Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^ Αν αυτή τη στιγμή δεν τον ζεσταινει η αντλία ή η αντίσταση και πας τώρα και δεις να τρέχει τότε φωνάζεις υδραυλικό.

1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε

Σορρυ παιδια αλλα απο την συζητηση δεν καταλαβα.Να φωναξω υδραυλικο η ειναι φυσιολογικο?Δεν το ειχα προσεξει αλλη φορα .

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε

Σορρυ παιδια αλλα απο την συζητηση δεν καταλαβα.Να φωναξω υδραυλικο η ειναι φυσιολογικο?Δεν το ειχα προσεξει αλλη φορα .

δε χρειάζεται αλλά σου είπα τι να κάνεις 

Δημοσ.

Καλημερα σκέφτομαι να αλλάξω τον ηλιακό και θέλω καποιον όσο το δυνατό καλό που να αντέχει .. ο προηγούμενος αν και καλή εταιρίας μέσα σε 5 χρόνια είχαμε θέματα λόγω νερού αρκετά άλατα (μπορεί να είναι θέμα και του ηλιακού βέβαια γιατί από αξιολογήσεις που είδα το λένε και άλλοι σε μικρό διάστημα να έχει διαρροή από το boiler) μένω γλυκα νερα Αθήνα . Υπάρχει κάτι που να προτιμήσω πχ δοχείο χαλκού ή κάτι άλλο επίσης αν έχετε να προτείνετε και καποιον συγκεκριμένα που έχετε δοκιμασει θα με βοηθούσε πολύ. Είδα μια εξαιρετική εγκατάσταση με sonne action και το σκέφτομαι. Σκέφτομαι και calpak ή mastersol.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος. θελει η γυναικα ηλιακο αλλα χαμηλου υψους. Με το καζανι κατω απο τους συλλεκτες. 
Εχουμε καποια εικονα σε τι μαρκες να κοιταξω? Οι χαμηλου υψους εχουν μειονεκτηματα? και αν ναι ποια?
Τελος μιας και υπαρχουν 2 ειδων θερμοσιφωνες (χαλκου και Glass) σε ποιον απο τους 2 θα με κατευθυνατε? ευχαριστω πολυ

Επεξ/σία από burnin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, burnin είπε

θελει η γυναικα ηλιακο αλλα χαμηλου υψους

αν εσύ δεν θέλεις τι να συζητήσουμε   :)

1 ώρα πριν, burnin είπε

Οι χαμηλου υψους εχουν μειονεκτηματα?

στα νησιά απ οσο ξέρω έχουν βάλει αρκετούς Αν θυμάμαι καλά η ελάχιστη κλίση της σωλήνας που πάει στο μποιλερ από τον συλλέκτη πρέπει ειναι οι 8 μοίρες (μην το δέσεις όμως) για να μπορεί να υπάρχει ανοδική ροη προς το  μποιλερ

833814350_.png.1ec7a09e531cdc978de1285e20035193.png

1 ώρα πριν, burnin είπε

Τελος μιας και υπαρχουν 2 ειδων θερμοσιφωνες (χαλκου και Glass)

ξέχασες τους ινοχ

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ.
On 30/03/2023 at 20:51, apostolossmi said:

δεν αντιλεγουμε αλλά εδώ κοιτάμε να προστατεψουμε όσο μπορούμε μια επένδυση που κάναμε και να μη βλέπουμε ανοξείδωτα μποιλερ να τρυπάνε στα 5 χρόνια (βλέπε κριτικές νομπελ).συνεπώς το να βάλουμε ένα καλό ασφαλιστικό και 2 δοχεία διαστολής με κοστος 60€ επιπλέον δεν λέει τίποτα. 

Μπορείς να προτείνεις συγκεκριμένα καλό ασφαλιστικό και δοχεία διαστολής και κατάστημα αγοράς?

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/4/2023 στις 8:36 ΠΜ, setas είπε

Καλημερα σκέφτομαι να αλλάξω τον ηλιακό και θέλω καποιον όσο το δυνατό καλό που να αντέχει .. ο προηγούμενος αν και καλή εταιρίας μέσα σε 5 χρόνια είχαμε θέματα λόγω νερού αρκετά άλατα (μπορεί να είναι θέμα και του ηλιακού βέβαια γιατί από αξιολογήσεις που είδα το λένε και άλλοι σε μικρό διάστημα να έχει διαρροή από το boiler) μένω γλυκα νερα Αθήνα . Υπάρχει κάτι που να προτιμήσω πχ δοχείο χαλκού ή κάτι άλλο επίσης αν έχετε να προτείνετε και καποιον συγκεκριμένα που έχετε δοκιμασει θα με βοηθούσε πολύ. Είδα μια εξαιρετική εγκατάσταση με sonne action και το σκέφτομαι. Σκέφτομαι και calpak ή mastersol.

Καταρχήν για τα άλατα έχεις σκεφτεί να βάλεις κάνα φίλτρο πριν την είσοδο του νερού στο σπίτι η έστω στην είσοδο του ηλιακού.Επισης ένα stopcore στον ηλιακό κάνει δουλειά....και δεύτερον κοίτα στο YouTube βίντεο του Γιαννούδη και θα μάθεις και θα καταλάβεις αρκετά ...ότι και να βάλεις άμα δεν του κάνεις συντήρηση όπως αλλαγή υγρών,καθαρισμός αλάτων τουλάχιστον ανά 3-4 χρόνια ότι και να πάρεις θα χαλάσει θα μειωθεί βη απόδοση και θα πληρώνεις περισσότερα βσε ρεύμα και άλλα πολλά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Έκανα πριν 10 μέρες αγορά νέου "καλού" ηλιακού αλλά δεν έχω μείνει καθόλου ικανοποιημένος και ανησυχώ μήπως είναι προβληματικός.

Θα ήθελα λοιπόν την άποψη σας και ειδικότερα αν κάποιος έχει τον ίδιο ηλικιακό.

Ο ηλιακός είναι ο Calpak Mark 5 Glass 160 Lit /2,6m²

Μετά από ημέρες πλήρης ηλιοφάνειας και αφού στις 2 το μεσημέρι έχει καυτό νερό, κατά την διάρκεια της ημέρας και με μικρή χρήση του ζεστού νερού μέχρι το βράδυ το νερό έχει χάσει την θερμοκρασία του. Στο σπίτι είμαστε 2 άτομα και 1 μικρό παιδί. Κάνουμε 2 5λεπτα μπάνια και το νερό μέχρι το βράδυ από καυτό είναι χλιαρό. επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς καθόλου χρήση του νερού, χάνει άλλους 10 βαθμούς θερμοκρασία (με εξωτερική θερμοκρασία την νύχτα 10-12 βαθμούς).

Όσον αφορά τους συλλέκτες δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα, διότι το νερό το ζεσταίνουν μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι (υποτίθεται πως είναι βραβευμένοι ως καλύτεροι συλλέκτες ευρωπαϊκά).  Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως το νερό χάνει την θερμοκρασία του γρήγορα και για να βγάλουμε εκτός το παράγοντα χρήσης νερού το οποίο θα πει κάποιος πως μπορεί να γίνετε κατανάλωση του αλλά να μην το καταλαβαίνουμε θα ρωτήσω το εξής.

Αν κλείσω την βάνα του θερμοσίφωνα σε μια μέρα πλήρης ηλιοφάνειας, για να μην γίνει καθόλου χρήση του νερού του ηλικιακού, το πρωί την άλλη μέρα θα πρέπει να έχω καυτό νερό; Κατά την διάρκεια την νύχτας με εξωτερική θερμοκρασία 10-12 βαθμούς πόσους βαθμούς θερμοκρασίας είναι φυσιολογικό να χάνει ένας τέτοιος ηλικιακός;

Διότι οι γονείς μου που έχουν ένα ηλιακό των 600€ δεκαετίας έχουν καυτό νερό όλη την διάρκεια της ημέρας και το πρωί τις ημέρες ηλιοφάνειας.

Να προσθέσω πως είμαι Αθήνα και ο ηλιακός είναι σωστά τοποθετημένος και τα panel του τα χτυπάει ο ήλιος από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα χωρίς εμπόδια.

Επεξ/σία από gapos79
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, gapos79 είπε

Καλημέρα σας,

Έκανα πριν 10 μέρες αγορά νέου "καλού" ηλιακού αλλά δεν έχω μείνει καθόλου ικανοποιημένος και ανησυχώ μήπως είναι προβληματικός.

Μετά από ημέρες πλήρης ηλιοφάνειας και αφού στις 2 το μεσημέρι έχει καυτό νερό, κατά την διάρκεια της ημέρας και με μικρή χρήση του ζεστού νερού μέχρι το βράδυ το νερό έχει χάσει την θερμοκρασία του. Στο σπίτι είμαστε 2 άτομα και 1 μικρό παιδί. Κάνουμε 2 5λεπτα μπάνια και το νερό μέχρι το βράδυ από καυτό είναι χλιαρό. επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς καθόλου χρήση του νερού, χάνει άλλους 10 βαθμούς θερμοκρασία (με εξωτερική θερμοκρασία την νύχτα 10-12 βαθμούς).

Όσον αφορά τους συλλέκτες δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα, διότι το νερό το ζεσταίνουν μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι (υποτίθεται πως είναι βραβευμένοι ως καλύτεροι συλλέκτες ευρωπαϊκά).  Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου είναι πως το νερό χάνει την θερμοκρασία του γρήγορα και για να βγάλουμε εκτός το παράγοντα χρήσης νερού το οποίο θα πει κάποιος πως μπορεί να γίνετε κατανάλωση του αλλά να μην το καταλαβαίνουμε θα ρωτήσω το εξής.

Αν κλείσω την βάνα του θερμοσίφωνα σε μια μέρα πλήρης ηλιοφάνειας, για να μην γίνει καθόλου χρήση του νερού του ηλικιακού, το πρωί την άλλη μέρα θα πρέπει να έχω καυτό νερό; Κατά την διάρκεια την νύχτας με εξωτερική θερμοκρασία 10-12 βαθμούς πόσους βαθμούς θερμοκρασίας είναι φυσιολογικό να χάνει ένας τέτοιος ηλικιακός;

Διότι οι γονείς μου που έχουν ένα ηλιακό των 600€ δεκαετίας έχουν καυτό νερό όλη την διάρκεια της ημέρας και το πρωί τις ημέρες ηλιοφάνειας.

Δεν ήξερα ότι οι συλλέκτες είχαν βραβευτεί. Μπορείτε να μας ανεβάσετε το βραβείο;

Δημοσ.

Αναφέρω αυτό που διάβασα στο manual του ηλιακού.

Αν θες το βραβείο υποθέτω πως μπορεί να στο δώσει η Calpak.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gapos79 είπε

Καλημέρα σας,

Να προσθέσω πως είμαι Αθήνα και ο ηλιακός είναι σωστά τοποθετημένος και τα panel του τα χτυπάει ο ήλιος από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα χωρίς εμπόδια.

Αν μπει κρυο νερο κρυωνει. Μηπως πλενετε πιατα κτλ;

Δημοσ.

Ναι πλένουμε αλλά τις μέρες που έχω κάνει δοκιμή μετράω θερμοκρασία το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο και την ξαναμετράω το πρωί πριν κάνουμε καμία χρήση νερού και χάνω 10 βαθμούς μέσα σε 7 ώρες με εξωτερική θερμοκρασία 10-12 βαθμούς.

5 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αν μπει κρυο νερο κρυωνει. Μηπως πλενετε πιατα κτλ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, doll είπε

Μπορείς να προτείνεις συγκεκριμένα καλό ασφαλιστικό και δοχεία διαστολής και κατάστημα αγοράς?

εγω έβαλα μια solar brass 8 bar και ενα δοχείο διαστολής απλό. το ασφαλιστικό καιτο δοχείο διαστολής κλειστού κυκλώματος μέσω σκρουτζ, το δοχείο διαστολής ζνχ απο τα leroy merlin όπως και τα υπόλοιπα υλικά που χρειάστηκε για την συνδεσμολογία 

Επεξ/σία από apostolossmi
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gapos79 είπε

νομίζω έχεις ξεκινήσει λάθος Καλείς εταιρία και εγκαταστατη Του λες το πρόβλημα σου και εφ όσον ελέγξουν πουν μας λες και το συζητάμε 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gapos79 είπε

Ναι πλένουμε αλλά τις μέρες που έχω κάνει δοκιμή μετράω θερμοκρασία το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο και την ξαναμετράω το πρωί πριν κάνουμε καμία χρήση νερού και χάνω 10 βαθμούς μέσα σε 7 ώρες με εξωτερική θερμοκρασία 10-12 βαθμούς.

ποια είναι η θερμοκρασία του νερού όταν είναι καυτό; .. η μέγιστη δηλαδή που έχεις μετρήσει 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...