Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, sonikk είπε Κάθε Φυσικό Πρόσωπο (διακριτό ΑΦΜ) μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση που αφορά μία και μόνο κατοικία. Το ίδιο Φυσικό Πρόσωπο δεν μπορεί να υποβάλει άλλη αίτηση. Ούτε η ίδια κατοικία μπορεί να συμπεριληφθεί σε άλλη αίτηση (άλλου φυσικού προσώπου). Αυτό με μπέρδεψε. Το παραπάνω σημαίνει ότι οι γονείς μου εφόσον έχουν διαφορετικό αφμ μπορούν να υποβάλλουν δύο αιτήσεις διαφορετικές;Κάνουν κοινή φορολογική δήλωση. Οχι βεβαια γιατι εχουν ενα κοινο αριθμο παροχης . Ούτε η ίδια κατοικία μπορεί να συμπεριληφθεί σε άλλη αίτηση (άλλου φυσικού προσώπου). Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από Γιάννης Platano 1
manousos34 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα feedback για πυραμης ηλιακό από πρακτικέρ, αλλά και ένα τοπ5 εταιριών που δουλεύουν στην αγορά, ευχαριστώ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, manousos34 είπε Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα feedback για πυραμης ηλιακό από πρακτικέρ, αλλά και ένα τοπ5 εταιριών που δουλεύουν στην αγορά, ευχαριστώ. Φίλος που ξέρει από αυτά από ότι λέει βέβαια μου έχει πει για top του Μαλτεζου Εγώ είχα 20 χρόνια Ηλιοθερμο και τα τελευταία 16 χρόνια calpak. Κανένα πρόβλημα χωρίς συντήρηση μέχρι τώρα. 2
hp8 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, manousos34 είπε για πυραμης ηλιακό από πρακτικέρ, ρωτα το μέλος εδώ
PLACEBO_89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Στις 10/5/2023 στις 10:35 ΠΜ, gapos79 είπε Καταλαβαίνω αυτό που λες και σου απαντώ πως είτε έχω 15 βαθμούς το πρωί είτε 30 δεν φτάνει πάνω από 60. Ξαναλέω πως με τις ίδιες συνθήκες μετράω στους γονείς μου με παλιό ηλιακό χωρίς επιλεκτικούς συλλέκτες είχαν 70. Του πεθερού μου που έχει έναν Μαλτέζο 20ετίας, έφτανε 80 βαθμούς. Το Panel μου είναι 2.6 και όχι το μικρότερο που έχουν 2.1. Άλλωστε δεν βλέπω η calpak να έχει τον mark 5 160λτ με μεγαλύτερο panel. Αυτό είναι το πρώτο μου ζήτησαν και από την Calpak και τους έστειλα φώτο, μου απάντησαν πως όλα είναι ΟΚ. Σε καμια περιπτωση δεν αποδιδει ασχημα! Το μειζον προβλημα ειναι γιατι την επομενη μερα εχεις τοσο χαμηλες θερμοκρασιες??? Ολα τα ενδεχομενα: -Θεωρειτε οτι κανετε φυσιολογικη καταναλωση ενω στην πραγματικοτητα ξοδευετε πολυ νερο! -Χαμηλες θερμοκρασιες νερο δικτυου..! -Μονωση μποιλερ..? Εχεις κανει μετρησεις και δεν προβληματιζει και τωρα εχουμε μεγαλυτερες εξωτερικες θερμοκρασιες! Πρεπει να μπεις και στην διαδικασια (μερες με ηλιο-χωρις χρηση) την μια μερα να μετρησεις στις 17,00 μετα την επομενη ημερα στις 9.00. Στις 14.00 ανεβαινεις να δεις τι παιζει με το ασφαλιστικο(αν σταζει) και τελος στις 17.00! Δηλαδη μια ολοκλημερη ημερα μεχρι στις 17.00 της επομενης να μην κανετε χρηση! Η Calpak στο κομματι σκαρφαλωματος/αποδοσης ειναι καλλυμενη! Στα 1500ευρω κανονικα θα πρεπει να σου εχουν μεγαλυτερο παχος σε μποιλερ και μανδυα. Ενισχυμενη/ποιοτικη επισμαλτωση,αριστη μονωση και για συλλεκτη εφαμιλλο