Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

@Stavmitsos για πόσους ορόφους και πόσα διαμερίσματα πρόκειται;

2 όροφοι, 4+4 διαμερίσματα. 

1 ώρα πριν, troi.g είπε

Κατ αρχήν, για μένα είναι λάθος κίνηση αυτό που σκέφτεσαι. Για την οποιαδήποτε δυσλειτουργία, οι υπόλοιποι θα σε φάνε, και πίστεψε με , με αυτό το σύστημα θα χορτάσεις προβλήματα. Αλλά αυτό είναι προσωπική μου γνώμη.

Με τα λεφτά που σου ζήτησε ο δεύτερος, λογικό είναι να γυρίζεις βάνες. Μόνο το solar kit έχει 500-700. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι τραγική. Η τιμή αφορά μόνο συλλέκτες; Ούτε σωλήνες;

Πάντως αυτό που σου είπε ο hp8 , είναι σωστό. Αν υπάρχει τρόπος, έστω και με μερεμετια , καλύτερα να βάλει ο καθένας το δικό του. Το κόστος για αυτό που σκέφτεσαι, θα ξεπεράσει τις 5000 ευρώ. Και όταν τρυπήσει το μποιλερ; ή ποιός θα αναλάβει τη συντήρηση της εξαναγκασμένης; Επίσης "πρέπει" να βάλεις ups που να σηκώνει κυκλοφορητή, γιατί στην περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι συλλέκτες ανεβάζουν τρελές θερμοκρασίες.

Δεν έχω ουσιαστική εναλλακτική, και οι 2 μηχανολόγοι που έδωσαν προσφορά μέχρι στιγμής έχουν κάνει την ίδια πρόταση με αυτό που λέω, τη συμμετοχή δηλαδή των ηλιακών στο μπόιλερ. 

Έχουμε το εξής θέμα: 

Στα κοινόχρηστα και το υφιστάμενο μηχανολογικό σχέδιο, το μπόιλερ αντιμετωπίζεται ως ενα ένατο διαμερίσμα, του οποίου το ποσό που προκύπτει από τον τύπο του κόστους πετρελαίου το επιμερίζουμε στα 8 διαμερίσματα με βάση την κατανάλωση τους σε κυβικά. Το πρόβλημα μας είναι 2 παππούδες στην πολυκατοικία που δεν θα επιτρέψουν με τίποτα την αφαίρεση κάποιων διαμερισμάτων από το μπόιλερ, + ότι το χειμώνα εξυπηρετεί αφού δουλεύει που δουλεύει ο καυστήρας. 

Διορθώστε με όπου κάνω λάθος! Ευχαριστώ πολύ. 

• Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω για αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το πρόγραμμα.Ειμαστε 4 άτομα στο πρώτο όροφο 3-οροφης πολυκατοικίας.Τι προτείνεται τι πρέπει να προσέξω? Μένουμε Αθήνα Δυτικά προάστια.

Επεξ/σία από aks
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. 

