Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑιδια μια ερώτηση. Ο ηλιακος που έχουμε παραδίδει πνεύμα (160 l 25 ετιας). Ειμαστε 3 άτομα αλλα με ευρεια χρηση ΖΝΧ( μπανιο και οι τρεις καθημερινα, λατζα κτλ). Εχω καταλήξει σίγουρα στα 200 λιτρα (Nobel classic). Η ερωτηση μου είναι τι πιάτο να βάλω; 3 τμ ή 4 τμ; Με ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση του το χειμώνα (γιατί ως τώρα από Οκτώβριο ως Μάιο ή θα ανάβαμε ρεύμα ή boiler. Περιοχή Χανιά,

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, louben είπε

ΠΑιδια μια ερώτηση. Ο ηλιακος που έχουμε παραδίδει πνεύμα (160 l 25 ετιας). Ειμαστε 3 άτομα αλλα με ευρεια χρηση ΖΝΧ( μπανιο και οι τρεις καθημερινα, λατζα κτλ). Εχω καταλήξει σίγουρα στα 200 λιτρα (Nobel classic). Η ερωτηση μου είναι τι πιάτο να βάλω; 3 τμ ή 4 τμ; Με ενδιαφέρει κυρίως η απόδοση του το χειμώνα (γιατί ως τώρα από Οκτώβριο ως Μάιο ή θα ανάβαμε ρεύμα ή boiler. Περιοχή Χανιά,

Καλά θα είναι τα 4τμ. Το καλοκαίρι θα σκεπάζεις.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, πάνοσ2 είπε

Καλά θα είναι τα 4τμ. Το καλοκαίρι θα σκεπάζεις.

Αν το καλοκαίρι δεν σκεπάζεις το 60% σίγουρα με 4 τμ θα τον ξετιναξεις και ειδικά στα Χανιά. Για 3 άτομα και τα 3 τμ είναι πολλά.

Δημοσ.

Σχετικά με δοχείο συστολής έχω παραγγειλει να βάλω από επάνω στο νέο ηλικό που έβαλα.

Πως μπαίνει (βιδώνεται απλά?) και τι πρέπει να προσέξω?

Συντήρηση σε αυτό γίνεται?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, doll είπε

Σχετικά με δοχείο συστολής έχω παραγγειλει να βάλω από επάνω στο νέο ηλικό που έβαλα.

Πως μπαίνει (βιδώνεται απλά?) και τι πρέπει να προσέξω?

Συντήρηση σε αυτό γίνεται?

Ευχαριστώ.

απλό βιδωμα αλλά μη το καργαρεις

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, apostolossmi said:

απλό βιδωμα αλλά μη το καργαρεις

γεμίζει μόνο του ή θέλει κάτι άλλο? Κάτι μου είπαν να γεμίσει μέχρι την μέση? Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά τοποθετώ και αφήνω? 

Συντήρηση τι γίνεται?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, doll είπε

γεμίζει μόνο του ή θέλει κάτι άλλο? Κάτι μου είπαν να γεμίσει μέχρι την μέση? Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά τοποθετώ και αφήνω? 

Συντήρηση τι γίνεται?

απλά βάζεις τεφλον η καναβη και απο πάνω το ασφαλιστικό, όχι δεν το γεμιζεις 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, doll είπε

Συντήρηση τι γίνεται?

Μέχρι τη μέση το γεμίζεις, ώστε να δουλεύει σαν δοχείο. Αν το γεμίσεις μέχρι πάνω τότε δεν έχει νόημα να το βάλεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορία...Ο θερμοστάτης που βρίσκεται στην είσοδο του δοχείου και τον έχω βάλει στους 70 βαθμούς αναφέρεται μόνο στην αντισταση όταν τύχει και ανάψουμε τον ηλιακό με ρεύμα τον χειμώνα έτσι;

Εννοώ δεν εμπλεκεται με την θερμοκρασία του νερού μέσα στο μποιλερ χωρίς να ανάψει η αντίσταση.

Και κάτι ακόμη.Αν και σκέπασα τον έναν συλλέκτη πάλι σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες το νερό.Μιλαμε για καυτό του καυτου! Δηλαδή αν ανοίξεις μόνο το ζεστό και βάλεις το δάχτυλο σου από κάτω παθαίνεις έγκαυμα.Πρεπει να χτυπάει θερμοκρασίες γύρω στους 90+.