με apollon και πανω! Απορροφητης και μονωσεις συμβαλουν σε ενα μικρο ποσοστο για καλυτερη αποδοση τα υπολοιπα ειναι για αξιοπιστια! Εν κατακλειδι επρεπε να γνωριζες εκ των προτερων δινεις τοσα χρηματα οχι με βαση την καλυτερη αποδοση αλλα για την αξιοπιστια του! Και προσωπικα με τοσα χρηματα θα πρεπει να σου δινει τουλαχιστον 15 χρονια χωρις προυποθεσεις με την έννοια να μην χρεωνουν τα service ή το ποσο της χρεωσης να ειναι συμβολικο!!! Αλλιως παιρνεις εναν πχ mastersol μεγαλυτερο για τις αναγκες σας με χαμηλοτερη τιμη αποκτησης! Του βαζεις και ενα καλο ασφαλιστικο 6 ή 8bar και εισαι αρχοντας! 1
mindreader Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Λιγο εβρεξε...αλλα ηταν λασπη! Εχει νοημα, να πηγαινει κανεις στον ηλιακο, και χειροκινητα να τον καθαριζει, οταν εχει ριξει λασποβροχη; Αν ειναι να κερδισει πχ 10% αποδοση, δεν θα μπω σε αυτη την διαδικασια. Για το χιονι πχ εχω ακουσει οτι οντως κοβει σοβαρα την αποδοση. Πειτε μου αν ξερετε τι ισχυει περι λασποβροχης. 1
Conan2046 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Στις 15/5/2023 στις 8:09 ΠΜ, mindreader είπε Λιγο εβρεξε...αλλα ηταν λασπη! Εχει νοημα, να πηγαινει κανεις στον ηλιακο, και χειροκινητα να τον καθαριζει, οταν εχει ριξει λασποβροχη; Αν ειναι να κερδισει πχ 10% αποδοση, δεν θα μπω σε αυτη την διαδικασια. Για το χιονι πχ εχω ακουσει οτι οντως κοβει σοβαρα την αποδοση. Πειτε μου αν ξερετε τι ισχυει περι λασποβροχης. Τώρα που είναι καλοκαίρι και έχουμε άφθονο ζεστό νερό δεν βλέπω να έχει νόημα, εδώ μπορεί να χρειαστεί να καλύψουμε ένα μέρος της επιφάνειας. Δεν ξέρω όμως κάτι ως προς τον βαθμό μείωσης της απόδοσης αλλά όσο κρυώνει ο καιρός θα μου φαινόταν λογικό να είναι όσο πιο καθαρά γίνεται. 3
rus Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Ρε παιδες να ρωτησω κι εγω κατι σχετικα με αυτη την αλλαγη ηλεκτρικου με ηλιακου θερμοσιφωνα μετ' επιδοτησεως... κατα ποσο συμφερει καποιον που εχει κοτα και νυχτερινο? Διοτι κατα μεγαλο μερος θα πανε στραφι. 1
Conan2046 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, rus είπε Ρε παιδες να ρωτησω κι εγω κατι σχετικα με αυτη την αλλαγη ηλεκτρικου με ηλιακου θερμοσιφωνα μετ' επιδοτησεως... κατα ποσο συμφερει καποιον που εχει κοτα και νυχτερινο? Διοτι κατα μεγαλο μερος θα πανε στραφι. Αυτό εσύ πρέπει να το απαντήσεις, πόσες κιλοβατώρες καταναλώνεις για την θέρμανση και με τι τιμή τις αγοράζεις; Με την τιμή του ρεύματος είτε με κοινωνικό είτε χωρίς είναι λίγο απίθανο να μην σε συμφέρει η αγορά ειδικά αν επιδοτείται. 1
geodimis Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 55 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Αυτό εσύ πρέπει να το απαντήσεις, πόσες κιλοβατώρες καταναλώνεις για την θέρμανση και με τι τιμή τις αγοράζεις; Με την τιμή του ρεύματος είτε με κοινωνικό είτε χωρίς είναι λίγο απίθανο να μην σε συμφέρει η αγορά ειδικά αν επιδοτείται. Κι επιπλέον για να υπάρχει ΚΟΤ Α λογικά εμπίπτει και στο μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης..
