Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/4/2023 στις 1:30 ΠΜ, Philippe είπε

Μιας και αναφέρθηκαν τα αντιπαγωτικά και επειδή παρακολουθώ το θέμα από πολύ παλιά, είχε κάποτε προταθεί το Felder, που αν θυμάμαι καλά το έφερνε και το Leroy Merlin ένα φεγγάρι. Βλέπω ότι η τιμή του είναι γύρω στα 4€/λτ, ενώ ορισμένα άλλα όπως το Sonne που γράφτηκε είναι πολύ ακριβότερα. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό, π.χ. το Felder είναι σκέτη προπυλενογλυκόλη και δεν περιέχει αντισκωριακά; Καταρχάς, είναι όντως Γερμανικό προϊόν; Ρωτάω γιατί σε αναζήτηση "felder frostschutz site:de" δεν το βλέπω να βγαίνει. Επίσης, είχαν γράψει ορισμένοι εδώ ότι είχαν θεματάκια με το Felder, θυμάται κανείς τι αφορούσαν; Για παράδειγμα ένας στο skroutz λέει ότι άρχισαν να χάνουν όλα τα καναβώματα..

+ Μήπως έχει καταλήξει κανείς σε (θερμο)υδραυλικό που να κάνει service της προκοπής εδώ στην Αττική, αν μπορεί να μου στείλει το τηλέφωνό του;

Στις 10/4/2023 στις 8:48 ΠΜ, luminosa είπε

Γιατί το λέτε αυτό;

Η σκετη προπυλενογλυκολη σε μεγαλες θερμοκρασιες καιγεται δημιουργει ''στερεά'' με αποτελεσμα την μειωμενη αποδοση!  Αυτο ακομα μπορει να συμβει και σε φθηνα αντιψυκτικα.. ενω το προβλημα μπορει να γιγαντωθει σε συνδιασμο μεγαλυτερης δοσολογιας!

H Τyfo ειναι η ''Μercedes'' των αντιψυκτικων για ηλιακα!

• Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ηλιακοί συλλέκτες σε υπερθέρμανση είναι σε θερμοκρασίες 150 ως 300°C. Τα αντιψυκτικά της έχουν σχεδιαστεί για αυτές τις συνθήκες και για αυτό τα εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές.
  • Προστασία από διάβρωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι η χρήση απλής πολύπροπυλενογλυκόλης προκαλεί σοβαρά προβλήματα.
  • Αντιπαγετική προστασία. Ανάλογα με το μείγμα που θα διαλέξετε το αντιψυκτικό της Tyfo προσφέρει πιστοποιημένη προστασία.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Η τεχνογνωσία της Tyfo εγγυάται ότι το αντιψυκτικό μείγμα θα αντέξει στις απαιτητικές συνθήκες των σύγχρονων ηλιακών συστημάτων προσφέροντας ασφάλεια στην επένδυση σας.
  • Xαμηλό κόστος συντήρησης. Η προστασία στο σύστημα και  η μεγάλη διάρκεια ζωής του αντιψυκτικού είναι σημαντικοί παράγωντες για το χαμηλό κόστος  

• Like 4
  • Απαντ. 9,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/11/2022 στις 11:08 ΜΜ, geodimis είπε

Σε Sonne 160lt του 2013 είχα γράψει κι εδώ ότι πέρυσι τρύπησε το καζάνι και μου το αλλάξανε εντός εγγύησης ευτυχώς. 

Πρόσφατα παρατήρησα τη διαφορά στη μέγιστη πίεση του παλιού boiler με το νέο (10 vs 8bar). Χωρίς να είμαι γνώστης η μείωση στη μέγιστη πίεση λειτουργίας με προδιαθέτει για χαμηλότερης ποιότητας κατασκευή.. Για το ασφαλιστικό του ποια είναι τα συνιστώμενα bar ώστε να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο δεδομένου ότι σκεπάσματα κάνω μόνο όταν είναι να λέιψω πάνω απο 2-3 μέρες;

Ο συλλέκτης μου είναι και αυτός χάλκινος τύπου ATLAS 2,3τ.μ.

image.jpeg.8c980f26dd1e6ce6b466ca7a2ce7f0de.jpeg

image.jpeg.8226febcf11245045386d99365d34bfa.jpeg

Επεξ/σία από geodimis
Δημοσ.
Στις 10/2/2023 στις 12:36 ΜΜ, greg4 είπε

Ήρθε σήμερα το καλώδιο ds18b20 με το sonoff dh elite. Του έδωσα ρεύμα, όλα καλά.