Καταρχήν συγχαρητήρια σε όλους για την συνδρομή τους σ' αυτή την συζήτηση. Είμαι σε αναζήτηση Ηλιακου, περιοχή Άνω Κυψέλη, Αθήνα και με ήλιο όλη την ημέρα. Είμαστε 3 άτομα σε ενοικιαζόμενο σπίτι . Τον χειμώνα από μέσα Δεκεμβρίου ως μέσα Μαρτίου το σπίτι δεν χρησιμοποιείται . Σκέφτομαι για 160 λίτρα με 2 τ.μ, οικονομική σειρά. Οι εταιρείες πολλές και χρειάζεται πολυ διάβασμα αλλά και τηλέφωνα. Βλέπω ότι κάποιοι προσφέρουν boiler  πάχους 3mm , άλλοι με 2.5mm  όπως και στα κρυσταλλο των συλλεκτών 3.2 mm και 4mm. Εδώ θέλω να ρωτήσω τι είναι πιο αποδοτικό και προτιμότερο από αυτά τα μεγέθη. Υπάρχουν βέβαια και διαφορές στα παχη/πυκνοτητα των μονωσεων στα καζάνια , στους συλλέκτες και στις εγγυήσεις αλλά εκεί μου είναι πιο εύκολο να έχω μια εικόνα. Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι αν η εξωτερική κάλυψη του boiler με inox θα κάνει διαφορά  όπως και τα full plate στους συλλέκτες και αν πραγματικα αξίζει η επένδυση σε αυτά. Προσπαθώ  να κρατήσω το κόστος σε χαμηλό επίπεδο ώστε και να κάνω την δουλειά μου αλλά και να είναι προσιτό στον ιδιοκτήτη μου. Αν υπάρχει και κάποια πρόταση θα είναι ευπρόσδεκτη. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε μονοκατοικία 2 ορόφων υπήρχε εξ αρχής boiler λεβητοστασίου 300λτ 3πλής  που είχε αναμονές και για ηλιακό . Οι άλλες 2 παροχές ( ρεύμα -καλοριφέρ με αυτονομία ) λειτουργούν ήδη), τι γίνεται σε περίπτωση εγκατάστασης ηλιακού ? 

Η περιοχή είναι ημι-ορεινή και με αρνητικές θερμοκρασίες , Απο καζάνια ειμαι σε ερευνα ακόμη και θα ρωτηθει και ο υδραυλικος , θα προτιμούσα >120 λτ πλέον γιατι μονο απο 2 άτομα κατοικείται πλέον 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

τι γίνεται σε περίπτωση εγκατάστασης ηλιακού ? 

τι εννοείς ?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hp8 είπε

τι εννοείς ?

Χρειαζεται περα απο το συλλέκτη και το καζανι του ηλιακου  και απλώς θα το αποθηκευει στο boiler λεβητοστασιου ?  Γιατι εχει μια απόσταση 8μ απο το υπόγειο . Γιατι λογικά θα χρειαστει και εξτρα αυτονομια .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Χρειαζεται περα απο το συλλέκτη και το καζανι του ηλιακου  και απλώς θα το αποθηκευει στο boiler λεβητοστασιου ?  Γιατι εχει μια απόσταση 8μ απο το υπόγειο . Γιατι λογικά θα χρειαστει και εξτρα αυτονομια .

προσωπικά δεν θα πήγαινα σε σύστημα με τριπλής στο λεβητοστάσιο Θα έβαζα έναν ανεξάρτητο ηλιακό με επιλογή στο δίκτυο του ΖΝΧ  να τραβάς  και από το μποιλερ του λεβητοστασιου όταν απαιτείται

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.

Κοιτάξτε βίντεο του Γιανουδη και θα καταλάβετε πως θα πρέπει να συνδεθούν οι ηλιακοί ειδάλλως εάν ο υδραυλικός σας έχει Viber δείξτε τα του άμα σας πει ότι δεν έχει κοιτάξτε για άλλον που έχει θέληση για γνώσεις και όρεξη να κάνει το κάτι πάραπάνω..

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για κάποιο λόγο κανείς δεν διαμαρτύρετε για απόδοση στο συγκεκριμένο νήμα τον Ιούνιο.😁

Ιδανικές συνθήκες για ηλιακά στην ελλαδάρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, στα ΒΠ έχουμε να δούμε ήλιο καμιά βδομάδα, αλλά μια χαρά προλαβαίνουν να τσιμπήσουν 50άρια - 60άρια. Ακόμα και 1 ώρα να βγει αθροιστικά ήλιος μεταξύ 11 το πρωί και 5-6 το απόγευμα, είμαστε κομπλέ.

Έχει ζεσταθεί το έξω (όχι πολύ, χθες 19 βαθμούς Χαλάνδρι στς 02:00).

Κι έχει ζεσταθεί το νερό δικτύου (ΤΡΟΜΕΡΑ βασικό, ίσως το βασικότερο μαζί με την αύξηση της ηλιακής ακτινοβολίας: Χρειάζεσαι λιγότερο ζεστό νερό στο μείκτη, άρα πρωτογενώς μειωμένη κατανάλωση ΚΑΙ το κρύο που μπαίνει στον ηλιακό δεν είναι τόσο... κρύο, οπότε και ευκολότερα θερμαίνεται, και λιγότερο "διαλύει" το ήδη ζεστό που υπάρχει μέσα).

Γενικά, η ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023, ήταν λουκούμι για ηλιακά. Μαζεύαμε όλη την πενιχρή ακτινοβολία ήλιου το χειμώνα, γιατί δεν έκανε συννεφιές, οπότε πιάναμε πάλι 50άρια. Ακόμα και το 2ήμερο - 3ήμερο βαρέος Χειμώνα που έκανε, χιόνιζε το βράδυ κι έλιαζε το πρωί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έστω 30-40 βαθμοί με εξωτερική -1 και να αρκεί ένα τέταρτο αντίστασης για να καλύψει το υπόλοιπο. Οι συννεφιές άρχισαν όταν δε μας πολυένοιαζε πλέον, δηλαδή από τα μέσα Απριλίου και μετά.

Πραγματικά, πήγαμε από τις 4-5kw/ημέρα για ΖΝΧ, στη 0,3/0,5 κατά Μ.Ο. σεζόν. ΔΕΝ υπάρχει άλλη τέτοιας αποδοτικότητας επένδυση για ένα σπίτι (εξόν από το να πετάξεις κλιματιστικό 30 ετών που χρησιμοποιείς πολύ, για να βάλεις κάποιο σύγχρονο και ακριβό που θα χρησιμοποιείς εξίσου πολύ).

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Για κάποιο λόγο κανείς δεν διαμαρτύρετε για απόδοση στο συγκεκριμένο νήμα τον Ιούνιο

λογικο Η θερμοκρασία περιβάλλοντος εχει αναιβει όπως και η θερμοκρασία εισόδου του νερού πο το δίκτυο Οπότε υπάρχουν κάποιες ισορροπίες αφ ενός αφ ετέρου θερμοκρασιακή διαφορά στις απώλειες εχει μικρύνει 

Δημοσ.

Λεω να σκεπασω τα πανελ τον Αυγουστο, ισως και απο μεσα Ιουλιου.

Ομως ακομη ειναι Ιουνιος. Ηλιοφανεια πολλη. Καταναλωση λιγη. Ποσο...καυτο νερο να χρησιμοποιησεις πια;

Το ερωτημα μου ειναι, αν μπορει να παθει καμια ζημια ο ηλιακος(πχ καζανι) ή αλλο υδραυλικο εξαρτημα, αν το νερο εχει υπερβολικα μεγαλη θερμοκρασια.

Δημοσ.

Φυσικά μπορεί να πάθει. 

Καλύτερα σκέπασε από τώρα, δες αν σε καλύπτει και πράττεις αναλόγως. Αν δε σου φτάνει τον ξεσκεπάζεις. Αλλά λογικά θα θέλει κάλυψη εφόσον όπως λες είναι μικρή η κατανάλωση. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά μου ήρθε στο κινητό της οικογένειάς μου ένα μήνυμα από το αλλάζω θερμοσίφωνα που έλεγε το μήνυμα ότι η αίτηση σας στο πρόγραμμα είναι σε επεξεργασία.Μπορειτε να ολοκληρώσετε την υποβολή της έως Τρίτη 20/6.

Τι μήνυμα είναι αυτό τώρα; Αφού έχει υποβληθεί η αίτηση από την οικογένεια μου κ είναι ολοκληρωμένη.Μαλιστα κατά την υποβολή της βγήκε κ ένας αριθμός κάτι σαν αριθμός πρωτοκόλλου.Γιατι έστειλαν μήνυμα να την ολοκληρώσουμε πάλι;Τι είναι αυτό τώρα;Τί παίζει;

Ήρθε κ σε εσάς τέτοιο μήνυμα;θα μας τρελάνουν;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...