν να γεμίσει μέχρι την μέση? Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά τοποθετώ και αφήνω? Συντήρηση τι γίνεται? Θα βαλεις λιγο 30-50ml 1
doll Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 39 minutes ago, PLACEBO_89 said: Θα βαλεις λιγο 30-50ml Ρε παιδιά ο ένας λέει κενό ο άλλος λίγο 50 ml ο άλλος μισό δηλ 450 τελικα τι να κάνω;
sonikk Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Στάζει σε κάποιον η βαλβίδα ασφαλείας των 10 bar λόγω υψηλών θερμοκρασιών του ζνχ; Εγώ πριν τον σκεπάσω δεν έσταζε και είχε πιάσει θερμοκρασία 90 βαθμούς! Δεν θα έπρεπε να στάζει;
dimitris_st13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Ναι θα έπρεπε εφόσον εκείνη την ώρα: -Είχε έντονη ηλιοφάνεια -Δεν είχε χρησιμοποιηθεί νερό το τελευταίο μισάωρο =Η θερμοκρασία αυξανόταν εντόνως και δεν είχε ήδη φτάσει το peak της και εφόσον δεν ήταν παλιά η βαλβίδα. Στο χρόνο πάνω αυτές οι σαβούρες θέλουν αλλαγή. Πόσο καιρό την είχες? 1 1
louben Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Στις 12/7/2023 στις 10:33 ΠΜ, vaggooss είπε Αν το καλοκαίρι δεν σκεπάζεις το 60% σίγουρα με 4 τμ θα τον ξετιναξεις και ειδικά στα Χανιά. Για 3 άτομα και τα 3 τμ είναι πολλά. Το σκέπασμα εννοειται τούλαχιστον της μισης επιφάνειας . Το ζητουμενο είναι να έχουμε ΖΝΧ για όσο το δυνατον μεγαλυτερο τμημα του έτους. Προς το παρόν απο Οκτωβριο ως Μαιο(φετος και τον Ιουνιο) η αναβουμε Ρευμα ή boiler. Το χειμωνα που γυρνουσα απο τη δουλεια κατα τις 9 το βράδυ, αν δεν έκανε κρύο για boiler απλα δεν έκανα μπάνιο γιατι το ρευμα ήθελε τουλάχιστον 1 ωρα....
vasilllis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Στις 13/4/2023 στις 1:35 ΜΜ, yiannis_1 είπε Έχω κάνει και εγω κόψε ράψε το δικό μου σένσορα. Επέκταση με τηλεφωνικό. Κόκκινο μάυρο κανονικά και το κίτρινο για τα Data του sensor. Δεν το χρειαζόμουν πάνω απο 5 μέτρα όμως. Μαζί με το "δείγμα" καλώδιου που δίνουν το πήγα στα ~ 4 μέτρα. Είναι πολύ λεπτά τα χάλκινα σύρματα μες στα καλώδια μήπως δεν κάνουν καλή επαφή... Εμένα παίζει καλά αλλά έχει βγάλει άλλη μουλαρωσύνη όλος ο smartswitch (THR316). Αποσυνδέεται απο το extender και δεν ξανασυνδέται αυτόματα αν δεν του κόψω ρεύμα και του ξαναδώσω??? Άλλαξα το ssid του ρούτερ της cosmote έβγαλα τα underscore και άφησα μόνο αγγλικούς χαρακτήρες και αριθμούς όπως προτείνει στο faq. What the faq θα το καταφέρω και αυτό, άλλα 8 sonoff εχω βάλει και δεν κάνουν κιχ. Στις 12/4/2023 στις 10:00 ΠΜ, 111111 είπε επειδή πήρα τον ίδιο Sonoff THR320D, στον αισθητήρα έβαλα επέκταση 10m (τόση είναι απόσταση από τον ηλιακό), αλλά δεν δίνει ένδειξη ή μάλλον δίνει όποτε θέλει. Όταν έχω τον αισθητήρα εκτός ηλιακού συνήθως δίνει, όταν τον βάζω μέσα στο κυάθιο μετά από λίγο παύει να δίνει ενδείξεις. Την τελευταία φορά δούλεψε λίγες ώρες και μετά σταμάτησε να δίνει ενδείξεις πάλι. Φαντάστηκα ότι φταίει η προέκταση που έγινε με δύο επεκτάσεις της sonoff ( το RL560 , 2 πεντάμετρα). Χρησιμοποίησα μετά μονοκόματο τηλεφωνικό καλώδιο, καλώδιο μονόκλωνο, καλώδιο cat5e, με τα ίδια αποτελέσματα (φυσικά έκοψα τα βύσματα rj9 για να κάνω τις συνδέσεις). Στο μεταξύ στο site της εταιρίας αναφέρει μέγιστο μήκος 60m. Το έχει συναντήσει κάποιος άλλος το πρόβλημα να μην δουλεύει ο αισθητήρας σε απόσταση πάνω από 5 μέτρα; Περίεργο.Θα επρεπε να δουλευει.