https://www.skroutz.gr/s/38264930/Sonoff-THR316D-Πολυόργανο-Ηλεκτρολογικού-Πίνακα-SON-REL-TH16D-R3.html

https://www.skroutz.gr/s/38740109/Sonoff-Αισθητήρας-Θερμοκρασίας-σε-Μαύρο-Χρώμα-DS18B20-RJ9.html
το ερώτημα είναι που να το βάλω στον ηλιακό; Το βελάκι που δείχνω είναι καλά; Θα προσπαθήσω να αποφύγω το διπλό κυάθιο προς ώρας. Ο ηλιακός είναι ο Nobel classic

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.22a9812f43db284322e28509c844671b.png

επειδή πήρα τον ίδιο Sonoff THR320D, στον αισθητήρα έβαλα επέκταση 10m (τόση είναι απόσταση από τον ηλιακό), αλλά δεν δίνει ένδειξη ή μάλλον δίνει όποτε θέλει. Όταν έχω τον αισθητήρα εκτός ηλιακού συνήθως δίνει, όταν τον βάζω μέσα στο κυάθιο μετά από λίγο παύει να δίνει ενδείξεις. Την τελευταία φορά δούλεψε λίγες ώρες και μετά σταμάτησε να δίνει ενδείξεις πάλι. Φαντάστηκα ότι φταίει η προέκταση που έγινε με δύο επεκτάσεις της sonoff ( το RL560 , 2 πεντάμετρα). Χρησιμοποίησα μετά μονοκόματο τηλεφωνικό καλώδιο,  καλώδιο μονόκλωνο, καλώδιο cat5e, με τα ίδια αποτελέσματα (φυσικά έκοψα τα βύσματα rj9 για να κάνω τις συνδέσεις).  Στο μεταξύ στο site της εταιρίας αναφέρει μέγιστο μήκος 60m. Το έχει συναντήσει κάποιος άλλος το πρόβλημα να μην δουλεύει ο αισθητήρας σε απόσταση πάνω από 5 μέτρα; 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Η σκετη προπυλενογλυκολη σε μεγαλες θερμοκρασιες καιγεται δημιουργει ''στερεά'' με αποτελεσμα την μειωμενη αποδοση!  Αυτο ακομα μπορει να συμβει και σε φθηνα αντιψυκτικα.. ενω το προβλημα μπορει να γιγαντωθει σε συνδιασμο μεγαλυτερης δοσολογιας!

H Τyfo ειναι η ''Μercedes'' των αντιψυκτικων για ηλιακα!

• Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ηλιακοί συλλέκτες σε υπερθέρμανση είναι σε θερμοκρασίες 150 ως 300°C. Τα αντιψυκτικά της έχουν σχεδιαστεί για αυτές τις συνθήκες και για αυτό τα εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές.
  • Προστασία από διάβρωση. Μετρήσεις έχουν δείξει ότι η χρήση απλής πολύπροπυλενογλυκόλης προκαλεί σοβαρά προβλήματα.
  • Αντιπαγετική προστασία. Ανάλογα με το μείγμα που θα διαλέξετε το αντιψυκτικό της Tyfo προσφέρει πιστοποιημένη προστασία.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Η τεχνογνωσία της Tyfo εγγυάται ότι το αντιψυκτικό μείγμα θα αντέξει στις απαιτητικές συνθήκες των σύγχρονων ηλιακών συστημάτων προσφέροντας ασφάλεια στην επένδυση σας.
  • Xαμηλό κόστος συντήρησης. Η προστασία στο σύστημα και  η μεγάλη διάρκεια ζωής του αντιψυκτικού είναι σημαντικοί παράγωντες για το χαμηλό κόστος  

πωλείται πουθενά Ελλάδα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/4/2023 στις 3:51 ΜΜ, PLACEBO_89 είπε

Εδώ στο θέμα πάντως έχει γραφτεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα εφόσον είναι γύρω στο 25%. Ο παππούς που του βγήκε πίσσα είχε βάλει μεγάλη ποσότητα. Ένας φίλος είχε ανεβάσει εδώ τη σχετική μελέτη της Dow. Επίσης είχε αναφερθεί ότι η προπ/λη  έχει αντιδιαβρωτική δράση από μόνη της. Εξού και η απορία μου εάν αυτά που κυκλοφορούν "με βάση" την ουσία αυτή είναι μάρκετινγκ ή όντως έχουν κάτι επιπλέον μέσα (π.χ. της Sonne που ακριβό).

8 ώρες πριν, apostolossmi είπε

πωλείται πουθενά Ελλάδα; 

Όχι μόνο δεν πωλείται σχεδόν πουθενά, αλλά κοστίζει όσο μισός θερμοσίφωνας απ' ό,τι φαίνεται. Είναι έτοιμο για χρήση και το standard για -28 βαθμούς ενδείκνυται για συλλέκτες κενού απ'ό,τι γράφει. Το mediterraneo, που θα περιέχει λιγότερη προπυλενογλυκόλη μέσα και πιθανόν να είναι πιο φθηνό, δεν βλέπω να το φέρνει κανείς.

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2023 στις 10:00 ΠΜ, 111111 είπε

επειδή πήρα τον ίδιο Sonoff THR320D, στον αισθητήρα έβαλα επέκταση 10m (τόση είναι απόσταση από τον ηλιακό), αλλά δεν δίνει ένδειξη ή μάλλον δίνει όποτε θέλει. Όταν έχω τον αισθητήρα εκτός ηλιακού συνήθως δίνει, όταν τον βάζω μέσα στο κυάθιο μετά από λίγο παύει να δίνει ενδείξεις. Την τελευταία φορά δούλεψε λίγες ώρες και μετά σταμάτησε να δίνει ενδείξεις πάλι. Φαντάστηκα ότι φταίει η προέκταση που έγινε με δύο επεκτάσεις της sonoff ( το RL560 , 2 πεντάμετρα). Χρησιμοποίησα μετά μονοκόματο τηλεφωνικό καλώδιο,  καλώδιο μονόκλωνο, καλώδιο cat5e, με τα ίδια αποτελέσματα (φυσικά έκοψα τα βύσματα rj9 για να κάνω τις συνδέσεις).  Στο μεταξύ στο site της εταιρίας αναφέρει μέγιστο μήκος 60m. Το έχει συναντήσει κάποιος άλλος το πρόβλημα να μην δουλεύει ο αισθητήρας σε απόσταση πάνω από 5 μέτρα; 

Έχω κάνει και εγω κόψε ράψε το δικό μου σένσορα.

Επέκταση με τηλεφωνικό.

Κόκκινο μάυρο κανονικά και το κίτρινο για τα Data του sensor.

Δεν το χρειαζόμουν πάνω απο 5 μέτρα όμως.

Μαζί με το "δείγμα" καλώδιου που δίνουν το πήγα στα ~ 4 μέτρα.

Είναι πολύ λεπτά τα χάλκινα σύρματα μες στα καλώδια μήπως δεν κάνουν καλή επαφή...

Εμένα παίζει καλά αλλά έχει βγάλει άλλη μουλαρωσύνη όλος ο smartswitch (THR316).

Αποσυνδέεται απο το extender και δεν ξανασυνδέται αυτόματα αν δεν του κόψω ρεύμα και του ξαναδώσω???

Άλλαξα το ssid του ρούτερ της cosmote έβγαλα τα underscore και άφησα μόνο αγγλικούς χαρακτήρες και αριθμούς όπως προτείνει στο faq.

What the faq θα το καταφέρω και αυτό, άλλα 8 sonoff εχω βάλει και δεν κάνουν κιχ.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Philippe είπε

Εδώ στο θέμα πάντως έχει γραφτεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα εφόσον είναι γύρω στο 25%. Ο παππούς που του βγήκε πίσσα είχε βάλει μεγάλη ποσότητα. Ένας φίλος είχε ανεβάσει εδώ τη σχετική μελέτη της Dow. Επίσης είχε αναφερθεί ότι η προπ/λη  έχει αντιδιαβρωτική δράση από μόνη της. Εξού και η απορία μου εάν αυτά που κυκλοφορούν "με βάση" την ουσία αυτή είναι μάρκετινγκ ή όντως έχουν κάτι επιπλέον μέσα (π.χ. της Sonne που ακριβό).

Όχι μόνο δεν πωλείται σχεδόν πουθενά, αλλά κοστίζει όσο μισός θερμοσίφωνας απ' ό,τι φαίνεται. Είναι έτοιμο για χρήση και το standard για -28 βαθμούς ενδείκνυται για συλλέκτες κενού απ'ό,τι γράφει. Το mediterraneo, που θα περιέχει λιγότερη προπυλενογλυκόλη μέσα και πιθανόν να είναι πιο φθηνό, δεν βλέπω να το φέρνει κανείς.

Ετσι βγαινει οταν καιγεται..!  Και σε νορμαλ δοσολογια αναλογα τι θερμοκρασιες εχει φαει χρωματιζει,βγαινει μαυρο ενω αυτοι που δεν ξερουν λενε εσωτερικη φθορα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Έχω κάνει και εγω κόψε ράψε το δικό μου σένσορα.

Επέκταση με τηλεφωνικό.

Κόκκινο μάυρο κανονικά και το κίτρινο για τα Data του sensor.

Δεν το χρειαζόμουν πάνω απο 5 μέτρα όμως.

Μαζί με το δείγμα καλώδιου που δίνουν το πήγα στα ~ 4 μέτρα.

Είναι πολύ λεπτά τα χάλκινα σύρματα μες στα καλώδια μήπως δεν κάνουν καλή επαφή...

Εμένα παίζει καλά αλλά έχει βγάλει άλλη μουλαρωσύνη όλος ο smartswitch (THR316).

Αποσυνδέεται απο το extender και δεν ξανασυνδέται αυτόματα αν δεν του κόψω ρεύμα και του ξαναδώσω???

Άλλαξα το ssid του ρούτερ της cosmote έβγαλα τα underscore και άφησα μόνο αγγλικούς χαρακτήρες και αριθμούς όπως προτείνει στο faq.

What the faq θα το καταφέρω και αυτό, άλλα 8 sonoff εχω βάλει και δεν κάνουν κιχ.

με τα tplink deco ξεμπλεκεις ,το ενα σε διαμορφωση ρουτερ

Δημοσ.
Στις 11/4/2023 στις 4:17 ΜΜ, geodimis είπε

Πρόσφατα παρατήρησα τη διαφορά στη μέγιστη πίεση του παλιού boiler με το νέο (10 vs 8bar). Χωρίς να είμαι γνώστης η μείωση στη μέγιστη πίεση λειτουργίας με προδιαθέτει για χαμηλότερης ποιότητας κατασκευή.. Για το ασφαλιστικό του ποια είναι τα συνιστώμενα bar ώστε να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο δεδομένου ότι σκεπάσματα κάνω μόνο όταν είναι να λέιψω πάνω απο 2-3 μέρες;

Ο συλλέκτης μου είναι και αυτός χάλκινος τύπου ATLAS 2,3τ.μ.

Οχι μωρε για να να ειναι αυτοι πιο safe μεσα στην εγγυηση!  Απλα βαλει μια καλη 8αρα οχι αυτες τις απλες που βαζουν οι κατασκευαστες..  Βεβαια αναλογα την πιεση του δικτυου σου μπορεις να βαλεις και 6αρα!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, takis1964 είπε

με τα tplink deco ξεμπλεκεις ,το ενα σε διαμορφωση ρουτερ

Τι είναι αυτό extender?

Σε tplink extender είναι ήδη.

Πιο φτηνό βέβαια.:lol: 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Τι είναι αυτό extender?

Σε tplink extender είναι ήδη.

Πιο φτηνό βέβαια.:lol: 

δημιουργει δικο του δικτυο ,εγω σε 2 χρονια δεν εχω καμμια αποσυνδεση .Το εχω βαλει σπιτι και στην δουλεια 

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/acc-points-repeaters-extenders/tp-link-deco-e4-2-pack-_3186792?gclid=CjwKCAjw0N6hBhAUEiwAXab-TZISl2KozXn1lT8YOyPqyg3ygIb1Okf5edU3GVgkM9fbLjerB9P7GRoC8YgQAvD_BwE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, takis1964 είπε

δημιουργει δικο του δικτυο ,εγω σε 2 χρονια δεν εχω καμμια αποσυνδεση .Το εχω βαλει σπιτι και στην δουλεια 

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/acc-points-repeaters-extenders/tp-link-deco-e4-2-pack-_3186792?gclid=CjwKCAjw0N6hBhAUEiwAXab-TZISl2KozXn1lT8YOyPqyg3ygIb1Okf5edU3GVgkM9fbLjerB9P7GRoC8YgQAvD_BwE

Πρέπει όμως να συνδέσεις τους αναμεταδότες με utp

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.

Τουλάχιστον το ένα ΑΡ πρέπει να συνδεθεί ενσύρματα. Το άλλο παίρνει ασύρματα από το πρώτο και δημιουργείται ασύρματο Mesh δίκτυο, που δεν έχει καμία σχέση με την αναμετάδοση ενός απλού Repeater.

Φυσικά αν υπάρχει δυνατότητα και το δεύτερο μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα, είτε στο πρώτο είτε στον Router (ή σε switch).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...