Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 28/06/2023 at 13:46, MikhailBakurin said:

Eμένα τον ξέχασαν στο πατρικό για 5-6 ώρες και μπουμπούνισε 90 βαθμούς, άνοιξε και η βαλβίδα. Δεν περίμεναν τη ζέστη και τον ήλιο αυτής της μέρας (νομίζω 1 βδομάδα πριν) και ενώ έπαιζε στο ανεκτό 70-75 πριν με τη χρήση, ξαφνικά εκτοξεύτηκε.

Σκέπασαν το ένα πάνελ και πλέον παίζουμε σε ασφαλείς θερμοκρασίες και πάλι, περίπου 60-65 πάει. Πιθανολογώ θα χρειαστεί να σκεπαστεί πλήρως ή εν μέρει και το δεύτερο σχετικά σύντομα, καθώς πλέον μπαίνουμε σε τυπικό καλοκαίρι με διαρκείς μέγιστες άνω των 30 και σπάνιες βροχοπτώσεις/συννεφιές.

Μα τι λες τώρα....! ; ;
Εμένα στο δικό μου πατρικό, 2 θερμοσίφωνες μάρκας AST δεν έχουμε σκεπάσει ποτέ τους θερμοσίφωνες (έμενα και εγώ κάποιο διάστημα σε ένα απο τα διαμερίσματα).

Είναι πάγια πρακτική αυτό; Δεν νομίζω να μας ενημέρωσαν σχετικά, κι ο πατέρας μου είναι πολύ ψείρας σε κάτι τέτοια.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελικά σκέφτομαι για νέο ηλιακό. Στα 150-160 λίτρα με 2,4 με 3,0 τμ τι προτείνουμε ; Είδα sol με 15 χρόνια εγγύηση και ΕΒΗΛ με 5 χρόνια. Τιμές περί τα 850 ευρώ. Προτάσεις ;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ipnotistis είπε

Μα τι λες τώρα....! ; ;
Εμένα στο δικό μου πατρικό, 2 θερμοσίφωνες μάρκας AST δεν έχουμε σκεπάσει ποτέ τους θερμοσίφωνες (έμενα και εγώ κάποιο διάστημα σε ένα απο τα διαμερίσματα).

Είναι πάγια πρακτική αυτό; Δεν νομίζω να μας ενημέρωσαν σχετικά, κι ο πατέρας μου είναι πολύ ψείρας σε κάτι τέτοια.

Νομίζω ότι αυτοί οι ηλιακοί έχουν σαν κλειστό κύκλωμα αιθανόλη. Καλύτερα να ρωτήσετε στην εταιρεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες σκέπασα επιτέλους τον έναν από τους δύο συλλέκτες του ηλιακού (ξέρω, άργησα).

Χρησιμοποίησα μουσαμά από το PRAKTIKER.
https://www.praktiker.gr/p/praktiker-mousamas-2x3m-110g-m2-prasino-mple-135059
Επειδή είναι μεγάλος, τον δίπλωσα στα 2.

Σήμερα στις 18:00 ανέβηκα στην ταράτσα να κάνω έναν έλεγχο και διαπίστωσα το εξής παράδοξο.
Ο ξεσκέπαστος συλλέκτης ήταν ζεστός (ακουμπούσα άνετα το χέρι μου πάνω στο κρύσταλλο) ενώ ο σκεπασμένος ήταν καυτός!
Έβαλα το χέρι μου κάτω από τον μουσαμά για έλεγχο και το κρύσταλλο έκαιγε, σε βαθμό που δεν μπορούσα να αφήσω για πολύ το χέρι γιατί υπήρχε ο κίνδυνος εγκαύματος.
Ενώ και ο μουσαμάς ήταν πάρα πολύ ζεστός.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Μήπως με το σκέπασμα με το συγκεκριμένο μουσαμά έκανα κακό αντί για καλό;
Να βάλω και δεύτερο μουσαμά από πάνω;
Να σκεπάσω με κάτι άλλο;

Κάτι άλλο που παρατήρησα.
Το ζεστό/καυτό νερό από τον ηλιακό, εδώ και 15-20 ημέρες έχει μία μυρωδιά και γεύση (δεν το πίνουμε).
Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ο ηλιακός είναι καινούργιος, τον έβαλα τον Σεπτέμβριο.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
1 hour ago, Aurumnus said:

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Να σκεπάσω με κάτι άλλο;

Θα σου έλεγα να κάνεις μια δοκιμή να αλλάξεις το κάτοπτρο που σκεπάζεις. Φίλος είχε σκεπάσει το ένα κάτοπτρο και το νερό χρήσης έγινε χλιαρό, όταν άλλαξε το σκέπασμα στο άλλο κατοπτρο, είχε κανονικά ζεστό νερό. 

Ίσως υπάρχει κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία ή κάτι που παρεμποδίζει στην σωστή κυκλοφορία μέσα στο κάτοπτρο.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Χτες σκέπασα επιτέλους τον έναν από τους δύο συλλέκτες του ηλιακού (ξέρω, άργησα).

Χρησιμοποίησα μουσαμά από το PRAKTIKER.
https://www.praktiker.gr/p/praktiker-mousamas-2x3m-110g-m2-prasino-mple-135059
Επειδή είναι μεγάλος, τον δίπλωσα στα 2.

Σήμερα στις 18:00 ανέβηκα στην ταράτσα να κάνω έναν έλεγχο και διαπίστωσα το εξής παράδοξο.
Ο ξεσκέπαστος συλλέκτης ήταν ζεστός (ακουμπούσα άνετα το χέρι μου πάνω στο κρύσταλλο) ενώ ο σκεπασμένος ήταν καυτός!
Έβαλα το χέρι μου κάτω από τον μουσαμά για έλεγχο και το κρύσταλλο έκαιγε, σε βαθμό που δεν μπορούσα να αφήσω για πολύ το χέρι γιατί υπήρχε ο κίνδυνος εγκαύματος.
Ενώ και ο μουσαμάς ήταν πάρα πολύ ζεστός.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Να σκεπάσω με κάτι άλλο;

Κάτι άλλο που παρατήρησα.
Το ζεστό/καυτό νερό από τον ηλιακό, εδώ και 15-20 ημέρες έχει μία μυρωδιά και γεύση (δεν το πίνουμε).
Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ο ηλιακός είναι καινούργιος, τον έβαλα τον Σεπτέμβριο.

Τι μάρκα είναι ο ηλιακός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, hp8 said:

αναφερει καπου οτι ειναι για την δουλεια που θελεις ?

καλλύματα ηλιακου

Αναφέρει τα εξής:
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη γενική, ξύλων, κατά της σκόνης και κάλυψη στο στρώμα εδάφους. Προστατεύει από τον ήλιο, την βροχή και λοιπά καιρικά φαινόμενα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως κάλυψη του οχήματος/σκάφους σου, σαν σκέπαστρο ή επένδυση φράχτη.

Κάποιοι συμφορουμίτες το έκαναν πιο παλιά με μουσαμά και υπέθεσα ότι αφού ο μουσαμάς κάνει σκίαση, θα κάνει για τη δουλειά αυτή.

8 hours ago, πάνοσ2 said:

Τι μάρκα είναι ο ηλιακός;

Είναι ΣΗΕ (Συστήματα ηλιακής ενέργειας).

14 hours ago, vali said:

Θα σου έλεγα να κάνεις μια δοκιμή να αλλάξεις το κάτοπτρο που σκεπάζεις. Φίλος είχε σκεπάσει το ένα κάτοπτρο και το νερό χρήσης έγινε χλιαρό, όταν άλλαξε το σκέπασμα στο άλλο κατοπτρο, είχε κανονικά ζεστό νερό. 

Ίσως υπάρχει κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία ή κάτι που παρεμποδίζει στην σωστή κυκλοφορία μέσα στο κάτοπτρο.

Θα το δοκιμάσω.

Εντωμεταξύ, πήγα πάνω στην ταράτσα σήμερα το πρωί, και ο ξεσπέπαστος συλλέκτης ήταν δροσερός/κρύος και ο σκεπασμένος πολύ ζεστός. Μέχρι και το μεταλλικό πλαίσιο του συλλέκτη ήταν πολύ ζεστό.
Προς τον παρόν τον ξεσκέπασα.

Να κάνει κάποιου είδους φαινόμενο θερμοκηπίου με το σκέπασμα με τον συγκεκριμένο μουσαμά;
Πάντως, για να καίει όλος ο συλλέκτης (κρύσταλλο και μεταλλικό πλαίσιο) αυτό σημαίνει ότι το υγρό του κλειστού κυκλώματος μέσα στον σκεπασμένο συλλέκτη βράζει, σωστά;

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Όχι δεν αναφέρει κάτι σχετικό.

Κάποιοι συμφορουμίτες το έκαναν πιο παλιά με μουσαμά και υπέθεσα ότι αφού ο μουσαμάς κάνει σκίαση, θα κάνει για τη δουλειά αυτή.

Είναι ΣΗΕ (Συστήματα ηλιακής ενέργειας).

Θα το δοκιμάσω.

Εντωμεταξύ, πήγα πάνω στην ταράτσα σήμερα το πρωί, και ο ξεσπέπαστος συλλέκτης ήταν δροσερός/κρύος και ο σκεπασμένος πολύ ζεστός. Μέχρι και το μεταλλικό πλαίσιο του συλλέκτη ήταν πολύ ζεστό.
Προς τον παρόν τον ξεσκέπασα.

Να κάνει κάποιου είδους φαινόμενο θερμοκηπίου με σκέπασμα με τον συγκεκριμένο μουσαμά;

ο ΣΗΕ κάνει κάποιου είδους πλαστικοποίηση στην επιφάνεια του δοχείου.

Όσον αφορά το κάλυμμα είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί ένα είδους θερμοκηπίου και να μην αφήνει να αποβάλει την θερμότητα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, πάνοσ2 said:

ο ΣΗΕ κάνει κάποιου είδους πλαστικοποίηση στην επιφάνεια του δοχείου.

Αυτό το λες για την οσμή και την γεύση που έχει το ζεστό νερό του ηλιακού;

Έχει κάλυψη το εσωτερικό του δοχείου με κάτι άλλο; Νόμιζα ότι είναι μόνο μέταλλο μέσα.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Aurumnus είπε

Αυτό το λες για την οσμή και την γεύση που έχει το ζεστό νερό του ηλιακού;

Έχει κάλυψη το εσωτερικό του δοχείου με κάτι άλλο; Νόμιζα ότι είναι μόνο μέταλλο μέσα.

Είναι πιθανό να έχει συμβεί μια ατέλεια στην εφαρμογή.

Δημοσ.
12 minutes ago, πάνοσ2 said:

Είναι πιθανό να έχει συμβεί μια ατέλεια στην εφαρμογή.

Παίζει να χάνει και υγρά από το κλειστό και να μπαίνουν μέσα στο δοχείο με το ΖΝΧ λόγω αυτής της πιθανής ατέλειας;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aurumnus είπε

Παίζει να χάνει και υγρά από το κλειστό και να μπαίνουν μέσα στο δοχείο με το ΖΝΧ λόγω αυτής της πιθανής ατέλειας;

όχι. δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Είναι σοβαρή εταιρεία ο ΣΗΕ

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Aurumnus said:

Ο συλλέκτης σου είναι ζεστός, γιατί απορροφά θερμότητα την οποία επανεκπέμπει, μη μπορώντας να τη μετατρέψει σε ζέστη. Ο άλλος συλλέκτης είναι κρύος, γιατί ουσιαστικά ''απάγει'' την ψύξη του νερού στο μπόιλερ. Το πρώτο τεστ που μου έκανε ο υδραυλικός όταν έβαλε το θερμοσίφωνα, είναι αν είναι ζεστοί ή κρύοι οι συλλέκτες μετά από μισή - μία ώρα σε καλή μεσημεριανή ηλιοφάνεια. Μόλις έπιασε και τους είδε κρύους, είπε όλα οκ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό εδώ που στάζει είναι το αντεπίστροφο;

IMG_20230706_160546 -.jpg

28 minutes ago, MikhailBakurin said:

Ο συλλέκτης σου είναι ζεστός, γιατί απορροφά θερμότητα την οποία επανεκπέμπει, μη μπορώντας να τη μετατρέψει σε ζέστη. Ο άλλος συλλέκτης είναι κρύος, γιατί ουσιαστικά ''απάγει'' την ψύξη του νερού στο μπόιλερ. Το πρώτο τεστ που μου έκανε ο υδραυλικός όταν έβαλε το θερμοσίφωνα, είναι αν είναι ζεστοί ή κρύοι οι συλλέκτες μετά από μισή - μία ώρα σε καλή μεσημεριανή ηλιοφάνεια. Μόλις έπιασε και τους είδε κρύους, είπε όλα οκ.

Αφού όμως είναι σκεπασμένος, μήπως κανονικά θα έπρεπε να μην μπορεί να απορροφά θερμότητα;

Στις 16:00 που ανέβηκα πάνω και οι 2 ξεσκέπαστοι πλέον συλλέκτες ήταν πάρα πολύ ζεστοί και έτρεχε και νερό από την βαλβίδα της; φωτογραφίας.

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...