Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει χρησιμοποιήσει κάνεις δίχτυ σκιασης, αυτο το πράσινο με το μετρό, για να καλύψει τους συλλέκτες; . Σε τι ποσοστό σκίαση;; 50%, 90%;; και αν είχε αποτέλεσμα 

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolossmi είπε

Έχει χρησιμοποιήσει κάνεις δίχτυ σκιασης, αυτο το πράσινο με το μετρό, για να καλύψει τους συλλέκτες; . Σε τι ποσοστό σκίαση;; 50%, 90%;; και αν είχε αποτέλεσμα 

Για μειωση της αποδοσης κανει. Για μη χρηση του ηλιακου οχι!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Για μειωση της αποδοσης κανει. Για μη χρηση του ηλιακου οχι!

ναι για μείωση το θέλω να μην "βράζει" το νερο στο μπόιλερ, ξέρω ότι έχει με πυκνωτητα σκιασης 50% και με 90%

Δημοσ.
6 hours ago, MikhailBakurin said:

Eμένα τον ξέχασαν στο πατρικό για 5-6 ώρες και μπουμπούνισε 90 βαθμούς, άνοιξε και η βαλβίδα. Δεν περίμεναν τη ζέστη και τον ήλιο αυτής της μέρας (νομίζω 1 βδομάδα πριν) και ενώ έπαιζε στο ανεκτό 70-75 πριν με τη χρήση, ξαφνικά εκτοξεύτηκε.

Σκέπασαν το ένα πάνελ και πλέον παίζουμε σε ασφαλείς θερμοκρασίες και πάλι, περίπου 60-65 πάει. Πιθανολογώ θα χρειαστεί να σκεπαστεί πλήρως ή εν μέρει και το δεύτερο σχετικά σύντομα, καθώς πλέον μπαίνουμε σε τυπικό καλοκαίρι με διαρκείς μέγιστες άνω των 30 και σπάνιες βροχοπτώσεις/συννεφιές.

Πάντως, είναι τόσο μικρές οι απώλειες, που θεωρώ ότι και με πλήρες σκέπασμα, αν φύγουμε από το σπίτι πάνω από 5-6 μέρες, πάλι κάποια στιγμή θα συσσωρεύσει το μπόιλερ θερμοκρασία. Το χειμώνα, με 10 λεπτά αντίσταση, ανέβαζε μετά βίας το νερό από το 30 στο 36-37. Τώρα το άναψα για πλάκα τις προάλλες με τις βροχές στο 32 και πήγε 44 (!!!!!).

Όπως έλεγε και κάποιο μέλος, καλοκαίρι στην Ελλάδα κάνεις ηλιακό κι ένα μαύρο βαρέλι στην ταράτσα. Ο πιο elaborate μηχανισμός απευθύνεται σε εκείνο το κακό 4μηνο Νοεμβρίου - Φεβρουαρίου, που ασθενεί η ηλιοφάνεια, κρυώνει το νερό δικτύου, υπάρχουν απώλειες λόγω χαμηλών εξωτερικών.

Ειναι πρωτη χρονια που εχω ηλιακό, και πολυ με προβληματιζουν οσα λες.

Εχω δυο πανελ. Να σκεπασω απο τωρα το ενα; 

Χρηση ζεστου νερου, ελαχιστη. Εχω καταληξει να κανω μπανιο οταν ειμαι σπιτι, καθε μια - δυο ωρες, με ....ψιλοζεστο νερο (ποσο να αντεξει το κορμι  μου;), για να ....πεφτει και λιγο 'κρυο' (και καλα) στο καζανι.

Υπαρχει βαλβιδα αποσυμπιεσης, οταν πιασει εξωφρενικα ψηλες θερμοκρασιες; Πως λειτουργει, αδειαζει νερο ας πουμε; Γιατι αλλιως, σιγουρα δεν εχουν ολοι επιμελεια (πχ μεγαλοι ανθρωποι), και θα επρεπε να ακουμε να σκανε καζανια διαρκως.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, mindreader said:

Χρηση ζεστου νερου, ελαχιστη. Εχω καταληξει να κανω μπανιο οταν ειμαι σπιτι, καθε μια - δυο ωρες, με ....ψιλοζεστο νερο (ποσο να αντεξει το κορμι  μου;), για να ....πεφτει και λιγο 'κρυο' (και καλα) στο καζανι.

