Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 hours ago, sonikk said:

Ρε παιδιά μου ήρθε στο κινητό της οικογένειάς μου ένα μήνυμα από το αλλάζω θερμοσίφωνα που έλεγε το μήνυμα ότι η αίτηση σας στο πρόγραμμα είναι σε επεξεργασία.Μπορειτε να ολοκληρώσετε την υποβολή της έως Τρίτη 20/6.

Τι μήνυμα είναι αυτό τώρα; Αφού έχει υποβληθεί η αίτηση από την οικογένεια μου κ είναι ολοκληρωμένη.Μαλιστα κατά την υποβολή της βγήκε κ ένας αριθμός κάτι σαν αριθμός πρωτοκόλλου.Γιατι έστειλαν μήνυμα να την ολοκληρώσουμε πάλι;Τι είναι αυτό τώρα;Τί παίζει;

Ήρθε κ σε εσάς τέτοιο μήνυμα;θα μας τρελάνουν;;

καλως μας ξαναρθες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο σπιτι μου εδω και χρονια χρησιμοποιω φυσικο αεριο για να ζεστανω το νερο.Πληρω τα κριτηρια για επιδοτηση του 60% της αγορας και αντικαταστασης ενος ηδη υπαρχοντος ηλιακου θερμοσιφωνα.Αναρωτιεμαι ομως εαν αξιζει να μπω σε αυτη τη διαδικασια -τι εξοικονομηση θα εχω αραγε και ποσο χρονο θα χρειαστω για να κανω αποσβεση τα χρηματα που θα δαπανησω? Να κατσω στα αυγα μου και να συνεχισω να ζεσταινω το νερο με το φυσικο αεριο? Ευπροσδεκτες ολες οι αποψεις. (ειμαστε οικογενεια 4 ατομων εαν αυτο βοηθαει σε κατι) 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, simaras είπε

Πληρω τα κριτηρια για επιδοτηση του 60% της αγορας και αντικατάσταση ενός ήδη υπάρχοντος ηλιακού θερμοσίφωνα.

άλλαξε κάτι ?  Ο υπάρχων δεν καλύπτει τις ανάγκες ?

908779114_.png.836ce2833dd18b479dec4d90f8e4111d.png

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, πρώτη φορά θα βάλω ηλιακό (έχω στο εξοχικό αλλά είναι ένας bartec που σχεδόν κάθε δύο χρόνια αλλάζω το δοχείο από το λασπόνερα της Χαλκιδικής).

Βρίσκομαι Θέρμη Θεσσαλονίκης και μόλις μου έστειλε το γραφείο που θα αναλάβει το Εξοικονομω 2021 την προσφορά, που σας επισυνάπτω το απόσπασμα για τον ηλιακό.

Ηλιακός θερμοσίφωνας Alphatherm 160 lt

- Επιλεκτικός συλλέκτης 2,5 m²

- Βάση ταράτσας

- Ηλεκτρική αντίσταση (δεν περιλαμβάνεται σύνδεση)

Σύνδεση σε απόσταση 15μ.

σύνολο με ΦΠΑ, 1426€.

Απ' ότι βλέπω, λογικά εννοούν αυτόν.

https://www.clima24.gr/alpha-therm-saeb-160-2-50-iliakos-thermosifonas-160l-2-50-1-x-2-50-m-diplis-energeias.html

Ποια είναι η γνώμη σας για το κόστος και αν αξίζει;

Μήπως να τους πιέσω για κάποια πιο γνωστη μάρκα με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, πχ Calpak;

Από ανάγκες δεν έχουμε αρκετές, δύο άτομα που εδώ και δύο χρόνια που μετακομισαμε βολευομαστε μια χαρά με το ταχυθερμ για μπανιο (γερμανικό Clage). Πιάτα, κουζίνα μόνο κρύο δουλεύει μιας και έχουμε πλυντήριο πιάτων miele 1500€.

Οπότε εν κατακλείδι, κάτι ποιοτικό θέλουμε και ας είναι 2 τμ και 100 λίτρα. Να μείνουμε alphatherm της προσφοράς η να ζητήσω κάτι άλλο;

1450 € καλύπτει το πρόγραμμα, ηλιακός με εγκατάσταση εννοείται.

Δημοσ.

Για το πρώτο, γιατί αλλάζεις δοχείο; Ο καθαρισμός του δεν αρκεί;

Για αυτόν που σου προτείνουν δεν έχω ακούσει από κάποιον που τον έχει, αλλά τουλάχιστον είναι από ελληνική εταιρία που κατασκευάζει ηλιακούς στην Ελλάδα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. Για εμένα είναι θετικό.

Για την περιοχή σου θα ήθελα έναν μεγαλύτερο συλλέκτη γι'αυτό το δοχείο αλλά δεν βλέπω ούτε από άλλες εταιρίες να δίνουν τέτοια επιλογή. Από τη στιγμή που έχεις ταχυθερμοσίφωνα όμως δεν νομίζω ότι χρειάζεται να βάλεις κάτι υπερβολικό. Κατα τη γνώμη μου είναι ο ιδανικός συνδυασμός αυτών των δύο τρόπων θέρμανσης νερού. Δώσε κάτι παραπάνω για τη συνδεσμολογία και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας. Δηλαδή έξτρα καλωδίωση για αισθητήρα θερμομέτρου (+θερμόμετρο εννοείται) και βαλβίδες ανάμιξης-εκτροπής το λεγόμενο "σόλαρ κιτ".

Στις 17/6/2023 στις 6:51 ΜΜ, Tommygre είπε

Καλησπέρα, πρώτη φορά θα βάλω ηλιακό (έχω στο εξοχικό αλλά είναι ένας bartec που σχεδόν κάθε δύο χρόνια αλλάζω το δοχείο από το λασπόνερα της Χαλκιδικής).

Βρίσκομαι Θέρμη Θεσσαλονίκης και μόλις μου έστειλε το γραφείο που θα αναλάβει το Εξοικονομω 2021 την προσφορά, που σας επισυνάπτω το απόσπασμα για τον ηλιακό.

Ηλιακός θερμοσίφωνας Alphatherm 160 lt

- Επιλεκτικός συλλέκτης 2,5 m²

- Βάση ταράτσας

- Ηλεκτρική αντίσταση (δεν περιλαμβάνεται σύνδεση)

Σύνδεση σε απόσταση 15μ.

σύνολο με ΦΠΑ, 1426€.

Απ' ότι βλέπω, λογικά εννοούν αυτόν.

https://www.clima24.gr/alpha-therm-saeb-160-2-50-iliakos-thermosifonas-160l-2-50-1-x-2-50-m-diplis-energeias.html

Ποια είναι η γνώμη σας για το κόστος και αν αξίζει;

Μήπως να τους πιέσω για κάποια πιο γνωστη μάρκα με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, πχ Calpak;

Από ανάγκες δεν έχουμε αρκετές, δύο άτομα που εδώ και δύο χρόνια που μετακομισαμε βολευομαστε μια χαρά με το ταχυθερμ για μπανιο (γερμανικό Clage). Πιάτα, κουζίνα μόνο κρύο δουλεύει μιας και έχουμε πλυντήριο πιάτων miele 1500€.

Οπότε εν κατακλείδι, κάτι ποιοτικό θέλουμε και ας είναι 2 τμ και 100 λίτρα. Να μείνουμε alphatherm της προσφοράς η να ζητήσω κάτι άλλο;

1450 € καλύπτει το πρόγραμμα, ηλιακός με εγκατάσταση εννοείται.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα στην ομάδα.

θέλω να ρωτήσω την άποψη του thread για τον ηλιακό calpak mark5 200l/4.2τμ.

μου έδωσαν προσφορά για το εξοικονομώ κατ'οίκον που κάνω, το συγκεκριμένο ηλιακό στα 1350 ευρώ (χωρίς φπα, εγκατάσταση και μεταφορικά για το νησί που θα πάει).

σαν τιμή (αν υπολογίσω και το "καπέλο" του εξοικονομώ), μου φαίνεται καλή, αυτό που δεν ξέρω είναι αν και ο ηλιακός είναι καλός και αξίζει τα λεφτά του...

να σημειωθεί πως ο ηλιακός θα τοποθετηθεί πολύ κοντά στη θάλασσα με ότι αυτό σημαίνει για τις θερμοκρασίες του και τα υλικά που πρέπει να έχει για τη μακροζωία του

Δημοσ.
Στις 17/6/2023 στις 6:51 ΜΜ, Tommygre είπε

κάθε δύο χρόνια αλλάζω το δοχείο από το λασπόνερα της Χαλκιδικής

δηλαδη κάνεις μπάνιο - μαγειρεύεις - καθαρίζεις - πίνεις λασπόνερο

46 λεπτά πριν, totomis είπε

να σημειωθεί πως ο ηλιακός θα τοποθετηθεί πολύ κοντά στη θάλασσα με ότι αυτό σημαίνει για τις θερμοκρασίες του και τα υλικά που πρέπει να έχει για τη μακροζωία του

Πάρε όποιον  θέλεις Αλλά το περίβλημα του καζανιού να ειναι ανοξείδωτο και ο - οι  συλλέκτες  μονοκόμματο πλαίσιο από ναυπηγικό αλουμίνιο 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά εκεί έξω ο κόσμος ζητάει πραγματικά ότι να ναι…

