Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^ καλύτερα στην ταράτσα 

32 λεπτά πριν, Mpourmpoulas είπε

Καλημέρα στο φόρουμ.

Στον τρίτο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στην Βόρεια Ελλάδα (Κομοτηνή) με 4 μελή οικογένεια, χωρίς να υπάρχει αναμονή για ηλιακό και χωρίς φωταγωγούς η άλλη είσοδο για να κατεβάσω του σωλήνες στο διαμέρισμα εσωτερικά, σκέφτομαι είτε να βάλω στο πίσω νότιο μπαλκόνι (το βλέπει ο ήλιος συνέχεια) είτε στο δώμα επάνω και οι σωλήνες να είναι εξωτερικοί στην πίσω όψη της πολυκατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται σε μόνωση - απόσταση καθώς και ότι θα υπάρχει και πρόβλημα εμφάνισης στην πίσω όψη της πολυκατοικίας. 

Πλεονέκτημα όμως νομίζω του δώματος είναι ότι μπορώ να βάλω ότι ηλιακό θέλω από την άποψη των λίτρων αλλά και πάνελ διότι υπάρχει χώρος. Μειονέκτημα στην τοποθέτηση στο μπαλκόνι είναι ότι σίγουρα πρέπει να ηλιακός με οριζόντιο συλλέκτη γιατί δεν θέλω να κρέμεται εκτός μπαλκονιού ο συλλέκτης αλλά να τοποθετηθεί στο επάνω μέρος στο στηθαίο του μπαλκονιού σε ύψος περίπου 1,5 μέτρο και αυτό με περιορίζει στο ύψος διότι η απόσταση από το στηθαίο έως  στο κάτω μέρος του μπαλκονιού του τέταρτου ορόφου είναι 183cm.

Προσπαθώ να σκεφτώ τι θα κάνω εδώ και καιρό και δε μπορώ να καταλήξω σε μια  λύση και το μόνο που έχω καταλήξει είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί μόνο οριζόντιος συλλέκτης έως 2μ  με χαμηλού ύψους βάση που θα τοποθετηθεί σε άλλη βάση για να είναι στο ύψος του επάνω μέρους του στηθαίου . Μιας και έχετε εμπειρία θα ήθελα σας παρακαλώ να μου προτείνετε ιδέες και γνώμες για 1. Ποια είναι η βέλτιστη λύση? Μπαλκόνι η δώμα? 2. Εάν η βέλτιστη λύση είναι το μπαλκόνι ποιόν ηλιακό μου προτείνετε και τι διαστάσεων πάνελ και λίτρα έτσι ώστε και να χωράει στο μπαλκόνι (έχω συμβιβασθεί με την ιδέα ότι θα χαθούν δυο τετραγωνικά περίπου αλλά για παραπάνω δύσκολα) αλλά και να έχω ζεστό νερό το χειμώνα..

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο .

• Like 1
  • Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, nik416 είπε

Όχι για αλλαγή ηλιακού θερμοσίφωνα απλά είπαν από χθες ότι θα άνοιγε 

Για την ακρίβεια, πρόκειται για αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpourmpoulas είπε

είτε στο δώμα επάνω και οι σωλήνες να είναι εξωτερικοί στην πίσω όψη της πολυκατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται σε μόνωση - απόσταση καθώς και ότι θα υπάρχει και πρόβλημα εμφάνισης στην πίσω όψη της πολυκατοικίας. 

Εφ όσον το επιτρέπει το καταστατικό  κλπ δεν υπάρχουν υδρορροες ώστε  να βαλεις ακόμα μια και μέσα από αυτή να περάσουν η σωλήνες του ηλιακού ? Η μέσα σε κανάλι ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

Εφ όσον το επιτρέπει το καταστατικό  κλπ δεν υπάρχουν υδρορροες ώστε  να βαλεις ακόμα μια και μέσα από αυτή να περάσουν η σωλήνες του ηλιακού ? Η μέσα σε κανάλι ?

Καλημέρα. Το καταστατικό δεν το επέτρεπε , αλλά αποφασίσαμε όλοι πριν μια τριετία ότι όποιος ήθελε να τοποθετήσει ηλιακό μπορούσε πλέον. Ο από πάνω μου που είναι στο τελευταίο όροφο , έχει τοποθετήσει εδώ και μια διετία περίπου. Υπάρχουν υδρορροές και θα μπορούσα και εγώ να βάλω μια σωλήνα Φ100 PVC έως το διαμέρισμά μου , αλλά αυτό για να γίνει χρειάζεται σκαλωσιά έως το τέλος του τέταρτου έτσι δεν είναι? Και δεν ξέρω και το κόστος........

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Mpourmpoulas είπε

Υπάρχουν υδρορροές και θα μπορούσα και εγώ να βάλω μια σωλήνα Φ100 PVC έως το διαμέρισμά μου , αλλά αυτό για να γίνει χρειάζεται σκαλωσιά έως το τέλος του τέταρτου έτσι δεν είναι?