Υπαρχει βαλβιδα αποσυμπιεσης, οταν πιασει εξωφρενικα ψηλες θερμοκρασιες; Πως λειτουργει, αδειαζει νερο ας πουμε; Γιατι αλλιως, σιγουρα δεν εχουν ολοι επιμελεια (πχ μεγαλοι ανθρωποι), και θα επρεπε να ακουμε να σκανε καζανια διαρκως.

Όπως έχει ξανα-ειπωθεί στο τόπικ, συσκευές δεν αγοράζουμε για να τις νταντεύουμε, αλλά για να μας εξυπηρετούν. Υπό αυτό το πρίσμα, αν θερμομετρείς 6-7 το απόγευμα στη βρύση σου νερό, τώρα με τις κανονικές ζέστες, και βγάζει μέχρι 70-75, είσαι μια χαρά. Εννοείται χωρίς χρήση προηγουμένως.

Αν σου βγάζει κάτι ακραίο (πάνω από 75), σκέπασε το ένα πάνελ και θα σε πάει λογικά όλο το καλοκαίρι υγιώς, εκτός από κάναν ακραίο καύσωνα ίσως. Όταν είναι να λείψεις, σκέπασε και το δεύτερο.

Μην κάθεσαι από πάνω να τον αδειάζεις για να μη σου πάθει τίποτα. Αν βαριέσαι και πολύ, σκέπασε από τώρα το ένα πάνελ και δες πώς ρολάρει τις επόμενες μέρες. Λογικά δε θα σου λείψει το ζεστό ούτε έτσι, γιατί πράγματι με αυτό τον καιρό χρησιμοποιείς ελάχιστο, το οποίο αναπληρώνεται από σχετικά ζεστό δικτύου μάλιστα. :)

Καζάνια δε σκάνε, εκτός κι αν αποτύχουν οι βαλβίδες ασφαλείας. Δεν υπάρχει όμως λόγος να καταπονούνται οι κατασκευές με αχρείαστα καυτό νερό. Μόλις δεις ακραία θερμοκρασία, σκεπάζεις ένα πάνελ, δεν ξανασχολείσαι. Άμα πιάσει κάνας καύσωνας, θα το ξανατσεκάρεις, μήπως σου βγάλει ακόμα και το 1 πάνελ κάνα 80άρι και θέλει κι αυτό ολιγοήμερο σκέπασμα (ειδικά σε συνθήκες καύσωνα, η κατανάλωση ΖΝΧ μπορεί να είναι και 0 ).

• Like 2
Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους....ξέρω ότι το βασικό ερώτημα αυτή την εποχή είναι αυτό που θα διατυπώσω και ότι το έχετε διαβάσει όλοι πολλές φορές!

Αφορά λοιπόν την κάλυψη των κατόπτρων του ηλιακού μας θερμοσίφωνα το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όταν λείπουμε για διακοπές!

Ο δικός μου ηλιακός είναι σύγχρονος 2 ετών 200λίτρων με 2 κάτοπτρα  2m επί 1m! Από όσα έχω διαβάσει θεωρείται αναγκαίο να γίνει κάλυψη τουλάχιστον του ενός κατόπτρου σε ολιγοήμερη απουσία και των 2 σε πολυήμερη!

Στην αγορά υπάρχουν καλύμματα με 15 ευρώ το ένα αλλά και με τριπλάσια + τιμή! Η διαφορά έχει να κάνει μόνο με την αντοχή ή και με την διαπερατότητα; Με άλλα λόγια αξίζει να πληρώσω 100-120 ευρώ για καλύμματα ή να πάρω 2 φθηνότερα; 

Αν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιες δοκιμασμένες αξιόπιστες λύσεις να μου προτείνεται θα ήθελα  να το κανετε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Θελω να αντικαταστησω τον παλιο ηλιακο 30ετιας που πλεον δουλευει μονο ως ηλεκτρικος με εναν νεο οχι πολυ ακριβο.

Εχω επιλεξει να ειναι 200αρης με 3τμ διπλά πανελ.

Εχω δει τον παρακατω να εχει γενικα καλες κριτικες στο σκρουτζ.

Εχετε άποψη αν αξίζει καποιος απο τους 2 παρακατω ?

https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-200lt-mastersol-eco-epilektikos-30tm-diplis-energeias/

https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-200lt-3-0-glass-sol-violaris-energypro-diplhs-energeias/?skr_prm=WyI0MjAyNTM1OS04ZTMzLTRkZDEtOWY4MS1iNmUwNGJhNjgyYzMiLDE2ODgwNzM5MzY4MTMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Σκεφτομαι να βαλω και το καζανι σε inox (+40€) φανταζομαι θα ειναι καλύτερα μαλλον ε ?