takis1964 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, doll είπε Ρε παιδιά ο ένας λέει κενό ο άλλος λίγο 50 ml ο άλλος μισό δηλ 450 τελικα τι να κάνω; Λογικα χωραει μισο λιτρο ,χωρις το δοχειο βιδωμενο το αφηνεις να ξεχειλίσει προσθετοντας νερο ,εχοντας και την δευτερη ταπα ανοικτη για εξαερωση και μετα το βαζεις μετα ριχνεις μισο ποτηρι νερο και βιδωνεις την βαλβιδα εξαερωσης
sonikk Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, dimitris_st13 είπε Ναι θα έπρεπε εφόσον εκείνη την ώρα: -Είχε έντονη ηλιοφάνεια -Δεν είχε χρησιμοποιηθεί νερό το τελευταίο μισάωρο =Η θερμοκρασία αυξανόταν εντόνως και δεν είχε ήδη φτάσει το peak της και εφόσον δεν ήταν παλιά η βαλβίδα. Στο χρόνο πάνω αυτές οι σαβούρες θέλουν αλλαγή. Πόσο καιρό την είχες? Είχε κάνει ντους ένα άτομο μισή ώρα πριν. Ήταν μια το μεσημέρι.Για σήμερα μιλάμε με τον καύσωνα αν και φυσούσε ελαφρά και λίγο ώρες ώρες. Την βαλβίδα την έχω τρια χρόνια.Service έκανα πριν έξι μήνες.Η βαλβίδα βρέθηκε να είναι οκ κατά τον έλεγχο.Τωρα το πώς ελέγχεται δεν έχω ιδέα.Παντως ο τύπος που μου έκανε το service λαμόγιο δεν είναι.Εβγαλε μέχρι και μια σακούλα με τρία κιλά άλατα από το μποιλερ. Αν και του είπα να την αλλάξει μου λέει είναι οκ.Δουλευει για λογαριασμό εταιρείας μεγάλης οπότε αναλωσιμά,φλάντζες,ανοδια κλπ δεν τα τσιγγουνευεται.Τωρα αν τσιγγουνευτηκε μια βαλβίδα των πέντε ευρώ οκ τι να πω. 1
apostolossmi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, liakjim είπε 82C το νερό στον ηλιακό.... 65 στην βρύση με τον έναν συλλεκτη σκεπασμένο εδω και μια εβδομάδα, σήμερα σκεπασα και τον άλλον μέχρι τη μέση γιατί για το 3ήμερο δίνει 40άρια
troi.g Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, apostolossmi είπε δουλειά του δοχείου διαστολής είναι να συγκεντρώνει τα υγρά που διαστελονται, αυτό χωράει αοο 500- 900ml αν είναι ήδη μισογεμάτο θα τα πετάξει απο το ασφαλιστικό και μέσα θα μείνουν οσα χρειάζονται αλλά γιατί να χάσει υγρά οου θα έχουν και προπυλενογλυκολη; Οπότε λες να μπει άδειο; Αν γίνει αυτό, τότε τον χειμώνα θα υπολειτουργεί ο ηλιακός. 5 ώρες πριν, apostolossmi είπε Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2023 από troi.g
