Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, louben είπε

Ο master sol αν παιρνει και αυτός φασον μπαινει στον κόπο να βάφει το καζανι, ο Βιολαρης ουτε καν.

Παρακολουθώ το νημα περίπου ένα χρόνο και έχω αλλαξει 100 γνωμες. ΚΑταλήγω στον βιολάρη, φασον, mastersol φασον, calpak μας τα ειπε ο φίλος παραπάνω.

Με βλέπω να καταλήγω σε ΝΟΒΕL (αν και δε θέλω λόγω βουλγαρίας) και maltezo για τους οποίους δεν έχει ακουστεί κάτι (ακόμα....).

Όλους τους είπες εκτός από sonne. Έχεις κάτι με αυτούς;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, louben είπε

Ο master sol αν παιρνει και αυτός φασον μπαινει στον κόπο να βάφει το καζανι, ο Βιολαρης ουτε καν.

Παρακολουθώ το νημα περίπου ένα χρόνο και έχω αλλαξει 100 γνωμες. ΚΑταλήγω στον βιολάρη, φασον, mastersol φασον, calpak μας τα ειπε ο φίλος παραπάνω.

Με βλέπω να καταλήγω σε ΝΟΒΕL (αν και δε θέλω λόγω βουλγαρίας) και maltezo για τους οποίους δεν έχει ακουστεί κάτι (ακόμα....).

Αν πας σε νομπελ πας στον κλασικ για τους συλλεκτες!  Εκει που εχουν φτασει ομως οι τιμες δεν ξερω ποσο αξιζει..  Αξιζει να παρεις κατι ''καλο'' σε no name με καλυτερη αποδοση και να τον προστατευεις απο την υπερθέρμανση..!  Απλα πρεπει να γνωριζεις  5 πραγματα πριν την αγορα του..  Προσωπικα δεν δινω βαση σε μαρκα,χρονια εγγυησης αλλα το τι θα δει το ματι μου.. Θα πιασω..

Ο φιλος με τον calpak αναφερει παραπονα συμφωνα με τις δικες του απαιτησεις!  Για μενα ανασταλτικοι παραγοντες ειναι τιμη αποκτησης,κοστος service/εγγυηση συν δικα του ανταλλακτικα/ακριβα!  Με τοσες δαπανες το μονο σιγουρο θα καθυστερησεις παρα πολυ να κανεις αποσβεση για να ξεκιναει να σου χαριζει..!!!

16 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Περα το προβλημα με υγρασια στους συλλεκτες δεν υπαρχει κατι αλλο. Συγκρατημενη τιμη για brand, απροβληματιστη αποδοση με καλη αξιοπιστια στα μποιλερ!

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Οχι απλά ειναι στο ιδιο price range με ΜΑλτεζο και nobel  οόποτε κοίταζα αυτούς.

Πέρα από την πλάκα η επιλογή ηλιακόυ μου έχει δημιουργήσει μεγαλύτερο πονοκέφαλο από όσο περίμενα.

Τον ηλιακό δεν θα τον δω από κοντα αφού θα παραγγελθεί on line. Eψαχνα για κάποιον με παραγωγή in house ολων (αν είναι δυνατόν) τον παρελκόμενων του με καλή απόδοση τον χειμώνα κυρίως.Εψαχνα κάτι φθηνότερο από  ΜΑλτεζο και nobel (τον calpak τον απέκλεισα ήδη) αλλά δυστυχώς δεν έχω βρεί κάτι που να με καλύπτει so far.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, louben είπε

ευκαιρία να τις κάνεις 101 Αμα αποφασίσεις (που δεν το βλέπω ) πεστο μας :)

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, 

Νέος διαχειριστής στην πολυκατοικία κι έχω μπει στη διαδικασία να ψάξω για ηλιακούς μιας κι έχουμε 400 τετραγωνικά ταράτσα που τη βλέπει ο ήλιος μόνιμα κι εμείς καίμε 200-300 λίτρα πετρέλαιο μηνιαίως για κεντρικό μπόιλερ. 

Το μπόιλερ είναι 500 λίτρα. Δεν θέλω να βάλω ξεχωριστή δεξαμενή για το κάθε διαμέρισμα γιατί τα κοινόχρηστα θα γίνουν κόλλαση και ανεβαίνει και πολύ το κόστος. 

Έχω πάρει 2 προσφορές μέχρι στιγμής. 2100 για τα πάνελ με τη βάση τους (καλπάκ) και μια δεύτερη στα 900(!) για advance solar. 

Και οι δύο έχουν προτείνει 6 συλλέκτες 100χ200. Το θέμα είναι ότι ο μηχανολόγος της δεύτερης προσφοράς μου είπε πως δε γίνεται να αυτοματοποιηθεί η εναλλαγή μεταξύ ηλιακού και μπόιλερ και πως θα πρέπει τώρα να ανοιγοκλείνουμε βάνες με το χέρι. Είναι δυνατόν εν έτη 2023 να μην υπάρχει ένας τέτοιος αυτοματισμός; 

Έχω χαθεί πλήρως. Θα εκτιμούσα τρομερά τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ!

Εδιτ: στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται εργασία και άλλα υλικά. 

Επεξ/σία από Stavmitsos
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε

Το μπόιλερ είναι 500 λίτρα

ποσα άτομα το κάνουν χρήση από αυτό το μποιλερ  Οι συλλέκτες δεν ζεσταίνουν τόσο γρηγορα οσο λέβητας Φαντάζεσαι στις 5 το απόγευμα να εχει καταναλωθεί ολο το ζεστο νερο ? Μετά τι γίνεται ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hp8 είπε

ποσα άτομα το κάνουν χρήση από αυτό το μποιλερ  Οι συλλέκτες δεν ζεσταίνουν τόσο γρηγορα οσο λέβητας Φαντάζεσαι στις 5 το απόγευμα να εχει καταναλωθεί ολο το ζεστο νερο ? Μετά τι γίνεται ?

16. Μόλις τελειώνει ο ηλιακός θα δουλεύει κανονικά το μπόιλερ. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε

16. Μόλις τελειώνει ο ηλιακός θα δουλεύει κανονικά το μπόιλερ. 

Νομίζω αν παρεις μια πλήρη προσφορά για όλα (υλικά και εργατικά)  δεν θα συμφέρει Μήπως ήρθε η ώρα  να γίνετε ανεξάρτητοι Ο καθένας τον ηλιακο του ?

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

Νομίζω αν παρεις μια πλήρη προσφορά για όλα (υλικά και εργατικά)  δεν θα συμφέρει Μήπως ήρθε η ώρα  να γίνετε ανεξάρτητοι Ο καθένας τον ηλιακο του ?

Δεν έχεις άδικο φαντάζομαι όμως με τον τρόπο που έχει στηθεί η οικοδομή, το να αποκτήσει ο καθένας δική του παροχή ζεστού είναι τρομερή φασαρία. Σκέψου πως ανεβαίνει από το υπόγειο μια παροχή ζεστού που επιμερίζεται σε κάθε όροφο από ένα κουτί που έχει και μετρητές μέσα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Stavmitsos είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Νέος διαχειριστής στην πολυκατοικία κι έχω μπει στη διαδικασία να ψάξω για ηλιακούς μιας κι έχουμε 400 τετραγωνικά ταράτσα που τη βλέπει ο ήλιος μόνιμα κι εμείς καίμε 200-300 λίτρα πετρέλαιο μηνιαίως για κεντρικό μπόιλερ. 

Το μπόιλερ είναι 500 λίτρα. Δεν θέλω να βάλω ξεχωριστή δεξαμενή για το κάθε διαμέρισμα γιατί τα κοινόχρηστα θα γίνουν κόλλαση και ανεβαίνει και πολύ το κόστος. 

Έχω πάρει 2 προσφορές μέχρι στιγμής. 2100 για τα πάνελ με τη βάση τους (καλπάκ) και μια δεύτερη στα 900(!) για advance solar. 

Και οι δύο έχουν προτείνει 6 συλλέκτες 100χ200. Το θέμα είναι ότι ο μηχανολόγος της δεύτερης προσφοράς μου είπε πως δε γίνεται να αυτοματοποιηθεί η εναλλαγή μεταξύ ηλιακού και μπόιλερ και πως θα πρέπει τώρα να ανοιγοκλείνουμε βάνες με το χέρι. Είναι δυνατόν εν έτη 2023 να μην υπάρχει ένας τέτοιος αυτοματισμός; 

Αναφέρεσαι σε μποιλερ ταράτσας στα 500 λίτρα ή είναι 500 λίτρα βεβιασμένης;

Γιατί για ταράτσα δεν συμφέρει αυτό που πας να κάνεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

Αναφέρεσαι σε μποιλερ ταράτσας στα 500 λίτρα ή είναι 500 λίτρα βεβιασμένης;

Γιατί για ταράτσα δεν συμφέρει αυτό που πας να κάνεις.

Στο υπόγειο ειναι, δίπλα στον καυστήρα αν απαντάει αυτό στην ερώτηση σου. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Stavmitsos είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Κατ αρχήν, για μένα είναι λάθος κίνηση αυτό που σκέφτεσαι. Για την οποιαδήποτε δυσλειτουργία, οι υπόλοιποι θα σε φάνε, και πίστεψε με , με αυτό το σύστημα θα χορτάσεις προβλήματα. Αλλά αυτό είναι προσωπική μου γνώμη.

Με τα λεφτά που σου ζήτησε ο δεύτερος, λογικό είναι να γυρίζεις βάνες. Μόνο το solar kit έχει 500-700. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι τραγική. Η τιμή αφορά μόνο συλλέκτες; Ούτε σωλήνες;

Πάντως αυτό που σου είπε ο hp8 , είναι σωστό. Αν υπάρχει τρόπος, έστω και με μερεμετια , καλύτερα να βάλει ο καθένας το δικό του. Το κόστος για αυτό που σκέφτεσαι, θα ξεπεράσει τις 5000 ευρώ. Και όταν τρυπήσει το μποιλερ; ή ποιός θα αναλάβει τη συντήρηση της εξαναγκασμένης; Επίσης "πρέπει" να βάλεις ups που να σηκώνει κυκλοφορητή, γιατί στην περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι συλλέκτες ανεβάζουν τρελές θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από troi.g
  • Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε

Στο υπόγειο ειναι, δίπλα στον καυστήρα αν απαντάει αυτό στην ερώτηση σου. 

Βεβιασμένης λέγεται αυτό.

Και ναι ο hp8  και ο troi έχουν δίκιο.

Ο καθένας τον δικό του.Οποιαδηποτε άλλη λύση είναι μπλεξιμο και αργά ή γρήγορα θα έχεις προβλήματα.Ασε που θα σκυλοφαγωθειτε και μεταξύ σας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...