Θέλει γυναικά συγγενής μου να αντικαταστήσει τον ηλιακό της θερμοσίφωνα 160 λίτρων 3πλης ενεργείας με έναν 160 λίτρων 2πλης…

Θα μπει στην ίδια θέση του παλιού σε ταράτσα που έχει μια μικρή κλήση και έχει κεραμίδια…

Δηλαδή βγαίνει ο παλιός και στην ίδια βάση – ίδιες σωληνώσεις θα μπει ο νέος…

Προσφορά από «γνωστό» του γνωστού…

1400 ευρώ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για αγορά 150 λίτρων ηλιακού άγνωστης μάρκας  (160 λίτρων είχε ζητήσει αλλά οκ) 2πλης, μαζί με τοποθέτηση!

Ρε πάνε καλά ή εδώ είναι το πραγματικά όπου σε πιάσουν επειδή είδαν γυναίκα…;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Ρε πάνε καλά ή εδώ είναι το πραγματικά όπου σε πιάσουν

αν σταματήσουν σ αυτό καλά ειναι Αν το πάνε παρακάτω τη βάψαμε

17 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Θέλει γυναικά συγγενής μου να αντικαταστήσει τον ηλιακό της θερμοσίφωνα 160 λίτρων 3πλης ενεργείας με έναν 160 λίτρων 2πλης…1400 ευρώ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για αγορά 150 λίτρων ηλιακού άγνωστης μάρκας  (160 λίτρων είχε ζητήσει αλλά οκ) 2πλης, μαζί με τοποθέτηση!

Έχει  θέμα ο υπάρχων ?  η shopping therapy

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

Έχει  θέμα ο υπάρχων ?  η shopping therapy

Έχει διαρροή μετά από 20+ χρόνια...

Οπότε είπε να κάνει πάλι επένδυση...

Αλλά από 800€ 2πλης μαζί με τα μεταφορικά με φορτωτική να θέλει 600€ μεροκάματο για την τοποθέτηση ε πάει πολύ..........

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Αλλά από 800€ 2πλης μαζί με τα μεταφορικά με φορτωτική να θέλει 600€ μεροκάματο για την τοποθέτηση ε πάει πολύ..........

έχεις δικιο 

Δημοσ.
Στις 21/6/2023 στις 9:10 ΜΜ, andreas1gr είπε

Ποια μάρκα ηλιακού ήταν;

Δημοσ.
On 21/06/2023 at 18:20, mindreader said:

Για πειτε οσοι τα καλοκαιρια σκεπαζετε τα πανελ, απο ποτε το κανετε, και για ποσο καιρο περιπου.

Eμένα τον ξέχασαν στο πατρικό για 5-6 ώρες και μπουμπούνισε 90 βαθμούς, άνοιξε και η βαλβίδα. Δεν περίμεναν τη ζέστη και τον ήλιο αυτής της μέρας (νομίζω 1 βδομάδα πριν) και ενώ έπαιζε στο ανεκτό 70-75 πριν με τη χρήση, ξαφνικά εκτοξεύτηκε.

Σκέπασαν το ένα πάνελ και πλέον παίζουμε σε ασφαλείς θερμοκρασίες και πάλι, περίπου 60-65 πάει. Πιθανολογώ θα χρειαστεί να σκεπαστεί πλήρως ή εν μέρει και το δεύτερο σχετικά σύντομα, καθώς πλέον μπαίνουμε σε τυπικό καλοκαίρι με διαρκείς μέγιστες άνω των 30 και σπάνιες βροχοπτώσεις/συννεφιές.

Πάντως, είναι τόσο μικρές οι απώλειες, που θεωρώ ότι και με πλήρες σκέπασμα, αν φύγουμε από το σπίτι πάνω από 5-6 μέρες, πάλι κάποια στιγμή θα συσσωρεύσει το μπόιλερ θερμοκρασία. Το χειμώνα, με 10 λεπτά αντίσταση, ανέβαζε μετά βίας το νερό από το 30 στο 36-37. Τώρα το άναψα για πλάκα τις προάλλες με τις βροχές στο 32 και πήγε 44 (!!!!!).

Όπως έλεγε και κάποιο μέλος, καλοκαίρι στην Ελλάδα κάνεις ηλιακό κι ένα μαύρο βαρέλι στην ταράτσα. Ο πιο elaborate μηχανισμός απευθύνεται σε εκείνο το κακό 4μηνο Νοεμβρίου - Φεβρουαρίου, που ασθενεί η ηλιοφάνεια, κρυώνει το νερό δικτύου, υπάρχουν απώλειες λόγω χαμηλών εξωτερικών.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...