Επεξ/σία από fotis3d
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fotis3d είπε

Θελω να αντικαταστησω τον παλιο ηλιακο 30ετιας που πλεον δουλευει μονο ως ηλεκτρικος

τι πρόβλημα έχει με την ηλιακή λειτουργία ?

6 ώρες πριν, fotis3d είπε

Πόσα άτομα ? Το χειμώνα τα 3 τμ μπορεί να ειναι λίγα και να θες τροφοδοσία ρεύματος συχνοτερα

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, fotis3d είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Θελω να αντικαταστησω τον παλιο ηλιακο 30ετιας που πλεον δουλευει μονο ως ηλεκτρικος με εναν νεο οχι πολυ ακριβο.

https://mastersol.gr/p/iliakos-thermosifonas-200lt-mastersol-eco-epilektikos-30tm-diplis-energeias/

https://www.sol-violaris.com/product/iliakos-thermosifonas-200lt-3-0-glass-sol-violaris-energypro-diplhs-energeias/?skr_prm=WyI0MjAyNTM1OS04ZTMzLTRkZDEtOWY4MS1iNmUwNGJhNjgyYzMiLDE2ODgwNzM5MzY4MTMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Σκεφτομαι να βαλω και το καζανι σε inox (+40€) φανταζομαι θα ειναι καλύτερα μαλλον ε ?

Το inox που βλέπεις αφορά το εξωτερικό περίβλημα και ΟΧΙ το εσωτερικό του καζανιού

Κατά τη γνώμη μου πεταμένα λεφτά, εκτός αν μένεις πολύ κοντά στην θάλασσα (να σε ψιλοβρέχει το κύμα που λένε) όπου σίγουρα έχει καλύτερη συμπεριφορά στην υγρασία και την αλμύρα. Ή βέβαια αν σου αρέσει το γυαλιστερό look

Σε καμία περίπτωση μην φανταστείς (ή σε "ψήσουν") ότι με +40€ θα έχεις inox καζάνι μέσα/έξω, καθώς τέτοιο σενάριο απλά δεν παίζει

• Like 5
Δημοσ.
Στις 28/6/2023 στις 8:17 ΜΜ, mindreader είπε

Σκεπαζεις με βαση τις θερμοκρασιες και τις αναγκες σου. Δεν υπαρχει η ερωτηση πότε!

Οσο τον αφηνεις να εχει μεγαλες θερμοκρασιες τοσο πιο κοντα εισαι στο να χασεις και υγρα του κλειστου με αποτελεσμα τον χειμωνα να μην εχεις την μεγιστη αποδοση! 

• Like 2
Δημοσ.
10 minutes ago, PLACEBO_89 said:

Σκεπαζεις με βαση τις θερμοκρασιες και τις αναγκες σου. Δεν υπαρχει η ερωτηση πότε!

Οσο τον αφηνεις να εχει μεγαλες θερμοκρασιες τοσο πιο κοντα εισαι στο να χασεις και υγρα του κλειστου με αποτελεσμα τον χειμωνα να μην εχεις την μεγιστη αποδοση! 

Τι ειναι αυτα;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mindreader είπε

Τι ειναι αυτα;

Τα υγρα που ζεσταινονται απο τους συλλεκτες και με την σειρα τους ζεσταινουν το νερο χρησης!

Αυτα παντα εχουν μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το νερο χρησης! 

Αλλος που σκεπαζε αλλα δεν ηταν απόλυτος/μιζερος  στα 3 χρονια συμπληρωσε 400ml!

Επισης κατι που δεν αναφερουν (το κρυβουν) Οταν χανεις υγρα του κλειστου και σε συνδιασμο με παρατεταμενες μεγαλες θερμοκρασιες δημιουργειται φθορα με αποτελεσμα να σου τρυπησει το κλειστο! Το αποτελεσμα το ιδιο,πας για καινουργιο μποιλερ!

• Like 2
Δημοσ.
Στις 30/6/2023 στις 12:02 ΠΜ, fotis3d είπε

Καλησπέρα σε όλους.

https://www.sol-violaris.com/hliakoi-thermosifones/sol-violaris-glass-inox-exclusive/

εγω αυτόν τον έβαλα τον Γενάρη, δεν αναψα αντισταση ούτε μια φορά και το νερό στη βρύση δεν έπεσε ποτέ γθα φέτος κάτω από 62 βαθμούς, 4 άτομα Αθήνα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...