Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 18/5/2023 στις 9:48 ΠΜ, louben είπε

Η περίπτωση του φίλου αποτελεί case study>

Εχουμε ηλιακό 160 lt που έχει παραδώσει πνευμα οπότε είμαστε για νέο. 3 ατομα αλλα η χρήση του ζεστου είναι συνεχης. Ε'ιχα καταλήξει στον calpak mark 4 160 λιτρων με 2.6 τμ συλλεκτη. ΜΕτα την έμπειρια του φίλου όμως και τους δεσμευτικούς όρους του service τους οποιους είχα εντοπίσει και εγω μάλλον πάμε σε 200 αρη master sol με 4τμ συλλακτη στα ιδια χρηματα.

Υπαρχουν και αλλες εταιριες/μαρκες αξιολογες και οικονομικες! Απλα κοιτας master sol γιατι εκει σε κατευθυνει το σκρουτζ!  Αν εισαι Αθηνα και δεν υπαρχουν εμποδια που η εδρα της ειναι Πατρα τοτε οκ..

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Υπαρχουν και αλλες εταιριες/μαρκες αξιολογες και οικονομικες! Απλα κοιτας master sol γιατι εκει σε κατευθυνει το σκρουτζ!  Αν εισαι Αθηνα και δεν υπαρχουν εμποδια που η εδρα της ειναι Πατρα τοτε οκ..

Master sol πήρα πριν 4-5 χρόνια για Λουτρακι προ Γιανούδη εποχή που δεν ξέραμε τίποτα....και ακόμα αντέχει... αλλά πιστεύω εκτός από το πάχος λαμαρίνας και προδιαγραφές όλα είναι το ίδιο πάνω κάτω...δεν είναι δα και πύρινη φυσική!!!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

+75C χθες το νερό. Ανεβαίνω για σκέπασμα.

image.png.82f261717b09e5d73d43be9492fd8083.png

Σε ποιο σημείο μετράς θερμοκρασία;

Αντίσταση με διπλό κυάθιο;

Sonoff χρησιμοποιείς;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Kozanitis1 είπε

Σε ποιο σημείο μετράς θερμοκρασία;

Αντίσταση με διπλό κυάθιο;

Sonoff χρησιμοποιείς;

Διπλό κυάθιο. Μετράω με ds18b20 πάνω σε ένα d1mini.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Εγώ λέω να σκεπάσω το άλλο Σαββατοκύριακο. Η εβδομάδα που έρχεται θα έχει , από ότι λένε, συννεφιές και κάποιες βροχές. 

Έχω 3 τ.μ. (1,5+1,5) , 200 λίτρα. Θα σκεπάσω τον έναν συλλέκτη. 

Δημοσ.

Πράγματι, αύριο και τη Δευτέρα θα έχει αρκετή συννεφιά, δεν υπάρχει λόγος σκεπάσματος κατ' εμέ ακόμη, ειδικά αν γίνεται χρήση του νερού.

Κι εμείς χθες 75 *θα* χτυπούσαμε, αλλά πιάσαμε τη χρήση από τη 1, τελικά δεν ξεπεράστηκαν οι 65 βαθμοί.

Εντωμεταξύ, είναι ισχυρότατος ο ήλιος τώρα. Σε μία φάση, ενώ γινόταν χρήση νερού με ντάλα ήλιο 1 το μεσημέρι, η θερμοκρασία του νερού έμενε σταθερή ή έπεφτε αμυδρά (πχ μισό βαθμό). Είμαστε ένα κλικ πριν χρειαστεί σκέπασμα, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα του.

Θεωρώ το επόμενο ΣΚ, θα είναι σίγουρα, γιατί θα αρχίσει πλέον να ανεβαίνει σταδιακά και η θερμοκρασία του νερού δικτύου, πέρα από τη θερμοκρασιακή άνοδο περιβάλλοντος και την αύξηση της έντασης της ηλιοφάνειας λόγω εποχής. Εκρηκτικό μείγμα, αλλά όχι ακόμη!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

μην γίνεστε δούλοι τον αντικειμενων! Τα υλικα αγαθα ειναι για να κανουν την ζωη μας πιο εύκολη, οχι πιο δυσκολη. Καθε φορα που φτανει 75c θα ανεβαινεις να σκεπαζεις τον ηλιακο? και οταν εχει συννεφια θα ανεβαινεις να τον ξεσκεπαζεις παλι? Ουτε τον γιο μου δεν σκεπαζω και ξεσκεπαζω με τετοια συχνοτητα.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, aligato1000 είπε

Master sol πήρα πριν 4-5 χρόνια για Λουτρακι προ Γιανούδη εποχή που δεν ξέραμε τίποτα....και ακόμα αντέχει... αλλά πιστεύω εκτός από το πάχος λαμαρίνας και προδιαγραφές όλα είναι το ίδιο πάνω κάτω...δεν είναι δα και πύρινη φυσική!!!

Δεν ειπε κανεις οτι οι mastersol δεν ειναι τιμια! Μαλιστα τοτε που ειχα επικοινωνησει μαζι τους μου ειχαν πει οτι η εγγυηση ισχυει αρκει να αλλαζεις το αναδιο και να φαινεται απο την αποδειξη που το αγορασες!  Αυτο τους ΤΙΜΑ και φανερωνει οτι τα μποιλερ τους εχουν μια χ ποιότητα και δεν εχουν να φοβηθουν κατι!

3 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν ειναι παροδικο φαινομενο εισαι υπερβολικος και προφανως θα σου κατσει η βαβουρα σκεπασμα-ξεσκεπασμα!  Απλα γεμισε κανανε κουβα να ισιωνει..

Εγω τους καλοκαιρινους μηνες στη βρυση φροντιζω να μην δινει πανω απο 70β!  Εσυ 75β στο υψος της αντιστασης αρα στην κορυφη ''πολυ'' παραπανω! Δηλαδη την ωρα που σου δειχνει 75β ειδες στη βρυση ποσο σου δινει???

Δημοσ.
23 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ανεφερα τον master sol αφενος γιατι ήδη τον προανεφερε φιλος προηγουμενως και αφετερου γιατι έχει απο τις περισσοτρες θετικες στον Σκρουτζ.Επισης δίνει 10 χρόνια στο μποιλερ εφοσον προστεθει ασφαλιστικο και γίνεται σερβις ανα 2ετια (όχι από επίσημο όπως ο calpak)Για καλπάκ πηγαινα ο οποιος οπτικα τουλάχιστο (εχεουν μπει 2 σε νεοδμητη οικοδομη δίπλα μου) φαίνεται υψηλου επιπέδου.   Θεωρουσα ότι το premium της τιμης δικαιολογει αυξημενη αξιοπιστια και αποδοση αλλα η περίπτωση του φίλου που μοιράστηκε την ιστορία του προηγουμένως αναιρει τη σκέψη αυτη. 

Σε ακίνητο το οποίο έχω παραχωρήσει προς ενοικίαση εβαλα πριν 8 μηνες περίπου εναν Βιολαρη 160/2.5 . Δεν τον έχω δει από κοντά αλλα μου έκανε αρνητικη εντύπωση σε φωτογραφιες που είδα ότι έχουν βαλει ένα random καζανι με αυτοκόλλητο του brand επάνω.

ΚΑι btw προβλημα με πιθανή χρήση εγγύησης θα έχω έτσι και αλλιώς λόγω κατοικίας (Κρήτη).

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, louben είπε

Σε ακίνητο το οποίο έχω παραχωρήσει προς ενοικίαση εβαλα πριν 8 μηνες περίπου εναν Βιολαρη 160/2.5 . Δεν τον έχω δει από κοντά αλλα μου έκανε αρνητικη εντύπωση σε φωτογραφιες που είδα ότι έχουν βαλει ένα random καζανι με αυτοκόλλητο του brand επάνω.

ΚΑι btw προβλημα με πιθανή χρήση εγγύησης θα έχω έτσι και αλλιώς λόγω κατοικίας (Κρήτη).

Ο Βιολαρης επειδη εχει πιαστει στις πωλησεις οπως και e-solar κανουν τις ατασθαλιες τους..!

Εδω σε μεγαλο brand ατομο γνωστης που ειδε το μποιλερ κανει δεν ειναι δικο του ειναι του ταδε.. και καλυτερα γιατι αυτος εχει καλυτερα μποιλερ!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, liakjim είπε

λάθος ένδειξη ήταν  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...