vaggooss Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, louben είπε Το σκέπασμα εννοειται τούλαχιστον της μισης επιφάνειας . Το ζητουμενο είναι να έχουμε ΖΝΧ για όσο το δυνατον μεγαλυτερο τμημα του έτους. Προς το παρόν απο Οκτωβριο ως Μαιο(φετος και τον Ιουνιο) η αναβουμε Ρευμα ή boiler. Το χειμωνα που γυρνουσα απο τη δουλεια κατα τις 9 το βράδυ, αν δεν έκανε κρύο για boiler απλα δεν έκανα μπάνιο γιατι το ρευμα ήθελε τουλάχιστον 1 ωρα.... Βάλε ότι συλλέκτη θες, απλά όσο μεγαλύτερος συλλέκτης τόσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα έχεις. Δλδ θα είναι σαν να δουλεύεις το αυτοκίνητο σου συνέχεια με πρώτη ταχύτητα. Δες τι προκαλεί η αυξημένη θερμοκρασία για να έχεις εικόνα. Για να καταλάβεις έχω 150 λίτρα με 1,2 τμ συλλέκτη και το καλοκαίρι με 50% καλλυμενη επιφάνεια δεν έπεφτεε τιποτα η θερμοκρασία. 3 άτομα οικογένεια, και γι'αυτό σκεπάζω λίγο ακόμη. Γι'αυτό όταν άνοιξα στα 5 χρόνια για να του κάνω σέρβις το ανοδιο ήταν άθικτο σαν καινούργιο πραγματικά και έβγαλα λίγα άλατα από το εσωτερικό. 1
dimitris_st13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, sonikk είπε Είχε κάνει ντους ένα άτομο μισή ώρα πριν. Ήταν μια το μεσημέρι.Για σήμερα μιλάμε με τον καύσωνα αν και φυσούσε ελαφρά και λίγο ώρες ώρες. Την βαλβίδα την έχω τρια χρόνια.Service έκανα πριν έξι μήνες.Η βαλβίδα βρέθηκε να είναι οκ κατά τον έλεγχο.Τωρα το πώς ελέγχεται δεν έχω ιδέα.Παντως ο τύπος που μου έκανε το service λαμόγιο δεν είναι.Εβγαλε μέχρι και μια σακούλα με τρία κιλά άλατα από το μποιλερ. Αν και του είπα να την αλλάξει μου λέει είναι οκ.Δουλευει για λογαριασμό εταιρείας μεγάλης οπότε αναλωσιμά,φλάντζες,ανοδια κλπ δεν τα τσιγγουνευεται.Τωρα αν τσιγγουνευτηκε μια βαλβίδα των πέντε ευρώ οκ τι να πω. Αν κάποιος άνοιξε λίγο πριν (5-10 λεπτά) έστω και για 1 sec το ζεστό, θα είχε εκτονώσει την πίεση και δε θα έσταζε. Τα 3 χρόνια είναι πολλά, στα 2 την άνοιξα στον δικό μου χωρίς να έχει κάνει υπερθερμάνσεις πάνω από 70-75 και στον έλεγχο που της έκανα σαν παιχνίδι αφού έβαλα την νέου τύπου 8 bar, τα πλαστικά σωθικά της, μου έγιναν θρύψαλα στο χέρι. Αυτός λογικά, ο έλεγχος που έκανε θα ήταν ότι δεν χάνει, γιατί υπάρχουν και αυτές (που χάνουν διαρκώς). Για μένα βάλτε όλοι ταυ και τέτοιο ή τέτοιο ασφαλιστικό... Βλέπεις και αν είναι κολλημένο.. 2