Μήπως το σκέπασμα δεν βοηθάει στο 100% και αναπτύσσει θερμοκρασίες έστω και λιγοτερες ο σκεπασμένος συλλέκτης;Γιατί ενώ ήταν σκεπασμένος έβαλα το χέρι μου από κάτω στο συλλέκτη και έκαιγε κάπως.

Τί άλλο να κάνω για να ρίξω θερμοκρασίες;;Τον έχω σκεπάσει με αυτά τα αντηλιακά σκεπάσματα  για ηλιακούς του praktiker.Αν σκεπάσω και τον δεύτερο συλλέκτη κατά το ήμισυ φοβάμαι πως δεν θα έχω ζεστό νερό τότε.

Έτοιμος είναι να απογειωθεί για τον πλανήτη Άρη με τα 45αρια που έρχονται!!

Μένω  στον νομο Αττικής και έχω 4τμ συλλέκτες.

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Απορία...Ο θερμοστάτης που βρίσκεται στην είσοδο του δοχείου και τον έχω βάλει στους 70 βαθμούς αναφέρεται μόνο στην αντισταση όταν τύχει και ανάψουμε τον ηλιακό με ρεύμα τον χειμώνα έτσι;

Σωστά είναι μόνο για την αντίσταση, αλλά γιατί 70; Βάλε το 55-60. 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sonikk είπε

Εννοώ δεν εμπλεκεται με την θερμοκρασία του νερού μέσα στο μποιλερ χωρίς να ανάψει η αντίσταση.

Και κάτι ακόμη.Αν και σκέπασα τον έναν συλλέκτη πάλι σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες το νερό.Μιλαμε για καυτό του καυτου! Δηλαδή αν ανοίξεις μόνο το ζεστό και βάλεις το δάχτυλο σου από κάτω παθαίνεις έγκαυμα.Πρεπει να χτυπάει θερμοκρασίες γύρω στους 90+.

Μήπως το σκέπασμα δεν βοηθάει στο 100% και αναπτύσσει θερμοκρασίες έστω και λιγοτερες ο σκεπασμένος συλλέκτης;Γιατί ενώ ήταν σκεπασμένος έβαλα το χέρι μου από κάτω στο συλλέκτη και έκαιγε κάπως.

Τί άλλο να κάνω για να ρίξω θερμοκρασίες;;Τον έχω σκεπάσει με αυτά τα αντηλιακά σκεπάσματα  για ηλιακούς του praktiker.Αν σκεπάσω και τον δεύτερο συλλέκτη κατά το ήμισυ φοβάμαι πως δεν θα έχω ζεστό νερό τότε.

Εγώ σκεπάζω το 70% και δεν μένω από νερό.

1 ώρα πριν, sakis112 είπε

Tο καλοκαίρι, δεν αφήνουμε την βρύση, ζεστό, να τρέχει λίγο;;;

Όχι ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ γιατί το νερό είναι πολύτιμο,άσε που δεν κάνει τίποτα. ΣΚΕΠΑΣΜΑ ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ για το καλό του ηλιακού και της τσέπης σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sakis112 είπε

Tο καλοκαίρι, δεν αφήνουμε την βρύση, ζεστό, να τρέχει λίγο;;;

δοχείο διαστολής ζνχ

11 ώρες πριν, sonikk είπε

σκεπασε μέχρι τη μέση και τον άλλον συλλεκτη είναι αρκετά μεγάλοι, ο σκεπασμένος είναι ζεστός γιατί τα υγρά κάνουν κύκλο 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 12/7/2023 στις 3:53 ΜΜ, troi.g είπε

Μέχρι τη μέση το γεμίζεις, ώστε να δουλεύει σαν δοχείο. Αν το γεμίσεις μέχρι πάνω τότε δεν έχει νόημα να το βάλεις.

δουλειά του δοχείου διαστολής είναι να συγκεντρώνει τα υγρά που διαστελονται, αυτό χωράει αοο 500- 900ml  αν είναι ήδη μισογεμάτο θα τα πετάξει απο το ασφαλιστικό και μέσα θα μείνουν οσα χρειάζονται αλλά γιατί να χάσει υγρά οου θα έχουν και προπυλενογλυκολη; 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...