φ 50 η για άνεση  φ63 ίσως η και  10χ6 Δεν μπορεις κοντά σε μπαλκόνια να τις περάσεις για να αποφύγεις σκαλωσιές ? Με γερανοφόρο σε 1/2 - 3/4 ώρα άμα έχει γίνει η  προετοιμασία τελείωσες  Ρώτησε το κόστος μια φορά θα τις βαλεις και θα κάνεις εννοείται απόσβεση γρήγορα Ενώνεις τις σωλήνες  τις βάφεις στο χρώμα της οικοδομής Πέρνα μετά τις παροχές μονωμένες και το καλωδιο ρεύματος Βάλε και ένα utp να υπάρχει μπας και θέλεις και θερμόμετρο στην πορεία  και ειναι έτοιμες να μπουν στα στηρίγματα

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ θέλω να αντικαταστήσω με το πρόγραμμα τον ηλεκτρικό μου θερμοσίφωνα.Ειμαστε 4 Μελής οικογένεια στα δυτικά  της Αθήνας(Περιστέρι). Επειδή το νήμα είναι ένα χάος μπορεί κάποιος να μου προτείνει θερμοσίφωνες να μου πει τι πρέπει να προσέξω κατά την εγκατάσταση κλπ? Ίσως να μου προτείνει και σε πμ σωστούς επαγγελματίες και μαστορια 

Δημοσ.

Επανέρχομαι να κάνω ένα update σχετικά με το πρόβλημα που είχα αναφέρει πως αντιμετωπίζω με την απόδοση του ηλιακού μου Calpak mark 5.

Ακόμα και τώρα που έχει ανέβει αρκετά η εξωτερική θερμοκρασία 20+ ο ηλιακός σε μια ηλιόλουστη μέρα δεν ζεσταίνει το νερό πάνω από 60 βαθμούς (55-60). Η μέτρηση γίνεται στις 5 το απόγευμα χωρίς από το πρωί να έχει χρησιμοποιήσει κανένας το ζεστό νερό.

Θα ήθελα λοιπόν να σας παραθέσω την εμπειρία μου, μετά από επικοινωνία που είχα με την Calpak, έτσι ώστε να γνωρίζεται οι υποψήφιοι αγοραστές και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Η απάντηση τους στο αν υπάρχει πρόβλημα στην απόδοση του ηλιακού και πως μπορεί να γίνει έλεγχος ήταν η εξής.

Θα πρέπει να ταπώσουν οι ίδιοι τον ηλιακό και να κάνουν μετρήσεις την επόμενη μέρα, αν δεν προκύψει πρόβλημα τότε χρεώνομαι 120€, αν προκύψει δεν χρεώνομαι τίποτα και συνεχίζουμε την διαδικασία αντικατάστασης/επισκευής.

Ωραία μέχρι τώρα.......όταν όμως ρώτησα ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές που πρέπει να δούμε στις μετρήσεις, μου απάντησαν πως αυτή την εποχή οι 60 βαθμοί θεωρούνται φυσιολογικοί.

Τους εξήγησα όμως πως 55-60 βαθμούς μετράω και μόνος μου δεν χρειάζεται να έρθουν για επιβεβαίωση.

Το πρόβλημα είναι πως ένας τέτοιος ηλιακός με επιλεκτικούς και βραβευμένους συλλέκτες κτλ κτλ, θα πρέπει να φτάνει τουλάχιστον 80 βαθμούς αυτή την εποχή. Δεν το λέω αυτό σαν ειδικός γιατί δεν είμαι, αλλά λογικά σκεπτόμενος όταν μετράω στους γονείς μας με φτηνούς ηλιακούς 10ετίας χωρίς επιλεκτικούς συλλέκτες 80-82 βαθμούς την ίδια μέρα με τον δικό μου να έχει 60 θεωρώ πως κάτι δεν πάει καλά.

Διαφορετικά για πιο λόγο να δώσω τα διπλάσια χρήματα από έναν απλό ηλιακό ο οποίος αποδίδει καλύτερα με τα απλά panel του;

Δηλαδή για να έχει ο Calpak mark 5 80 βαθμούς θα πρέπει να είναι Iούλιος-Αύγουστος με καύσωνα;

Για πείτε μου ρε παιδιά και εσείς την άποψη σας, είναι λογικά αυτά που μου λένε;

• Like 3
Δημοσ.

Κι εγώ με calpak mark 3 βλέπω γύρω στους 60 αυτές τις μέρες. Δε έχει καθαρό ουρανό 

Κοντά στο Πάσχα είχε πιάσει 74

Δημοσ.

Τί σύστημα ηλιακών είναι το παρακάτω;Γνωρίζει κάποιος;Ειδικά αυτό με το διπλο μποιλερ που είναι το ένα επάνω στο άλλο.Συνδεδεμενα είναι τα δύο μποιλερ αυτά;

3385373.jpg

Δημοσ.

ωχ βρε παιδιά, τι με κάνετε να διαβάζω τώρα... και είχα σκοπό να κοιτάξω για CalPak με το πρόγραμμα που έρχεται..!

Δηλαδή να κοιτάξω για άλλη μάρκα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...