sonikk Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 28 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε Αν κάποιος άνοιξε λίγο πριν (5-10 λεπτά) έστω και για 1 sec το ζεστό, θα είχε εκτονώσει την πίεση και δε θα έσταζε. Τα 3 χρόνια είναι πολλά, στα 2 την άνοιξα στον δικό μου χωρίς να έχει κάνει υπερθερμάνσεις πάνω από 70-75 και στον έλεγχο που της έκανα σαν παιχνίδι αφού έβαλα την νέου τύπου 8 bar, τα πλαστικά σωθικά της, μου έγιναν θρύψαλα στο χέρι. Αυτός λογικά, ο έλεγχος που έκανε θα ήταν ότι δεν χάνει, γιατί υπάρχουν και αυτές (που χάνουν διαρκώς). Για μένα βάλτε όλοι ταυ και τέτοιο ή τέτοιο ασφαλιστικό... Βλέπεις και αν είναι κολλημένο.. Αν έχει χαλάσει πώς θα έπρεπε να λειτουργεί δηλαδή τώρα; Εννοώ αφού το πλαστικακι μέσα της υπάρχει ακόμη και δεν χάνει διαρκώς νερό για να δοκιμαστεί η λειτουργικότητα της δεν θα έπρεπε να δοκιμαστεί υπό πιέσεις; Ο γείτονας μου απέναντι έχει έναν ηλιακό 10 με 12 χρονια.Ηρθε κάποιος μάστορας για συντήρηση και με φώναξε ο γείτονας και κοιτούσα τι έκανε ο μάστορας.Ρωταω τον γείτονα πόσο καιρό έχει την βαλβίδα.Μου λέει δεν την έχει αλλάξει ποτέ.Α τότε λέω πες στον μάστορα να στην αλλάξει.Με ακούει ο μάστορας και μας απαντάει...Παιδια η βαλβίδα σας λειτουργεί κανονικά αλλά αν θέλετε σας βάζω καινούρια. Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί εγκαταστάτες αφαιρούν το πλαστικο από μέσα από την βαλβίδα ή κάνουν αυτό που λες.Απλα κοιτούν αν τρέχει συνεχώς.Η βαλβίδα του γείτονα είχε το πλαστικό και δεν έτρεχε.Βεβαια μετά από τόσα χρόνια το πλαστικό θα είχε χάσει την ελαστικότητα του σε σημαντικό βαθμό.
πάνοσ2 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, vaggooss είπε Βάλε ότι συλλέκτη θες, απλά όσο μεγαλύτερος συλλέκτης τόσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα έχεις. Δλδ θα είναι σαν να δουλεύεις το αυτοκίνητο σου συνέχεια με πρώτη ταχύτητα. Δες τι προκαλεί η αυξημένη θερμοκρασία για να έχεις εικόνα. Για να καταλάβεις έχω 150 λίτρα με 1,2 τμ συλλέκτη και το καλοκαίρι με 50% καλλυμενη επιφάνεια δεν έπεφτεε τιποτα η θερμοκρασία. 3 άτομα οικογένεια, και γι'αυτό σκεπάζω λίγο ακόμη. Γι'αυτό όταν άνοιξα στα 5 χρόνια για να του κάνω σέρβις το ανοδιο ήταν άθικτο σαν καινούργιο πραγματικά και έβγαλα λίγα άλατα από το εσωτερικό. Το πιο σωστό είναι οι kWh που δίδει ο κάθε συλλέκτης. Αυτό φαίνεται από τα tset report είτε του συστήματος είτε μόνο του συλλέκτη. Τα test report του συστήματος θα δει τι κάλυψη για ζεστό νερό θα έχει. Βέβαια αυτά αναφέρουν στην Αθήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα