Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, hp8 είπε

νομίζω έχεις ξεκινήσει λάθος Καλείς εταιρία και εγκαταστατη Του λες το πρόβλημα σου και εφ όσον ελέγξουν πουν μας λες και το συζητάμε 

Αυτά έχουν γίνει ήδη. Ο εγκαταστάτης έκανε έλεγχο σε υγρά και εγκατάσταση και όλα είναι ΟΚ. Η εταιρία αναφέρει πως δεν της ακούγεται κάτι παράλογο. Αυτό που ρωτάω εγώ είναι απλό. Κατά την διάρκεια της νύχτας με εξωτερική θερμοκρασία 10-12 βαθμούς και θερμοκρασία νερού ηλιακού στους 37 βαθμούς, πόσο πρέπει να είναι η θερμοκρασία του μετά από 7 ώρες και χωρίς καθόλου χρήση νερού. Ποιες είναι οι λογικές απώλειες που έχει ένα σύγχρονο καζάνι κατά την διάρκεια της νύχτας;

43 λεπτά πριν, apostolossmi είπε

ποια είναι η θερμοκρασία του νερού όταν είναι καυτό; .. η μέγιστη δηλαδή που έχεις μετρήσει 

Η μέγιστη που έχω μετρήσει το μεσημέρι σε ημέρα με πλήρη ηλιοφάνεια στις 15:00 είναι 52 βαθμοί πριν κάνουμε χρήση ζεστού νερού.

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gapos79 είπε

Αυτά έχουν γίνει ήδη. Ο εγκαταστάτης έκανε έλεγχο σε υγρά και εγκατάσταση και όλα είναι ΟΚ. Η εταιρία αναφέρει πως δεν της ακούγεται κάτι παράλογο. Αυτό που ρωτάω εγώ είναι απλό. Κατά την διάρκεια της νύχτας με εξωτερική θερμοκρασία 10-12 βαθμούς και θερμοκρασία νερού ηλιακού στους 37 βαθμούς, πόσο πρέπει να είναι η θερμοκρασία του μετά από 7 ώρες και χωρίς καθόλου χρήση νερού. Ποιες είναι οι λογικές απώλειες που έχει ένα σύγχρονο καζάνι κατά την διάρκεια της νύχτας;

Η μέγιστη που έχω μετρήσει το μεσημέρι σε ημέρα με πλήρη ηλιοφάνεια στις 15:00 είναι 52 βαθμοί πριν κάνουμε χρήση ζεστού νερού.

Noρμάλ είσαι αγαπητέ στις απώλειες. Αν έχεις 37 βαθμούς στις 10-11 τη νύχτα, το πρωί που θα ανατείλει ο ήλιος "δικαιούσαι" να έχεις και 30, και 28 ενδεχομένως. Ο δικός μου ηλιακός χάνει πέριξ του 1 βαθμού / ώρα στις ψηλές (άνω των 50) θερμοκρασίες και περίπου 0,7/0,8 ανά ώρα στις πιο χαμηλές (30-40). Πάντα αναφέρομαι σε καιρό ψυχρότερο από τον τωρινό, ήτοι 8-10 βαθμούς βραδινές.

Οι 52 βαθμοί είναι λίγοι. Εγώ αυτή την εποχή, με αρκετά φθηνότερο ηλιακο ίδιας χωρητικότητας και με 0,4 παραπάνω τ.μ. στα πάνελ, έχω σε μέρες με ηλιοφάνεια τουλάχιστον 60-65 στις 3-4 το μεσημέρι, κι αν το αφήσω χωρίς καμία χρήση, έχει φτάσει τους 80-85 μέχρι τις 5-5:30. Ξεκινώντας από σχεδόν κρύο πάντα τα πρωινά, στους 22, 25, άντε το πολύ 27 βαθμούς.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Noρμάλ είσαι αγαπητέ στις απώλειες. Αν έχεις 37 βαθμούς στις 10-11 τη νύχτα, το πρωί που θα ανατείλει ο ήλιος "δικαιούσαι" να έχεις και 30, και 28 ενδεχομένως. Ο δικός μου ηλιακός χάνει πέριξ του 1 βαθμού / ώρα στις ψηλές (άνω των 50) θερμοκρασίες και περίπου 0,7/0,8 ανά ώρα στις πιο χαμηλές (30-40). Πάντα αναφέρομαι σε καιρό ψυχρότερο από τον τωρινό, ήτοι 8-10 βαθμούς βραδινές.

Οι 52 βαθμοί είναι λίγοι. Εγώ αυτή την εποχή, με αρκετά φθηνότερο ηλιακο ίδιας χωρητικότητας και με 0,4 παραπάνω τ.μ. στα πάνελ, έχω σε μέρες με ηλιοφάνεια τουλάχιστον 60-65 στις 3-4 το μεσημέρι, κι αν το αφήσω χωρίς καμία χρήση, έχει φτάσει τους 80-85 μέχρι τις 5-5:30. Ξεκινώντας από σχεδόν κρύο πάντα τα πρωινά, στους 22, 25, άντε το πολύ 27 βαθμούς.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gapos79 είπε

Έχει τοποθετηθεί με σωστό προσανατολισμό (να βλέπει εντελώς Νότια) και σε σωστή θέση (να μην έχει σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας);

Δημοσ.
Στις 31/3/2023 στις 6:44 ΜΜ, Philippe είπε

ΥΓ: Θέλω να πάρω ένα θερμόμετρο για να βλέπω πόσο ζεστό είναι το νερό στο σπίτι (στον νιπτήρα, στην μπανιέρα) και να συγκρίνω τις τιμές με τον αισθητήρα του θερμοσίφωνα. Υπάρχει καμιά πρόταση αγοράς;

Μιας και δεν υπήρξε άλλη πρόταση, αγοράστηκε το παρακάτω θερμόμετρο ακριβείας με βάση τις θετικές αξιολογήσεις των νεαρών χρηστών

image.jpeg.33887b4fa88bc4b160217114c51b4113.jpeg

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Philippe είπε

Μιας και δεν υπήρξε άλλη πρόταση, αγοράστηκε το παρακάτω θερμόμετρο ακριβείας με βάση τις θετικές αξιολογήσεις των νεαρών χρηστών

image.jpeg.33887b4fa88bc4b160217114c51b4113.jpeg

πόσο σίγουρος είσαι ότι θα δείχνει σωστά και  δεν θα  κάνει την πάπια ? :) 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gapos79 είπε

Για αρχη κοιτα ανα ποσους βαθμους σκαρφαλωνει σε μια ηλιοφανεια. Μετρας το πρωι πριν τις 10 και μετα αργα το μεσημερι γυρω στις 16:30.  Η διαφορα σου πρεπει να ειναι τουλαχιστον 25β ενω αν ειχες μεγαλυτερο συλλεκτη για το μποιλερ πχ 160/3τμ  30β+

Στην πραξη ενα τετοιο μηχανημα αυτη τη στιγμη(Αθηνα) σε μερες με ηλιοφανεια θα πρεπει να σε κανει να χαμογελας εκτος αν εχεις πολυ παγωμενο νερο δικτυου ή ανοιγεις συνεχεια για μικρο χρηση..

Στους 10-12β εξωτερικη κανονικα πρεπει να εχεις χασουρα λιγοτερο απο 10β! Γυρω στους 6-7β

Και προσεξε πληρωνεις ενα τετοιο μηχανημα σε σχεση με το μεγεθος του για να εχει τα καλυτερα νουμερα σε αποδοση και μονωση!!!  Ακομα για την ποιοτητα της επισμαλτωσης(βελουδο δεν κολλανε ευκολα τα αλατα..) και με συλλεκτη διπλου σωματος για αξιοπιστια και καλυτερη αποδοση!

Ποσο τον πληρωσες? Τοποθετηση? Μετρο σωληνα? Τυπος πολυστρωματικη?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gapos79 είπε

Έχω τον mark3  125lt με 2τμ συλλέκτη και οι απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι παρόμοιες ή και μεγαλύτερες. Από αυτή την άποψη είσαι ΟΚ.

Επίσης κι εγώ έχω σημαντική πτώση έως το βράδυ ανεξάρτητα αν θα γίνει χρήση του μπάνιου. Ακόμη και τα  ανοίγματα για να πλύνεις τα χέρια ρίχνουν τη θερμοκρασία.

Εκείνο που μου φαίνεται λίγο είναι η μέγιστη που σου ανεβάζει. Τον περασμένο μήνα , σε συνεχόμενες μέρες ηλιοφάνειας , εφ'όσον έβρισκε ήδη ζεστό νερό το πρωΐ , το μεσημέρι έφτανε και ξεπέρναγε τους 75 βαθμούς. Ωστόσο το επόμενο πρωΐ δεν ήταν πάνω από 35-40.

Δεν ξέρω αν έχει γίνει καμιά περίεργη κάμψη του σωλήνα σύνδεσης του δοχείου με το πάνελ αλλά θα το έβλεπε ο τεχνικός.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gapos79 είπε

Τη θερμοκρασία πως την μετράς;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, gapos79 είπε

Για τις μέρες που έκανε είναι πολύ μικρή η μέγιστη θερμοκρασία 

Δημοσ.

Συγγνώμη για την ασχετη κάπως ερώτηση αλλά απορία το έχω.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες με την επωνυμία Δήμας γιατί δεν υπάρχουν σε site όπως στο skroutz ή best price;

Δεν πουλάνε λιανική; Είναι μόνο για εμπόρους; Ή και τα δύο;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, hp8 είπε

πόσο σίγουρος είσαι ότι θα δείχνει σωστά και  δεν θα  κάνει την πάπια ? :) 

Βγαίνει και σε άλλα ζωάκια, η πάπια μου έκανε αμέσως κλικ! 

Ένα sonoff που έλεγα να βάλω εξελίσσεται σε πονοκέφαλο. Έχει κάποιο πρόβλημα αυτή η συνδεσμολογία που βρήκα στο youtube; Ένας φίλος ηλεκτρολόγος μου λέει ότι είναι σωστή, ένας άλλος φίλος μου έλεγε κάτι περίεργα για επιστροφές. Σαν τους γιατρούς έχουνε καταντήσει και αυτοί!

Sonoff.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

sonoff

2 ώρες πριν, Philippe είπε

Έχει κάποιο πρόβλημα αυτή η συνδεσμολογία που βρήκα στο youtube;

ειδίκευση στα ηλεκτρικά δεν έχω οπότε μην τα πάρεις της μετρητής  υπάρχουν ηλεκτρολόγοι και ενδεχομένως να πάρουν θέση Όμως: Δεν θα κάνει την σύνδεση επαγγελματίας ηλεκτρολόγος ? ο οποίος και θα σου πει ?

Η ασφάλεια 16 Α σε αυτό το κύκλωμα προστασίας  μήπως ειναι υπερβολική και ενδεχομένως να μην λειτουργήσει ποτέ ? Το πηνίο και το κύκλωμα που προστατεύει ειναι μηδαμινών φορτίων Το sonoff δεν έχει προστασία παίρνει από τον 20 αμπέρ ασφαλοδιακοπτη ?  Στη συνέχεια για να λειτουργήσει το  ένα από τα δυο κυκλώματα θα πρέπει να ειναι εκτός Και τι εννοώ Αν ειναι ον η 16 αρα ασφάλεια το sonoff θα παρακάμπτεται Τέλος το κουτάκι του σχεδίου κεντρική παροχή μετά τον γενικό διακόπτη φαντάζομαι ότι εννοεί τον/την 20 Α του θερμοσίφωνα Μίλα με επαγγελματία που θα αναλάβει και την ευθύνη σύνδεσης Αυτά από έμενα

edit: η αντίδραση παραπάνω αφορά το 👇

Βγαίνει και σε άλλα ζωάκια, η πάπια μου έκανε αμέσως κλικ! 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Για αρχη κοιτα ανα ποσους βαθμους σκαρφαλωνει σε μια ηλιοφανεια. Μετρας το πρωι πριν τις 10 και μετα αργα το μεσημερι γυρω στις 16:30.  Η διαφορα σου πρεπει να ειναι τουλαχιστον 25β ενω αν ειχες μεγαλυτερο συλλεκτη για το μποιλερ πχ 160/3τμ  30β+

Στην πραξη ενα τετοιο μηχανημα αυτη τη στιγμη(Αθηνα) σε μερες με ηλιοφανεια θα πρεπει να σε κανει να χαμογελας εκτος αν εχεις πολυ παγωμενο νερο δικτυου ή ανοιγεις συνεχεια για μικρο χρηση..

Στους 10-12β εξωτερικη κανονικα πρεπει να εχεις χασουρα λιγοτερο απο 10β! Γυρω στους 6-7β

Και προσεξε πληρωνεις ενα τετοιο μηχανημα σε σχεση με το μεγεθος του για να εχει τα καλυτερα νουμερα σε αποδοση και μονωση!!!  Ακομα για την ποιοτητα της επισμαλτωσης(βελουδο δεν κολλανε ευκολα τα αλατα..) και με συλλεκτη διπλου σωματος για αξιοπιστια και καλυτερη αποδοση!

Ποσο τον πληρωσες? Τοποθετηση? Μετρο σωληνα? Τυπος πολυστρωματικη?

Ο ηλιακός είναι αυτός , με συλλέκτη 2.6 επιλεκτικός για 160lt καζάνι.

Ένας φίλος ανέφερε πως από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα σε ημέρα πλήρης ηλιοφάνειας και χωρίς να γίνει χρήση του νερού έχει 80 βαθμούς. Εγώ στην τελευταία μέτρηση με πλήρη ηλιοφάνεια είχα από 22 το πρωί 52 βαθμούς στις 3 το μεσημέρι χωρίς να κάνω καθόλου χρήση.

Πλήρωσα τον ηλιακό 1280€ + την εγκατάσταση. Σωλήνες μου είπαν πως δεν χρειαζόταν αλλαγή (είχα παλαιό ηλικιακό κράτησαν τους ίδιους) και άλλαξαν μόνο την μόνωση που ήταν καμένη.

Απλά θεώρησα πως ένας ηλιακός σε αυτή τη τιμή θα είχε και καλύτερες επιδόσεις από έναν την μισής τιμής αλλά μέχρι στιγμής έχω την εντύπωση πως δεν φτάνει σε απόδοση ούτε τον φτηνό ηλικιακό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει πρόβλημα.

Θέλω να ξανακάνω μέτρηση με κλειστή την βάνα για να είμαι σίγουρος αλλά οι τελευταίες μέρες δεν θέλει να βγει και ήλιος :)

12 ώρες πριν, troi.g είπε

Τη θερμοκρασία πως την μετράς;

Την μετράω με θερμόμετρο τσαγιού σε λεκανάκι αφού αφήσω το νερό να τρέξει για 1 λεπτό. Είμαι στον τελευταίο όροφο από πάνω ο ηλιακός σε 15 δεύτερα από την στιγμή που ανοίγω την βρύση ξεκινάει το ζεστό, αλλά το αφήνω 1 λεπτό για να είμαι σίγουρος πως έχω μετρήσει την μέγιστη θερμοκρασία.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, hp8 είπε

Η ασφάλεια 16 Α σε αυτό το κύκλωμα προστασίας  μήπως ειναι υπερβολική και ενδεχομένως να μην λειτουργήσει ποτέ ?

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλά μου φαίνεται ότι η ασφάλεια 16Α σε αυτή τη συνδεσμολογία παίζει μόνο το ρόλο του bypass για το sonoff.

Αν την έχεις κατεβασμένη, το ρελέ ισχύος ελέγχεται από το sonoff.
Αν την ανεβάσεις, το ρελε ισχύος δίνει ρεύμα στον θερμοσίφωνα ανεξάρτητα αν το sonoff είναι ON ή OFF.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...