Conan2046 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, geodimis είπε Κι επιπλέον για να υπάρχει ΚΟΤ Α λογικά εμπίπτει και στο μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης.. Σωστό, επίσης υπάρχει ΚΟΤ τώρα και έστω ότι δεν τον συμφέρει ακόμα κι έτσι, πόσο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον επ' αόριστο; Κατά την γνώμη μου αν κάποιο σπίτι δεν έχει ηλιακό θερμοσίφωνα και μπορεί να μπει βάζεις. Πόσο μάλλον άμα επιδοτηθεί.
rus Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Conan2046 είπε Αυτό εσύ πρέπει να το απαντήσεις, πόσες κιλοβατώρες καταναλώνεις για την θέρμανση και με τι τιμή τις αγοράζεις; Με την τιμή του ρεύματος είτε με κοινωνικό είτε χωρίς είναι λίγο απίθανο να μην σε συμφέρει η αγορά ειδικά αν επιδοτείται. Η επιδοτηση απ οτι ειδα ειναι 560-830ε (χωρις φπα). Δεν ακουγεται και πολυ σοβαρο ποσό σε βαθος χρονου. 21 λεπτά πριν, geodimis είπε Κι επιπλέον για να υπάρχει ΚΟΤ Α λογικά εμπίπτει και στο μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης.. δε παιζει ρολο το κοτ αλλα το εισοδημα σου και τι μεγεθος ηλιακου θα παρεις. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από rus
Conan2046 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, rus είπε Η επιδοτηση απ οτι ειδα ειναι 560-830ε (χωρις φπα). Δεν ακουγεται και πολυ σοβαρο ποσό σε βαθος χρονου. δε παιζει ρολο το κοτ αλλα το εισοδημα σου και τι μεγεθος ηλιακου θα παρεις. Μπήκες πρόσφατα στο ΚΟΤ-Α και εμφανίζονται εισοδήματα στην φορολογική σου δήλωση να υποθέσω; Άρα είσαι στο ποσοστό επιδότησης 55% σου δίνουν μέχρι 830 ευρώ και αυτό προ Φ.Π.Α ενώ κατά το ίδιο ποσοστό επιδοτείται και το Φ.Π.Α. άρα μαζί με το Φ.Π.Α μπορούν να σου επιδοτήσουν κατά 55% θερμοσίφωνα που κάνει έως και 1870 ευρώ. Πως δεν είναι σοβαρό το ποσό;
rus Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Conan2046 είπε Μπήκες πρόσφατα στο ΚΟΤ-Α και εμφανίζονται εισοδήματα στην φορολογική σου δήλωση να υποθέσω; Άρα είσαι στο ποσοστό επιδότησης 55% σου δίνουν μέχρι 830 ευρώ και αυτό προ Φ.Π.Α ενώ κατά το ίδιο ποσοστό επιδοτείται και το Φ.Π.Α. άρα μαζί με το Φ.Π.Α μπορούν να σου επιδοτήσουν κατά 55% θερμοσίφωνα που κάνει έως και 1870 ευρώ. Πως δεν είναι σοβαρό το ποσό; Στη πλατφορμα του allazothermosifona.gov.gr αν μπεις σου λεει το εισοδημα. Ναι, 55%. Το φπα απ οτι καταλαβα επιδοτειται και ειναι ενα ποσό επιπλεον. Επισης μιλαει και για εξοδα μεταφορας, εγκαταστασης, ανάλωσιμων (αληθεια πόσο κοστιζει η συντηρηση ενος ηλιακου και καθε ποτε πρεπει να γινεται?) Αν λοιπον αφου θα κερδισω 560-830ε, πότε θα ισοφαριστει το ποσό αυτο με το κερδος απο το κοινωνικο/νυχτερινο? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από rus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα