Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

φωτο και για τα δυο

13  στα 14 χρόνια οι δικοί μου και δεν έχουν πρόβλημα τα τουμποραματα Προφανώς πετάχτηκε από την πίεση Ίσως να ειναι και αμόνωτος Βάλε ανοξείδωτη σπιράλ με ρακορ

Eυχαριστω για την απαντηση . Οι 3 πρωτες φωτο ειναι 1 μηνα μετα την εγκατασταση και η τελευταια ο λιωμενος σωληνας

viber_image_2022-07-23_19-39-19-7321.jpg.e6dfd8a02bb9ec93b7332dd3d4427869.jpgviber_image_2022-07-23_19-39-19-608.jpg.fdf7404c17a3b6b5f3321db6221eab8d.jpgviber_image_2022-07-23_19-39-19-9631.jpg.05b92c3d598f783b782d61cb6a89055f.jpg

viber_image_2023-07-08_12-35-40-925.jpg

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 7/7/2023 στις 9:24 ΜΜ, mindreader είπε

Εβαλα μια λεκανη με το πιο καυτο νερο που εβγαζε στο ζεστο, απο τον ηλιακο θερμοσιφωνα, και μετρησα με ασυρματο θερμομετρο, 65 βαθμους.

Νομιζω ακομη δεν ειναι η ωρα για σκεπασμα των πανελ. Τι λετε;

65 μέτρησα εγώ με τον ενα συλλεκτη σκεπασμένο εδω και μια εβδομάδα..... αρχίζω και προβληματιζομαι σν πρέπει να σκεπασω και τον άλλον μέχρι τη μέση 

2 ώρες πριν, jsalonica είπε

viber_image_2022-07-23_19-39-19-7321.jpg.e6dfd8a02bb9ec93b7332dd3d4427869.jpgviber_image_2022-07-23_19-39-19-608.jpg.fdf7404c17a3b6b5f3321db6221eab8d.jpgviber_image_2022-07-23_19-39-19-9631.jpg.05b92c3d598f783b782d61cb6a89055f.jpg

viber_image_2023-07-08_12-35-40-925.jpg

τα υγρά πήραν "φωτιά" 

• Like 1
Δημοσ.
On 08/07/2023 at 20:16, Aurumnus said:

Σήμερα το πρωί σκεπασα και τους 2 συλλέκτες με ειδικά καλύμματα σκεπασματος ηλιακών από το PRAKTIKER.

Αύριο έλεγα να πάρω και εγώ τα καλύμματα από το praktiker. Αξίζουν τελικά και πως ακριβώς στερεώνονται στους συλλέκτες??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 09/07/2023 at 21:57, doll said:

Αύριο έλεγα να πάρω και εγώ τα καλύμματα από το praktiker. Αξίζουν τελικά και πως ακριβώς στερεώνονται στους συλλέκτες??

Έχουν κάτι ελαστικά κλιπσάκια στα οποία στερεώνονται μεταλλικά άγκιστα.
Δεν χρησιμοποίησα τα αγκιστά και τα έδεσα με λεπτό σχοινί που χρησιμοποιούν στα ιστιοφορικά.
Είναι κάπως έτσι:

20210924120216_iliosak_kalymma_prostasia

Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που σκέφτηκαν για το δέσιμο.
Αυτά τα ελαστικά κλιπσάκια δεν πιστεύω να κρατήσουν για πολύ.

Δεν θα τα έπαιρνα αλλά ήθελα κάτι ετοιμοπαράδοτο.
Κανονικά θα πήγαινα εδώ, που έχει μεταλλικούς κρίκους για δέσιμο:
https://www.skroutz.gr/s/38207715/031002085-Κάλυμμα-Προστασίας-Ηλιακού-Θερμοσίφωνα-100x200cm.html

Κατά τα άλλα, δεν έχω γυρίσει ακόμα να δω αν έκαναν τελικά δουλειά.
Προς το παρόν, μόνο προσευχές.

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 2
Δημοσ.

Καλύτερα δοχείο χαλκού ή glass?Όλα τα υλικά έχουν κίνδυνο να τρυπήσουν;Tι γίνεται με το αντιψυκτικό αν τρυπήσει και περάσει στις σωληνώσεις και γίνει πόση;

Δημοσ.

Μπορώ να τοποθετήσω βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης εκ τω υστέρων στον  παλιό ηλιακό μου;

Από φωτό στο ιντερνετ βλέπω πως μπαίνει στην κορυφή του μποιλερ και πάει δέκα εκατοστα μέσα στο μποιλερ.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να τρυπήσω το μποιλερ τώρα για να μπει;Γιατί όταν αγόρασα παλιά τον ηλιακό δεν το είχα ζητήσει να γίνει κατά την παραγωγή του.Βασικα δεν ήξερα καν ότι έβαζαν τέτοια βαλβίδα αν το ζητούσες φυσικά σαν εξτρα στην κορυφή του μποιλερ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Indalx είπε

Καλύτερα δοχείο χαλκού ή glass?Όλα τα υλικά έχουν κίνδυνο να τρυπήσουν;Tι γίνεται με το αντιψυκτικό αν τρυπήσει και περάσει στις σωληνώσεις και γίνει πόση;

Εννοειται χαλκου αλλά κοστίζει.....

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, άποψη μου είναι να βαλετε εναν μέτριο ηλιακό και με καλή συντήρηση όσο πάει. Μετά αλλαγή. Οτι άλλο και να γίνει στο τέλος πάλι αλλαγή θα χρειαστεί.....

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sonikk είπε

Μπορώ να τοποθετήσω βαλβίδα θερμοκρασιας-πιεσης εκ τω υστέρων στον  παλιό ηλιακό μου;

Από φωτό στο ιντερνετ βλέπω πως μπαίνει στην κορυφή του μποιλερ και πάει δέκα εκατοστα μέσα στο μποιλερ.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να τρυπήσω το μποιλερ τώρα για να μπει;Γιατί όταν αγόρασα παλιά τον ηλιακό δεν το είχα ζητήσει να γίνει κατά την παραγωγή του.Βασικα δεν ήξερα καν ότι έβαζαν τέτοια βαλβίδα αν το ζητούσες φυσικά σαν εξτρα στην κορυφή του μποιλερ.

Αν δεν έχει σχετική υποδοχή δεν μπορείς. Αν έχει καμία οπή στο κύκλωμα της χρήσης που ήδη χρησιμοποιείται ίσως. Αν θυμάμαι καλά αυτές οι βαλβίδες ανοίγουν στα 6 bars.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Indalx said:

Για Αθήνα για 4 άτομα πόσα λίτρα και με πόσα τ.μ συλλέκτη προτείνετε;

Εξαρτάται τα άτομα. Αν είναι 2 κόρες και μία σύζυγος οι άλλοι 3, θες δύο ηλιακούς, έναν μικρό για σένα και έναν 200άρη για τις κυρίες. 😛

Νομίζω ότι η πιο σέηφ πρόταση για τις καλοπλυμένες εποχές τις οποίες ζούμε, με καθημερινό ντους, αντί δυο-τρεις φορές τη βδομάδα που συνηθίζαμε παλιά, είναι τα 200 λίτρα. Ειδικά αν βάλεις και μία θερμομεικτική βάνα πάνω, για να ελαχιστοποιήσεις απώλειες έτοιμου ΖΝΧ, θα σου φτάνουν 100% όποτε έχει ήλιο.

Μέγεθος συλλέκτη εγώ θα έλεγα 3τ.μ. Το 1,5-2, σου κάνει για 9 μήνες το χρόνο, αλλά δεκέμβρη - γενάρη δε θα σου δίνουν καλά αποτελέσματα, παρά μόνο σε μέρες με πλήρη, ανεμπόδιστη ηλιοφάνεια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Indalx είπε

Για Αθήνα για 4 άτομα πόσα λίτρα και με πόσα τ.μ συλλέκτη προτείνετε;

Εχω nobel 200/4 και δεν το έχω μετανοιώσει, είμαστε 3 άτομα 

Τον Ιούνιο έως Οκτωβριο σκεπάζεις τον ένα καθρέπτη και είσαι οκ

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Αν δεν έχει σχετική υποδοχή δεν μπορείς. Αν έχει καμία οπή στο κύκλωμα της χρήσης που ήδη χρησιμοποιείται ίσως. Αν θυμάμαι καλά αυτές οι βαλβίδες ανοίγουν στα 6 bars.

Σε ευχαριστώ. Δεν ξέρω στα ποσά bar ανοίγουν πάντως έχει επιλογές ρύθμισης της θερμοκρασίας πχ στους 45 βαθμούς.

Κρίμα αν δεν μπορεί κάποιος να τη βάλει εκ των υστέρων.Βοηθαει πολύ στην προστασία του μποιλερ.

Στην δεύτερη τάπα που έχω στην κορυφή του μποιλερ δεν μπορώ να την βάλω; Στην μια υπάρχει το ασφαλιστικό του κλειστού και η δεύτερη οπή είναι κλειστή με το γνωστό παξιμάδι. Κάποιοι βάζουν και δεύτερο ασφαλιστικό στο κλειστό εκεί.Βαλβιδα θερμοκρασιας-πιεσης εκεί δεν μπορεί να μπει;

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sonikk είπε

Σε ευχαριστώ. Δεν ξέρω στα ποσά bar ανοίγουν πάντως έχει επιλογές ρύθμισης της θερμοκρασίας πχ στους 45 βαθμούς.

Κρίμα αν δεν μπορεί κάποιος να τη βάλει εκ των υστέρων.Βοηθαει πολύ στην προστασία του μποιλερ.

Στην δεύτερη τάπα που έχω στην κορυφή του μποιλερ δεν μπορώ να την βάλω; Στην μια υπάρχει το ασφαλιστικό του κλειστού και η δεύτερη οπή είναι κλειστή με το γνωστό παξιμάδι. Κάποιοι βάζουν και δεύτερο ασφαλιστικό στο κλειστό εκεί.Βαλβιδα θερμοκρασιας-πιεσης εκεί δεν μπορεί να μπει;

Αν η τρύπα είναι κλειστού κυκλώματος, όχι.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...